Профіль

ivanivna

ivanivna

Україна, Івано-Франківськ

Рейтинг в розділі:

Подорож літаком: основні поради

Черговий раз збираючись подорожувати, кожній людині доводиться вибирати вид транспортного засобу. Велосипеди, автобуси, машини, залізниця, літаки - будь-який вид транспорту для зручності туриста, згідно обраного виду відпочинку. Подорожуючи по різних країнах і містах, з друзями або родиною, хочеться з комфортом долати відстані. В путь-дорогу часто беруться багато речей першої необхідності, які потрібно якось перевезти. Останнім часом все частіше нам хочеться поїхати кудись далеко, ознайомитися з іншою культурою, побувати в тих місцях, про які наші батьки могли тільки прочитати в енциклопедіях. А також дозволити собі всі види відпочинку: активний відпочинок ( дайвінг в океані, піші маршрути по джунглях, польоти на повітряних кулях, гірськолижні курорти), сімейний відпочинок (відвідання «Дісней Ленду», ) …

Для любителів відпочинку в далеких екзотичних країнах оптимальним транспортом буде тільки літак. З усіх видів транспорту цей вид найбільш безпечний по статистиці. Для туристів-першопрохідців важливо знати основні правила: який об'єм речей можна взяти з собою, які речі можна взяти, а які заборонені до перевезення в своїй країні або чужій. Організовуючи свій відпочинок вам знадобляться необхідні речі, які потрібно взяти з собою в салон як «ручну поклажу». Заборонені для перельотів: колючі і ріжучі предмети (пилочки для нігтів і ножиці та ін,) легкозаймисті (аерозолі, сірники і запальнички). Перевозячи рідину, її треба упакувати в прозорий поліетиленовий пакет (не більше 100 мл). Існують правила вантажних перевезень, які дозволяють брати вантаж менше 10 кг. Деякі авіакомпанії збільшують межу вантажоперевезень до 20-30 кг. Також треба враховувати що кількість вантажу, взятого з собою збільшується для високого класу: з 10 кг., для економ і закінчуючи 60 кг., для еліт-класу. "Ручна поклажа" дозволяє брати з собою речі в салон до 5 кг, але в різних авіакомпаніях свої правила про які краще дізнатися заздалегідь. 
Важливо знати що при міжнародному перельоті реєстрація закінчується за 40 хвилин, а на внутрішніх за 30 хвилин до вильоту. Засоби від нудоти і сонливості потрібно приймати за 30 хвилин до вильоту, щоб дія їх почалась до моменту зльоту літака і також не завадить мати при собі м'ятні льодяники про запас. Повітря в салоні літака набагато сухіше ніж на землі, і організму треба поповнювати необхідний запас рідини через воду і соки. Не потрібно зловживати кавою, спиртними напоями, щоб зменшити процес зневоднення організму. Взявши в дорогу маленьку дитину, треба обов'язково організувати для нього цікаві розваги у вигляді іграшок, книжок, розмальовок - все, що зможе зайняти її увагу під час польоту. Для майбутніх мам перед польотом слід проконсультуватися зі своїм лікарем, а авіакомпанії зазвичай дозволяють літати жінкам, що мають до 7 місяця вагітності. І як завжди, при непередбачених ситуаціях: ви в аеропорту, валізи за вагою проходять, а квиток знаходиться вдома- то негайно зв'яжіться з авіакомпанією. Процедура тут проста: заява про втрату і вам видадуть інший квиток. Не виключено, що за нього доведеться доплатити. Якщо ваш рейс затримують до 6 і більше годин в нічний час або на 8 вдень, то компанія-авіаперевізник за свій рахунок зобов'язана надати вам готель і забезпечити харчуванням. У разі затримки більше ніж на 24 години, авіакомпанія повинна видати певну суму для покупки предметів першої необхідності.
Подорожуйте і насолоджуйтеся перельотами в інші країни. Сподіваємося, що наші поради допоможуть вам почувати себе при перельоті набагато комфортніше.

Подорож на своєму автомобілі: основні поради.

Літо, зима, осінь чи весна-яка різниця! .. У вас є свій автомобіль і причин організовувати свій відпочинок чи відпустку за допомогою турагенства просто немає необхідності. У вас є все що необхідно: обраний маршрут, гарний настрій і вірні друзі мандрівники. Але перед тим як вирушити в дорогу є один дуже важливий момент: технічне здоров'я вашого залізного коня. Попередньо перевіривши стан автомобіля дозволить зменшити більшу частину неприємних моментів при поїздці.
Отже, почнемо з багажника, необхідні запчастини та інструменти: домкрат, насос, запасне колесо, свічки (можна і не брати, але навіщо зайвий раз смикатися), ремені генератора й кондиціонеру може і самому на іномарці замінити не зможете, але по дорозі можна знайти майстра на СТО. Важливо мати при собі запас пального, якщо планується поїздка по не дуже жвавих дорогах - заправки можуть бути досить далеко один від одного. Бажано переглянути в інтернеті карту з автозаправками добре зарекомендованих нафтових компаній, або придбати таку карту в книжковій крамниці. Необхідним також буде запасне масло, особливо важливо якщо поїздка планується у гористу місцевість - витрата двигунного масла може бути досить великою і факт загоряння лампи аварійного тиску дуже неприємна річ. Для більшого комфорту при форс-мажорних обставин необхідно захопити дощовик, ліхтар і рукавички. Подорожуючи в зимовий період року незамінимими стануть: трос, лопата, прикурювач, пічка або паяльна лампа. Їх відсутність може попсувати багато нервів.

Заглянемо під капот: перевіряємо рівні технічних рідин (тосол, масло двигуна, гальмівна рідина, вода в бачку омивача). Також потрібно перевірити натяг ременів навісного обладнання: генератор, кондиціонер. Не забувайте про тиск у шинах, необхідний тиск зазвичай написано на стійці дверей водія.
Дуже важливим етапом є завантаження автомобіля необхідними речами для поїздки. При завантаженні автомобілю "битком набито" часто буває потрібно щось дістати під час зупинки в дорозі ... Речі необхідно розсортувати так, щоб мінімізувати можливі витрати на їх пошук і діставання. Важливо речі важчі укласти вниз, а ті що легші зверху. То, що може знадобитися в дорозі частіше необхідно покласти ближче або зверху. Щось можна взяти в салон, наприклад питну воду, їжу (бутерброди, чай, карамельки), аптечку (з необхідним запасом) і карти щоб не зупинятися кожен раз.
Не забувайте, що плануючи свій відпочинок на своєму автомобілі вирішувати всі проблеми під час шляху вам доведеться самостійно і будьте готові до всіх дорожніх неприємностей. Але подорожуючи на своєму авто вам надається свобода в часі і діях, ви зможете зупинитися там де вам хочеться і на скільки часу необхідно. По дорозі можна розпитати у місцевого населення про маловідомі пам'ятки, відвідати старовинні замки України, природні заповідники і багато іншого. Туризм по Україні останнім часом стає все більш цікавим на своєму транспорті. Взявши в дорогу все необхідне ви забезпечите собі відпочинок, сімейний відпочинок чи відпустку недорого і з вільним графіком.

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець»

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець» знаходиться у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Територія заповідника охоплює Старе місто, розташоване на півострові в петлі річки Смотрич, прилеглий каньйон Смотрича, Замковий міст, а також – комплекс Старого та Нового замків.
акож функціонує Державний історичний музей, а місто знаходиться на території Національного природного парку «Подільські Товтри».
Культурний ландшафт каньйону в Кам’янці-Подільському, тобто історичний центр міста та замок, визначено кандидатом до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. У Кам’янці-Подільському розташовано 174 пам’ятки архітектури, з них 145 – на території заповідника «Кам’янець». За кількістю пам’яток в Україні Кам’янець-Подільський поступається лише Києву та Львову. На жаль, низку храмів міста було знищено радянською владою ще до війни.
Архітектура Старого міста – це суміш культур українців, поляків, вірмен, турків і росіян, а також – релігій: православної, католицької, іудейської та мусульманської.
 Це і турецький мінарет 17 ст., і турецький і вірменський бастіони 17 ст., Миколаївська (Вірменська) церква 14 ст., дерев’яна Хрестовоздвиженська церква 18 ст., монастирські комплекси орденів Домініканів, Францисканів, Тринітаріїв 15-18 ст. Зараз Старе місто – це 4 майдани, 21 вулиця, 2 узвози та 5 провулків. Унікальною інженерною спорудою заповідника є Замковий міст, який з’єднує місто із Замковим комплексом 12-19 ст. – згідно досліджень, його спорудження датується 2-3 ст.

Хортиця

Хортиця – це найбільший острів на Дніпрі, розташований у місті Запоріжжя, нижче Дніпрогесу. Острів є єдиною історико-культурною та природною пам’яткою, що охоплює період від мезоліту до 20 століття. Він є унікальним природним й історичним комплексом, має довжину 12.5 км і ширину в середньому 2.5 км, займає площу близько 3 000 гектарів – майже 24 км2. Тепер це – державний історико-культурний заповідник. Тут є 63 пам’ятки історії й археології, на півночі острова знаходиться Запорізький історичний музей. Хортицю визначено кандидатом до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО.

Північна частина Хортиця – залісена, тут над берегом підіймаються скелі висотою до 50 метрів, а в південній – зберігся степ із багатьма рідкісними видами рослин, які збереглися тільки на острові, а колись були поширені на всій території південної України. На крайньому півдні острова знаходяться плавні . Хортиця та прилеглі острови оголошені геологічним заказником «Дніпровські пороги».
Вперше назва остова зустрічається в праці Імператора Костянтина Багрянородного «Про управління імперією». В різних списках цієї праці Хортиця згадується як острів Святого Григорія або Георгія. Вважають, що тут мається на увазі вірменський просвітник Святий Григорій. Перші поселення на Хортиці датуються 4 тисячоліттям до н.е. – від них залишилися численні поховання, городища та культові споруди. Знайдено тут і поховання сарматів. У 10-14 століттях тут існувало слов’янське поселення. За легендою, у 972 році тут, біля Дніпрових порогів, загинув у бою з печенігами князь Святослав Ігорович, повертаючись із походу на Константинополь. Хортиця постійно використовувалася як українська база проти половців і монголо-татар. Наприклад, у 1224 році руські князі зустрічалися на нараду на Хортиці перед битвою з татарами.
З 15 століття, Хортиця відігравала важливу роль у боротьбі козаків проти татар і поляків. Козаки будували тут, як і на інших островах, «засіки». Саме на Малій Хортиці у 16 столітті князь Дмитро Вишневецький-Байда збудував фортецю, яку незабаром зруйнували турецько-татарські війська. У 17 столітті Хортиця була військовою базою Івана Сірка. До зруйнування Січі у 1775 році острів належав Запорізькій Січі. Зараз на Хортиці існує кілька заселених селищ, а на півночі острова знаходиться залишене село Середній Стіг. Через острів проходить залізниця зі станцією на середині острова.

Софійський собор

Софійський Собор, також відомий як Софія Київська – це християнський храм у центральній частині Києва, один з небагатьох вцілілих із часів Київської Русі. Собор є пам’яткою української архітектури та монументального живопису 11-18 ст., і входить до Світової спадщини ЮНЕСКО як культурна пам’ятка. Світова спадщина ЮНЕСКО (Організація Об’єднаних Націй із питань освіти, науки та культури) – це видатні культурні та природні цінності, що становлять надбання усього людства. Окрім Софійського собору і прилеглих монастирських будівель, які входять до Світової спадщини ЮНЕСКО входять разом із Києво-Печерською Лаврою, до неї належать ще 4 пам’ятки: 3 культурні та 1 природна, а саме – історичний центр Львова, Резиденція Буковинських Митрополитів у Чернівцях, геодезична дуга Струве та букові праліси Карпат.

Софійський собор є однією з найголовніших християнських святинь, історичним центром Київської митрополії. Саме Софійський собор вважають найстарішою спорудою Києва. Його збудовано за аналогією Софійського собору в Константинополі як головний храм держави. Софійський Собор знаходиться на території Софійського монастиря і входить до складу Національного заповідника «Софія Київська», до якого також належать Золоті ворота, Андріївська церква, Кирилівська церква та Судацька фортеця. Сама Софія Київська складається з самого собору, дзвіниці, Будинку митрополита, трапезної церкви, братського корпусу, бурси, консисторії, Південної в’їзної вежі, Брами Заборовського, келій, монастирського готелю та пам’ятної стели бібліотеці Ярослава Мудрого.

У «Повісті минулих літ» 1037 рік вказаний як дата заснування Софійського собору, натомість у Новгородському літописі це 1017 рік. Засновником собору вважається київський князь Ярослав Мудрий, хоча є версія, що засновником був князь Володимир. Храм присвячено Софії – Премудрості Божій. Багатогранністю цього поняття пояснюють грандіозні розміри та складну структуру собору з тринадцятьма банями. Інтер’єр Софії відтворює середньовічну модель Всесвіту, а її зовнішній вигляд – образ Граду Божого. При Соборі велося літописання, були створені перші відомі на Русі бібліотека та школа.
Софійський собор був свідком багатьох визначних історичних подій. Тут висвячували київських митрополитів і коронували князів – наприклад, Володимира Мономаха, який тут же і похований. Також тут похований і князь Ярослав Мудрий. У 1169 році Київ захопив і зруйнував князь Андрій Боголюбський – Софійський собор було пограбовано, вкрадено всі цінні золоті речі та релігійні реліквії. У 1240 Київ захопив хан Батий, та собор встояв, хоча був зруйнований і пограбований. І хоча у 14 ст. собор ремонтували, у 15 ст. Київ вкотре був розграбований і спалений, і протягом наступного століття собор залишався без догляду. 
Відродження Софії Київської пов’язане з київським митрополитом Петром Могилою, який здійснив ремонт і оздоблення собору. Навколо було споруджено монастирські будівлі, територію обнесено високою огорожею. До робіт Петро Могила залучив відомого італійського архітектора Октавіано Манчіні. У 1638 році в Соборі засновано чоловічий монастир. На межі 17 та 18 ст. ремонту Софійського собору сприяв гетьман Іван Мазепа – тоді було змуровано нову дзвіницю і позолочено головний купол. У 1697 році дерев’яні будівлі Софійського монастиря згоріли у великій пожежі, будівлі було відновлено та зведено нові вже у стилі українського бароко. У 1786 році монастир закрито.

У 1917 році в Софії Київській було миропомазано Павла Скоропадського, а у 1921 році тут відбулося всесоборне висвячення протоієрея Василя Липківського на Митрополита Київського та всієї України. В радянські часи собор був під загрозою знищення, та Всеукраїнська академія наук створила Софійську комісію, що врятувала собор від знищення, і у 1934 році територію Софійського монастиря оголошено Державним історико-архітектурним заповідником. Утім, комуністичний уряд заборонив богослужіння в соборі, всі золоті та срібні цінності було конфісковано, іконостаси – розібрано, все інше – спалено. У 1941 більшовики намагалися замінувати та підірвати Собор, але, на щастя, їх спроба була невдалою. Під час німецької окупації Києва у 1941-1943 роках, більшість експонатів Софійського музею, частину ікон та фотоархівів вивезено до Німеччини. 
Нарешті, у 1990 році Софійський собор і прилеглі монастирські будівлі були занесені до переліку Світової Спадщини ЮНЕСКО. У Софії Київській збереглося 260 кв. метрів мозаїк, кожна з яких має написи грецькою, що пояснюють її сюжет, і 3 тисячі кв. метрів фресок. Тепер це – Національний заповідник «Софія Київська», відкритий для відвідування щодня, окрім четверга.

Подорож на ровері: корисні поради

Переглядаючи статистичні дані про забруднення навколишнього середовища стикаєшся з думкою: «Потрібен ровер!». Чудовий вид транспорту, екологічний, легкий і маневренний, підходить для різних за віком, але найбільш залежний від погодних умов. І він ще прекрасним видом транспорту для літнього відпочинку або невеликої подорожі. Для тих, хто зважився освоїти такий вид транспорту є кілька важливих порад, з чого почати.
Отже, тривалий перегляд моделей велосипедів пройдено, залізний кінь куплений - що далі? Треба навчитися з легкістю підкорювати великі відстані. Цей процес багатоетапний і цікавий. Кожен з нас знаючи свою фізичну підготовку задумається: будь-яке зацікавлення пропаде на першому ж затяжному підйомі, коли починаєш задихатися.
 Перший етап треба почати з тренувань в правильний час: в гарну погоду. Вітер у дорозі це перший ворог велосипедиста. У спеку теж краще не навантажувати себе тривалими переїздами, а ось прохолода додає сил для пересування. Дуже гарний час для тренувань вранці з 5 до 8 і ввечері з 6 до 9. Перед виїздом знадобиться усунути зайвий опір: зняти зайві прибамбаси, змастити ланцюг, перевірити гальма (вони не повинні терти ободи), добре накачати колеса. Взуття для катання на велосипеді треба вибрати професійне, з підошвою що не дуже згинається(щоб менше втомлювалися ступні), сидіння відрегулювати на такій висоті, щоб в нижньому положенні педалі нога була майже випрямлена і не забути шолом на голову. Не зайвим буде придбати спідометр, так як прийдеться контролювати відстань: з 3 км за одну поїздку спочатку і далі-3 км, 4, 5, 6, 6, 6, 7, 7, 7, 10, 10, 10, 15, 15 , 20, 20 км. Оптимальна швидкість пересування 17 км / год., яку перевищувати не рекомендують досвідчені велосипедисти.
 Для вибору маршруту підійдуть топографічні карти, які треба навчитися читати, щоб визначати підйоми і спуски.
Цікавим буде спланувати для відпочинку кільцевий маршрут або маршут із зворотним поверненням на поїзді або електричкою. Так у вас буде можливість проїхати довгий шлях і повернутися додому. У літній період року при гарній погоді можна захопити з собою карімати і спальники, переночувати під відкритим небом і продовжити шлях на другий день. Місце де переночувати краще вибирати безпечне і недалеко від води. Але цей варіант більше підійде молодим людям, які віддають перевагу активному відпочинку.
Якщо збираєтеся підкорювати гірські місцевості, знадобляться кілька коротких виїздів не довше 3 км, щоб на шляху був хороший підйом. Його треба намагатися подолати стоячи на максимальній швидкості. Ця вправа швидко сподобається. Під час пересування обов'язково потрібен відпочинок. Маленькі зупинки для відпочинку краще робити кожні 6 км на кілька хвилин, тоді шлях здасться не таким виснажливим. Проїжджаючи на велосипеді відстані у вас буде можливість насолодитися околицями і пейзажами. Активний відпочинок на такому виді транспорту підійде для всієї родини або компанії друзів.

Для більш підготовлених можна планувати довші маршрути. Для цього необхідно додатково затаритись: латками (для камер) і клеєм, набором інструментів для велосипеда і звичайно ж їжею. Для їжі в таких умовах більше підійдуть калорійні продукти багаті на вуглеводи: хліб, бублики, картопля, цукерки, родзинки, курага, сир, ковбаса. Дослідивши в інтернеті наявність магазинів уздовж шляху ви позбудетеся від зайвого вантажу під час пересування, навіщо тягнути зайві запаси, якщо їх відсутність можна без проблем поповнити.

Відпочивайте активно і охороняйте навколишнє середовище. Залишайте місця відпочинку після себе прибраними, адже після вас там приємно буде відпочити ще не одним туристам.

"Політ над Дністром"

Одного недільного осіннього дня збулася моя давня мрія. Давно хотілося піднятися в небо на маленькому приватному літаку. Погода була сонячна, настрій чудовий, а бажання політати просто величезне. Ми приїхали в село Грушка Тлумацького району, за 30 км від Івано-Франківська дуже швидко на таксі, хоча добратися можна було і маршруткою. Маленький літачок на двох пасажирів чекав нас накритий брезентом. Підготовчий етап і інструктаж провів з нами досвідчений пілот. І ось вже наближається час зльоту. 

Пристебнувшись з гарним настроєм, ми злетіли. Під час польоту перед нашими очима відкривався прекрасний вид на околиці. Пролетівши над полями аграрної фірми ми полетіли на Дністровський каньйон. Річка Дністер з землі завжди виглядає величезною, а з неба ми побачили її маленькою. Час усього польоту зайняв десь 15-18 хвилин, а відчувалося начебто 2 години. Досвідчений пілот зробив кілька фігур, від чого серце вискакувало з грудей від радості. Ловлячи себе на думці, що екстремальні моменти в житті приносять багато радості, розумієш, що треба спробувати різні види відпочинку. Ціни на послуги авіа напрямку не дуже високі, так що цей вид розваг може зайняти далеко не останню позицію в моєму списку. Небо з білосніжними хмарами, прекрасна панорама внизу, чудові відчуття від польоту, зробили наш недільний відпочинок просто незабутнім.

Яремче

Яремче (стара назва - Яремча: до 2006р.) - Гірський кліматичний курорт, найвідоміший туристичний центр Івано-Франківської області, який знаходиться на висоті 550-585 м. над рівнем моря. До Яремчанської міської ради відносяться - смт.Ворохта, с.Микуличин, с.Татарів, Поляниця, Яблуниця, с.Вороненко з населенням 22 тис. осіб. Курорт Яремче розташований на території Карпатського національного природного парку. День міста Яремче відмічають в останню неділю липня. 

Карпатський національний природний парк - створений в 1980 р. на площі 50495 га. Охоплює територію в межах абсолютних висот 500-2061 м. північніше Чорногірського хребта до м. Яремче, уздовж річки Прута і західних притоків р.Чорний Черемош (протяжність з півночі на південь - 55 км., із заходу на схід - 20 км.). Карпатський НПП - своєрідний природно-рекреаційний комплекс. Найближчі гори в околицях Яремче - г.Явірник-Горган (1432 р.), г. Маковиця (985 р.), г.Велика Рокита (1100 р.), г.Довбушанка (1755 р.), г.Синячка (1401 м.). Річка - Прут (одна з найбільших на Гуцульщині, довжина - 910 км.). Притоки Прут - Жонка, Багрівець, Чорногірчик, Кам'янка, Явірник, Боярський. Водоспади поблизу : «Пробій», «Жонка», «Дівочі сльози». 

На території є багато пам'яток архітектури, які цікаво відвідати туристам. Серед них: Церква Архистратига Михайла 1844 (вул. Кам'янка, 32 (передмістя Дора)), Монастир Св. пророка Іллі Студійського уставу, заснований 1935 р. (вул. Свободи (передмістя Дора)), Церква Св. апостолів Петра і Павла (вул. Кам'янка (монастир місіонерського конгрегації Св. Андрія)), Церква Успіння Богородиці (XIX ст.), Церква Іоанна Милостивого з дзвіницею (XVIII ст., вул. Ковпака, 2), Церква Різдва Богородиці (XVII-XVIII ст. смт . Ворохта, вул. Довбуша, 1), Церква Петра і Павла (1930-ті роки ХХ ст. смт. Ворохта), Дмитрівська церква з дзвіницею (XVIII ст. с. Татарів), Церква Святої Трійці (1863 р.) з дзвіницею (XVIII ст., с. Микуличин). 

Приїхавши в Яремче Ви зможете провести цікаво свій відпочинок відпустку або одноденну екскурсію. Поблизу є багато готелів, баз відпочинку де можна відпочити, попередньо здійснивши онлайн бронювання.


«Сріблясті водоспади» у Шешорах

Шешори - мальовниче гуцульське село, яке розтягнулося на кілька кілометрів уздовж гірської річки Пістиньки. Село відоме своїми чудовими «Сріблястими водоспадами», одними з найкрасивіших в Карпатах. На тлі загину широкого (майже 60-метрового) русла, що кам'яною смугою огинає непереборну скелю піщанику, утворилися два паралельні гучні водоспади, біля яких дуже люблять фотографуватися туристи.

 Свою назву вони отримали завдяки потужному голосу і тому, що бризки дуже яскраво поблискують на сонці. З 2003 по 2006 рр.. тут проводився фестиваль етнічної музики та лендарту "Шешори". Водоспади послужили декораціями для декількох фільмів і відеокліпів. Водоспади розташовані практично в центрі села, по обидві сторони від моста. Для того, щоб потрапити на великі водоспади, потрібно спуститися від мосту по скелястому березі. Спочатку покажеться один водоспад, потім, трохи нижче, другий. Тут завжди багато туристів. Якщо потрапити сюди після обіду, то сонце буде світити вздовж річки і вода в річці сріблиться. За водоспадами ловлять рибу, вода тут кришталево чиста. У літню пору тут безліч відпочиваючих. Вода в річці влітку прогрівається до 25 градусів, а купання у водоспаді - незабутнє задоволення. 

Добратися до села можна з Коломиї або Косова, їхати автобусом або маршруткою. Плануючи свій відпочинок в Карпатах обов'язково відвідаєте це місце. Поруч знаходяться багато готелів, міні-готелів (попередньо здійснивши онлайн бронювання), ресторанів і кафе де можна переночувати і поїсти. Організувати свій активний відпочинок взимку можна завдяки присутності баз відпочинку в регіоні.

Переваги та недоліки бронювання онлайн

XXI століття безперечно є добою Інтернет, тому не дивно, що речі які ми колись робили особисто або по телефону, сьогодні ми робимо не відходячи від комп’ютера. Сьогодні ми можемо за кілька хвилин спланувати відпочинок, з’ясувати куди і як ми хочемо податися. Завдяки інтернет-бронюванню авіаквитків чи квитків на потяг або автобус, бронюванню номерів у готелі, ми можемо знати, чого очікувати від нашої подорожі. Ще однією перевагою такого планування є те, що ми одразу знаємо, скільки це коштуватиме. 


Нажаль, в Україні онлайн бронювання не є таким популярним видом інтернет послуг як у наших Європейських сусідів, для них забронювати номер у готелі, це те саме, що замовити піцу, натомість пересічний українець довго думатиме, чи це часом не чергова махінація і обман. Така недовіра звісно не безпідставна, авторитет віртуальних організацій, котрі надають послуги інтернет-бронювання неодноразово «похитувався». На щастя для зацікавлених, лояльні українці зазвичай діляться своїми враженнями від роботи з подібними організаціями, особливо якщо ці враження погані. 

Щоб допомогти Вам уникнути негативного досвіду, наведемо приклади інтернет сторінок, котрі ми можемо рекомендувати: http://www.tripadvisor.com/ - сайт надає інформаційну підтримку стосовно туристичних подорожей, путівок і містить відгуки і рекомендації відносно якості послуг більшості туристичних установ світу. 

Радимо Вам дізнатися якомога більше інформації про організацію, через яку ви збираєтеся замовити квитки чи бронювати номер в готелі, ознайомтеся з відгуками про неї. Бажаємо Вам легкого бронювання.