Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець»

Національний історико-архітектурний заповідник «Кам’янець» знаходиться у Кам’янці-Подільському на Хмельниччині. Територія заповідника охоплює Старе місто, розташоване на півострові в петлі річки Смотрич, прилеглий каньйон Смотрича, Замковий міст, а також – комплекс Старого та Нового замків.
акож функціонує Державний історичний музей, а місто знаходиться на території Національного природного парку «Подільські Товтри».
Культурний ландшафт каньйону в Кам’янці-Подільському, тобто історичний центр міста та замок, визначено кандидатом до Списку світової культурної спадщини ЮНЕСКО. У Кам’янці-Подільському розташовано 174 пам’ятки архітектури, з них 145 – на території заповідника «Кам’янець». За кількістю пам’яток в Україні Кам’янець-Подільський поступається лише Києву та Львову. На жаль, низку храмів міста було знищено радянською владою ще до війни.
Архітектура Старого міста – це суміш культур українців, поляків, вірмен, турків і росіян, а також – релігій: православної, католицької, іудейської та мусульманської.
 Це і турецький мінарет 17 ст., і турецький і вірменський бастіони 17 ст., Миколаївська (Вірменська) церква 14 ст., дерев’яна Хрестовоздвиженська церква 18 ст., монастирські комплекси орденів Домініканів, Францисканів, Тринітаріїв 15-18 ст. Зараз Старе місто – це 4 майдани, 21 вулиця, 2 узвози та 5 провулків. Унікальною інженерною спорудою заповідника є Замковий міст, який з’єднує місто із Замковим комплексом 12-19 ст. – згідно досліджень, його спорудження датується 2-3 ст.
2

Коментарі