Перша всеукраїнська художня галерея дитячого малюнку для воїнів

  • 28.12.16, 22:11

Перша всеукраїнська художня галерея дитячого малюнку для воїнів АТО

Відкрилась в приміщені штабу СЦКК

         Сьогодні, вперше за всю історію проведення антитерористичної операції, в зоні проведення АТО відкрилась художня галерея дитячого малюнку. В ній представлено кілька сотень робіт новітніх українських митців віком від 5 до 19 років. Зокрема тут присутні роботи  з Ірпіня, Львова, Києва, Чернігова, Черкас та інших міст та містечок нашої Батьківщини.

         Кожен шедевр, будь то малюнок чи лист, несе в собі велетенський заряд позитиву та світла. Надихає і підтримує бійців, які виконують свої обов’язки в районі проведення антитерористичної операції.  

Залою для експозиції стало все приміщення Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Шедеври написані маслом, аквареллю, фломастерами або просто олівцем і виставлені в коридорах та залах штабу. Нагадаємо, що традиція підтримувати своєю творчістю захисників України, починається з самого початку опору нашої держави зовнішній агресії. Однак, зібрати таку кількість малюнків і створити з них галерею вдалось вперше.

Довідково - перша всеукраїнська художня галерея дитячого малюнку для воїнів АТО працює на постійній основі. Для участі в експозиції приймаються всі малюнки, та листи. Головна вимога – щирість почуттів до воїнів Збройних Сил України. Отже запрошуємо всіх бажаючих взяти участь у нашій художній галереї.

Прес-офіцер СЦКК

Полковник Тарас Грень. 

Діти Соледару – воїнам Збройних Сил України

  • 26.12.16, 21:49

Діти Соледару – воїнам Збройних Сил України

         Надзвичайно казкове дійство розіграли учні 3-в класу Соледарської загальноосвітньої школи з поглибленим вивченням англійської мови № 13 перед офіцерами української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. Разом з вчителями та дирекцією школи вони заспівали перед військовими різноманітних колядок та щедрівок.  А потім подарували виготовлені ними символічні фотоальбоми, які розповідають про дружні стосунки учнів школи з військовими.

         В свою чергу, керівник української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін генерал-майор Анатолій Петренко від імені всіх підлеглих йому офіцерів подарував дітям жовто-блакитні браслети та цукерки. Та пообіцяв, що дружні стосунки між військовими і соледарцями будуть лише покращуватись і поглиблюватись.

Прес-офіцер української сторони СЦКК

Полковник Тарас Грень. 

до уважи журналістів і громади!

  • 17.12.16, 06:46
До уваги журналістів і громади!
Посаду керівника української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін обіймає генерал-майор Анатолій Петренко.

керівник СЦКК генерал-майор Анатолій Петренко

  • 16.12.16, 21:51

Керівник української сторони СЦКК генерал-майор Анатолій Петренко та Александр Хуг відвідали  КПВВ «Станиця Луганська»

Керівник  української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін  генерал-майор Анатолій Петренко відвідав КПВВ «Станиця Луганська». Разом з першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александром Хугом та іншими представниками місії СММ ОБСЄ в Україні він ознайомився з умовами та організацією роботи КПВВ. Головними питаннями, яким була приділена особлива увага, були безпека та організація пропуску людей у холодну пору року, а також дотримання режиму припинення вогню на ділянці.

Нагадаємо, що під час візиту до штабу СЦКК у Соледарі, Александр Хуг зробив окремий наголос на необхідності реалізації Рамкового рішення щодо розведення сил та засобів на ділянці №1 “Станиця Луганська”, що має сприяти підвищенню рівня безпеки на КПВВ  та висловив готовність надати максимальне сприяння в цьому процесі. У свою чергу, генерал-майор Анатолій Петренко також висловив глибоке занепокоєння продовженням порушення режиму припинення вогню незаконними збройними формуваннями ОРЛО.

Відповідно до Рамкового рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил та засобів,  для початку процесу розведення режим тиші на ділянці  має бути витримано сім діб. Однак впродовж минулого тижня українською стороною СЦКК було зафіксовано чотири випадки порушення режиму припинення вогню:  10, 13, 14 та 15 грудня, про що невідкладно інформувалась СММ ОБСЄ. При цьому бойовиками НЗФ застосовувались гранатомети, великокаліберні снайперські гвинтівки та стрілецька зброя. Всього за ці дні зафіксовано 97 розривів боєприпасів СПГ, АГС, РПГ, ГП-25. Під час одного з обстрілів району КПВВ було поранено українського прикордонника.

Під час роботи керівника української сторони СЦКК на КПВВ «Станиця Луганська», прикордонники продемонстрували рештки хвостовика від гранати ручного гранатомету, яким незаконні збройні формування напередодні обстріляли КПВВ. Саме такі провокативні дії  унеможливлюють стабілізацію безпекової обстановки у цьому населеному пункті.

Прес-офіцер Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін

Полковник Тарас Грень.

Керівництво СЦКК обговорило важливі питання з Олександром Хугом

  • 15.12.16, 11:51

Керівництво СЦКК обговорило важливі питання з Олександром Хугом

Сьогодні в штабі  Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, що розташований в місті Соледар, відбувся розширений брифінг керівництва центру з Першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександром Хугом, та іншими представниками місії СММ ОБСЄ в Україні.

         Під час брифінгу було обговорено низку важливих питань. Зокрема з безпеки та припинення вогню. Покращення взаємодії з представниками Моніторингової місії СММ ОБСЄ. Вирішення гуманітарних та соціальних програм.

         Плідний діалог в брифінговому залі Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін завершився повним порозумінням сторін.

Прес-офіцер Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін

Полковник Тарас Грень. 

Кривава провокація з боку бойовиків ОРДО

  • 14.12.16, 10:45

Кривава провокація з боку бойовиків ОРДО

Призвела до загибелі мирних громадян України

         Сьогодні зранку, близько дев’ятої години, після чергового провокативного обстрілу з стрілецького озброєння, який відбувся зі сторони окупованої Горлівки в напрямку Майорська, на контрольно-регулювальний пост Даржавної прикордонної служби України поблизу Майорська прийшов поранений цивільний громадянин. Він розповів, що після обстрілу він отримав  поранення, а його товариш, мешканець Горлівки, поранений в голову.

         Українськими прикордонниками негайно було викликано швидку допомогу. Та нажаль медики не змогли врятувати життя пораненого в голову громадянина.  Зараз на місці інценденту працює оперативна слідча група МВС України міста Бахмут. Попередньо стало відомо, що на території не підконтрольній Україні бойовиками завозяться представники фейкових ЗМІ з метою перекривлення даного випадку, що привів до загибелі мирних жителів України. Наголошуємо, що офіційними джерелами інформації є виключно прес-служби України.

         Такі грубі порушення взятих на себе зобов’язань з боку бойовиків ОРДО є неприпустимі, та ставлять під загрозу виконання Мінських Домовленостей.

Прес-офіцер СЦКК

Полковник Тарас Грень.

Біди чужої не буває

  • 11.12.16, 17:08

Біди чужої не буває

Офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, разом з волонтерами України допомогли кільком сім’ям  Соледару рідні яких мають важкі захворювання.

         От наприклад маленька дівчинка Кіра, завдяки тісній співпраці волонтерів Ольги Аргат з міста Ірпінь, Лани Шпуляр з Львова, Інни Жмурко з Кам’янець-Подільського з військовим медиком СЦКК майором медичної служби Артемом Беспаленком, отримала такий потрібний їй  спеціальний інвалідний візок, та теплі речі. За словами мами дівчинки Олени, зібрати кошти на таку річ (а коштує він близько 50 тисяч гривень) їх родина просто не в змозі. А візок потрібен вкрай. Адже кілька разів на рік Кіра має проходити спеціальну медичну реабілітацію в різних містах України. Держава забезпечила дитину стандартним інвалідним візком. Проте він важкий і великогабаритний. З ним не зручно подорожувати ні автобусами ні поїздами, які нажаль не пристосовані до потреб інвалідів. А про те, щоб підняти його на четвертий поверх, де живе ця родина, мова навіть і не йдеться. Тому, їм надзвичайно був потрібен саме такий – спеціальний, легенький, малий. Не зайвими стали і речі, які передали для них військові.

         Ще більша біда в родині жительки Соледару Катерини. Її донька ще в дитинстві перехворіла на страшну хворобу, і тридцять років поспіль не може ні пересуватись, ні навіть взяти до рук речей. Як рецидив хвороби  у дитини розвилась майже повна глухота. Чоловік Катерини теж інвалід. Вся родина живе на невеличку пенсію жінки у розмірі півтори тисячі гривень та мізерні соціальні виплати. Їх невеличка хатинка стоїть обабіч дороги де часто проїжджають військові автомобілі. Донька Катерини завжди махає їм рукою. Виявилось, що аби хоч трошки спілкуватись з світом, дівчинці потрібен слуховий апарат. Звичайно, не те що купити новий (який коштує приблизно 20 тисяч гривень), але й елементарно поїхати до лікаря, ця родина немає можливості. Військові не лише допомогли Катерині з продуктами, але й виділили транспорт, який відвіз їх в Краматорську лікарню на обстеження. До слова сказати, у лікаря вони не були через, скрутні обставини, близько 10 років.  А підполковник Яків Ковальчук відремонтував старий слуховий апарат, який був у родини вже близько 15 років. Але за його словами це лише тимчасово, бо сам апарат вже вичерпав всі свої ресурси і потребує заміни. Само-собою, самі військові не зберуть потрібних коштів. Тому сподіваємось на допомогу небайдужих людей.

Чужої біди не буває. І ми громадяни гарної держави Україна маємо підтримувати один одного. Разом ми можемо подолати всі труднощі. Головне не опускати рук.

Прес-офіцер української сторони СЦКК

полковник Тарас Грень.

Завдяки роботі офіцерів СЦКК відновлено роботу Донецької фільтру

  • 09.12.16, 23:10

Завдяки роботі офіцерів СЦКК відновлено роботу Донецької фільтрувальної станції

         Завдяки оперативній та якісній роботі української сторони СЦКК було відновлено роботу  лінії електропередач на Донецькій фільтрувальній станції. Зранку 10 грудня,  ДФС буде запущена в експлуатацію. Це дозволить забезпечити водою мешканців Авдіївки, Ясинуватої та прилеглих населених пунктів. Також буде відновлена робота Авдіївського коксохімічного заводу.

         Нагадаємо, що лінію електропередач було ушкоджено під час ворожого обстрілу кілька днів тому.

 Прес-офіцер української сторони СЦКК

полковник Тарас Грень. 

Спроби звинуватити Збройні Сили України у застосуванні озброєння

  • 08.12.16, 10:17

Спроби звинуватити Збройні Сили України у застосуванні озброєння забороненого Мінськими домовленостями – безпідставні

         За минулу добу по позиціям Збройних Сил України було випущено 61 снаряд калібром 152 міліметри, та 64 снаряди калібром 122 міліметри. Загалом зафіксовано 9 випадків (230 пострілів) застосування з боку незаконних збройних формувань ОРДО озброєння, яке мало б бути відведено згідно з Мінськими домовленостями. Збройні Сили України у відповідь не застосовували жодних видів важкого озброєння.

Всі звинувачення на адресу українських військових стосовно застосування ними артилерії великих калібрів - це брудні інсинуації. Їх метою є приховати реальний стан щодо застосування 7.12.2016 року артилерії калібрів 152 та 122  міліметрів НЗФ  ОРДО.

         СММ ОБСЄ було оперативно поінформовано про вище вказані порушення режиму припинення вогню. Всі об’єктивні дані фотофіксації застосування з боку НЗФ великокаліберної артилерії буде передано встановленим порядком.

Керівник  української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін  генерал-майор Анатолій Петренко.

         

Іменний прапор соляної столиці України з рук військовослужбовців

  • 07.12.16, 19:57

Іменний прапор соляної столиці України з рук військовослужбовців

Офіцери української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін привітали мешканців та представників управління міста Соледару з Днем органів місцевого самоврядування. Спеціально до цього свята військовослужбовці підготували для всіх мешканців соляної столиці України незвичний подарунок – іменний прапор міста. На великому синьо-жовтому полотнищі було вишито герб міста та підпис «Соледар».  Знамено було урочисто передано меру міста Юрію Товстокоренко керівником  української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін  генерал-майором Анатолієм Петренко, та його попередником генерал-майором  Борисом Кременецьким. Також всіх жителів Соледару було нагороджено почесною грамотою від СЦКК.

         Мешканців так вразив подарунок військових, що вони відразу використали його у своєму феєричному «Прапор шоу». До речі, цей прапор на замовлення офіцерів СЦКК виготовила відома майстриня-волонтерка Донбасу Ангеліна Шостак.

Тарас Грень.