російські бренди в Україні - випуск №3

Нерідко українців можуть збити з пантелику "неросійські" назви російських брендів. Попри ситуацію, що склалася нині в Україні, коли російські війська продовжують атакувати Схід України, російські товари та заклади і далі добре почуваються на вітчизняному ринку. Українців потроху привчили звертати увагу на штрих-коди товарів у продовольчих супермаркетах, деякі магазини і самі охоче маркують продукти від окупанта особливими позначками. Однак з російськими закладами складніше. Часто українці не знають, кому належить те чи інше кафе або мережа одягу, а американські чи азійські назви брендів можуть взагалі збити з пантелику. Ось підбірка російських закладів, що й досі функціонують на території України.

 

Російською є мережа   «Читай-город»  Російська мережа книгарень, заснована в 2009 р. належить державній структурі. В Україні цих магазинів російської мережі понад 30, зокрема, у Києві, Одесі, Чернівцях, Донецьку, Дніпропетровську, Броварах, Сумах, Хмельницькому тощо.

Українські гроші в російських банках В Україні таких банків понад 10. За розміром активів серед банків Проминвестбанк посідає 7 місце, Сбербанк – 8, Альфа-Банк – 11, ВТБ Банк – 13. За класифікацією НБУ до групи найкрупніших банків входять 15 банків, і чверть з них – з російським капіталом. Далі наводимо перелік банків та їхніх власників: «Альфа-Банк» - ABH Ukraine Limited (Кіпр), «Банк Русский Стандарт» - Група компаній «Русский Стандарт» (Росія)- в 2014 році продав свої активи Форфардбанку,  «БМ Банк» - Влада Росії (через групу ВТБ) «ВТБ Банк» - Влада Росії, «Петрокоммерц-Украина» - ФД КапиталЪ (Лукойл), «Проминвестбанк» - Влада Росії через Зовнішній банк, «Сбербанк России» - Влада Росії, «VS Bank» (Фольксбанк) – Влада Росії (через Sberbank Europe AG),  «Банк Траст» - Национальный банк «Траст» (Росія),  «ЭНЕРГОБАНК» - Roylance Services Ltd. (Кіпр).

Деякі російські виробники, розуміючи, що можуть програти на ринку просто через напис «Вироблено в Росії», вирішили маскуватись

Vitek Російська компанія, що займається побутовою технікою, пише на своїй продукції «Виробник: Австрія». Привід цьому дає місце реєстрації бренду Vitek, власником якого є Андрій Дерев'янченко - президент компанії "Голдер Електронікс".

Vigor Разом з Дерев'янченком починав і Євген Назаров, засновник менш відомої марки побутової техніки Vigor. Вона зареєстрована в Угорщині. Комерційний директор Vigor Олександр Назаров не приховує, що вся побутова техніка Vigor, як і будь-якої іншої російської компанії, купується в країнах Південно-Східної Азії, збирається на одних і тих же заводах і часто не просто схожа зовні, а повністю однакова.

Scarlett Торгівельна марка Scarlett (належить компанії Arima Holding Corp., спільному дітищу китайців і росіян), виробник найпопулярніших в Росії чайників, зареєстрована в Англії в 1996 році і названа на честь Скарлетт О'Хара Гамільтон Кеннеді Батлер.

 Rolsen Ця російська марка була придумана в 1995 році випускником МФТІ Сергієм Білоусовим. Кампанія займається телевізорами, домашніми кінотеатрами, моніторами, мобільними телефонами і пральними машинами. Починала компанія зі зборки телевізорів LG, а тепер випускає і власні на заводі у Фрязіне (деталі закуповують у Південно-Східній Азії).

Kaiser Дрібницею не займається і торгова марка Kaiser, що працює на ринку як німецька компанія з середини 90-х і придумана батьком-засновником Павлом Логіновим. Ця торгова марка успішно постачає на ринок великогабаритну кухонну техніку.

 Марки Techno, Trony і Elenberg  також не є західними. Вони належать великим роздрібним мережам «Техносила», «Мир» і «Ельдорадо» відповідно. Вони є тільки в магазинах цих мереж.

 Bork Bork презентує себе як німецька техніка. Утім, є брендом російської мережі «Електрофлот».

Окрім цього, російськими є: Milagro Компанія Milagro (іспанською – «диво») працює на ринку з 1998 року і спеціалізується на розчинній каві. Працює Milagro в Європі та Росії, головний офіс компанії розташовується в Німеччині. Kaffa Industries Ще одна компанія, відома в Росії розчинною кавою. Kaffa, яка нібито зі Східної Африки, виробляє каву на двох заводах в Підмосков'ї.  Бренди  Greenfield, Tess, Jardin  належать пітерській компанії «Орімі Трейд», а Curtis & Patridge - виробнику «Май». Чай Greenfield видає себе за такий, що виробляється на замовлення під контролем компанії Greenfield Tea Ltd., яка була заснована 10 серпня 2003 у Великій Британії санкт-петербурзьким виробником чаю «Орімі Трейд». Уже через пару тижнів його продукція з'явилася на російському ринку. На упаковці позначені сайти з британськими доменами і лондонські адреси. Однак інформації про історію фірми на них не вказано.

Faberlic Ця фірма косметики була заснована у 1997 році і спочатку називалася "Русская линия". До цього її засновники Олексій Нечаєв і Олександр Даванков торгували на ринку цінних паперів. Потім пробували виробляти біодобавки та побутову хімію, але в підсумку вирішили зайнятися косметикою. Спочатку компанія навіть хотіла зіграти на тому, що вона російська. Але дослідження показали парадоксальні речі, тому її перейменували.

Ralf Ringer Взуття Ralf Ringer традиційно вважають чи то німецьким, чи то австрійським. Але, насправді його виробляють на фабриках в Москві, у Владимиру і Зарайську. Взуттєва мережа   Tervolina  теж не приховує місця виробництва: взуття вони шиють в Тольятті, на фабриці «Лідер». Та й назву Tervolina вони не спеціально придумували, вона залишилася ще з тих часів, коли своє взуття фірма не шила, а імпортувала з Чехії та Угорщини. Camelot , бренд ультрасучасного молодіжного взуття, російський. Історія компанії "Camelot" почалася в 1996 році з відкриття невеликого магазину, де були представлені колекції "Grinders", "Dr.Martens", "Shellys".

Туристичні оператори Більшість великих українських туроператорів є міжнародними компаніями, що мають офіси в різних країнах світу. Однак деякі з них мають чітко визначених російських власників і російські корені. Сьогодні туроператори намагаються приховати свій зв'язок з Росією в Україні, деякі з них навіть ховаються під українськими брендами. Наталі Турс Заснована в квітні 1992 року. "Наталі Турс" - туроператор з бездоганною репутацією на російському ринку виїзного туризму. У 2013 році група компаній обслужила близько 950 тис. туристів, оборот компанії досяг $1 000 млн. У центральному офісі працює понад 400 співробітників. Компанія має роздрібні офіси в Москві, а також представництва в Єкатеринбурзі, Санкт-Петербурзі, Самарі, Ростові-на-Дону, Казані, Новосибірську, Хабаровську, Мінську. У 2010 року почала роботу компанія "Наталі Турс Україна", а в 2012 відкрилося представництво в Казахстані. Сьогодні, Наталі Турс є найбільшим російським туроператором України. У столиці російський туроператор збирає гроші на окупацію Криму, продаючи свої тури за адресою м. Київ, вул. Марини Раскової, будинок 2-А, офіс 805. ТОВ "Наталі Турс Україна" зареєстровано рішенням районної державної адміністрації в Дніпровському р-ні м.Києва 18.11.2010 р № 1067102 0000 016006. 

News Travel Згідно з даними сайту компанії, власник компанії прихований за компанією, зареєстрованою на Кіпрі New United Travel Group. Головний офіс News Travel розташований у Києві. Також компанія має філії у Донецьку, Харкові, Одесі, Запоріжжі та Львові. Компанія була заснована в 2005 році, і на сьогодні займає провідні позиції на ринку, входячи в плеяду найбільш успішних туристичних компаній України. Однак безпосередньо перед лютневими подіями News Travel оголосив про своє злиття з найбільшим туристичним оператором Росії  Бібліоглобус і вже встиг наповнити український ринок російським продуктом. Експерти пов'язували таке рішення оператора з прихованою купівлею російською компанією української, яка давно вже зазнавала фінансових труднощів. У столиці російський оператор News Travel збирає гроші на окупацію Криму, продаючи свої тури за адресою пр-т Г. Сталінграда, 6А, корпус 2.

 Інтурист “Інтурист” є відомим туристичним оператором, заснованим ще в 1929 році. Його представництва існували у всіх республіках колишнього СРСР, проте після його розпаду все майно оператора і його торгова марка була привласнена Російською Федерацією, надалі оператор був приватизований. Зараз "Інтурист" активно працює на території всіх країн СНД. На відміну від інших великих російських туроператорів "Інтурист" не має стрункої централізованої системи управління, вважаючи за краще франчайзингові схеми роботи. На території України в систему Інтурист входять компанії, що працюють практично в кожному обласному центрі. Нескладний запит у Державному реєстрі підприємств видає всю мережу, організовану в Україні. Компанії працюють в Одесі, Черкасах, Луцьку, Ужгороді, Вінниці, Сумах, Полтаві, Рівному, Луганську, Кіровограді, Дніпропетровську, Хмельницькому, Харкові та інших містах.

 PAC GROUP Ukraine PAC GROUP - російський туроператор з 22-річною історією, в 2013 році визнаний найнадійнішим туроператором Росії. Спеціалізується на екскурсійній, пляжній та гірськолижній Європі, визнаний лідер в круїзної сфері - 26 березня 2013 відкрив своє представництво в Україні - в місті Київ. У Києві гроші на військову окупацію Криму оператор, продаючи свої тури, збирає в своєму офісі за адресою бул. Л. Українки, 34, оф.510. Діяльність оператором здійснюється через українські агентства. 

Алеан Тур Цей оператор, ймовірно, найбільше радіє кримської окупації, адже його основний продукт - відпочинок в країнах СНД, серед курортів яких Крим посідає особливе місце. На своєму сайті Алеан тур гордо називає себе національним туроператором. Національний туроператор Алеан входить до складу Групи компаній "РВБ Алеан", заснованої в 1993 році. Наразі до гупи компаній входить Національний туроператор Алеан, девелоперська компанія і створена в 2013 році мережа готелів ALEAN HOTEL GROUP. У Києві оператор радіє російській окупації за адресою: Алеан Тур Київ ТОВ г. Киев, ул. Кіквідзе, будинок 18.

 Веді Тур Груп Веді Тур груп - багатопрофільний туристичний оператор з більш ніж 11-річним досвідом роботи. Холдинг компаній Веди Тур Груп має свої офіси в Москві, Санкт-Петербурзі, Казані, Краснодарі, Пермі, Нижньому Новгороді, Новосибірську, Ростові-на-Дону, Самарі, Уфі, а також у Києві та Донецьку (Україна). Оператор починав з напряму Чехія. Зараз продає все. Усе, щоб заробити максимально грошей, заплатити з них податки в Росії, які так потрібні зараз батьківщині оператора для окупації української території і війни на Донбасі.

Мальдівіана Будучи провідним туроператором і експертом по Мальдівах і Шрі Ланці, компанія з красивою неросійською назвою надає весь спектр туристичних послуг у цих напрямках: пляжний відпочинок, екскурсійні тури, комбіновані тури, дайвінг-сафарі, VIP-обслуговування, корпоративне обслуговування, організація спеціальних чартерних рейсів, продаж регулярних авіаперевезень а/к "Аерофлот", "Emirates", "Qatar Airways" та ін. У Києві компанія не є серйозним гравцем туристичного ринку, однак має своє представництво за адресою м. Лук'янівська, Павловська, 18.

Тож, аби обдурити спочиважів, російським виробникам доводиться підключати фантазію.  

 

Новини Кримнаш №89


1. Выживать все труднее даже ватникам и местным зомбоСМИ. Поэтому начинают появляться редкие сюжеты об ухудшении жизни в “расейском” Крыму (Даю пару ссылок на местные выпуски новостей:https://www.youtube.com/watch?v=gUif3t5kFIo и https://www.youtube.com/watch?v=NRiMMucgYU4&feature=youtu.be)
2. Остановка за Севастополем в сторону Ялты. Неделю назад “путин-Х.ло» менты стирали)))
3. Гоблин/аксёнов обещает накормить не только Крым, но и всю россию. Налицо один из признаков застоя — тотальная показуха. Будем раскачивать стоящий вагон и объявлять остановки.
4. Lenin 2.0. Памятник Ленину в Симферополе получит лазерную подсветку. Очередное совковое днище. Убивай людей тысячами, а мы тебе потом памятник подсветим и будем хороводы водить. ИДОЛОПОКЛОННИКИ!
5. Последствия референдума в Крыму: в Феодосии прокуратура инициировала снос строений на Золотом пляже. Первым падет двухэтажный мини-отель.
6. Мосгорсуд признал законным продление срока ареста до 11 апреля украинскому режиссёру, симферопольцу Олегу Сенцову. А он просто любит Украину и за это его судят, приписав обвинения в терроризме. Православная ОРДА!
7. В соц. сетях начали блокировать крымскотатарские сообщества. Никакого притеснения, что вы – что вы…
8. Старики в Крыму штурмуют пенсионные фонды за пособие в 500 руб (180 грн).
9. “К 23 февраля крымское ополчение получит новую форму”. И раскаленную кочергу в зад к 14. Большее эта алкашня не заслуживает.
10. Оккупанты заявили, что все жители Севастополя получили аусвайсы, после чего в соц. сетях жители Севастополя стали высмеивать эти лживые заявления.
11. Иногда Крым делает приятные сюрпризы. Идешь по дорожке, где давно не ходил, а там “ХУТИН ПУЙ” написано.
12. Сделано в россии. Жена купила подсолнечное масло «Кубанское». Налила на сковородку. Итог — все на стенах, а сковородка сухая…. Испарилось!
13. Поймал себя на мысли: сегодня твой политический оппонент разговаривает с тобой, а завтра в случаи начала войны в Крыму, он придёт, чтоб убить тебя.
14. Украина вдвое увеличила поставки овощей в оккупированный Крым. ЗАЧЕМ????? Кормить крымблядей? Не понимаю!
15. В Севастополе арестовали 94 банкомата Приватбанка: — Вы арестованы, всем оставаться на своих местах! — Мы банкоматы епта, куда нам убегать?
16. В Крыму хотят массово выращивать беспозвоночных. Бугага))) Нет, речь о креветках)))
17. В Крыму будут судить «праворадикалов», якобы, разгромивших колонну автобусов «Антимайдана» под украинским городом Корсунь-Шевченковский. Была бы статья, а человек найдётся. Репрессии продолжаются. (Напомню, что антимайдановцы выступали в роле титушек на Майдане, которые убивали и избивали людей. Теперь они в россии пострадавшие вслед за беркутом).
18. Задержки з/п бюджетникам в Крыму объясняют тем, что бухгалтера не освоили РашаПО для этого. И верят, ведь.
19. Короче, то, что бюджет Симферополя-2015 втрое меньше прошлогоднего, начинает сказываться на внешнем виде города.
20. “Губернатор Севастополя объявил беспощадную войну очередям” ИСКАНДЕРЫ? БУКИ? ГРАДЫ?
P.S. Никто Крым рашке не оставит, мы выполняем роль айсберга для Титаника, но гному этого было мало и он влез и на Донбасс.
КРЫМский бандеровец @CrimeaUA1

декілька думок про війну

Україна з тривогою очікує можливе повномасштабне збройне вторгнення РФ. І хоча «гібридна» війна, з окремими військовими боями триває вже близько року, повноцінною війною її назвати важко.

Теоретично РФ має можливості для інтервенції в Україну, однак така військова кампанія буде дуже затратною як фінансово та призведе до колосальних жертв серед російських військових. Сучасна війна є дуже дорогим задоволенням навіть для найбагатших країн світу. Так, війна в Афганістані коштувала США 600 мільярдів доларів. Загальна вартість американської війни в Іраку досягла $3 трильйонів. Обмежена місія Німеччини в афганському конфлікті обійшлася німецьким платникам податків в 17 мільярдів євро. Виліт кількох вертольотів чи літаків для бомбардування населених пунктів, разом із забезпеченням роботи фахівців, оплатою праці контрактних військовослужбовців, служб розвідки, спостереження та наведення, залученням систем логістики і координації військ та техніки, палива і боєприпасів коштує військовому відомству кілька сотень тисяч доларів.

Під час військової агресії Росії в Грузії, будо залучено більше 80% всіх наявних в країні вертольотів, літаків, танків та бронетранспортерів, ракетних комплексів, бойових кораблів та практично всіх боєздатних фахівців. І все це на країну з 4-мільйонним населенням та мізерною армією. А враховуючи, що Україна не Грузія, населення України становить не 4, а понад 40 мільйонів, економічні, технічні та промислові потужності нашої держави і велика територія, становитимуть для російського військового бюджету надто великий тягар, й обіцяють колосальні жертви серед російських солдат. Тому Росія не зможе напасти на Україну без переведення економіки на воєнний стан, що призведе до масового невдоволення населення погіршенням матеріальних умов і втрати крихкої економічної стабільності.

Україна має тисячі танків та бронетранспортерів, які не поступаються технічними можливостями російським машинам радянського зразка. Військовий потенціал українських збройних сил здатен завдати серйозної шкоди боєздатності російської армії та зупинити її наступ. Росія давно не воювала з таким потужним для неї суперником, адже вести війну з Україною, – це не грузинські або чеченські села бомбити. Ще рік тому Україна входила в десятку найбільших світових експортерів озброєння, танків, БТРів, ракет, систем протиповітряної оборони і має промислові потужності, щоб наростити їхню кількість. З часів СРСР, Україна, на території якої містилося багато стратегічних об’єктів, буквально нашпигована системами ППО, і густина сітки протиповітряної безпеки вважається однією з найбільших в світі. Звичайно, за роки незалежності багато було втрачено і вкрадено, однак, дещо і залишилося, та за останній рік було примножено в умовах воєнної небезпеки.

До того ж, українська армія 2015 року це зовсім інша армія, аніж ЗСУ зразка 2013. За рік бойових дій на Донбасі, Україна сформувала армію з десятків тисяч загартованих війною військових, багато з яких, мали вже й попередній досвід бойових дій. Вкладено мільярди гривень у ремонт, модернізацію та виготовлення нової бойової техніки. Таку велику кількість воєнної техніки та боєздатних військових сьогодні має небагато країн Європи.

Зрештою, повномасштабна наземна війна потребуватиме штурму великих міст, таких як Запоріжжя, Дніпропетровськ, Херсон, в яких живуть сотні тисяч росіян та російськомовних. При глухій обороні, взяти місто-мільйонник можна лише шляхом масових руйнувань, які призведуть до загибелі й залишать без даху над головою колосальну кількість людей. Окрім того, для успішного штурму, за всіма військовими канонами, наступаюча сторона повинна мати вдвічі-тричі більшу перевагу, над стороною, що захищається. Чи наважиться Кремль покласти 100-200 тисяч російських солдатів? Чи готовий іти на такий злочин, який зумовить масове падіння симпатій до Путіна в самій Росії та ненависть жителів східноукраїнських областей? Але все це при умові, що, українська влада воюватиме, а не здасть території без бою.

Як один з найбільш ймовірних варіантів прямої російської агресії, який не загрожуватиме смертю десяткам тисяч російських солдатів і тисячам одиниць техніки, й водночас дозволить ослабити українську армію, може бути авіаційно-ракетний удар. Такий крок може пошкодити або знищити основні військові бази, склади і частини ЗСУ, військові заводи та стратегічні армійські об’єкти. Оскільки українська авіація та системи ППО в силу неготовності, диверсій чи традиційної халатності можуть спрацювати не ефективно, то втрати РФ можуть виявитися некатастрофічними. Після такої операції, українська армія може втратити наявний рівень боєздатності, і позиції донбаських сепаратистів суттєво зміцняться.

Сам напад Кремль може лицемірно за камуфлювати під «примушення України до миру», або як «попереджувальний захід задля безпеки «Новоросії». Водночас, операція може бути короткотривалою у часі, і ЄС та ООН не встигнуть вчасно висловити чергове «глибоке занепокоєння». А вимоги до РФ щодо припинення агресії проти України, можуть зазвучати вже постфактум, – коли вже не потрібно буде, а удар, досягнувши поставлених цілей, буде припинено. Погрозами наступних ракетних ударів та авіанальотів, Москва зможе шантажувати Київ та вимагати від нього проступок.

Але всі ці прорахунки можуть бути перекреслені неадекватним сприйняттям реальності і та шовінізмом окремих диктаторів. Не зважаючи на безглуздість і безперспективність ідеї наземного вторгнення армії РФ в Україну, ми бачимо багато прикладів алогічних дій Путіна, який, якщо б мислив раціонально, ніколи б не починав цієї глобальної міжнародної кризи, катастрофічної насамперед для Росії.


долар по 25 - це ганьба для влади!


Пане Яценюк, ви колись обіцяли, що з ганьбою жити не будете. Досі перед очима стоїть ваш емоційний вигук про "кулю в лоб".  Долар по 25,5 грн. - це ганьба для влади.

Це фактично вирок владі, яка таким чином розписалася у своїй бездарності. Це наочний наслідок бездарної економічної політики та відсутності реальних реформ. Замість реформ - імітація, замість конкретних дій - слова. А ще зовсім недавно пан Яценюк лякав, що курсу понад 12 грн. українська економіка не витримає...


Тепер мовчить як миша під віником. Натомість говорить пані Гонтарева (вона, без сумніву, увійде в історію України як символ падіння національної валюти). Учора ця жіночка (рука не піднімається написати, що вона є головою Нацбанку) заспокоювала українців заявою, що долар не коштуватиме 25 гривень. "Долар по 25 гривень, як варіант, ми не розглядаємо і не розраховуємо", - сказала ця пані. На наступний день "зелений" злетів майже до 26! Що буде далі, навіть страшно подумати. Хоча для цього "уряду камікадзе", схоже, немає нічого неможливого. 


Такий курс є вбивчим для підприємців, які пов'язані з імпортом. А це майже весь дрібний і середній бізнес! Думаю, вже найближчими днями чимало підприємств просто зупиняться, збанкрутують, оскільки будуть не в змозі закуповувати імпортну сировину. А якщо ризикнуть купувати її за новим курсом, то їхні товари будуть неконкурентоспроможні. А "здохне" малий і середній бізнес, тоді як картковий будиночок завалиться і економіка. 


Чи могла влада запобігти такому катастрофічному сценарію? Думаю, могла би бодай спробувати. Звичайно, війна на сході не сприяє розвитку економіки, і на зовнішню агресію можна багато чого списати. Але є речі, які президент та уряд могли би легко зробити навіть за нинішніх реалій. Наприклад, рішенням парламенту, де їхні фракції мають переконливу більшість, припинити нарешті витікання валюти в офшори. Але цього досі не зроблено! Загалом, на законодавчому рівні потрібно негайно заборонити будь-які офшорні операції. Тоді б наші олігархи-експортери були змушені повертати усю свою валютну виручку в Україну. І тоді не було б принаймні такого гострого дефіциту валюти. Але наступити на горло власній пісні, тобто власним валютним надприбуткам, наші олігархи при владі не здатні. А все через свою жадібність та захланність... 


https://ukr.media/politics/224947/

Новини Кримнаш №88


1. Крым целенаправленно делают непригодным для жизни.
2. Обидно признавать, но Крым идёт на дно вместе с россией, мать её.
3. Мы в оккупации, нам ничего нельзя априори, а те, кто против мобилизации, предлагаю к нам в Крым приехать помитинговать (про пророссийские акции).
4. Крымские бюджетники в недоумении: им до сих не выдали зарплату за январь.
5. Можно ли пробить дно Марианской впадины? Да, можно. В Никитском ботаническом саду вывели сорт роз “крымская весна”.
6. По ходу, надо идти в торговлю. В Крыму скоро будет престижно. В совке товаровед универмага был круче чем академик.
7. О, в Ялте закрылся Adidas. Скоро все будем в валенках и ватниках ходить. Негоже русскому человеку покупать вещи заморские.
8. В Крыму, который россия считает своим, возбудили уголовное дело за причинение вреда уродам из Беркута на Майдане. Хйло признал, что Беркут работал на РФ (Считаю уместным добавить видео зверств беркутов, которые они творили на Майдане против людей  https://twitter.com/CrimeaUA1/status/539213420365885440 и
https://twitter.com/CrimeaUA1/status/538830484042944514 и https://www.facebook.com/video.php?v=840966155926207&set=vb.100000384926948&type=2&theater Так же, можете в youtube.com вбить фразу «зверства беркута» и получите тысячи свидетельств их преступлений, которые сегодня скрывает россия. Часть т.н. беркутов были представителями российских спецслужб. Гуглите, очень много доказательств).
9. Такое чувство, что к годовщине захвата крымской Рады российские оккупанты выполняют план по поимке неблагонадёжных.
10. По НТВ мне сейчас поведали, что Порошенко специально разжигает войну, потому как ему принадлежит крупнейшая в Украине сеть похоронных агентств)))
11. Приятно слышать, как ватные мозги обсуждают где остались в Крыму укр. товары, чтоб ломиться туда и брать пока дешево, видишь ли рос. дорогоВАТА.
12. Замечено: крымские пенсионеры, насмотревшись рашаТВ, становятся агрессивными и мнят себя всемогущими, но вернувшись в реальный мир –беспомощны.
13. Оккупанты закрыли школу в оздоровительном лагере-школе «Ласпи». Раньше дети там весь год лечились без отрыва от учебы.
14. Площадь плодовых садов в Крыму хотят увеличить на 10 тысяч гектаров. И поливать слезами радости?
15. Россиян веселит Порох с паспортами. Их совершенно не возмущает факт смерти сограждан. Хрен с трупами россиян, гляньте, какой смешной хохол!
16. Шел одиннадцатый месяц оккупации: Грач (коммуняка перебежчик) жалуется карлику на орлов гоблина, которые отжимают имущество у стада баранов.
17. Февраль 2015г. Крым. Фразы из разговора пенсионеров на рынке: Как трудно стало жить! И кому это надо было? Нам при Украине хорошо жилось.
18. МакДональдсы в Крыму стоят нетронутые гоблинизацией. Лишнехромосомные ссуцца трогать американское.
19. «Зеленые человечки» в Крыму признавались, что собирались убивать всех украинцев (таким был приказ в случае начала войны в Крыму). Горите, твари!!!
20. Крым и Абхазия были обязательными частями советского рая. Поэтому, двигаясь в прошлое, россия не может без нас.
21. Севастополь. Большинство из ватных знакомых находятся в замешательстве. Вроде, и в россии, а почему-то жить лучше не стало. Где обещанная сказка?
22. Сходил на рынок за овощами — «ограбили» на 1100руб (403грн). При этом, 80% получают ~8т.руб. пенсии, а у ~60% з/п ~ 6т.руб.
P.S. «Господи! Помоги мне выжить среди этой смертной любви» (с) фреска Врубеля на Берлинской стене. Актуально и для Крыма сегодня (((


КРЫМский бандеровец @CrimeaUA1

декілька цікавих фактів про рідну мову

Українська входить до трійки найкрасивіших мов у світі. На мовному конкурсі в Італії її визнали другою за мелодійністю мовою світу (після італійської). На мовному конкурсі, який пройшов у Парижі у 1934 році, українську мову визнано третьою найбільш красивою мовою в світі (після французької та перської) за такими критеріями, як фонетика, лексика, фразеологія й будова речення.

Найдавніша згадка про українську мову датується 858 роком, а вперше українська мова була прирівняна до рівня літературної мови в кінці XVIII століття після виходу у 1798 році першого видання “Енеїди”, автором якої є Іван Котляревський. Саме його і вважають засновником нової української літературної мови.

Українська мова є однією з найпоширеніших мов в світі, і за кількістю носіїв займає 26-те місце в світі.

Український алфавіт являє собою один з варіантів кирилиці, число букв в ньому дорівнює 33. Порівняно з російською мовою, в українському немає великої кількості церковнослов’янських слів. З точки зору лексики найближчими до української є білоруська (84%) і польська (70%) мови.

Найдавнішими українськими поетесами, імена яких відомі, й про яких збереглися документальні свідчення, є інокиня Анисія Парфенівна і Анна Любовичівна; жили вони, очевидно, в кінці XVI – на початку XVIII ст. і залишили акровірші, де вписано їхні імена.

Найстарішою українською піснею, запис якої зберігся до наших днів, вважається пісня «Дунаю, Дунаю, чому смутен течеш?»

Найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера “п”. Також на цю літеру починається найбільша кількість слів. Тоді ж як найрідше вживаною літерою українського алфавіту є “ф”. В українській мові слова, які починається з цієї літери, в більшості випадків запозичені з інших мов.

Найдовшими словоми в українській мові є назва одного з пестицидів «дихлордифенілтрихлорметилметан» (в ній міститься тридцять літер) і 31 літеру містить слово «рентгеноелектрокардіографічного».

 Найбільш вживаною літерою в українському алфавіті є літера “п”. Також на цю літеру починається найбільша кількість слів. Тоді ж як найрідше вживаною літерою українського алфавіту є “ф”. В українській мові слова, які починається з цієї літери, в більшості випадків запозичені з інших мов.

Найчастіше серед іменників  вживається слово «рука», серед дієслів — «бути», прикметників — «великий», займенників — «він». Останні місця в таблиці частотності займають слова «мутація», «баклажка», «радист», «білочка».

Що говорять про українську мову іноземці

Америка. Джон, журналіст: Для мене українська мова звучить дуже м'яко. Коли чуєш одних і тих же людей, що говорять українською і російською, то здається, що говорячи українською, вони добріші.

Франція. П’єр, науковець: Мова, як і французька, дуже м'яка і створена для кохання. Хоча значення слів залишилося для мене цілковитою загадкою, мені постійно здавалося, що українці говорять про щось хороше. Таке враження, що українська - дуже доба і м'яка. Особливо мені подобається, коли нею розмовляють жінки - вона взагалі якась більш жіноча за звучанням.

Німеччина. Валерія, журналіст: коли я чую, як українці говорять, мені здається, що так швидко не можна говорити жодною іншою мовою. Українська мова дуже швидка і ритмічна. Вона звучить дуже приємно й мелодійно, а ще пристрасно. Німецька мова дуже монотонна і безпристрасна, всі звуки подібні, і ця різниця відразу відчувається. Українська мова схожа на пісню. Але багато ваших звуків просто зводять з розуму англомовних або німецькомовних людей, їм ніколи не вимовити правильно ваш «м'який знак» або дзвінке «р».

Італія. Габріель, гід: Мені українська подобається і здається дуже мелодійною. Я знаю російську мову, так от вона набагато грубіша, і мені подобається, як у порівнянні з російською звучить багато українських слів. Українська дуже нагадує мені бразильський варіант португальської, вона така ж м'яка і тягуча.

і знову про Крим (враження)

Вчера мы вернулись из Севастополя в Киев. Провели 26 дней в городе — герое. Моя жена коренной житель Севастополя. Я просто увез ее в Киев 6 лет назад. Она показала мне, как можно любить Севастополь и Крым. Водила меня в кафе “Источник”, на Фиолент, 35 батарею и научила меня многому другому о Севастополе. Она очень завидный патриот своего родного города. Первый раз услышал от нее — хочу скорее домой в Киев. Не могу тут больше находиться. Мы с неописуемой радостью вырвались из Крыма. Вырвались из психбольницы к нормальным людям.
10 января мы въехали в Крым через Армянск. 6 часов на российской “границе”. Ребенку 5 лет. Он уже не плакал, росто вопил. Нужно было выписаться из квартиры. Жену и ребенка. Мы прошли ФМС, ЖЭК и еще какое-то говно. Мы видели и стояли в очередях. Я видел, как мать с ребенком в коляске сбила старушку пенсионерку с ног несколькими точным ударами в голову. В нашем ЖЭКе № 6 на Летчиках. Там было много людей в очередях. Я видел, как смеялись люди от увиденного. Паспортистка громко материлась на все вокруг и обещала добавить этой старушке. Потому что на х..я вы все приперлись сюда, уе….аны!?
— Я видел, как на Кесаева дерутся люди в очереди за талонами.
— Я увидел кучи мусора на улицах и дыры на дорогах Севастополя. Никогда раньше такого не было.
— Я не нашел подсолнечного масла в Сильпо на Юмашева. Мы ходили за покупками по рынкам, разным магазинам, как в 90-е. В магазине “СЫР” в том же районе моя жена брала детские йогурты промышленными объемами, потому что скоро закончатся, и записывалась в какой-то список на творожок, который должны подвезти завтра.
— Я покупал вино Инкерман по 150 рублей в Севастополе и по 26 грн сегодня в Киеве.
— Встретили так же жительницу Севастополя, которая была в Киеве на Майдане. Очень приятно было.
— Держись! Всем нормальным жителям Севастополя и Крыма хочу пожелать стойкости и веры в лучшее будущее. Никогда не сдавайтесь! Крым вернется и вам придется брать ответственность за будущее в свои руки. За вас никто ничего никогда не сделает. Там, где есть граждане — есть прогресс. Там, где население — лугандом и серый, бомжатский, оккупированный орками Крым.
Алекс. Киев.

https://crimeaua1.wordpress.com

російські бренди в Україні - випуск №2 (заклади харчування)


Нерідко українців можуть збити з пантелику "неросійські" назви російських брендів. Попри ситуацію, що склалася нині в Україні, коли російські війська продовжують атакувати Схід України, російські товари та заклади і далі добре почуваються на вітчизняному ринку. Українців потроху привчили звертати увагу на штрих-коди товарів у продовольчих супермаркетах, деякі магазини і самі охоче маркують продукти від окупанта особливими позначками. Однак з російськими закладами складніше. Часто українці не знають, кому належить те чи інше кафе або мережа одягу, а американські чи азійські назви брендів можуть взагалі збити з пантелику. Ось підбірка російських закладів, що й досі функціонують на території України.

Японська кухня (і не тільки) по-російськи

Якитория Мережа ресторанів японської кухні «Якитория» належить асоціації ресторанів «Веста-центр інтернешнл», заснована 1996 р. Ресторани російської «Якитории» діють по всій Україні, зокрема, у Києві їх 6, у Харкові – 4, є також у Дніпропетровську, Одесі та в інших містах України. IL

Patio, Планета Суши Мережі «Іль Патіо» і «Планета Суши» належать найбільшому в Росії оператору мережі ресторанів, «Росинтер». Також, за системою франчайзингу, Росинтер володіє і ресторанами TGI Friday's. Ресторани діють у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Одесі та інших містах України.

Евразия Цю мережу японської кухні заснував Олексій Фурсов 2001 року. Ця російська мережа має багато закладів по всій Україні. Лише у Києві ресторанів «Евразии» наразі 17. У меню є як японська, так і китайська кухня. У закладі є Wi-Fi.

Желтое море У Києві перший заклад відкрився 2009 року, саму ж мережу заснував у Москві ресторатор Олександр Орлов у 2000 році. Наразі ресторанів вже понад сорок в Україні та Росії. «Желтое море» у Києві має три ресторани. Всі вони в ходять до єдиного ресторанного холдингу Lite Life. Торік Орлов спільно з Сергієм Свєтлаковим відкрили в Києві ресторан Eshak.

Кофе Хауз Ця мережа є найкрупнішою російською мережею кав’ярень. Вони відомі ще й своєю українофобією. Так, у 2013 році офіціант «Кофе Хауза» осміяв відвідувача за те, що той розмовляв українською. Пізніше виявилось, що згідно з правилами компанії, офіціанти мають звертатись до клієнтів виключно російською. Утім, зараз у «Кофе Хаузі» розмовляють мовою, зручною для клієнтів. Відвідувачі кажуть: тут дорого і не завжди якісно. Ці російські кав’ярні відкриті у Києві (близько 30 закладів) та у Донецьку.

Шоколадница Ця російська мережа кафе має свої філії, окрім Росії та України, у Вірменії, Азербайджані, Казахстані. «Шоколадниця» відкрилася 1964 року в Москві. І лише 8 років тому мережа прийшла до України. У 2006 році відкрилася перша «Шоколадниця» в Києві. На сьогоднішній день в Україні працює вже 18 кав'ярень, з них 12 - у столиці.

Бар-Буфет «Николай» У Києві перший заклад відкрився у 2010 році. Наразі таких закладів вже 3 в столиці. Також «Николай» працює у Москві та Таллінні. «Николай» відомий саме випічкою пирогів. Названий російський заклад на честь Миколи Перегудова – видатного віолончеліста, народного артиста СРСР.

Росіяни нагодують і в своєму супермаркеті   «Перекресток» Російська мережа супермаркетів заснована у 1995-му. В Україні діє з 2003 року, є також власником голландської мережі SPAR. Наразі магазинів по Україні 12. Зараз «Перекресток» планує покинути український ринок.