Борису Патону - 90

Президент України Віктор Ющенко нагородив главу Національної академії наук країни Бориса Патона орденом Ярослава Мудрого I ступеня.

Відповідний указ підписаний 27 листопада, повідомляє прес-служба президента.

Патон нагороджений "за багаторічне невтомне служіння вітчизняній науці, видатний особистий внесок в зміцнення наукового і економічного потенціалу України.

Патон першим удостоєний вищої нагороди незалежної України - Героя України. За часів СРСР був двічі утостоєний звання Героя соціалістичної праці.

Напередодні президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про нагородження Патона орденом "За заслуги перед Вітчизною" I ступеня.

А президент України Віктор Ющенко привітав президента Національної академії наук Бориса Патона з 90-річним ювілеєм.

Президент відзначив, що Україна пишається Національною академією наук, яка під керівництвом Патона "перетворилася на один з провідних наукових центрів Східної Європи, яка має заслужений авторитет у всьому світі".

Ющенко побажав Патону здоров'я, щастя, довголіття, невичерпного натхнення і нових звершень в ім'я Батьківщини.

За словами Медведєва, високої пошани заслуговує багаторічна діяльність Патона як "беззмінний президент Міжнародної асоціації академій наук, спрямована на зміцнення традицій міжнародної науково-освітньої співпраці, а також на збереження і розширення наукових і гуманітарних контактів між Росією і Україною".

До відома, Борис Патон народився 27 листопада 1918 року. Він очолює Академію наук України з 1962 року. Патон відомий як дослідник в області металургії і технології металів. Він автор понад 1 тис наукових публікацій і понад 400 винаходів. Крім того Борис Патон входить до списку 100 видатних українців.

На жаль, день народження лише раз на рік

Сьогодні прем'єр-міністрові Юлії Тимошенко виповнилося 48 років. Ближче до полудня в залі Кабміну, де за звичай проходять урочисті заходи, зберуться всі охочі привітати Ю.В. і підняти келих шампанського. А ось плани прем'єра на вечір невідомі: найближче оточення політика їх ретельно приховує, пише "Комсомольская правда в Украине".

А ось рідна тітка прем'єра Антоніна Ульяхіна взагалі приголомшила інформацією про місцезнаходження племінниці цього дня - якась у результаті тера інкогніта виходить. "Її не буде ні в Києві, ні в Дніпропетровську, ні в Москві, ні навіть на Сардінії", - сміється Антоніна Миколаївна, пише газета "Сегодня".

"Гучних святкувань не буде. З'їздів, подібних компартійним, влаштовувати ніхто не збирається, - поділився бютівець Сергій Терьохін. - В нашій команді не прийнято робити з особистої події пишні святкування. Я, звичайно, привітаю прем'єр-міністра, і, думаю, їй вдасться виділити в своєму графіку п'ятнадцять хвилин, щоб зібратися в задній кімнаті з соратниками і випити келих шампанського. Ну а якщо не вдасться, відправлю побажання у вигляді sms або подзвоню по телефону".

Кращим подарунком для Тимошенко Терьохін вважає другий пакет антикризових законів, який має намір підготувати до вівторка. Крім того, за деякою інформацією, депутати з БЮТ мають намір піднести своєму лідерові пишний букет білих троянд - улюблених квітів Юлії Володимирівни.

Президент також не забув про Леді Ю. Правда, за словами прес-секретаря розділу держави Ірини Ванникової, Ющенко ще вчора не знав, в котрій годині він з'явиться в будівлі уряду і вручить винуватиці презент.

"Це буде красива вишита жіноча сорочка, зроблена спеціально для Юлії Тимошенко, в техніці вишивання бісером івано-франковськими майстрами. Її застосовують тільки вони", - пояснила Ванникова.

А ось колеги з фракцій до дня народження прем'єра поставилися байдужіше. Привітати Тимошенко захотів тільки екс-регіонал Тарас Чорновіл. Правда, він перестарався і відправив свої побажання на два дні раніше, що в народі вважається поганою прикметою.

Найближчий соратник депутат Андрій Портнов подарує їй букет червоних троянд. Аналогічно зробить і депутат-регіонал Василь Горбаль.

Політолог із Банкової Вадим Карасьов, який став " найззапеклішим" опонентом її політичної сили, збирається подарувати Юлії Володимирівні том Пушкіна з "Піковою дамою" і CD з однойменною оперою Чайковського.

Головний міліціонер країни Юрій Луценко подарує прем'єру "Птаха щастя". Так називається скульптура відомого київського художника Володимира Микитенка. Це бронзова ворона в 33 см із позолоченим клювом, яка стоїть на малахітовій підставці. Правда, скільки міністр виклав за пташку, в його оточенні не говорять.

Глава Секретаріату президента Віктор Балога першим привітав сьогодні Тимошенко. "Щиро бажаю, щоб Юлію Володимирівну не покидало почуття гумору. І не тільки тоді, коли вона розхвалює свою унікальну команду або хіхікає про сардини, але і на непередбачених політичних віражах", - заявив політик.

Бачте, який сьогодні день

27200811:15. Віктор Ющенко привітав Юлію Тимошенко, Андрія Стрижака та Бориса Патона з днем народження. Про це сьогодні, 27 листопада, ЗІК повідомила прес-служба Президента України.

Зокрема, Президент України Віктор Ющенко привітав Прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко, голову Конституційного Суду України Андрія Стрижака та президента Національної академії наук України Бориса Патона із днем народження.

Глава держави побажав іменинникам міцного здоров'я, щастя, довголіття та нових звершень в ім'я Батьківщини.

Приваблива сила блог-записів...

  • 26.11.08, 16:42
Коли я створювала блог на ua, я думала, що нарешті знайшла те пристанище, де зможу писати про позитивне мислення українською.... Саме мова порталу радувала мене найбільше... Та життя текло... змінювало певні мої настрої, пріоритети... У моєму блозі з’явилось безліч різноманітних записів, що й не стосуються позитивного мислення... А ще недавно я збагнула, що безліч різних людей читає мої оці записи... і що Інтернет - це такий простір, в якому не сховаєшся... То я вже й не знаю, чи писати все, що хочеться писати?....

Лемоні Снікет українською

  • 23.11.08, 14:25


Печальна історія про трьох сиріток Бодлерів, що вічно потрапляють з поганої історії в ще гіршу, у українському перекладі вийшла у видавництві "Навчальна книга - Богдан"... (Російський аналог цієї книги перекладається як "33 несчастья"...)

Дуже сумна історія, прочитайте своїм діткам... Не пожалкуєте... Моя донька Наталочка добралася вже до восьмої книжки... Вона та її однокласники в захваті від  пригод, що їх створив загадковий письменник Лемоні Снікет...

Люди, допоможіть Владику Тихонову!!!

 

Владику терміново потрібна операція з пересадки кісткового мозку

Група благодійних організацій шукає кошти, щоб допомогти хлопчику. Ці люди домовились із огранізаторами семінару Брайана Трейсі про  суттєву допомогу у зборі грошей на операцію.

Інформація про семінари Брайана Трейсі

http://blog.i.ua/community/662/182712/


Справа у тому, що за домовленістю з організаторами семінару частина коштів від реалізованих  КОМАНДОЮ, яка займається і благодійним проектом з порятунку Владика Тихонова, піде на рахунок Влада. Якщо команда реалізує100-200 квитків -  то пощастить провести благодійну акцію вже під час самого семінару - а це 1,5 тис. людей в залі.

Нещодавно учасниками благодійної команди було проведено схожу акцію зі зборів коштів під час не такого масштабного семінару (було приблизно 50 учасників) - вдалося зібрати й передати батькові хлопця й переслати на рахунок  біля 12 тис. грн.

До речі, на семінарі Брайана Трейсі  будуть присутніми досить багато людей бізнесу,  членів компаній з продажів (страхові послуги, туристичні, лідери різних  мережових компаній). Всі ці люди беруть квитки, оскільки семінар обіцяє бути цікавим і корисним.

Інформація про Владика Тихонова

http://blog.i.ua/user/290006/
http://blog.i.ua/community/662/180189/
http://blog.i.ua/community/534/180187/

Космічний голос України

"Присвячую поривам нескореного українського духа і його безнастанним змаганням по обидвох боках океану"
Квітка Цісик



Квітка Цісик (04.04.1953 - 29.03.1998) - народилася в Квінсі, районі Нью-Йорка, в сім’ї післявоєнних емігрантів із Західної України. Її батько був скрипалем, музичну освіту здобув у Львові, в 1942-44 роках був концертмейстером Львівського Оперного Театру, після еміграції викладав в Українському музичному інституті в Нью-Йорку. Саме він з п’ятирічного віку вчив Квітку гри на скрипці. Після школи вона вступила до державного університету Нью-Йорка на клас скрипки. Проте, з дитинства Квітка більше любила співати, й тому через рік вона кинула університет і була прийнята в Mannes School of Music, де під керівництвом професора Себастіана Енгельберга навчалася вокалу. Навчання закінчила в 1974 році.

Працювати Квітка почала ще під час навчання в консерваторії, оскільки потрібно було оплачувати навчання та допомагати родині. Саме тоді вона подалася в світ шоу-бізнесу і дуже швидко зарекомендувала себе як досконала вокаліста, яка почувала себе вільно в будь-якому музичному стилі. Тоді ж Квітка обрала собі псевдонім Кейсі (Kacey - за першими літерами її імені та прізвища К.С.). Її почали навперебій запрошувати до роботи над своїми альбомами поп- та рок-зірки. Також вона виконувала заголовні пісні в фільмах. В 1977 році Квітка Цісик здобула нагороду Оскар в номінації "краща пісня для кіно" за саундтрек до фільму "You Light Up My Life".

Одночасно з творчою роботою в студіях звукозапису Квітка працювала в суто комерційних проектах. Дуже скоро вона стала однією з найбільш високооплачуваних виконавиць рекламних мотивів для радіо та телебачення. Її голос звучав в рекламних роликах таких відомих американських брендів як Coca-Cola, American Airlines, Mr. Pibbs, Sears, JC Penney, Safeway grocery stores and Starburst candies. З 1982 року й до смерті вона була єдиним і незмінним голосом компанії Ford Motors.

Проте, в душі Квітка завжди залишалася українкою і тужила за своєю етнічною Батьківщиною. Вона відчувала, що повинна була зробити щось для неї. У 1980 році вона записала свій перший альбом, що мав назву "Пісні з України". В 1989 році - другий альбом, "Два кольори". Це з самого початку були некомерційні проекти і вона не збиралася заробляти на них. До участі в записі цих альбомів вона запросила найкращих інструментальних музикантів Нью-Йорка, партії роялю виконувала сестра Марія, всесвітньовідома піаністка, яка була директором Сан-Франциської консерваторії. Недарма ці диски зібрали купу нагород у Канаді, а в 1990 році були номіновані на "Греммі" в категорії contemporary folk.

Коли у 1983 році Квітка разом зі своєю матір’ю Іванною приїжджала в Україну, її пісні ще заборонено було крутити по радіо. Після проголошення незалежності України вона мріяла дати серію концертів на Батьківщині. Та, на жаль, її мрії не здійснилися…

Автор статті:
MisterR

http://nashe.com.ua/artist.htm?id=82

Китайці розмовляють українською

У нас у Тернополі віднедавна з’явилися китайці... У них тут, мабуть, якийсь свій бізнес, бо чимало їх ходить вулицями міста...

Оце днями я почула, як один із китайців розмовляв українською із таксистом. Таксист, очевидно, настільки був вражений  українською із уст натурального китайця, що постійно перепитував, куди ж  і якою дорогою везти того китайця, а китаєць усе повторював і повторював свій маршрут...

Уявляєте, українською!!!

От диво-дивне, подумала я, українська стає мовою міжнаціонального спілкування...

Актуальний анекдот

Зустрічаються два вуйки, один до другого каже:

– Добре, що Обаму обрали Президентом..

– А чому, куме?

– Видно, що не москаль...