Профіль

ivanivna

ivanivna

Україна, Івано-Франківськ

Рейтинг в розділі:

Відпочинок на Новий рік – Берегово – українська Угорщина

Закарпатське містечко Берегове часто називають «Українською Угорщиною», адже більшість мешканців спілкуються  виключно угорською і орієнтуються на угорський час.

Місто розкинулось на мальовничому березі річки Верке, поблизу гірських пагорбів, вкритих виноградниками.  Перші згадки про місто датуються  1063 роком.




Одним з визначних місць в місті являється площа Ференца ІІ Ракоці, яка  колись  була огороджена двометровою стіною з бійницями і мала назву Ярмаркової.  Перед  другою світовою війною її засадили японськими вишнями – сакурами,  на цвітіння яких приїжджають подивитись щороку тисячі туристів.  Детальніше тут



Різдво в Карпатах

Різдво в Карпатах-це безліч традицій і звичаїв, яке може занурити кожну людину в прекрасний світ зимової казки. Якщо ви хочете познайомитися з регіональними традиціями та провести відпочинок на Різдво незвично, то обов'язково проведіть його на Закарпатті.




 У Карпатах проживають численні етнічні групи гуцулів, бойків, лемків та національні меншини угорців, румунів, словаків, німців. Зберігаючи свою унікальну культуру, звичаї і традиції вони гармонійно вплели свої традиції в традиції місцевих жителів. І у вас з'явиться унікальна можливість зануритися в їх своєрідний національний колорит.  Детальніше тут:



Новий рік в Україні: відпочинок в Криму в гарячому гейзері

У Херсонській області за 20 кілометрах від Залізного Порту колись бурили свердловину для видобутку нафти чи газу. На глибині 1500 м виявили пласти гарячих вод і до недавна забули про цю знахідку. Зараз тут облаштували басейн, побудували готель, і тепер це своєрідний СПА-курорт. Найближче село Облої знаходиться за 2 км від гейзера.



 Тут можна чудово поєднати відпочинок і лікування, адже купання в цій гарячій воді допомагає позбавитися від багатьох захворювань. Склад води багатий на йод та інші мінеральні речовини.  Детальніше тут:


Новий рік в Жаб’єму- традиційно і національно


 Селище Верховина  ( до 1962 року називалося село  Жаб'є)  залишається  перлиною гуцульської культури,  якою мешканці залюбки діляться з усіма мандрівниками.   Понад сто років тому Іван Франко, який часто бував тут  писав: «Ось Жаб'є, Гуцульська столиця...». 



Враховуючи мальовничі карпатські краєвиди та місцеві національні традиції, то відпочинок на Новий рік  проведений тут запам'ятається надовго.Познайомитись з гуцульською культурою у селищі Верховина просто- місцеві жителі запропонують відвідати  основні визначні місця. Унікальною  спорудою в селищі є найвища дерев'яна церква на Гуцульщині ... Детальніше тут

У винних підвалах XVI століття можна незвично зустріти Новий рік

В  подовжені новорічні вихідні  можна організувати поїздку до Закарпаття. Цей  мальовничий край славний своїми виноградниками.  З урожаїв  винограду місцевих сортів  роблять  смачне вино, яке  за своїми властивостями не поступається винам Франції.  За 20 кілометрів  від Ужгорода  знаходиться  селище Середнє, відоме на всю Україну своїми унікальними винними підвалами XVI століття. 




В середині XVII сторіччя середнянські вина експортувались в Європу. Також відомо, що російський цар Петро I під час Прутського походу у 1711 році спробував  середнянського вина - і воно так сподобалося, що сатрап наказав купити частину місцевих виноградників. Підвали утворюють під селищем своєрідне маленьке містечко.   Детальніше тут


Новий рік у Криму

Різноманітну новорічну програму пропонують відпочиваючим кримські готелі, санаторії та інші об'єкти розміщення. Рівень цін і святкування здатні задовольнити навіть найвимогливішого туриста.

"Сучасні санаторії та готелі Криму, що працюють зимою, пропонують відпочиваючим комфортні номери, широкий спектр послуг і розваг: криті басейни з морською водою, що підігрівається, SPA-центри, розважальні центри, дельфінарії, боулінг...  Детальніше тут



Різдво в Карпатах


Найбільш величним шанованим та бажаним на Гуцульщині святом є Різдво. В цьому краї найбільше збереглися національні традиції святкування в яких християнські обряди тісно переплітаються з язичницькими. Розпочинається святкування Різдва напередодні ввечері 6 січня з сімейної свят-вечері.



Після Пилипівки ґаздиня святково прикрашає хату рушниками, скатертинами. Вранці господині запалюють з дванадцяти полін «живий вогонь» і в печі готують дванадцять ритуальних пісних страв: кутю з родзинками горіхами, маком, медом, голубці і вареники з різними начинками, страви з білими грибами, квасолею, рибою. На стіл стелять сіно і накривають святковим вишитим обрусом. По кутах столу кладуть зубці часнику, щоб обминали злі сили і зерна пшениці, щоб множилися діти. З снопа пшениці напередодні плетуть дідуха, якого заносять в хату зі сходом першої зірки. Потім ґазда розпочинає вимовляти молитву -примовляння – запрошення усіх душ на свят-вечерю і прохання про благословення сім’ї та господарства. Після неї традиційно відмовляють молитву «Отче наш» , яку підхоплює вся родина.  Детальніше тут


Де покататися на лижах в Україні?

Вашій увазі пропонується перелік лижних курортів України з різним ступенем комфортності. До речі, і ті й інші пропонують схили для катання на лижах:

* Буковель, Івано-Франківська обл. - Виявляється, це найкращий гірськолижний курорт з хорошими трасами, зручними підйомниками і хорошою розвиненою інфраструктурою. Сніговий покрив зберігається з грудня по кінець квітня.

* Яблуниця, Івано-Франківська обл. - Розташований близько до Буковель, по трасі Івано-Франківськ-Поляниця.



 Косів, Івано-Франківська обл. - Сюди їдуть в основному відпочити від міської суєти і купити собі карпатське прикраса на найвідомішому сувенірному ринку України.


* Вишків, Івано-Франківська обл. - Основна гірськолижна траса (1000 м) досить широка і при неспішному катанні забезпечує досить довгий спуск.

* Верховина, Івано-Франківська обл. - Траси для початківців. Сюди їдуть для лікування і одночасно покататися.



* Ворохта, Івано-Франківська обл. - Сюди приїжджають за красивою природою, п'янким гірським повітрям і спокійним відпочинком.
* Тюдів, Івано-Франківська обл. - Пропонує комфортабельний відпочинок. Сюди краще їхати відпочивати зі сім'єю або великою компанією.

* Шешори, Івано-Франківська обл. - Курорт має три траси із середнім рівнем складності довжиною до 1500 м і снігу багато до кінця березня. Детальніше тут

Легенди : Привид Ужгородського замку


Володарем Ужгородського замку у XVII столітті був статочний лицар капітан Другет. Мав він дуже гарну доньку, про красу якої розказували у далеких краях. В ті часи польське військо часто нападало на наші міста. Детальніше тут

Десять місць, які треба відвідати впродовж життя


В світі стільки красивого, що треба квапитися побачити хоча б найпрекрасніше. Найбільш відвідуваними туристами є місця мова про яких ітиме нижче.
1. Піраміди і Сфінкс: це дивне місце в Гизі, одне з семи чудес світу, що збереглося до наших днів. Піраміди – усипальні єгипетських фараонів – охороняє Сфінкс. Висічена з величезної глиби, ця монументальна статуя напівлева-напівлюдини приворожує туристів.



Острів Санторіні (Греція): належить до групи островів Кіклади, які виникли після грандіозного виверження вулкана: круті скелі, чудові пляжі і невеликі села з білими будиночками. Тут є і руїни старих римських терм, театрів і ринків приваблюють сюди щороку багато туристів.



Стоунхендж (Уїлтшир, Англія):тут є багаточисельні пам'ятки епох неоліту і бронзового століття. Фортеця на горбі поблизу Стоунхенджа була побудована в залізне століття, і це свідчить про те, що регіон густо заселяли римляни. Для чого призначався Стоунхендж, до цих пір залишається загадкою. Детальніше тут: