Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

Славушка

48 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Московский язык має якесь відношення до Київської Русі?

Досить довго нав'язувалась українцям думка про "русский язык" як мова, яка найбільше нагадує стародавню мову, якою говорили наші предки за часів Київської Русі. На мою думку, це робили такі "проффессіаннали" типу Дмитра Табачника. Це такі і їм подібні люди дозволяють собі заявляти, що українці це насправді західна частина московитів. Подібні до Табачника "деятели" переписували і переписують підручники на промосковський лад. Причому вони щей говорять, що вони відновлюють справедливість і пишуть "справжню" історію України. В такому разі більшість людей вибирають для прочитання і сприйняття те, до чого вони звикли - тобто до СРСР-овської історії.
І справді - коли і одні, і другі говорять що пишуть "істинну" історію України, то,в такому разі, важко знайти орієнтири хто ж таки правий, а хто нагло бреше. Але, на мою думку, таким орієнтиром може стати наступні незаперечні факти, які кожен із нас може перевірити без посилань на якісь "авторитетные источники информации".
1. Міста України, в яких була радянська влада говорять на московській мові набагато більше, ніж простолюд із сіл поблизу за "пару" кілометрів від цих міст. Адже московська мова вимагалась буквально кругом починаючи навіть від детсадка (це я говорю не із теорії, а із власного досвіду!). В школах, ВУЗах, в судах, держзакладах... короче кругом нав'язувалась московська мова.
В той час як в селі люди не піддавались такому тотальному омосковленню... Люди із села майже по всій Україні говорять на українській, а в містах на московській мові, і є очевидним перенавчання на іншу мову від тої, на якій землі вони живуть. На західній Україні набагато менше часу була царська Московія і СРСР вони сприймали із супротивом; як наслідок - тільки на західній Україні спостерігається такий великий відсоток україномовних громадян в містах.
2. Якщо столицею Київської Русі був Київ, і якщо "русский язык" був найближчим до сучасного "русского", то чому так далеко від столиці люди із сіл розмовляють на "русском языке"? Тобто найближче від Києва йде українська мова, потім чуть далі за 100 км - білоруська, а вже аж потім "говорят на русском". Факт? - факт!
3. Ви чули від московитів і московито-подібних "украинский патриот"? Для них не існує патріотів України. Ви чули від них таке? Я ні. Для них градація слідуюча:
або ти брат "русскому" народу і слухаєшся їх якому богу служити, яку історію вчити, і на якій мові говорити...
або ти "бандерськая националюга и сволочь"
..третього не дано - немає в їх термінах "украинский патриот"!
4. Вистрілювали українську інтелегенцію, яка "заікалась" про національність? Відправляли їх на різні заслання? А розстріли в різних "Биковнях", яких по Україні розкидано не мало. На хвилинку тільки уявіть - в Биковні розстріляні без суда і слідства десь 100 тис. людей. І хто тоді правив цим... навіть "звірством" буде м'яко сказано? Московити і їх "шестеры" тут в Україні...
І нехай на хвилинку московити і їм подібні подумають щоб залишилось від "русской культуры", якщо б їх цвіт нації вістрілювали сотнями тисяч? І лише потім заікаються про "неконкурентноспособность" української мови в порівняні із "русским языком"... Я можу погодитись из такими... заявителями, але якою ціною "русский язык" вибивав рідну для України українську мову, треба пам'ятати...
 Говорили що голод в Україні має "природній" характер?
Чи я щось тут придумую і якісь наклепи пишу?

Народ же прагне до простішого і кращого життя. Московити показували фільми на московській мові, і в цих фільмах показували любов, дружбу... причому інші мови недопускались - тільки повинні фігурувати "русский человек" і "русский язык". Тим самим роблячи підсвідому паралель хто є самим культурним, самим сильним, самим розумним...
Доречі, і навіть у фільмах про Другу Світову Війну московити умудрились кругом називати народ, який воює - "русский народ", а не "советский народ". У їхніх фільмах наступают "русские", воюють "русские". І вже зараз московський президет владімір пукін розповідає теж, що саму основу складали "русские"...
Нехай розповідають всякі табачники, лужкови, затуліни, пукіни..., що ми русский народ... може ми і руский народ, але вже точно не московський...

82%, 9 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

18%, 2 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
5

Коментарі

Гість: burtka

128.08.11, 17:54

Русские - это все восточные славяне. До 1917г русских подразделяли на великоросов, малоросов и белорусов, а большевики поддержали украинствующих, и так появился раздел "русские-украинцы.

    228.08.11, 17:57

    ну да "русский человек" , "русский язык".. не было тогда ни украинских людей ни украинской мовы, все были русские,увы

      328.08.11, 17:58Відповідь на 1 від Гість: burtka

      Русские - это все восточные славяне. До 1917г русских подразделяли на великоросов, малоросов и белорусов, а большевики поддержали украинствующих, и так появился раздел "русские-украинцы.Откуда инфа? На чём основана и какое отношение имеет к даной заметке?

        428.08.11, 18:06Відповідь на 3 від like_you

        В таких случаях всегда уместен вопрос: “Если украинцев до ХХ века не было, кто написал в XVI веке Пересопницкое Евангелие на украинском языке? Австрийский генштаб?” Если у человека всё в порядке с логикой, то он наконец-то начинает думать, а если не в порядке, тогда с ним бессмысленно спорить - разговор закончится обзыванием “бандеровцем”, “фашистом”, “американской подстилкой” и т.п. (проверено на практике).

          Гість: burtka

          528.08.11, 18:10Відповідь на 3 від like_you

          Русские - это все восточные славяне. До 1917г русских подразделяли на великоросов, малоросов и белорусов, а большевики поддержали украинствующих, и так появился раздел "русские-украинцы.Откуда инфа? На чём основана и какое отношение имеет к даной заметке?Из истории. Тут была инфа по переписи 1898г, там фигурировали великоросы и малоросы. Шевченко Т.Г. не знал национальности "украинец". А в заметке - фантазии украинствующих, без всяких фактов.

            628.08.11, 18:10Відповідь на 4 від rutzit

            В таких случаях всегда уместен вопрос: “Если украинцев до ХХ века не было, кто написал в XVI веке Пересопницкое Евангелие на украинском языке? Австрийский генштаб?” Если у человека всё в порядке с логикой, то он наконец-то начинает думать, а если не в порядке, тогда с ним бессмысленно спорить - разговор закончится обзыванием “бандеровцем”, “фашистом”, “американской подстилкой” и т.п. (проверено на практике).Ну вами перераховане взагалі-то маловідоме (я, наприклад, про таке перший раз чую). Я спробував викласти саме очевидні аргументи.

              728.08.11, 18:13Відповідь на 5 від Гість: burtka

              Русские - это все восточные славяне. До 1917г русских подразделяли на великоросов, малоросов и белорусов, а большевики поддержали украинствующих, и так появился раздел "русские-украинцы.Откуда инфа? На чём основана и какое отношение имеет к даной заметке?Из истории. Тут была инфа по переписи 1898г, там фигурировали великоросы и малоросы. Шевченко Т.Г. не знал национальности "украинец". А в заметке - фантазии украинствующих, без всяких фактов.Це все посилання на якісь там підручники, які незрозуміло хто писав... Шевченко може і не знав хто він по національності (судячи із ваших слів), але однозначним залишається, що він писав на українській (на інших мовах - не основна його творчість).
              Я якраз спробував незаперечні і очевидні факти показати.

                828.08.11, 18:14

                Ми і є рускіє( без двох СС)

                  928.08.11, 18:15Відповідь на 6 від like_you

                  На Пересопницком Евангелие приносят присягу Президенты Украины, вряд ли его можно назвать малоизвестным.

                  З.Ы. Дружеский совет - даже самые очевидные аргументы нужно подтверждать примерами, желательно, общедоступными, иначе трудно убедить оппонента в своей правоте. Да, и погуглите про Евангелие инфу, весьма познавательно.

                    1028.08.11, 18:17Відповідь на 7 від like_you

                    Ага, а французы немцев алеманами называют, но это ещё не значит, что немцев не существует

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      6
                      попередня
                      наступна