Новий проект «Адреса – кожному будинку!»

Майже кожен з мешканців столиці та більшість її гостей відчували незручності, шукаючи потрібний будинок за вказаною адресою та номером. Виходить, що адреса є і карта показує, але за відсутності вказівника на будинку його важко знайти. Чому на будинках нема адресних вказівників? – питання до відповідних структур: Міністерства житлово-комунального господарства і його відомств.

Команда проекту планує встановити «адресний порядок» на вулицях м. Києва та показати приклад усій країні, як можна своєю небайдужою позицією та громадським активізмом робити простір навколо себе комфортнішим!

Детальніша інформація про проект тут.

Українська Громада закликає всіх бажаючих долучитися до реалізації проекту «Адреса – кожному будинку», який здійснюється за підтримки Української Громади. Проект ініційований журналісткою порталу «OpenBiz», членом Громади Іриною Волконською: +380 97 278 05 63, [email protected].

Здоров’я понад усе!

Клуб здоров’я Української Громади визначив основні напрямки роботи на черговому засіданні 23 червня:

• Популяризація вживання екологічно чистих та органічних продуктів харчування;
• Сприяння розвитку фізичної культури та спорту;
• Профілактика ВІЛ/СНІДу, сексуальне здоров’я нації;
• Профілактика наркоманії та алкоголізму серед дітей та підлітків;
• Профілактика тютюнокуріння;
• Духовне здоров’я українців;
• Просвітницько-оздоровчі поїздки.

Всі, хто бажає, долучитися до діяльності в рамках Клубу здоров’я Української Громади, пишіть на електронну адресу [email protected].

Члени Громади на Трипільській толоці

На цих вихідних члени Української Громади взяли участь у Трипільській толоці, серед них був і Віталій Шевченко, член Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Громада працювала над дерев'яними каркасами реконструйованих трипільських будівель, які стоять уже третій рік. Всі бажаючі мали змогу помісити глину з соломою власними ногами, а потім нею позамазувати стіни, перестінки, стріху й підлогу будівель.

Крім того дирекція Державного історико-культурного заповідника «Трипільська культура» організувала культурно-пізнавальну програму: екскурсія на розкопки трипільського поселення «Тальянки», а також вечірню забаву з музиками, піснями та вечерею.

Толока пройшла 13-14 червня на території Музею поселень-гігантів Трипільської культури (с. Легедзине, Тальнівський район, Черкаська область). Реконструйовані хати трипільців на сьогодні є єдиним в Україні подібним музейним комплексом, роботу над завершенням якого можливо проводити лише у літні місяці.

Cтратегія молоді

Ліга молоді Української Громади визначила стратегічні напрямки діяльності: екологія, культура, навчання та освіта.

У рамках кожного з цих напрямків пропонується ініціювати проекти:

1. Проект «Сцена»
Зміст: виступ молоді на сцені з актуальних питань громадсько-політичного життя нашої держави, виступ молодіжних творчих колективів, оголошення молодіжних ініціатив. Аналог Hyde-Park у Лондоні, де виступають всі бажаючі.
Мета проекту: активізувати громадське обговорення суспільних проблем, стимулювати створення громад, дати молоді базу для самовираження, самоактуалізації, просування власних ідей та позицій, персоніфікації.

2. Проект «Дніпровські схили»
Зміст: прибирання зон відпочинку біля Дніпра, чистити окремі ділянки схилів з подальшим їх обладнанням інфраструктурою (паркани, таблички, смітники, лавочки). 
Мета проекту: просунення ідеї свідомого «суботника» - турбота про навколишнє середовище + організація корисного дозвілля молоді + організація місць відпочинку для киян.

3. Проект «Вчимося разом» 
Зміст: навчання учасників Ліги молоді (членів Української Громади) шляхом організації для них тренінгів, семінарів, майстер-класів, курсів.
Мета проекту: набуття членами Ліги модерних навичок, необхідних вмінь і знань для прогресивнішої та продуктивнішої діяльності у Лізі та особистому житті; розбудова лідерського ядра Ліги молоді; підвищення обізнаності лігівців про сучасні тенденції у суспільних науках, течіях, бізнес-тенденціях; зростання рівня громадської активності та свідомості.

Усі, хто має бажання, можливості та лідерський потенціал, звертайтеся до координаторів Ліги молоді Української Громади: Олександра Бондаренка ([email protected]) та Анастасії Кравченко ([email protected]).

Українська Громада працює для Вас!

Українська Громада – це те середовище, де громадівці можуть реалізувати себе і свої ідеї, це середовище взаємної підтримки.

Одним із напрямків діяльності Української Громади є підтримка суспільних ініціатив (проектів, заяв, лобістських ініціатив).

В Україні існує багато ініціативних людей та груп, але, на жаль, досить багато проектів, зароджуючись, так і не реалізовуються через неможливість знайти однодумців, брак мінімальної ресурсної підтримки, поради фахового менеджера та незнання людей, організацій, які вже реалізовують подібні ініціативи. Саме таку підтримку Ви тепер можете отримати від Української Громади. Щоб дізнатися детальніше, яку саме підтримку можна отримати, натисніть тут.

Українська Громада підготувала спеціальний порядок (алгоритм) дій для отримання підтримки проекту чи ініціативи. Із алгоритмом Ви можете ознайомитися тут.

Нагадаємо, що Українська Громада вже надає підтримку таким проектам:

• Україна без онкохворих
• Україна без тютюну
• Діти нашої громади
• Медова Країна

Якщо у Вас є проект чи суспільна ініціатива, яку Ви давно мріяли здійснити, але Вам не вистачало тієї чи іншої підтримки, звертайтеся до Української Громади і ми Вам допоможемо!

В єдності сила!

Олег Рибачук увійшов до складу Номінаційного комітету проекту

Олег Борисович Рибачук, громадський діяч, експерт у сфері європейської інтеграції, Голова наглядової ради Фундації «Суспільність», увійшов до складу Номінаційного комітету проекту Української Громади «Нові лідери України».

Нагадаємо, що проект знаходиться на завершальній стадії підготовки. Проект має на меті знайти нових лідерів України, які реалізовуватимуть суспільно-корисні проекти та сприяти їх встановленню як якісно нової еліти України.

Остаточне рішення щодо того, хто стане «Новим лідером України» буде прийнято за результатами відбору Номінаційного комітету та народного голосування. Детальніше про проект читайте тут.

Ліга молоді підкорила водну стихію

Вітрильний спорт став рідною стихією для команди Ліги молоді Української Громади, яка в Молодіжній вітрильній регаті-2009 посіла 2 місце серед команд провідних університетів Києва.

Вдалий симбіоз лігівців, одягнених у фірмові футболки з написом «Пишаюсь бути українцем!», і студентів Києво-Могилянської Академії дозволив випередити суперників і дістатися фіналу, лиш незначно поступившись спортсменам з Міжрегіональної академії управління персоналом. Також суперниками молодих лігівців була команда Київського національного університету імені Т.Шевченка.  

Молоді члени Української Громади і надалі планують брати участь у подібних змаганнях, адже саме так, на думку Олександра Бондаренка, координатора Ліги Молоді, загартовуються вольові якості справжніх лідерів та активістів Громади.

Молодіжна вітрильна регата на хвилях Дніпра вже третій рік поспіль проводиться за підтримки Федерації вітрильного спорту України. Цього року вона проходила 22-24 травня на Оболонській набережній біля яхт-клубу «Столиця» в рамках 2-ї Міжнародної виставки «Бот-шоу Столиця - 2009».

Урочиста подія

  • 03.06.09, 16:50

Минулого тижня перші члени Української Громади урочисто отримали свої членські картки та сертифікати, що засвідчують їхнє офіційне членство в організації.

Наразі членами МГО «Українська Громада» є 46 осіб, і 95 заяв подано на вступ з майже всіх регіонів України. Один член Української Громади зі Швейцарії.

Закликаємо всіх, хто прагне втілювати місію Української Громади – зробити Україну сильною, а українців – щасливими, приєднуватися до нас!

Програма мінімум – єдина наукова Україна

  • 27.05.09, 16:18

Наукове середовище України має бути об’єднаним та єдиним. Як спільний організм, що живе своїм науковим життям та оперативно реагує на виклики і зміни в житті суспільному. Таке середовище необхідно створити. Такого висновку дійшли учасники робочої групи Української Громади з питань науки та інтелекту нації під час свого чергового засідання 19 травня.

Запрошуємо всіх, хто цікавиться наукою, долучатися до нашої діяльності у цій сфері!

Наступне засідання робочої групи з питань науки та інтелекту нації заплановано на 10 червня.

Напрями діяльності групи:

• створити наукове середовище, що об’єднає всіх зацікавлених у науці: науковців, наукові громадські організації, клуби та рухи, бізнес і державу;
• розробити пропозиції до законодавства з науки;
• провести рейтинг «ТОП 100 науковців України»;
• вирощувати наукову молодь на базі менторства (наставництва);
• «намалювати» обличчя українського вченого.

Наша перша екскурсія. Музей трипільської культури.

  • 26.05.09, 11:19

16 та 17 травня відбулась, організована нами для членів та прихильників Української Громади, екскурсія до приватного музею трипільської культури «Аратта-Україна», який ми також із задоволенням відвідали.

Екскурсію провів відомий професор, академік трьох академій (української, російської та американської), автор близько 30 книг Шилов Юрій Олексійович, який є одним із засновників цього приватного музею. Завдячуючи пану Юрію, учасники екскурсії подивилися на витоки цивілізації із зовсім іншої сторони.
Детальніше про екскурсію тут

Це була перша, але не остання екскурсія до цього музею, тому що виявилось дуже багато бажаючих відвідати його. Обіцяємо наступного місяця продублювати поїздку. Якщо Вас це зацікавило, то телефонуйте +380 44 332 12 54.

Подумуємо відкрити «Клуб мандрівників Української Громади».

Які цікаві місця в Україні Ви б хотіли відвідати?