Більшість продуктів горіння (сірчаний ангідрид, діоксид вуглецю та інші) потрапляють в повітря у вигляді пари або аерозолю. Тому важливо захищати органи дихання та вживати продукти, що сприяють виведенню токсичних речовин з організму.
Правила поведінки: вологе прибирання, душ: вранці — контрастний, ввечері - теплий, із подальшим розтиранням шкіри рушником (допомагає видовити токсини). При знаходженні у запиленому місці користуватись маскою або респіратором.
Харчові рекомендації
Питний режим: очищена, фільтрована вода (не менше 6 склянок в день), зелений чай, настої шипшини та чорноплідної горобини, розведені водою свіжі фруктові, овочеві соки та ягідні соки з м'якоттю (до 2—3-х склянок в день).
Механічна обробка продуктів: миття та чищення, використання води з додаванням питної соди.
Спеціальні продукти для виведення токсичних речовин.
Кисломолочні продукти (містять кальцій, що зв’язує токсини): кефір, ацидофілін, кисломолочний сир, насіння сезаму, капуста білокачанна та морська, зелені листові овочі (салат, шпинат).
Овочі (багаті калієм, який сприяє виведенню токсичних речовин через нирки): розмочена кураги, какао з молоком, варена у "мундирі" або печена картопля, арахіс мигдаль, кавун, диня, огірки, кабачки, більшість свіжих овочів та фруктів.
Антиоксиданти (вітаміни С, Е, бета-каротин, селен): настій шипшини, обліпихи, журавлини, смородини, терта морква із оливкової олією, печений гарбуз, часник, пивні дріжджі, помідори, редька (дайкон), страви з печінки.
Білок (необхідний для утворення імунних клітин): варені риба та м'ясо, яйця, зварені нам’яко, кисломолочний сир, бобові, горіхи.
Корисні жири (потрібні для нормальної роботи клітин): оливкова нерафінована та лляна олії в готові страви, волоські горіхи, авокадо.
Продукти, багаті пектинами та клітковиною (зв’язують та виводять токсичні речовини): яблука у свіжому та запеченому вигляді, терта морква та варений буряк, банани, сливи (або чорнослив), бобові, настій насіння льону, вівсяна крупа, горіхи, фініки та ягоди, зокрема, чорноплідна горобина та смородина (морожені та сушені), висівки вівсяні, рисові та пшеничні, хліб з висівками або зерновий.
Рецепти.
Свіжі соки. Корисні поєднання овочів та фруктів:
— гарбуз (із свіжими зернятами), морква, апельсин, яблуко;
— огірок, гарбуз, шпинат, зелений салат, лимон;
— кавун, лимон;
— помідори, червоний болгарський перець, базилік, лимон (додати 1 чайну ложку оливкової олії).
Смузі. Готувати на основі чистої води, або кефіру, або молочної сироватки з додаванням вищезгаданих продуктів. Доповнювати насінням льону, сезаму (попередньо розмочених у холодній воді), бананом, чайною ложкою меду.
Протягом дня пити воду, підкислену соком лимона.
Будьте здорові!
http://life.pravda.com.ua/health/2015/09/3/199722/