Профіль

matveeva_olga

matveeva_olga

Україна, Нікополь

Рейтинг в розділі:

Останні статті

Я у шоці!

Коли йдеш на вибори, то ти не знаєш - який кандидат буде хорошим керманичем для нашої країни. Кожна людина, кожен виборець йде на вибори з надією, що наступний президент буде не такий, як попередні. Люди сподіваються, люди хочуть вірити.
От і я пішла на вибори у 2019 році і віддала свій голос. Не приховуватиму - я голосувала за Зеленського. У мене були свої причини і своє бачення, щоб проголосувати за нього. І в той момент я вважала, що це правильне рішення. Казати, що кожен помиляється, я не буду. До того ж, коли обирали президента тоді, ми не могли знати, як повернеться ситуація у подальшому, бо ніхто не очікував війни. Думаю, президент також.
Але Євробачення під час війни, 11 млн на цей нікому непотрібний зараз конкурс!... Це вже занадто. І це лякає, як не лякала окупація ЗАЕС.
Якби могла передбачити це - зіпсувала б свій бюлетень, але не відчувала б зараз такої відрази за свій вибір.

Все, покаялася.prostite

Мій щоденник

Допис з моєї сторінки у Фейсбуці за 16 листопада 2022 року.
"У кожного з нас є ота сама "чуйка", яку ніхто ніколи не слухається, а після - розуміє, що дарма не прислухалася до тієї "чуйки". До чого я?
Так от... Минулого тижня я якраз і не послухалася своєї "чуйки" і поплатилася за це немаленькою сумою (цифру не казатиму, але вона дійсно не маленька).
ПОРАДА Якщо ваша "чуйка" підказує вам щось, або ви маєте якісь сумніви стосовно своїх дій (особливо, якщо дії і інтернет поєднані) - прислухайтеся до голосу "чуйки" або до своїх сумнівів і не робіть того, що збиралися зробити
P.S. Зате тепер я знаю, де найближчий відділок поліції у районі, в якому наразі я проживаю.
Доречі, приємно знати, що у поліції працює дуже багато молодих людей. Країна розвивається, не стоїть на місці і правозахисні органи не "прикормлюють" старих і корумпованих поліціянтів."


Сьогодні 05.02.2024 рік. Я не у Фейсбуці, а тут, але моя "чуйка" зі мною, де б я не була.smile
До чого це? А до того, що цього разу я свою "чуйку" послухалась і, навчена гірким досвідом, який коштував мені майже 4500 грн, я не втрапила у цю халепу знову. Проте, людей у поліцейській формі таки прийняла у себе вдома. Що правда, вже з Нікопольського відділення.podmig
Тож, моя порада залишається незмінна - слухайтеся своєї "чуйки" (вона ж інтуїція. внутрішній голос, здоровий глузд) і не втрапляйте у такі халепи, як я.podmig smile
P.S. Приємно бачити, що в поліції служать молоді люди.

Новинки від Бісеринки

Красені джгути в техніці н-дебеле з кулонами .

Жовтий з кулоном з каменю (жовтий цитрин чи халцедон - не пам'ятаю).
Джгут в техніці н-дебеле на 4 бісеринки.
  

"З морських глибин".
Кулон  трикутної форми з бісеру.
Джгут в техніці н-дебеле на 3 бісеринки.
  

Обидва є в наявсності і чекають на свою любительку прикрас.

Посилання на мою сторінку у фейсбуці. (Якщо комусь цікавоpodmig .)

Мій щоденник

Коли ми щось робимо - голова не залишається порожньою. Ми або думаємо про ті дії і справи, що робимо, або думаємо про щось інше. У будь-якому випадку - голова зайнята думками.
От і я, опускаючи жалюзі, подивилася у небо і подумала про сьогоднішній день. І чомусь... ні не чомусь, а просто пригадалося, що десь читала, наче люди звикли до війни. І одразу сама дала відповідь: "Не звикли, а адаптувалися".
Так, саме адаптувалися. Це слово найбільше підходить до того життя у Нікополі, яке я зараз веду. Та й не тільки я. Так, ми живемо, прокидаємося вранці (якщо пощастить), збираємося на роботу, займаємося своїми справами, ходимо і їздимо у гості, бачимося з друзями, навчаємося, плануємо, народжуємо. Живемо звичайним життям, як і колись. Тільки є одна невеличка... величезна відмінність - обстріли і сирени. Кожне місто України, якщо воно не зруйноване до найменшого камінчика, живе адаптованим життям.
Наше місто розташоване на березі Каховського водосховища (вже колишньогоtears ), а навпроти ЗАЕС, де ховаються російські упирі. І кожного дня, кожної ночі з того берега на наше місто, на наші домівки, голови, на наше життя летять снаряди. Більшість нікопольців виїхало - хтось напочатку березня 2022 року, коли окупанти зайшли на ЗАЕС, хтось залишив місто, коли його почали обстрілювати. Проте ми усі не звикли, а адаптувалися до життя у місті, яке під постійним обстрілом. (А тепер окупанти з того берега ще й дрони зі снарядами запускають на наше місто.)
Неможливо звикнути до того, що не можеш вийти на двір, бо там над головою літають ворожі дрони. Неможливо лягати спати ввечері під звуки ворожої артилерії і не думати, що черговий снаряд може і не оминути твій дім. Неможливо звикнути до цього. До такого життя лише можеш адаптуватися і пристосуватися.

Українські браслети


Браслети, сплетені на верстаті. Ручна робота. Є в наявності і шукають свою власницю.

Зйомка зблизька




Це мій улюблений спосіб знімати природу.

Мій щоденник

Іноді в моїй голові бувають такі вихори думок, що я не знаю, за яку вхопитися. А іноді в цій самій голові буває так порожньо, що, вдаривши по ній, можна почути дзвін. От і зараз приблизно так. Хочеться написати щось розумне і цікаве, але думки пішли у відпустку. Тож, я вирішила дістати зі своїх сховків щось, що я писала у позаминулому році на своїй сторінці у фейсбуці. (Зараз там у мене не дуже цікаво. Принаймні на одній із сторінок.smile )
Отже, мій допис-роздум на тему, яка в той час була дуже популярна, бо усі вірили і сподівалися, що ця війна не триватиме довго. Принаймі не усі такі оптимісти і мрійники були.

"Що ви зробите після Перемоги?"
Таке питання часто можна зустріти у стрічці на фейсбуці. У кожного своя відповідь, свої сподівання, мрії, бажання, плани.
Я також питала себе, що я зроблю після Перемоги. І я знаю, що я зроблю. Я ВИСПЛЮСЯ.
Хтось може сказати, що я егоїстична і окрім себе ні про кого не думаю. Ні, я не егоїстична, я думаю про рідних. Я дуже хочу обійняти усіх своїх рідних, але це просто неможливо, бо вони живуть у різних містах і селах. За один день цього не зробити.
Але я так хочу увечері лягти спати не чуючи сирен, прокинутися вранці і не чути сирен. І коли війна скінчиться, прийде Перемога, я обов'язково ляжу спати з радісною думкою, що на дворі не чути ті кляті "колискові" від яких голова гуде, і чуючи які, думаєш: "Хоч би не прилетіло у наш будинок за ніч." А на ранок прокинуся і моїми першими діями не буде перевірка новин на підтвердження сирен за ніч і на ранок. Я відкрию штори, зроблю собі і чоловікові чаю зі спеціями і ми поп'ємо ранковий чай, не заглядаючи у новини і не прислухаючись до сирен. А вже потім будемо дзвонити рідним.
Ось так буде після Перемоги.
А як буде у вас?"

Мій щоденник

Хоч я і змінила колір волосся, проте душею я залишаюся рудою.smile

У минулому році якось так поганецько було емоційно і психологічно, що захотілося змін. А зміни для мене - це пофарбувати волосся в інший колір, дременути на один день у сусіднє місто для закупівлі матеріалів для рукоділля... Та оскільки зараз не сильно-то швидко й дременеш кудись, то залишилося одне - змінити колір волосся. Так, настрій покращився.smile Тепер я така червоненько-малинова... З першого разу не вдалося отримати такий насичений колір, бо мій руденький колір опирався, не хотів ховатися під червоним. Та сьогодні ми таки отримали бажану насиченість. Тепер я як з аніме - з кольоровим волоссям.lol


Гороскопи бувають різними

Мій улюбленець Анубісsmile . Я дійсно в будь-якій ситуації, навіть важкій, знаходжу позитивну сторону.

Анубіс. 8-27 травня, 29-30 червня, 1-13 липня.
Розпорядник похоронних церемоній, процесу бальзамування і муміфікації. Він очікував мертвих на вході у потойбічний світ і очолював суд над душами. Його зображували у вигляді людини з головою шакала - із загостреними вухами і подовженою мордою.
Як ніхто інший, Анубіс наділений почуттям гумора і умінням навіть у складних ситуаціях знаходити веселі моменти. У ділах він схильний діяти з-за лаштунків, віддає перевагу тіні, самотності. Займаючись проблемою одноосібно. може принести набагато більше користі, ніж працюючи в команді. Багатьом здається вельми таємничою особистістю. Буває впертим і непохитний, одного разу прийнятого рішення не змінює. Не дивлячись на дещо похмурий вигляд,  проте. чутливий, відвертий і вірний.
На любовному фронті старі рани у Анубіса не затягуються, ось чому йому так складно знайти споріднену душу. Партнера він обирає дуже обережно, намагаючись зайвий раз впевнитись, що відносини будуються на взаємній повазі і згоді.
Надприродна здібність Анубіса - талант вершити правосуддя. Світ несвідомого не являється для нього таємницею, тому, будучи прекрасним психологом, він може неупереджено розібратися в заплутаних перипетіях долі і знайти для винного адекватне покарання.

Сет. 28-31 травня, 1-18 червня, 28-30 вересня, 1-2 жовтня.
Бог темряви, безпорядку, пустель, бурь, війн, але одночасно і символ свободи. У покарання за вбивство свого брата Осіріса Сет був вигнаний в пустелю. Часто його зображували у вигляді людини з головою кабана.
Народжені під знаком Сета надзвичайно амбіційні,  винахідливі, впевнені в собі і у своїй правоті. Завдяки цьому вони часто вибвваються у політики і керівники найвищого ешелона влади. По характеру це завойовники, які вважають, що перепони створюються для того, щоб їх долати. Тому постійно їх шукають. Неймовірно свободолюбиві, терпіти не можуть обмежень, завжди спрямовані у майбутнє, розраховують тільки на свої сили. До їх суттєвих недоліків можна выднести невмыння вчитися на минулих помилках, через що вони нерідко одне й  те ж діло починають спочатку по декілька разів. Іноді бувають егоїстичні.
У коханні їм важко контролювати свої ревнощі. Уживаються тільки з дуже поступливим партнером.
Надприродність підопічних Сета проявляється у мантичних практиках. Ніхто краще за них не вміє ворожити за допомогою різних атрибутів, читати знаки долі і робити правильні висновки.

Бастет. 14-28 липня, 23-27 вересня, 3-17 жовтня.
Богиня кохання і родючості, хранителька домашнього вогнища і всього людства в цілому. Її зображували у вигляді жінки з головою кішки.
Божество у подобі кішки дарує своїм підопічним проникливість, розвинену інтуїцію, відчуття такту і здібність тонко відчувати ситуацію, шарм, природну привабливість, а також дипломатію, грацію і щедрість. Іншими сильними сторонами особистості Бастет являються пильність і обережність. Такі люди ніколи не підуть на невиправданий ризик і будь-яку небезпеку відчують задовго до її наближення. Щоб реалізуватися у професійній сфері, народженим під цим знаком краще всього обрати педагогіку, медицину, природні науки, сільськогосподарську діяльність або економіку.
Для міцних інтимних відносин Бастет потрібен партнер, здатний задовольнити чуттєвість і сексуальний темперамент таких людей. У свою чергу він отримає безмежну турботу, море кохання і ласки.
В плані надприродних здібностей у Бастет розвинене уміння знімати стрес, позбавляти хвороб простим покладанням рук і спілкуватися зі світом духів.

Секмет. 29-31 липня, 1-11 серпня, 30 жовтня-7 листопада.
Ця шкідлива дівчина, ім'я якої перекладається, як "міць", наводила сухість або паводок, розповсюджувала епідемії, загалом, була джерелом людських бід. Але в її владі було і позбавлення від хвороб. Вона покровительствувала лікарям і магам. Її представляли у вигляді жінки, одягнену у довгу туніку, з головою левиці.
Якщо ви народилися під знаком цього божества, то, скоріше за все, будете користуватися великим авторітетом у будь-якому суспільстві. Ви особистість пристрастна, непохитна, горда. У вас завжди багато друзів, хоча ви і не дуже поблажливі до оточуючих. Ви добре себе контролюєте, а тому рідко робите помилки. Однак за вашою гордою зовнішністю приховується чесна, чуттєва, обережна натура, яка бажає визнання. Досягти його найпростіше у сферах, пов'язаних з суспільною діяльністю і боротьбою за справедливість.
В любовному житті ви не звикли брати на себе зобов'язання і, відповідно, не вимагаєте того ж самого від партнера, тому договір про вільні відносини здатен забезпечити більшу стабільність вашого союзу.
Ваші надприродні здібності можуть бути пов'язані з унікальним везінням. Ви умієте з'явитися у потрібний час і в потрібному місці.