Повернення до димного міста

  • 04.03.20, 20:14

У своїх подорожах я досить рідко вдруге буваю в одних і тих же місцях. Світ великий, часу мало, а побачити хочеться побільше. Хоча є і винятки, звісно. Переважно це обласні центри України, в яких зупиняюся на ночівлю, або місця, що дуже запали в душу з першого разу.

1. Як не дивно, до таких місць умудрилось потрапити і Кам’янське, те, котре колишній Дніпродзержинськ. Той випадок, коли самому важко пояснити, що саме мене сюди притягує; певно, особливо брутальна промислова атмосфера, як противага попсовій і вилизаній для туристів псевдореальності, та деяка схожість із рідним Кривим Рогом. Так чи інакше, я повернувся сюди усього через півтора роки з моменту першої появи і знову знайшов чим себе зайняти.


[ Кам'янське #2 ]

Загибель та реінкарнація Лазурного вікна

  • 02.03.20, 19:31

8 березня 2017 року стало, без перебільшення, однією із чорних дат у новітній історії Мальти. Цього дня унаслідок сильного шторму обвалилася арка Лазурне вікно, що біля затоки Дуейра, на крайньому заході острова Гозо. Це була чи не найпопулярніша природна цікавинка країни, а зйомка біля неї епізодів «Гри престолів» тільки додала їй відомості.

1. Тепер побачити колишній геніальний витвір води та вітру можна лише на численних фото та листівках.


[ Читати і дивитись далі ]

Біла тиша на індустріальних Мальдівах

  • 29.02.20, 19:37

Пустеля. Неосяжні піщані дюни, із яких де-не-де пробивається цупка посухостійка рослинність. Якщо показати комусь таку картинку із зауваженням, що це знаходиться в Україні, першими на думку спадають Олешківські піски. Але, як виявилось, не тільки вони у нас такі, а є ще мінімум пару місць, які виглядають як пустеля. Одне з них знаходиться у Дніпропетровській області, туди сьогодні і вирушимо.

1.


[ Читати і дивитись далі ]

Вікторія – столиця острова Гозо

  • 27.02.20, 19:44

Якщо під час подорожі Мальтою побувати на другому за величиною її острові, ніяк не оминути його головне і найбільше місто – Вікторію. Сюди сходяться всі дороги та автобусні маршрути, тут найбільший вибір житла та кафешок, і просто воно абсолютно магічне у своїй такій мальтійській фотогенічності та затишку.

1.


[ Читати і дивитись далі ]

Кельменці

  • 25.02.20, 20:10

Кельменці – селище на сході Чернівецької області майже на кордоні з Молдовою, районний центр. Населення 7,3 тис. чоловік, хоча візуально рази в два менше.

1.


[ Читати і дивитись далі ]

Вінницьке калейдоскопічне. Ліс, ліхтарі і сонце

  • 23.02.20, 20:24

Продовжую підбивати вінницькі фотопідсумки минулого року із заходом в теперішній. Осінь була на диво файна, з можливістю гуляти й відкривати для себе нові райони.

1. Вибрався на південний край Старого Міста, такі там вулиці:


[ Читати і дивитись далі ]

Шишкові горби, або чари дністрових схилів

  • 21.02.20, 19:18

На північному сході Чернівецької області на межі з Хмельниччиною знаходиться урочище Говда, також відоме як Шишкові горби. За сумісництвом, це одне з найгарніших місць, які можна знайти в Подільських товтрах та на берегах Дністра взагалі.

1.


[ Читати і дивитись далі ]

Кала і Надур

  • 19.02.20, 20:27

Ні, це не лайка і не початок якого-небудь закляття. А всього лиш назва двох мальтійських містечок на Гозо, які трапились на моєму шляху по мірі входження углиб острова.

1. Почнемо із Кали (Il-Qala).


[ Читати і дивитись далі ]

Вінницьке калейдоскопічне. Терикон та білки

  • 17.02.20, 19:28

Уже майже традиційно невдовзі після закінчення календарного року роблю одну-дві добірки фото із Вінниці, зроблених, так би мовити, по ходу діла. Да-да, колись я народжу тематичні пости (уже п’ять років собі обіцяю), ну а поки тільки хаотичне усе підряд, що в ці пости точно не потрапить.

1.


[ Читати і дивитись далі ]

Берег гозитанський. Початок

  • 15.02.20, 18:51

За кілька годин після приземлення в міжнародному аеропорту Мальти я вже був на північно-західному її краю, звідки можна перебратися на другий за величиною острів країни – Гозо.

1.


[ Читати і дивитись далі ]