www.zarvanycia.іп.укр Святий апостол Єрмій.

  • 05.03.24, 19:58

www.zarvanycia.іп.укр Святий апостол Єрмій.


Про святого Єрмія залишилося дуже мало записів. Згадується святий 13 червня. Святий був апостолом від 70-ти і в муках загинув в місті Комани. Жив святий в час правління імператора Антонія Пії(138-161). Замучив його правитель Севастіян що служив імператору. Правитель був ревним переслідувачем християн. Мучили святого жорстоко. Використовували побиття. Здерали шкіру на обличчі при побитті. Кидали в розжарену піч з якої святий мученик виходив не ушкодженим. Кидали в кипляче олово. Витягали жили з тіла. І в результаті викололи очі. Люди що прийшли від правителя подивитися на святого осліпли. З жаху почали просити в святого прощення і були зцілені любов’ю. Святий поклав руки і зцілив іменем Ісуса Христа. Святого повісили догори ногами. В такому стані святий висів три дні. Опісля з тіла святого здерли всю шкіру. Навіть після таких знущань святий залишався живим. Волхв який двічі хотів отруїти святого сам увірував. Адже після майстерних спроб отруєння святий жив. Увірувавши волхв був вбитий правителем. Волхв увірував, приніс покаяння і був обезглавленный. Вбив святого сам правитель — ножем відрізав голову. Мощі святого були таємно поховані християнами. Численні чуда відбувалися від мощей святого.

http://www.zarvanycia.іп.укр/ ,

https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,

https://twitter.com/krokdospasinnya ,

http://blog.i.ua/user/6200557/ ,

https://www.youtube.com/embed/IeXHmIQRJiA


www.zarvanycia.іп.укр Джузеппе Деза

  • 12.02.24, 22:23


www.zarvanycia.іп.укр Джузеппе Деза


Мова піде про містика та святого Джузеппе з Копертіно. Прославився святий великими дивами та любов’ю до Бога. Святий був керівником гравітації. Бог дав йому силу левітації. Одного разу після закінчення меси він раптово вигукнув і піднявся в повітря розпростерши руки навхрест і опустився на престол. Він зупинився між свічками що горіли не підпаливши на диво нічого.

Життя святого не було легким і часто супроводжувалось насмішками. Та всупереч світу та людей він здобув мир та любов Бога. Дуже часто Джузепе називав своє тіло “ослом” і відносився як до звіра.

30 січня 1627 року святий стає послушником — францисканцем а 28 березня 1628 стає священиком. Причому сам процес складання іспитів теж не відбувся без чуда. В святого були проблеми з науками і відповідно стати монахом, священиком йому було важко. Але провидінням Божим він здав всі іспити добре. З передань відомо що святий вивчив лише один білет напам’ять адже інших не міг вивчити. Цей білет і випав на іспиті що дало йому зможу бути священиком.

Народився святий в 1603 році в Копертіно в провінції Лечче. З малих років святий мав дар до священичого життя. Проводив святий в нерухомості дні та ночі — молячись. Сучасник порівнюють його молитви як споглядання внутрішнього світу. В школі його називали bocca aperta, відкритий рот — адже він часто сидів неподвижно.

Святий дуже часто хворів різними хворобами які часто проходили самі собою. Причому хвороби були дуже дивні і незрозумілі.

Харчувався святий дуже просто і переважно овочами та фруктами.

Коли його взяли до монастиря виявилось що він хворий на ноги. Він не міг нічого робити і лише придатний був для нагляду за мулом. Переносячи різну зневагу від настоятеля він все рівно жив Божим життям.

Чуда з левітацією задокументовані рясно. Варто згадати що не тільки він багаторазово літав але і піднімав у повітря людей та звірів. Багато свідків бачили ті дива в тому числі і тогочасний Папа Римський Урбан VIII.

Як ми бачимо меж не має для людини якщо вона живе Божим життям.

http://www.zarvanycia.іп.укр/ ,

https://www.facebook.com/krokdospasinnya,

https://twitter.com/krokdospasinnya ,

http://blog.i.ua/user/6200557/ ,

https://www.youtube.com/embed/v7tTbZorVoo


www.zarvanycia.іп.укр Святість для всіх св. Джузеппе Москаті.

  • 31.01.24, 21:44

www.zarvanycia.іп.укр Святість для всіх св. Джузеппе Москаті.


Господь не оцінює нас по досягненням, знанням чи іншим людським міркам. Як говорив святий Джузеппе - після нас будуть наші добрі вчинки. Адже Господь це любов. Своє життя Джузеппе віддам на служіння бідним, немічним людям які не мали коштів аби себе лікувати. Доходило до крайнощів коли навіть самому Джузеппе та його єдиній сестрі не було що їсти. Першокласний спеціаліст в області медицини. Віддаючи свої кошти разом із виписаними рецептами, сам був без нічого. Як говорив святий - я всю свою силу віддаю на служіння людям. Помер святий ввечері після того як відпустив останніх пацієнтів. Приймав святий у себе дома бідних після роботи. В нього не було часу на себе. Він все посвятив на служіння ближньому. За численні чуда що відбулися за життя та пісня смерті святого канонізував папа римський. Засвідченні історії які говорили про святого який приходив у білім халаті. Після було по фото визначено що це був святий Джузеппе. Самопожертва, любов до ближнього, жертовність ось які чесноти мав цей святий. Він часто говорив що не достатньо ліків для хворих щоб їм одужати. Часом одне добре слово може вилікувати та спасти душу.


Зараз коли відбувається війна на території України слова про любов варто згадати. Можна все зупинити. Тільки любов залишиться після нас. Ніякі упередження та влада не зупинить смерть. Смерть прийде негадано. Тому поки ми тут мусимо любити одне одного і як би не було скрутно, принципово ми мусимо зупинити цю війну.


www.zarvanycia.іп.укр

https://www.facebook.com/krokdospasinnya

http://blog.i.ua/user/6200557/2389984/

https://twitter.com/krokdospasinnya

https://www.youtube.com/embed/ZKbD383hIdU


Российская армия стреляет по жилым районам Киева и по всей Украи

  • 26.02.22, 14:02



Российская армия стреляет по жилым районам Киева и по всей Украине. По мирным людям Бомбит. И нагло врет всему миру про "спецоперацию по спасению жителей Донбасса".

Остановите Россию. Обращаемся ко всему миру. Это война - смертельная угроза для всей Европы и всего мира.

https://fb.watch/bpOVuunzj9/
https://twitter.com/krokdospasinnya
https://ok.ru/profile/533438398557
https://vk.com/krokdospasinnya

Проект інтернет-магазину, благодійного магазину та аукціону!

  • 10.05.20, 20:14

Проект інтернет-магазину, благодійного магазину та аукціону в одному!

Привіт моє ім’я Володя, і я деякий час розробляю сайт, який би також був Інтернет-магазин, аукціон та благодійний магазин. Думаю, нам потрібен такий проект, щоб люди могли зробити гараж, який продає на благодійність, або щось придбати і внести гроші одна хвилина. Я думаю, що це може принести певну доброту в нашому світі. Я працюю сама, як можу, але це трохи важко, і мені потрібні певні кошти, щоб закінчити це. Ви можете побачити початки тут http://jukasattic.cc.ua/

Якщо ви думаєте, що цей проект привабливий, будь ласка, допоможіть! Дякую!

Буду радий, якщо ви можете скористатися кнопкою [Допомога шляхом спільного використання], щоб поділитися моїм проектом!

https://www.airfunding.net/project/92349?hl=uk&utm_source=copy&utm_medium=social&utm_campaign=project_detail_shares&utm_content=project_id92349

Дев'ятниця до святої анни.


www.zarvanycia.cc.ua Дев'ятниця до святої анни.

Слава Ісусу Христу! Сьогодні хотіла б розказати про святу Анну, матір Богородиці та бабцю Ісуса Христа. Власне даних про життя Святої Анни дуже мало, в Біблії вона практично не згадується. Єдине джерело це протоєвангеліє Якова яке вважається апокрифічним. Згідно нього Свята Анна походила з роду царя Давида та була донькою священника Маттана. З маленьку Анна славилась побожністю та милосердям до бідних. Коли прийшов час вона стала дружиною побожного та заможного чоловіка на ймення Йоаким. Одружившись вони жили в Назареті. Минав час та шлюб Йоакима та Анни залишався бездітним. На той час бездітність вважалася прокляттям. На них осудливо дивились і зневажали люди. Святим Анні та Йоакиму було дуже важко тож вони ненастанно молились щоб Бог обдарував їх малятком. І ось одного дня до Святої Анни явився ангел та сповістив радісну новину скоро вона стане матір'ю. На радощах Анна пішла до Єрусалиму щоб там покласти подяку Господу за цей дорогоцінний подарунок. 21 вересня в них народилась дівчинка на ім’я Марія. В той же час Анна присвятила Марію на служіння Господу.

Померла Свята Анна незадовго до Благовіщення Марії. Довгий час по її смерті мощі зберігалися в Софійському соборі. Аж до 1333 року аж поки не були перенесені до Франції.
Також хочу згадати про джерело Святої Анни в Марійському духовному центрі що у Зарваниці. За легендою колись біля цього джерела явилась Матір Божа після чого сама вода з цього джерела стала цілющою. Вона тримає сталу температуру в десять градусів нижче нуля цілий рік і літом і зимою. Зараз джерело облагородили та прикрасили а також його було освячено у 2010 році. До цього джерела кожного року їдуть тисячі паломників які прагнуть зцілитися як духовно так і фізично.

Не дарма Святу Анну вважають покровителькою вагітних адже після купання в цьому джерелі багато жінок які не могли завагітніти отримують жадане щастя у вигляді вагітності та дитятка. Але зцілюються там не лише від безпліддя але й від духовних та інших фізичних недуг. Власне самим основним у зцілення є віра. Саме віра у те що молитви до Святої Анни та Богородиці допоможуть у зціленні має основну силу! Потрібно лише щиро молитися і вірити!

https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,

Отець Піо фільм українською.

  • 18.03.20, 21:47

www.zarvanycia.cc.ua Отець Піо фільм українською.

Отець Піо з П'єтрельчини (італ. Padre Pio da Pietrelcina, світське ім'я: Франческо Форджоне, народився 25 травня 1887, П'єтрельчина, Італія — † 23 вересня 1968, Сан-Джованні-Ротондо).

Коли йому було 5 років він захворів туберкульозом, але згодом повністю одужав. Згідно слів його духівника саме після цього хлопець мав особливі містичні переживання присутності ангелів, Діви Марії та самого Христа. Але він вважав їх дуже особистими та особливими тому не розповідав про них нікому.

Вступив хлопець до ордену капуцинів в віці 16 років. Тож з 1916 року аж до самої смерті Піо практично не покидав невеличкого монастиря у селищі Сан-Джовані-Ротондо.

Оскільки багато з тих, хто потребував духовної підтримки, не міг приїхати до святого безпосередньо, падре Піо пропонував, щоби всі охочі посилали замість себе ангела-хоронителя, тож дуже часто священик всю ніч не спав, розмовляючи з ангелами.

1918 року під час вечірньої молитви, на тілі монаха з’явилися стигмати – видимі криваві рани в тих місцях, де вони були на тілі розіп’ятого Ісуса Христа: на долонях, ступнях та боці. Рани були відкриті й кровоточили то сильніше, то слабше протягом 50-ти років, тому отець постійно їх перев’язував. Стигми зникли лише за кілька годин до його смерті, не залишивши жодного сліду…

Хоч стигми не загноювалися, не інфікувалися і рівень гемоглобіну в крові священика, попри постійну кровотечу, залишався незмінним, щосекунди о. Піо досвідчував сильний біль. А рани пахли квітковим ароматом…

Найбільше часу він приділяв тому що сповідав прихожан через що його називали "В’язнем сповідальниці", витрачав на це близько двадцяти годин на добу.

Отець умів “читати серця”. Сповідаючи, відчував щирість чи лукавість покаяння, а також міг чітко пригадати людині її важкі гріхи, якщо вона їх забувала або затаювала навмисне. Люди червоніли, плакали і хотіли провалитися крізь землю, сповідаючись в о. Піо, проте черги до його сповідальниці не зменшувались. Цікаво, що практично в жодному випадку людина не покидала священика, не здобувши цілковитого примирення з Богом, навіть якщо це були масони, атеїсти, скептики чи раціоналісти…

Отець Піо був наділений даром пророцтва і передбачив кривавий замах на життя Папи Римського Івана Павла ІІ, трагедію, що сталася 11 вересня в Нью-Йорку та часто знав долю душ померлих. І, звісно ж, він ще до смерті мав дар зцілення. Іноді достатньо було хресного знамення, щоб хвороба відступила.

Він був одним із небагатьох святих, що мав дар біолокації – здатність перебувати одночасно в кількох місцях. Це могло бути у видимий і невидимий спосіб, проте страждаючі люди в різних кутках землі розуміли візит падре Піо через сильний запах фіалок, лілій, троянд чи кадила. В моменти видимої біолокації, він сидів нерухомо в своїй келії але зустрічався з своїми духовними дітьми чи друзями деінде в світі.

Після смерті тіло отця Піо залишилося нетлінним і досі зберігається в монастирі Сан-Джовані-Ротондо, куди щороку прибувають близько 8 млн. Прочан.

Папа Іван Павло II 2 травня 1999 року зачислив Отця Піо до лику блаженних, а 16 червня 2002 року — до лику святих. Святий Отець Піо залишив гідне наслідування свідчення любові до Господніх страстей і Євхаристії, вірним і покірним слугою якої він був. Прославився як чудовий керівник душ. Через його витривале служіння в сповідальниці Бог виявив сучасному світові красу своїх діл милосердя.

http://www.zarvanycia.cc.ua/ ,
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/2309265/ ,
https://www.youtube.com/embed/Ys7Ub4asgPw

Святий Шарбель.

  • 12.03.20, 01:40

www.zarvanycia.cc.ua Святий Шарбель.

Справжнє ім’я цього святого Юсеф Маклуф. Саме ім’я Шарбель він запозичив у мученика з другого століття. Це ім’я має в собі два корені що означають Цар та Бог.
Юсеф Маклуф народився 8 травня 1828 року на півночі Лівану в гірській місцевості в простій побожній родині Антуана та Бригітти Маклуфів. Родина була не надто заможною але завдяки своїй аскетичності та працелюбності між собою жили не погано. Як вже було сказано родина була дуже побожною і особливо шанувала Матір Божу. Вони не пропускали Богослужінь, справно дотримувались днів посту та святкували усі християнські свята. Малий Юсеф не був схожий на своїх братів, зазвичай був мовчазний, не брав участі у пустощох та усердно молився Богу.
Вперше його почали називати святим коли він знайшовши на схилі гори вузький грот, зробив собі там імпровізований вівтар та поставив там ікону Божої матері та щиро молився. Іноді він чув всередині себе голос що казав йому що його життя належить Богові і він повинен йти за ним. Напевне там же він і вирішив цілковито присвятити життя Богу і згодом вирішив вирушити до монастиря. Це було дуже важким рішенням адже це означало покинуте звичне життя, свою матір, братів, вітчима та дівчину яка вважала себе його нареченою. Він пішов не попрощавшись і попрямував до монастиря Мейфукської Богородиці. Він не знав ні шляху до нього, не мав ані їжі ані поводиря який би вказав вірний шлях але попри те він вірив що якщо він має туди дійти то Бог вкаже йому вірний шлях. По дорозі він їв ягоди, дикий мед та коріння рослин аж поки одного дня не побачив посеред фруктових дерев стіни монастиря. Так він вступив до монастиря і розпочав своє послушництво.
В той час монахів вважали ангелами адже окрім релігії монахи тодішніх ліванських монастирів, яких до слова було понад 70, вивчали ще й різні ремесла, методи обробки землі яка в Лівані досить важка. Постійно перебуваючи у праці на полі, за столярством та піклуючись про худобу він багато молився і саме це допомагало йому витримати ці важкі дні. За два роки новіціату його було відправлено до монастиря Марона де він і склав чернечі обіти. Після цього його переводять до монастиря Кіфан де Шарбель вивчає богослов'я та філософію та отримує Священичі свячення у 1853 році після чого знову переводять до монастиря Марона де він служив наступні 16 років аж поки в 1875 не отримав дозвіл на пустельне життя на горі Аннай у печері святих Петра та Павла. Там він живе протягом 23 років в абсолютній тиші та молитві до Господа.
16 грудня 1898 року під час Служби Божої святому стало погано, наступні вісім днів він лежить слабкий але при пам’яті аж поки не помирає напередодні Різдва.
Через 50 років по його смерті було відкрито його гріб та на святому не було виявлено жодних ознак тління натомість з його тіла текла цілющі патока яка заповнила повністю дві труни і маса її перевищила масу тіла святого Шарбеля.
Відомо про двадцять тисяч зцілень за допомогою молитви до святого, за офіційними даними.

https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,

Зарваницька Ікона.

  • 09.03.20, 15:18
www.zarvanycia.cc.ua Зарваницька Ікона.

Розповідь про село Зарваниця, що розташоване на Теребовлянщині Тернопільської області. Прочани всього світу відвідують мальовниче село щоб поглянути на перлину України - чудотворну ікону Богородиці Зарваницької. На даний час важко помітити сліди історії, які б свідчили про руйнацію цих чудових місцин. Зараз це красиве село із великою кількістю поселень та християнських споруд поруч.
Коли душа прагне взяти участь у урочистих богослужіннях варто завітати до Святотроїцького монастиря, що розташований неподалік цілющого джерела. Освятили церкву у 2002 році, 24 червня на празник Пресвятої трійці та  це не означає, що село таке молоде. Насправді регіон пережив багато нещасть, що закарбувалися на сторінках історичних книг. 11 липня 1993 року відбулося освячення місця для майбутнього монастиря.
Монастир кілька разів знищувався. У 1940  році монастир було закрито а у 1944 році спалено дерев’яну церкву.
Я не даремно згадую про тутешній монастир, адже він тісно пов’язаний із місцевістю. З давніх часів  монастир брав участь у житті селян. На річці Стрипа був побудований млин, що постачав електроенергію та борошно в  тутешню монастирську пекарню. Монахи допомагали поширювати Євангеліє та християнські книги місцевим та годували вбогих.
У XX столітті Андрей Шептицький допоміг відбудувати монастир.   У 1922 р. для ченців Студійського уставу було побудовано монастир святого Івана Хрестителя та дерев’яну церкву.
В часи турецьких набігів на Україну (1683-1704 рр.) Зарваниця була позбавлена монастиря  як зазвичай  бувало при таких набігах. Але першим спогадом вважається 1458 рік. Життя села Зарваниці та монастиря є невіддільним. Адже сама назва Зарваниця пов’язане із формуванням монастиря.  Тоді  Татаро-монгольською навалою було зруйновано Київ, та знищено багато монастирів. Один із монахів втікав із Києва на Галичину. Коли монах втомився від далекого шляху та ліг спочити  йому приснився дивний сон. Уві сні йому  з’явилася Пречиста Діва Марія яка поблагословила його і покрила своїм омофором.
Прокинувшись монах помітив біля джерела ікону Богородиці та пізніше в честь об’явлення збудував біля джерела  каплицю і помістив у ній ікону. Місце, де його “зарвав” сон, назвав Зарваницею.
Відомо  про багато випадків зцілення людей котрі молились до Зарваницької ікони . До неї приїзджають із різних місць щоб зцілити душевні та фізичні недуги. Пречиста Діва Марія з двома ангелами, котрі тримали в руках білі лілеї не дарма появилася монаху. Вона принесла добру звістку всім втомленим недугами земними.
За переказами навіть сам князь Василько Теребовлянський завітав до монаха щоб вилікувати свою недугу. Видужавши після тяжкої недуги князь  вибудував церкву в урочищі, яке зараз називають “Білий Камінь”.
Зараз село Зарваниця є відпускним місцем. Під час прощ тут можна випросити у Богородиці прощення всіх гріхів та зцілитися від різних недуг.

http://www.zarvanycia.cc.ua/ ,
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/2309265/ ,
https://www.youtube.com/embed/p3K7FiCtdlg

www.zarvanycia.cc.ua Великий піст розпочався другого березня

  • 02.03.20, 21:10

www.zarvanycia.cc.ua Великий піст розпочався другого березня 2020 року.

Любі друзі всім вітання. На поточний день ми входимо у великий піст. Згадуваний піст започаткував син божий Ісус Христос. Читаючи євангеліє можна дізнатися чому піст пов’язаний із постаттю сина божого. Отже прочитаємо (Вiд Матвiя 4):

1 Потому Ісус був поведений Духом у пустелю, щоб диявол Його спокушав.
2 І постив Він сорок день і сорок ночей, а в кінці зголоднів.

Як бачимо цей піст не є вигадкою людей а сам бог його започаткував. Сам святий дух показав Ісусу шлях до праведного шляху. Наче підказує нам як спастися. Отже читаймо євангеліє старанно бо в ньому воля божа.

Піст що наступив не триває сорок днів як ви мабуть подумали а залежить від правил обчислення кожної із конфесій.

Мета посту не є схуднення і виглядати сумним але виконання правил для спасення душі. Але якщо притримуватись установ святих отців є ряд продуктів які не бажано їсти в час посту а саме: м'ясо, рибу, молоко та яйця.

Добре також молитися у час посту наприклад “молитва прощення гріхів”. Душа прагне молитви і каяття. Тож практикуймо молитви щоб спастися.

Закінчується великий піст Великоднем що припадає на 19 квітня 2020 року.

http://www.zarvanycia.cc.ua/ ,
https://vk.com/krokdospasinnya ,
https://www.facebook.com/krokdospasinnya ,
https://twitter.com/krokdospasinnya ,
http://blog.i.ua/user/6200557/2309265/ ,
https://www.youtube.com/embed/YYJqJs12UUk
Сторінки:
1
2
3
4
5
6
7
8
136
попередня
наступна