розповідь воїна з АТО

Заступник командира взводу батальйону «Укроп» Збройних Сил України, старший сержант Олександр Заїка: “Я хочу повернутися живим”.

Я прийшов на рідну Лебединщину не з якоїсь там АТО. Я прийшов додому у відпустку з війни. Я прийшов додому з пекла! Проти нас воюють не якісь там сепаратисти-наркомани, а добре підготовлені кадрові військові-окупанти. А наші державні мужі і досі кажуть про якесь там «АТО». Є - ми, є - агресор, є - війна! Мене іще в школі вчили, що війна за свою Вітчизну є Вітчизняною.

Вдома хотілося б побачити, що в тилу – все для фронту і все для перемоги. А воно, як я бачу, все далеко не так. Я від мобілізації не ховався, але є такі, що ховалися. На жаль, є й такі, що їм усе байдуже, і такі, кому наша війна всього лише кіно по телевізору. Навіть плакатів типу «Україна-мати кличе!» ніде не видно.

У перший день моєї відпустки друзі повідомили по мобільному, що в цей день загинули троє бійців із нашого батальйону. І це тільки зранку.

Гірко усвідомлювати, що деякі високопоставлені «туристи в зону АТО» вже отримали статус учасника АТО. Не просто треба з них знімати цей статус, а направляти їх в окопи на передову. Щоб власною кров’ю заслужили цей статус!

А ось поруч мене хоробро воює у званні рядового високопосадовець із району, що по сусідству із Лебединським.

Місцеві на Донбасі до нас ставляться п’ятдесят на п’ятдесят, але для отих других п’ятдесяти ми є лютими ворогами.

Молоді, здорові донеччани поховалися тут зі своїми жінками та ще й мають якісь претензії. А нехай їх теж мобілізовують! Нехай вони теж беруть у руки зброю і йдуть захищати свої хати, свою землю, якщо їм люба Україна. А не люба – нехай шмарують із неї куди очі бачать!

Я воював під Щастям, та воно для мене Нещастя. Я крові там набачився по горло. Я стільки оцими руками переносив убитих і поранених! На моїх очах недавно моєму другові відірвало міною ногу. Та я за нього тим гадам готовий горло перегризти!

Наш батальйон «Укроп» для ворогів є там найбільш ненависним. Є в нашому взводі солдат із зором 0, 8 і 0, 5 відсотка, а воює по-укропському – на всі 100.

Як тільки ми почнемо агресорів боятися, вони нас переможуть. У цьому разі українців знову чекає 33-й, 37-й, теплушки, концтабори та депортація як і кримських татар на Колиму.

А знаєте казочку про солом’яного бичка? Унадився страшний ведмідь на пасіку. От дід і зробив тому для принади солом’яного бичка та осмолив його. Ненажера-ведмідь хапнув бичка – і зав’яз у смолі. Довго-предовго він ревів та грозився дідові. Кінець кінців ведмідь охляв, а дід зняв шкуру з ведмедя. Дай нам усім, Боже, семижильного терпіння і віри в те, що ця казочка про нас.

Бувало так, що до Щастя – як шапкою докинути. А доводилося добиратися до нього на БеТееРі години півтори під залізним дощем і градом смерті.

На війнах завжди гинули найкращі з генофонду нації. Хитріші і пристосуванці залишаються на розвід.

Я постійно ношу на правій руці хрестик. Це для того, що хочу завдяки заступництву Христа повернутися звідти додому живим. І колись хочу розповісти у своїй рідній школі учням, що війна, на якій я побував, дуже страшна і підла, що історія про Авеля і Каїна не застаріває. Якщо мене запросять до школи, звісно…

Бувало таке, що між нами і противником – метрів триста. Вони мені кричали «Прівєт!», махали рукою і за тим посилали мені гранату з гранатомета. Я теж, як людина культурна, кричав їм у відповідь «Привіт!», махав рукою і за тим теж посилав їм гранату з гранатомета. Ось таке було майже щоденне братнє привітання.

Я добре знаю, як це воно, коли підривається на фугасі БТР, а ти сидиш на броні.

Наш комбриг - «Майстер». Між моєю хатою і хатою його діда й баби – два двори. Мій комбат - «Афганець». Мій ротний - «Швець» – найкращий ротний у всій Українській Армії.

Що армія забезпечується лише волонтерами – це брехня. У нас, принаймні, нині нормальне забезпечення. І воюємо ми аж ніяк не з рогатками, як це брешуть ворожі телеканали. І зброя наша – не гірша за російську. І дух наш на переважаючій висоті. Волонтери, звичайно, роблять велику справу. Коли нам на передову приходять посилки з домашнім харчем і домашніми речами, то, отримуючи їх, мене мої хлопці обнімають і радіють, як маленькі діти. Це посилки з домашнім теплом.

У нас, на передовій, спиртне – табу. Солдат напідпитку – півпроцента солдата.

Після того, як я не раз дивився смерті в очі, я би всіх україноненависників та доморощених зрадників, які ллють воду на ворожі млини, не вмовляв би, не переконував би, а за законами воєнного часу просто б знищував. Жорстоко? А чи могло таке бути, щоб в СРСР у 1941-1945 роках діяли агітатори за фашистську Німеччину та видавалися профашистські газети?

У мене за чотири місяці на війні, на передовій, не було й хвилини відпочинку. Я зараз почуваю себе клубком нервів. Я навіть там умивався тільки раз у тиждень, і то, якщо випадала така можливість.

Це добре, якщо жінка чекає солдата з фронту. Але серед жінок трапляються й дешеві та підступні пройдисвітки, які солдатів не ждуть. Це ніби по тобі з тилу вдарили ворожі «Гради» та «Урагани»…

Думка більшості солдатів, що «мінське перемир’я» в так званому АТО, було якоюсь грою владної верхівки з Путіним. Хоча, звичайно, побачити з окопів усе те, що бачать з високої висоти, неможливо. Щоб побороти наглого і хитрого ворога, звісно, потрібні теж певні тактичні прийоми і стратегічні ходи, можливо, нам і не зрозумілі.

Вдома я побачив по телевізору, як хлопцям-добровольцям, що отримали каліцтва на війні, не дають довідок про участь в АТО, як їм усім миром збирають гроші на нормальні протези і лікування. Або ось таке: загинув солдат, а пишуть – це самогубство, щоб сім’ї не платити грошей. Не платіть, але хоч не оббріхуйте! Показують, що для олігархів війна – мати рідна, яка їх іще більше збагачує. Аякже, мовляв, війна все спише! Абсурд на абсурді! А мобілізація? Вона повинна стосуватися всіх і кожного!

Як усе буде гаразд, хотілося б після війни залишитися в армії – там справжнє фронтове братство.

Політологи кажуть, що нині рейтинг нашого Президента серед українців – низький, а Путіна серед росіян – дуже високий, бо якому ж народові неприємно чути від свого вождя, що він, народ, особливий та ще й має особливу духовність. Але ж і в Гітлера серед тодішніх, «особливих», німців до самого травня 1945-го був дуже високий рейтинг! У німців (і це в культурних та високоосвічених!) було навіть повір’я: якщо почепити портрет вождя на стіну будинку, він його захистить від снарядів і бомб. Дурнохміль для кожного народу – страшенно п’янкий, але похмілля від нього – завжди гірке і неминуче!

Знову йдучи на фронт, хочу подякувати Спілці жінок Лебединщини, яка передала гостинець для мого взводу. Шкода лишень, що в нашого сільського голови не знайшлося навіть хвилини вільного часу, щоб сказати мені хоча б добре слово. Чи, може, він був страшенно зайнятий «непосильною» працею, що аж з ніг падав, чи думає, що я приїхав з курорту і поїду на курорт? Образливо, але біс із ним. Головне – перемогти підступного ворога!

http://www.lebedinpress.com.ua/kategorii/novosti/1084-spovid-vojina-frontovika-oleksandra-zajiki

"Рукавичка" - приклад для наслідування

З 1 лютого львівська торгова мережа «Рукавичка» повністю припиняє продаж російських товарів.

Про це повідомляє прес-служба торгової мережі, інформує «Публіцист».

«Керівництво компанії прийняло рішення заблокувати прийом російських товарів та дало доручення працівникам щодо подальшого виявлення та вилучення торгових марок російського походження, замаскованих під товари з українським чи іноземним штрих-кодом», - повідомили в прес-службі.

При цьому в «Рукавичці» зазначили, що таке рішення являється позицією керівництва торгової мережі.

«Передбачаючи майбутні виклики, інформуємо наших покупців, що виведення російських товарів з продажу – це принципова позиція керівництва мережі. Тому розраховуємо на вашу підтримку та співпрацю», - зазначили в мережі супермаркетів.

Мережа також просить зрозуміти, що заміна російської продукції європейськими аналогами може вплинути не лише на якість, але й вартість товару, однак зазначає, що ці кошти вже не поповнюватимуть кишені тих, хто закуповує зброю проти українців.

Зазначимо, що «Рукавичка» стала першою з великих торгових мереж в Україні, яка вирішила повністю відмовитися від торгівлі російськими товарами.

«Рукавичка» - українська мережа магазинів самообслуговування, яка працює з грудня 2003 року. На даний момент мережа складається з близько 50 магазинів самообслуговування.

Нагадаємо, що в супермаркетах багатьох міст України повинні маркувати товар привезений з Росії.

Джерело: publicist.in.ua

Новини Кримнаша №82

1. Крымская вата живёт хреновато, поэтому, не зная, что делать, по-прежнему ищет виновных. А в зеркало?
2. Севастополь был гораздо более уютным городом пока он был русским, а не российским (с Севастопольского форума).
3. Севастополь. Мужик, хозяин гостиницы на ЮБК. Денег нет, в сезон не верит. Говорит, что Россия украла у него 20 лет жизни. Злой. На “референдум” ходил.
4. Меджлис: За время аннексии оккупанты незаконно осудили 150 крымских татар.
5. У супруги есть сотрудница и к ней приезжала свекровь из Крыма. Чтобы сократить басню напишу одно: ехала она назад, набив свои баулы продуктами.
6. Обращение российских студентов, честно говорят, жесть какая-то. Удивительно, как у них «Грады» за спиной не стояли. «Мы же братья».
7. Кто же знал, что так все обернется? #крымскиецитаты.
8. В Балаклаве почтой увольняют мамочек в декрете. Такого в принципе быть не может. А у нас-есть.
9. Если раньше крымчане несли бабло в РНКБ типа как госбанк, то теперь это отдали непонятной конторе с питерской крышей. Привет вкладам (прим. — крымские “власти” продали банк РНКБ).
10. В Крыму подорожают жизненно важные лекарства — антикризисный план РФ (это не шутка, это реальное название программы).
11. Начну писать гугл с маленькой буквы за блокировку своих сервисов, пусть почувствуют силу асимметричных санкций!
12. Февральская индексация пенсий в России обойдет стороной крымских пенсионеров (лишь бы не уменьшили, а то и так стонут).
13. Нет худа без добра, толку от крымоботов 0, постоянно голосуют за воров, потом нудят почему так всё плохо, обвиняя всех в своих проблемах.
14. На паром в/из Крыма скопилось более тысячи грузовиков. Вот, что эти грузовики вывозят из Крыма в РФ? (ответ прост – дешёвые и качественные украинские продукты, а мы жрём дорогое российское дерьмо).
15. Крым порадовал: бывшие украинские лётчики, которые променяли Родину на квартиры, переведены с территории Крыма в забытые Богом места.
16. Экономист: Крым может стать прообразом новой России. Ну, теперь будущее России яснее ясного: камни с неба, гоблинизация и дебилизация.
17. В Сильпо — хоть плачь. От рашн-товара воротит, родного осталось 10-15%. Цены — уже не понимаешь — это дорого или очень дорого. Короче… #Крымнаш.
18. Худшее для Крыма ещё впереди.
19. Крым — это заповедник советского периода. Причем, самого галимого.
20. Покупала сегодня гривны в Симферополе. Это, конечно, цирк. Банки же официально не продают. Обменники типа тоже не работают. Подходишь, говоришь сколько надо, даешь рубли, она звонит кому-то, тот приносит тебе валюту. Вот, это уровень! Прям, 91-й год!
P.S. Севастопольцам не дали почтить память Кузьмы, полиция заставила потушить свечи и разогнала людей. Вы орки, вы просто твари!!!
КРЫМский бандеровец @CrimeaUA1


Новини Кримнаша №81

1. Крым возвращается в то состояние, каким был передан в состав УССР, 19 февраля 1954г в ОБМЕН на другие территории. Без Украины Крым пропащий. Осталось депортировать людей и будет все как до 1954 года.
2. Севастополь. Знакомому позвонил родственник, водитель фуры. Стоит на переправе второй день. 800 фур в очереди. Говорит, через неделю переправится.
3. Крупный бизнесмен из Симферополя говорит, что настроения паскудные, бизнес еще подождет 2-3 месяца и, если не произойдет улучшений, сматываются.
4. Вчера разговаривали с крымскими рашеботами, прогресс есть, ватные мозги начали признавать, что в Украине есть войска россии.
5. Севастополь. Зашел в магазин. Соседка: «да дороговато, но еды хватает. Нам бы коридор, чтобы еще подешевле!». УКРАИНА, УСЛЫШЬ И ОЦЕНИ! БЛОКАДУ ПО ВСЕМ ФРОНТАМ!
6. Севастополь. Сегодня была в гостях у чужих людей, затронула тему оккупации. СТРАШНО СЛУШАТЬ, это ТАКАЯ КАША. Они УЖЕ НИ ЗА КОГО. Наслушалась бреда.
7. Когда-нибудь российские солдаты в Крыму поймут, что нех.й шастать. Но это уже совсем другая история…
8. «В год семьи Пу развелся, в год книги начали жечь библиотеки» — может, в России объявить год президента?
9. Неужели и в правду будет дефолт мамы раши, и я увижу Крымозомби с еще более «счастливыми» пыками, чем те, что сейчас они корчат в очередях.
10. В Ялте прошёл митинг невменяемых в количестве 30 чел. Призывали освободить россию от оккупантов, оккупантом назвали США. Это лечится?
11. Крымчанам из-за наложенных США санкций закрыли доступ к некоммерческой образовательной онлайн-платформе edX. Тьма всё ближе.
12. Аксенов, он же уголовник по кличке Гоблин, списал все проблемы крымчан на происки врагов, желающих «унизить Россию». Кто бы сомневался.
13. Положение в Крыму, ИМХО, территория без будущего, вот, что действительно ошибка 403.
14. Друг с семьей поехал в Киев из Севастополя решать вопрос сдачи квартиры в аренду. Через две недели уже думают оставаться. Нравится им хунта?!)))
15. Цены в Крыму зашкаливают. Мясник, продав бычка, кооперируется с покупателями (!) для поездки в Херсон за продуктами. Долбаная Россия.
16. Гомельских школьников завлекают поездкой в Крым за 400 долларов. Тур в Париж обходится дешевле.
P.S. Некий житель Севастополя на городском форуме родил бессмертную фразу: “Похоже, товарищи, мы таки успели запрыгнуть в отходящий Титаник”
КРЫМский бандеровец @CrimeaUA1

а що вибереш ти?

І ще один приклад, куди слід рухатися Україні.


КРАЇНУ ВПІЗНАЮТЬ ПО ФАСАДУ


У Харкові діє всього два консульства іноземних країн - Росії та Польщі. Вже по фасаду можна впізнати хто є ху.

 

Консульство - це шматочок території іноземної держави на українських землях. Російська територія - в колючому дроті.

 

Так може виглядіти тюрма, військова база чи центр резидентури іноземної країни, яка розглядає довколишній світ як вороже середовище..






Думаю, що такий приблизно вигляд мають і інші консульства РФ. Для порівняння подаю світлини цих установ у Львові.



https://www.facebook.com/leonid.logvinenko/posts/769494169808648?pnref=story

дивитись всім!!!



Скажи, дідусь, що діється у нас?

Ти – янгол, і тобі з небес видніше:
Тут знов настав страшний воєнний
час,
На Україні вже немає тиші.
На Сході – пекло, гинуть хлопчаки,
Вони, дідусь, ще зовсім молоденькі,
А дехто – без ноги чи без руки.
Сліз водоспади виплакали неньки.
Ти про війну колись розповідав,
А ми , дітьми, то слухали мов казку.
І кожен з нас собі не уявляв,
Що можемо потрапити в цю пастку,
Що може повернутися війна,
І змусити нащадків вже страждати.
Скажи,дідусь, чия у тім вина?
Ми завинили й час прийшов
розплати?
Ти там у Бога миру попроси
Для нас своїх дітей, своїх онуків,
Ти ближче там, а в наших голосів
Немає сили, загубились звуки.
Ти там у Бога правди попитай,
Щоб все таємне стало очевидним…
Бо знаю, що тобі й привітний Рай
Без неба України не потрібний.

Даня Шиндлер 

Гурт "Еней"(Польща) - пісня загиблим військовим

Гурт "Еней" (Польща) присвятив пісню "Біля тополі" українським військовим які загинули за Україну

Тихо надворі і тільки чути як,

Як матері слова летіли,
Летіли в ніч до козака.
Бачиш сину мій свічка не згаса
До віку буде вже горіти,
Горітиме вона.
Молодий юнак, молодий козак

Приспів:
Там біля тополі калина росте
Мамині очі чекають тебе
Сива у розпачі плаче
Сина все чекає та в Бога вже його душа.
Мам я в бою за волю пішов в далечінь,
За правду і долю нових поколінь,
За тих, хто у морі далеко
І крилами лелеки повернуться живі.

Рік вже проминув, прийшла нова весна
А спокою в душі не було, не було тай ще нема
Там батько змучений, сам торує шлях
По ньому мав іти син його, а його вже нема.
Молодий юнак, молодий козак

Приспів: (2 рази)
Там біля тополі калина росте
Мамині очі чекають тебе
Сива у розпачі плаче
Сина все чекає та в Бога вже його душа.
Мам я в бою за волю пішов в далечінь
За правду і долю нових поколінь
За тих, хто у морі далеко

І запитання, чому в нас на ТБ крутять всяке російське г...., замість подібної музики???

песиміст чи оптиміст?



Исследователи выяснили, что положительное мировосприятие увеличивает продолжительность жизни частности, оптимистично настроенные люди имеют вдвое больше шансов иметь здоровое сердце, пишет The Daily Mail. Исследователи утверждают, что позитивный взгляд на жизнь уменьшает риск развития сердечных заболеваний и улучшает кровообращение. Кроме этого, оптимисты лучше заботятся о себе. Когда ученые сравнили оптимистов с пессимистами, оказалось, что в первых лучший уровень сахара в крови, холестерин в норме, а также они более физически активны. Оптимисты вероятнее иметь более здоровый вес и меньше подвержены курения. Исследователи университета Иллинойса считают, что улучшение психического здоровья может помочь в решении проблем со здоровьем. Они опросили 5000 взрослых людей, сравнив их кровяное давление, индекс массы тела, уровень сахара в крови, физическую активность и привычку курить или отсутствие таковой. Кроме этого, участников эксперимента спросили об их взглядах на жизнь и выяснили, имели ли они болезни суставов, почек или печени. Люди, которые были наиболее оптимистичными оказались на 50-76% здоровее других. Связь между сердечно-сосудистыми заболеваниями и оптимизмом был еще большим, ученые также учли социально-демографические характеристики (возраст, этническую принадлежность, доход, уровень образования). В свою очередь, исследователи из Питтсбурга выяснили, что женщины, которые оптимистично настроены, имели на 14% меньше шансов умереть от любой болезни, чем пессимисты. Впрочем, ученые призывают не переусердствовать: важно иметь "реалистичное чувство оптимизма". Софи Чоу, психолог Национального тайваньского университета, утверждает: люди с таким взглядом более вероятно будут счастливы и успешными, чем пессимисты или слишком оптимистичные люди. Реалистичный оптимист, как определяют ученые, - это человек, который смотрит на мир позитивно, но осознает, чего стоит реально ждать от жизни ...


3%, 1 голос

19%, 6 голосів

29%, 9 голосів

42%, 13 голосів

6%, 2 голоси

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

росія патріотична)))


Маразм крєпчає! Соратниця Путіна обурилася, що діти вивчають іноземну мову, а це ж не патріотично! 30.01.2015 14:17 Депутат від правлячої партії "Єдина Росія" Ірина Ярова обурюється занадто великою, на її думку, кількістю годин, виділених на вивчення іноземних мов у школах. Про це вона заявила на засіданні Патріотичної платформи партії на тему "Єдина країна – єдиний освітній простір", повідомляє сайт "Єдиної Росії". Зокрема, Ярова вважає неприйнятним намір російського Міносвіти запровадити обов'язковий екзамен з іноземної мови у російських школах. "Міністерство освіти хоче ввести обов'язкове складання ЄДЕ з іноземної мови, а в шкільну програму – другу обов'язкову іноземну мову. Виходить, що наша система освіти заточена під вивчення іноземної мови. І як ми хочемо в таких умовах зберегти наші традиції?" – задалася питанням парламентарій. Крім того видання "Московський комсомолець", чий кореспондент також був присутній на засіданні, додає, що її учасники також обурилися освітньою програмою взагалі, оскільки вона проголошує курс на "чужий російській матриці особистий успіх випускників". Також неприйнятним вони оголосили дії Мінспорту, який дозволив на уроках фізкультури грати в гольф. "Ні, щоб змусити дітей грати у бабки, адже з гравця в гольф який патріот?! Осьукраїнці не звертали належної уваги на викладання в школі і догралися, підкреслили вони", – йдеться в репортажі. У підсумку присутні прийшли до висновку про необхідність жорсткіше контролювати впровадження єдиних освітніх стандартів для всіх без винятку школярів та "прописати в законі про освіту те, що пряму відповідальність за розробку освітніх стандартів несе міністр і міністерство".
http://expres.ua/world/2015/01/30/125164-marazm-kryepchaye-soratnycya-putina-oburylasya-dity-vyvchayut-inozemnu-movu

Новини Кримнаша №80

1. В Симферопольском горисполкоме снизили зарплаты с 25 тыс. до 15. И это работником со стажем. Без стажа – до 8тыс!
2. Для крымчан закрыли доступ к http://sourceforge.net — свободное распространение открытых кодов. В двух словах — для IT.
3. В Симферополе учителям озвучили базовую ставку ЗП с апреля — 6000 рублей (87$ или 1389 грн).
4. Заболел ребенок? Выстаиваете очередь сначала в регистратуру, потом к педиатру, потом к профильному врачу. А талонов на прием нет на 3 дня вперед.
5. Крымчанин съездил на НГ в Харьков к знакомым. Ощутив разницу между «улучшением» в Крыму и «ухудшением» в Украине, решил переехать в Харьков.
6. Приятно наблюдать в магазине, как люди интересуются, украинские ли продукты покупают. Когда предлагают рос. замену: «Ой не, мы такое не едим».
7. Узкопрофильный хирург в Симферополе до НГ получал 100 000 руб. зарплаты. Сейчас ему все урезали и оставили 10 000 руб. Хочет уезжать из Крыма.
8. Вешали весной свастики и призывы к России? Получай! Крымский рекламный рынок потерял половину доходов.
9. — Окей, Google, как найти хорошую работу в Ялте? — Error, not found.
10. Все патриоты, которые остались в Крыму, вызывают огонь на себя и требуют максимальной изоляции! Наши «земляки «понимают только силу! Слава Украине!
11. Мой друг один из лучших детских хирургов г. Севастополя в июне перевез вещи Новой почтой и сам уехал в Киев. PS: лечиться опасно ныне/
12. Предприниматель из Крыма заметил, что в Краснодаре нарастает ненависть к крымчанам, которых они обвиняют в ухудшении жизни на россии.
13. Крымчанин радовался, что с приходом рф его фирма стала монополистом в своей «нише»- сейчас отжимают фирму и утешают назначить директором.
14. Самый дешевый сыр нормальный (не сырный продукт) стоит минимум 400 рублей, совсем недавно он держался 320-330, новые горизонты днища.
15. Маникюрщица, прославлявшая захват Крыма паРашей, сейчас удручена ее требованиями. Готовится уходить в «тень». Клиенты беднеют — налоги растут.
16. Не откладывайте на завтра то, что можно сделать сегодня. Завтра это могут запретить.
17. Восхищение россией в Крыму стало угасать осенью, а после урезания зарплат и увеличения безработных, даже ватники высказывают недовольство.
18. По городу всё больше табличек на закрытых магазинах о сдаче в аренду, продаже. Торгаши весной были самой лютой ватой, лютее военных пенсов.
19. Признаки ЖОПЫ в Крыму всё заметнее. Начали исчезать банкоматы РНКБ с улиц. Заезжая вата в шоке — нала нет, с карты не снять.
20. Севастополь. Водили сына на прививку в детскую поликлинику. Толпа, крик, ругань, слезы. Говорят, что на пяти участках нет врачей. Дождались, дебилы?
21. В Крыму львам не хватает мяса (Сафари парк Тайган и зоопарк Сказка). Почему русские начинают ценить Украину, только когда их рф окунает в дерьмо?
22. В Керчи больным детям не выдают инсулин. В РФ его выдают только государственные аптеки. В Керчи таких нет.
P.S. На празднование годовщины “референдума” сгонять людей будут добровольно-принудительно, т.к. так угробить Крым за год надо было постараться.
КРЫМский бандеровец @CrimeaUA1