Зеленський анонсував нове свято - День Української державності

  • 26.08.21, 21:22

10:35 24 серпень Київ, Україна
Під час вітальної промови з нагоди Дня незалежності, Володимир Зеленський анонсував появу нового свята - Дня Української державності.
"Ми починаємо відзначати День Української державності. Її точкою відліку ми вважаємо рік заснування Києва - столиці Київської Русі - України, яку недарма називають місцем, де все починається", - заявив Зеленський.
"Зародження нашої державності ми будемо відзначати в день розквіту нашої державності - в день хрещення Київської Русі - України", - сказав він і підписав відповідний указ.
Зеленський зазначив, що "Україна починає процес повернення на рідну землю видатних українців, які жили для України, боролися за Україну і поховані не в Україні".

Зеленський запропонував Москві «зайнятися деокупацію Криму»

  • 23.08.21, 22:48

16:38 23 серпень Київ, Україна
Володимир Зеленський повідомив, що країни-учасниці саміту «Кримської платформи» затвердили Спільну декларацію , в якій обов'язково залишать місце для підпису представника РФ.
Президент також підкреслив, що Росія завжди може приєднатися до «Кримської платформі» для спільного пошуку шляхів деокупацію півострова.
«Декларація чітко фіксує невизнання незаконної анексії Криму Росією, зобов'язання розглянути введення додаткових політичних, дипломатичних обмежувальних заходів щодо Росії в разі подальшої агресії, об'єднання зусиль усіх країн-учасниць нашої Кримської платформи для зміцнення безпеки і стабільності в Чорноморському регіоні», - сказав Володимир Зеленський .
Він повідомив, що кожна країна-учасниця саміту визначить свого «відповідального чиновника для подальшої співпраці з офісом« Кримської платформи ».
Володимир Зеленський також заявив, що в декларації завжди буде рядок для підпису представника Росії.
"Російська Федерація, яка, звичайно, не брала участі в саміті, але так активно обговорювала, коментувала, реагувала, була настільки активною, що склалося враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи. Якщо цей майданчик настільки цікавить її, ми запрошуємо Російську Федерацію приєднатися до Кримської платформі для спільного вироблення шляхів деокупацію Криму та виправлення її історичної трагічної помилки.
Я обіцяю, що в декларації саміту, яка засуджує окупацію Криму, завжди буде рядок для підпису представника Російської Федерації. Швидше за все, цей підпис буде на останньому саміті Кримської платформи в Ялті ", - заявив Зеленський.
За його словами, відбувся саміт свідчить про те, що Росія вперше на міжнародному рівні була визнана країною-окупантом.
"Вперше на міжнародному рівні Росія визнана державою-окупантом. І відповідно до норм міжнародного гуманітарного права вона повинна негайно припинити порушення прав людини на тимчасово окупованій півострові Крим і забезпечити вже зараз безперешкодний доступ до Криму для міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій", - сказав Зеленський .

Кримська платформа: ініціатива, яка об’єднує Світ


Безпрецедентна ініціатива глави Української держави щодо формування потужної коаліції демократичних країн проти агресивної загарбницької політики сучасного «неофашистського Рейху» - Росії, фактично збігається в датах з подіями 80-річної давнини, коли країни Європи і США об’єднались у антигітлерівську коаліцію після нападу Гітлера (і Сталіна – не забуваємо) на Польщу у вересні 1939 року.

Саме тоді західні демократії усвідомили хибність ідеї переговорів на найвищому рівні у Мюнхені (1938 рік), будь-яку безперспективність досягнення миру з агресором за столом дипломатії і його безвідповідальність за взяті на себе зобов’язання. Знехтувавши основоположними нормами міжнародного права, у 1939, Гітлер розпочав свій великий похід на Схід, який закінчився у 1945-му повною капітуляцією.

Історія циклічна. У 2014-му, попри численні публічні обіцянки міжнародним партнерам щодо невтручання у внутрішні справи сусідів, Путін вирішив повторити шлях Гітлера і, здійснивши збройне вторгнення в Крим і на Схід України, спочатку анексував українську автономію, а згодом розв’язав війну і підтримав зброєю, технікою і «шахтарями-трактористами-відпускниками» власну агресію проти ослабленої Української держави.

Попри спроби міжнародних партнерів України стримати зарваного неоф’юрера, Мінські угоди і Норманський формат змогли лише зупинити масове кровопролиття, однак не вирішили проблему захоплення суверенних територій в комплексі. Будь-які заклики до агресора забратись з України викликають тільки єхидну гебістську посмішку азійського царька, який намагається стати в умах своїх співвітчизників таким собі неоСталіним, що «об’єднав народи». У цьому випадку, засоби «повернення» є абсолютно варварськими і дикунськими.

Рішення української влади провести такий захід, як «Кримська платформа» зумовлено бажанням, насамперед тих, хто залишився в окупації, повернутися в цивілізований світ. Тобто, в Європу – Україну, де закон превалює над варварськими зазіханнями путінських «кримнашистів».

Створення нової міжнародної платформи із залученням десятків країн європейських демократій, незважаючи на погрози Путіна і ультиматуми «грустной лошади» Лаврова, дуже показово демонструє бажання усього цивілізованого Світу і України як країни-ініціатора Платформи. повернути «status quo» у кримському питанні і кінцевою метою ставить собі повернення українських територій до складу Української держави в кордонах, визнаних як усім цивілізованим світом, так і варварським сусідом. Хоча, Будапештський меморандум – уже також історія.

Саме тому, незважаючи на «заклинання Кремля», чимало демократичних країн підтримала таку ідею українського Президента. Як результат, 44 держави та міжнародні організації висловили бажання взяти участь у ініційованому Володимиром Зеленським Саміті з вироблення стратегії та формування нової коаліції народів задля повернення Українського Криму.

На Кримській платформі Україна уже вітає представників Латвії, Литви, Естонії, Польщі, Словаччини, Угорщини, Грузії, Хорватії, Молдови, Словенії, Фінляндії, Швеції, США, Румунії, Швейцарії, Чехії, Туреччини, Франції, Німеччини, Іспанії, Італії, Бельгії, Австрії, Нідерландів, Люксембургу, Ірландії, Данії, Болгарії, Чорногорії, Північної Македонії, Великої Британії, Португалії.

Така увага світу до питання повернення анексованого Росією українського Криму зумовлена, перш за все, усвідомленням того факту, що на третьому десятку нового третього тисячоліття історії людства у світі виникла загроза, яка може бути більш руйнівною, аніж «коричнева чума» нацизму понад 80 років тому.

Світ усвідомив уроки Мюнхена-38 і розуміє, що наявність потужної антипутінської коаліції народів світової демократії, сформованої довкола України і її прагнення повернути свої території, є надважливим питанням системи світової безпеки.

Саме у цьому аспекті, «Кримська платформа», ініційована Президентом Зеленським, повинна стати дипломатичною основою і передумовою до повернення Кримського півострова до українського Дому та звільнення з новітньої «тюрми народів» - путінської Росії.
https://m.censor.net/ru/blogs/3284209/krimska_platforma_ntsativa_yaka_obdnu_svt?fbclid=IwAR3AO1uN8hlLapqSw9RPDhNnltwvLGYWSUyI0skxTV45I9RSw93r-i6G53k

У Києві проходить Кримська платформа: онлайн-трансляція

  • 23.08.21, 21:25

12:56 23 серпень Київ, Україна
У Києві стартував перший саміт Кримської платформи. У ньому беруть участь представники 44 держав і міжнародних організацій, в тому числі 14 глав держав.
Захід пройде в конференц-центрі Парковий в центрі Києва. Парковий знаходиться недалеко від Верховної Ради і Маріїнського палацу. У ньому візьмуть участь представники 44 держав і міжнародних організацій, в тому числі 14 глав держав.
Саміт повинен початися виконанням Джамалою пісні 1944. Потім відбудеться офіційне засідання, в якому візьмуть участь президент Володимир Зеленський, лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, глави зарубіжних делегацій.
Орієнтовний розклад інавгураційного саміту Кримської платформи:
10:50 - прибуття офіційних делегатів
11:25 - церемонія фотографування
11:30 - початок саміту Кримської платформи
14:30 - заява президента Володимира Зеленського за підсумками саміту
15:30 - панельні дискусії
Сьогодні в рамках саміту Кримської платформи почалася тристороння зустріч України, Німеччини і США, повідомив посол України в ФРН Андрій Мельник.
За словами дипломата, зустріч ініціювала Україна. Напередодні на спільному брифінгу з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель її анонсував президент Володимир Зеленський.
На зустрічі обговорюються питання транзиту газу через Україну. "Я хочу зрозуміти, що буде отримувати Україна, і що вона може втратити після 2024 року, хто і які гарантії дасть Україні", - сказав президент.
Раніше МЗС озвучив склад учасників Кримської платформи. В інавгураційному саміті візьмуть участь представники 44 країн, в тому числі дев'ять президентів. Пізніше про свою участь в саміті заявили в Ісландії і Албанії.

https://myc.news/ua/glavnoe/v_kieve_prohodit_krymskaya_platforma_onlajntranslyaciya

Дипломатія діалогу


Сьогодні в Києві відбувається установчий саміт Кримської платформи. Мета цієї зустрічі, в якій планують взяти участь представники кількох десятків країн і міжнародних організацій, домогтися, аби тема повернення Криму до складу України не зникала зі світового порядку денного. На цьому міжнародному заході планується ухвалити підсумковий документ - хартію чи декларацію. Цей документ буде відкритим до підписання і після саміту.

Ключовою метою створення такої міжнародної переговорної платформи є необхідність внесення у пріоритетну міжнародну повістку теми деокупації Криму та повернення півострова до України. За даними МЗС України, станом на початок серпня більше 30 країн і міжнародних організацій підтвердили участь у саміті Кримської платформи.

Згоду на участь дали Велика Британія, Канада, Естонія, Литва, Латвія, Молдова, Туреччина, Франція, Нідерланди. Публічно оголосили про свою участь президент Польщі Анджей Дуда, президент Латвії Егілс Левітс, президентка Словаччини Зузана Чапутова, президент Європейської Ради Шарль Мішель, генеральний секретар Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич.

Із США у статусі представника президента Байдена прилетіла міністр енергетики Дженіфер Гренголм, низку країн представлятимуть міністри закордонних справ.

Окрім того, 180 експертів із понад 40 країн планують долучитися до Кримської платформи.

Влада Росії налякана успіхом дипломатичної ініціативи України, яка отримала таку широку підтримку на міжнародній арені. Тому Кремль активно «накачує» інформаційний простір заявами про «можливі провокації» та намагається посилити прокремлівську риторику новими вигадками про «українську загрозу» та «ворожий Захід». Віце-прем'єр так званого «кримського уряду», постійний «представник Криму» при президенті Росії Георгій Мурадов заявив, що «київська влада готує цілий комплекс антиросійських і антикримських провокацій, націлених на нагнітання напруженості в Чорноморському регіоні». Говорячи про саміт «Кримська платформа», який цей недополітик називає «русофобською сходкою», Мурадов відзначив: «На жаль, провокації проти Росії - обов'язкова складова частина цього антиросійського проекту. В ході міжнародного саміту так званої «платформи по деокупації Криму» буде розроблено цілий комплекс антиросійських і антикримських провокацій, націлених на нагнітання напруженості в Чорноморському регіоні». За його словами, організатори саміту мають намір використовувати тему Криму, щоб довгостроково, за завданням США і НАТО, розхитувати міжнародну обстановку навколо російського півострова…

«Всі зусилля Києва щодо повернення Криму є нелегітимними і не можуть сприйматися інакше, як загроза агресії проти двох суб'єктів Російської Федерації. Ще раз нагадуємо, що вважатимемо участь будь-яких країн і організацій в таких діях, включаючи ініціативу Кримська платформа, як недружній щодо Росії крок, як пряме зазіхання на її територіальну цілісність», - заявила речниця російського МЗС Марія Захарова.

12 серпня міністр МЗС Росії відвідав окупований Крим. Але не для того, щоб допомогти населенню вийти з кризової ситуації підтоплень, нестачі питної води та стану екологічної та соціальної катастрофи, до якої практично довела кримчан окупаційна влада. Міністр закордонних справ Росії приїхав, щоб розповісти жителям півострова, втомленим від заяв в дусі медведєвського «просто грошей зараз немає <...> ви тримаєтеся тут, вам всього доброго, гарного настрою і здоров'я!», Про ... «неонацистські, расистські настрої сучасної української влади». «Через тиждень відбудеться черговий шабаш, «Кримська платформа», на якій Захід буде продовжувати пестити неонацистські, расистські настрої сучасної української влади», - зокрема, заявив Лавров, виступаючи на зустрічі з учасниками арт-кластеру «Таврида».

Кремль активно шантажує та погрожує іншим країнам, аби вони не долучалися до Кримської платформи. Той же так званий віце-прем'єр кримського уряду, постійний представник Криму при президенті Росії Георгій Мурадов заявив, що установчий саміт «Кримська платформа» може обернутися для його учасників «болючими наслідками». «Державам-учасницям саміту потрібно чітко донести, що вони, зазіхаючи на нашу країну, можуть потрапити в число недружніх нам країн», - сказав він.

Така підвищена активність публічної брехні та патологічна збудженість Кремля чітко вказує, що Українська дипломатична ініціатива «Кримська платформа», як міжнародний інструмент деокупації та повернення Криму, може реально вплинути на ситуацію та примусити Росію відступитися. Тому потрібно очікувати та бути готовими до посилення провокативної риторики путінських ЗМІ та посадовців з Кремля. Та завжди пам’ятати, в чому справжня сила. А справжня сила – завжди у правді!

А ПРАВДА – на боці України!

"Крымская платформа" как приговор и страшный сон Кремля


В Украине стартует "Крымская платформа". Масштабное мероприятие международного уровня, проведение которого всячески пыталась сорвать Российская Федерация, для которой данный саммит это ещё один болезненный удар и болезненное напоминание о том, что Крым это незаконно оккупированная Россией территория Украины.
За прошедшие, без малого, 8 лет, Россия так и не смогла на международном уровне добиться признания полуострова одним из субъектов Федерации. В последние года, это отчаяние и безысходность отчётливо чувствовались во внешней и даже внутренней политике России. А потому, она стала направлять основные ресурсы уже не столько на легитимацию полуострова, сколько на игнорирование, в международной повестке, этого вопроса.
Но саммит “Крымская платформа” полностью нивелировал уже на стадии объявления в 2020 году эти попытки страны оккупанта. Ведь его уровень, это не замалчивание, это акцентирование внимания на проблемах оккупированного полуострова. Внимание, которое привлекло представителей 46 стран, объединений и организаций, давших согласие на непосредственное участие в мероприятие. А помимо участников, наблюдатели от множества организаций.
Дипломатическая инициатива “Крымская платформа” на сегодняшний день является самой масштабной акцией такого уровня, организованной Украиной за всё время оккупации Крыма Российской Федерацией. Инициатива, цель которой объединение усилий по решению проблематики полуострова: того беззакония которое творится в Крыму оккупационными властями; неконтролируемой милитаризации Крыма; ущемление прав и свобод живущих на полуострове граждан Украины; озвучивание фактов катастрофического, непоправимого вреда экологии, который наносит бесхозяйственность и вредительское отношение оккупантов.
Россия в очередной раз не только потерпела фиаско, как в своей попытке легитимировать оккупацию, так и замолчать её, минимизировать к ней внимание в мире, но и оказалась в ситуации, когда как преступник, преступление которого давно доказано, вызывается судом присяжных для оглашения приговора. На сегодняшний день в Москве ещё полностью не осознают тех последствий, которыми для неё станет в будущем данный саммит, но уже очевидно, что это по-настоящему знаковое, в определённом смысле даже переломное событие, в трагической истории полуострова, который продолжает непростое движение домой – в Украину.

Зеленський розраховує на роботу представництв Кримської платформ

  • 23.08.21, 14:59

08:43 23 серпень Київ, Україна
Володимир Зеленський впевнений, що представництва Кримської платформи будуть функціонувати не тільки на території України, а й в інших країнах.
Про це повідомили в ОП.
"Кримська платформа буде існувати не тільки в Києві. У Києві буде центральний офіс, а в багатьох країнах, де є підписанти - там будуть відкриватися ті чи інші напрямки, пов'язані з деокупацією Криму", - сказав український лідер.
За словами глави держави, декларацію за результатами установчого саміту Кримської платформи повинні підписати 45 країн, однак, зазначив він, документ є відкритим, тому інші держави теж зможуть приєднатися до цієї декларації.
"Упевнений на сто відсотків, будуть приєднуватися", - сказав Зеленський і додав, що є країни, які не можуть підтримати цю платформу з різних причин, політичних або економічних, в тому числі і через тиск Росії.
Сьогодні, 23 серпня, в столиці України відбудеться установчий саміт Кримської платформи - міжнародного координаційного механізму з деокупації Криму.
Участь в новому форматі підтвердили 45 країн і міжнародних організацій.

Представники США прилетіли до Києва на саміт Кримської платформи

  • 23.08.21, 14:37

10:36 23 серпень Київ, Україна
Американські політики на чолі з міністром енергетики Дженніфер Гренголм прилетіли до Києва для участі в саміті Кримської платформи.
Про це повідомляє пресслужба Посольства США в Україні.
«23 серпня делегація візьме участь в саміті Кримської платформи, а міністр Гренголм виступить від імені президента Байдена і Сполучених Штатів», - йдеться в повідомленні.
Відзначається, що 24 серпня делегація приєднається до святкування 30-ї річниці Незалежності України.
Крім того, Дженніфер Гренголм також зустрінеться з міністром енергетики України Германом Галущенком, міністром інфраструктури Олександром Кубраковим і прихильниками чистої енергетики, щоб обговорити зусилля по взаємодії для більш безпечного і сталого енергетичного майбутнього України.

Росія освоює Арктику для випробування зброї

  • 21.08.21, 20:40

21:53 20 серпень Київ, Україна
Уряд РФ стверджує, що армія - це її головний козир. Росія володіє передовими технологіями, які допоможуть їм "захиститися від ворогів". В Арктику перекинули "секретне" ядерне озброєння, яке планують відчувати в умовах Крайньої Півночі.
Випробування нового озброєння неминучі. Вони необхідні, щоб в потрібний момент військова техніка спрацювала. Однак крім гучних слів глави Російської держави, інженери, по всій видимості, не можуть нічого вкласти в свої творіння. Військові випробування можуть призвести не тільки до виходу з ладу спецтехніки, а й до втрати людських життів.

Так сталося, що 17 серпня 2021 року зазнав аварії військовий зразок літака «Іл-112В». В результаті машина вибухнула, а екіпаж з трьох людина загинула. Через кілька годин після катастрофи, федеральні джерела почали говорити, що падіння літака було викликано втратою управління екіпажем. Тим часом випробування проводили досвідчені льотчики, у яких сотні льотних годин за плечима і які вже двічі піднімали «Іл-112В» в повітря.
У мережі вже з'явилося відео, на якому видно, як правий двигун літака загорівся, після чого машина втратила керування і врізалася в землю. Молодший голова технічної ради «Іл» Микола талики кілька років попереджав про погано спроектованих двигунах і про те, що вони підведуть в потрібний момент, однак його ніхто не послухав. Інший авіаційних спеціалістів Вадим Лукашевич стверджував і про перевагу конструкції від 2 до 5 тонн, що є критичним для конструкції такого ваги. За словами Лукашевича, на заводі працює молоде покоління інженерів, які "не вміють конструювати як раніше".

Катастрофа забрала життя героїв своєї країни і найдосвідченіших випробувачів, однак тепер, їх, ймовірно, звинуватять в події, а саме - "не впоралися з керуванням". Тому що російська військова промисловість "не може створити непридатне новітнє озброєння".
Якщо при випробуванні «Іл-112В» загинули, поки що, 3 члени екіпажу, то яким є масштаб трагедії може бути в Арктиці, куди відправили атомні підводні човни, з "секретними" «Посейдон» на борту. Безпілотні підводні човни з ядерною боєголовкою можуть не тільки знищити весь персонал військової бази РФ, але і привести до зараження Світового океану.
Мілітаризація Північного полюса Росією не пройде безслідно. Це торкнеться рибалок, промислове мореплавство, наукових дослідників, зачепить інтереси інших північних держав. Кремль в гонитві за ресурсами і бажанням повернути статус наддержави готовий знищити природу.