Школа туризму в столиці

Виховати справжніх спортивних (самодіяльних) туристів, дати їм спеціальні знання та навички покликана Школа туризму, що розпочала своє функціонування у жовтні цього року в Києві.

Керівник та організатор Школи Євген Макаренко, для якого туризм – це справа життя, зауважує, що участь у Школі туризму є безкоштовною, а сама Школа розрахована для жителів Києва, тобто є міською.

Школа туризму проводиться туристичним клубом «Гряда» за підтримки Української Громади. 

Детальніше: http://ukrhromada.org/ua/media/news/item/278/

Створено Жіночий клуб Української Громади «СЛОВО ЖІНКИ»

За ініціативи члена Української Громади та керівника проекту Ганни Земко створено Жіночий клуб «СЛОВО ЖІНКИ». Так вирішили на його першому організаційному засіданні 29 вересня.

Зараз учасниці Клубу планують свої засідання до кінця 2010-го року і пропонують наступні теми для зустрічей:

- “Яких Чоловіків ми виховуємо?” - 29-го жовтня 2009 р., у четвер;

- “Жіночі методи в управлінні” - 25-го листопада, у середу;

- “Українській рід (родові послання)” - 17-го грудня, у четвер.

Засідання Жіночого клубу будуть починатись о 18.30. Приблизний час спілкування - 1,5-2 години. Місце зустрічі буде повідомлене тим, хто зареєструвався, не пізніше ніж за чотири дні до зустрічі.

Якщо у Вас є бажання взяти участь у засіданнях Клубу або/і підготувати якусь інформацію із запропонованої теми зустрічі, надсилайте, будь ласка, свої пропозиції та повідомте про бажання взяти участь на електронну скриньку координатора Жіночого клубу [email protected] або телефонуйте (067) 235 49 35, (044) 569 18 20.

Детальніше: http://ukrhromada.org/ua/media/news/item/277/

Знайдемо ефективну національну ідею (українську мрію)?!

Як об’єднати організації, науковців і громадських діячів, що займаються пошуком національної ідеї? Як підняти цю тему для дослідження у вищих навчальних закладах не лише професурою, а й студенством? Про це та інше йшлося вчора, 6 жовтня, на круглому столі «Знайдемо ефективну національну ідею (українську мрію)?!» в УНІА «Укрінформ». Захід пройшов у рамках програми «Проект Україна. Формування ефективної національної ідеї», що реалізується Інститутом вивчення України за підтримки Української Громади.

Детальніше за посиланням: http://ukrhromada.org/ua/media/news/item/261/

30 волонтерів готові відроджувати українське село

Підготовлено першу групу волонтерів, які житимуть і працюватимуть в українських селах, допомагаючи їм знайти власні ресурси і розробити план стратегічного розвитку та відродження.

30 волонтерів безпосередньо стали учасниками проекту «Корпус Волонтерів для сільських громад України», що реалізується за підтримки Української Громади.

Детальніше читайте тут.

Чому в столиці практично немає адресних вказівників?

Чому в столиці практично немає адресних вказівників і як орієнтуватися в часі та просторі жителям і гостям? Хто відповідальний за виготовлення, встановлення та експлуатацію номерних табличок і адресних вказівників? Які інноваційні технології можуть допомогти в пошуці потрібної адреси? Ці та інші питання обвогорювалися на «круглому столі» 24 вересня, що відбувся в приміщенні УНІА «Укрінформ».

Детальніше про круглий стіл Ви можете прочитати тут: http://ukrhromada.org/ua/media/news/item/247/

За результатами обговорення учасники дійшли висновку про те, що номерні таблиці на будинках зобов'язані встановлювати та утримувати ЖЕКи, адресні вказівники повинні фінансуватися з місцевих бюджетів.

Українська Громада – не лише для киян, а для всіх громадян Украї

Українська Громада діє не лише для жителів Києва, а для всіх громадян України. На цьому наголосив наш Голова - Ігор Шевченко під час Інтернет-конференції 18 вересня, що провела газета «Хрещатик».

Ігор Шевченко зауважив кілька принципових положень щодо діяльності Громади. Зокрема:

-      основною метою та ідеєю Української Громади є створення якісно нового суспільства. Таке суспільство створюється шляхом гуртування людей нової якості та реалізації суспільних проектів, що сприяють цьому процесу. (Детальніше про це читайте на сайті в розділі «Суспільство-громада»);

-      найбільшим досягненням Української Громади на сьогодні є те, що за короткий строк створено ефективну систему підтримки та допомоги в реалізації суспільно корисних проектів, активних громадян і груп активістів по всій Україні. (Дізнатись, які проекти зараз підтримує Громада, можна на сайті в розділі «Діяльність», про механізм отримання підтримки у «Проектному центрі»).

Відповіді на запитання Інтернет-конференції Ви можете прочитати тут.

Розвиток сільських громад – основа майбутнього розвитку України

Майбутній сталий розвиток України має базуватися на створенні та розвитку самоврядних і незалежних місцевих громад, які здатні зупинити вимирання та деградацію українського села.

18 серпня в ІА «Укрінформ» за участі представників українських, американських і європейських громадських організацій, експертів і психологів, відбувся «круглий стіл» на тему: «Розвиток сільських громад – основа майбутнього розвитку України», що був організований Українською Громадою.

Під час заходу було презентовано механізми активізації та мобілізації ресурсів сільських громад, а також досвід самоорганізації громад в інших країнах. Учасники зібрання дійшли висновку про те, що необхідно окреслити шляхи реалізації ідеї відродження та утвердження сільської громади як цілісної системи життєзабезпечення людини.

За результатами круглого столу було прийнято та розповсюджено звернення до сільських громад та активних громадян, котрі готові починати відбудовувати українське село.

Детальніше про «круглий стіл» тут.

Трипільська толока «Від коріння родоводу»

Ми висловлюємо щиру вдячність Зої Ружин, члену Української Громади, виконавчому директору заходу за організацію і проведення 8 серпня трипільської толоки «Від коріння родоводу», за невтомну справу у збереженні українських традицій, звичаїв, ремесел та обрядів, за популяризацію історичної правди про трипільців.

Відкриттям трипільської археологічної культури на території України Вікентій Хвойка заявив світу про першоджерельність української землі для усієї індоєвропейської спільноти. Наше завдання поширювати ці знання і зберігати історичну спадщину, яка залишилася від пращурів.

Сподіваємось, що усвідомлення себе нащадками родоводу трипільців відродить в українського народу почуття гідності, самоповаги і впевненості у здатності творити гідне майбутнє.

Детальніше про толоку.

Дивитися сюжет про толоку у програмі ТСН (1+1) від 08.08.09

Дивитися сюжет у програмі «Подробиці» (Інтер) від 08.08.09 (з 12 хв.)

Не допустимо легалізацію безконтрольного продажу столових вин!

Ми разом із громадськими організаціями «Форум порятунку Києва» та «Твереза Україна» закликали народних депутатів України не допустити легалізації безконтрольного продажу столових вин, що станеться в разі набрання чинності Законом України «Про внесення змін до деяких законів України  щодо сприяння здійсненню підприємницької діяльності», прийнятим народними депутатами 25 червня 2009 року.

«Законопроект є черговою спробою можновладців розв’язати проблеми бізнесу за рахунок інтересів суспільства, зокрема – життя і здоров`я українців. Через алкоголізм страждають і розпадаються мільйони сімей. Люди спиваються і вмирають. Пияцтво штовхає на кримінал. І це далеко не повний перелік тих негативних наслідків, яких зазнає суспільство через легкодоступність, і як наслідок – широке розповсюдження вживання алкоголю», – відзначив Голова Української Громади Ігор Шевченко.

Детальніше тут.

Захистимо українські ліси!

Ми разом із громадянською кампанією «Форум порятунку Києва» та Екологічним центром України закликали народних депутатів та перших осіб країни якнайшвидше ввести мораторій на вирубку лісів на території України і заборонити вивіз за кордон деревини та пиломатеріалів.

Якщо влада не усвідомлює масштабів тієї загрози, яку несе в собі безконтрольне знищення лісів, саме суспільство повинне стати на захист своєї безпеки і примусити народних депутатів припинити вирубку українських лісів.

Детальніше тут.