хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Нова техніка на передових лініях оборони України

  • 05.05.17, 11:40

Нова техніка на передових лініях оборони України

         Переозброєнню Збройних Сил України приділяється особлива увага. Та заміні застарілих радянських зразків підлягають не лише ракети та гармати, алей чимало одиниць техніки. Зокрема автомобільного та колісного транспорту.   На озброєння військових медиків почали поступати нові сучасні санітарні автомобілі «Богдан 2251». Вони закликані замінити морально застарілі радянські УАЗи, так звані «таблетки». Один з них зараз працює на передових позиціях оборони України, що проходять неподалік тимчасово окупованого Докучаєвська.

-         Загалом автомобіль непоганий, - розповів водій санітарки Віталій Тихий.- Він має призначення забирати поранених безпосередньо з позицій. В транспортний відсік може поміститись до чотирьох важкопоранених бійців, або вісім легкопоранених. Для того, щоб їх не розтрясло, біля кожних нош є спеціальні паски безпеки.

Сам автомобіль змонтований на базі всюдихода з колісною формулою 4 на 4. Це дозволяє йому проїхати туди, де шлях закритий для звичайних карет швидкої медичної допомоги. Має він можливості перетворення в «реанімобіль». Медичну допомогу в ньому можна надавати навіть під час руху. Приділено увагу вентиляції та кондиціонуванню повітря, відмінно освітлений салон. Є можливість підключити різноманітну електричну апаратуру.  Сам салон зроблено з спеціального алюмінієвого сплаву, що дозволяє значно протидіяти корозії. Обладнаний він чотирициліндровим, рядним, дизель двигуном з турбонаддувом, рідинним охолодженням. Це теж, за словами військових дуже добре. Адже знайти заправку для такого авто, в зоні бойових дій, набагато легше. Так само потурбувались конструктори і про доступність ремонту ходової, заміну коліс тощо.  Проте медики дещо нарікають на жорстку підвіску. Але інакше тут не можна, бо там, де має служити ця швидка часто немає ні асфальту, ні власне доріг.

На разі, зображений на фото автомобіль вже має свій бойовий рахунок. Завдяки йому було врятовано життя трьом військовослужбовцям, яких поранили на передовій. Хлопців оперативно доставили до лікарень. І тепер вони проходять реабілітацію. Та мають великі шанси відновити своє здоров’я.

Тарас Грень.

 

 

10

Коментарі

15.05.17, 11:49

    25.05.17, 11:54

      35.05.17, 15:34

        Гість: сонный

        45.05.17, 17:04