хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Цукерберг про причини бану українців на Фейсбуці

"Хочеш мати українського модератора - пиши українською"
Олександр Аронець
То, про що я неодноразово писав про важливість спілкування в публічному просторі українською мовою, а Facebook і є одним з таких місць, підтвердив і Mark Zuckerberg.
Відповідаючи на питання про причини банів українських блогерів, він сказав, що модерацію сторінок здійснюється за МОВНИМ принципом. Пишете російською - модерують, ймовірно ватнікі. Пишете українською - мусить модерувати тільки працівник із знанням української. А це, на 99% виключає можливість бану за Шевченкові "кохайтеся чорнобриві, та не з москалями", чи "путін х.ло"))
Мене, до прикладу, за останній рік жодного разу не банили у фейсбуці. Пишу - винятково рідною)) А банили якраз російськомовних.
Хочете плакатись, що вашу сторінку банять - пишіть й далі мовою окупанта. Не хочете, зробіть невеличку пожертву цій державі - перейдіть на українську.
Втім, боротьба з фейсбуком для нас не завершується, бо ексцеси будуть продовжуватись. Адже не відомо, чи в офісі Фейсбук в Дубліні, коли беруть на роботу, вимагають здавати тести на знання української, чи якщо людина говорить російською, то їй авансом вірять про знання української? Тож наступного разу, коли Марк буде відповідати на питання, слід знову запитати його.
І найкраще це питання сформував мій друг Oleg Pryimak:
"Марк, українці і росіяни це різні люди з різними мовами. нажаль як би не думали англомовні люди, кирилиця ще не означає що знаючи алфавіт можна прочитати всі мови ними написані. ми впевнені що це засвідчує що люди, які офіційно не розмовляють українською мовою не можуть бути залучені до адміністрування "кириличного сегменту", адже в фейсбуку немає, наприклад "латинського сегменту". ситуація що склалася приводить до перевищення повноважень російськомовними особами, в чому ми їх звинуватити не можемо, адже ми їх генетичні вороги.
Но батю ніхто не спросіл, у вас там перемога понімаєте лі.
Взагалі це наша проблема. Коли там набирали на роботу російськомовних, ми не поїхали. Ось і отримали. москалі як завжди нас обигралі, тому що ми селюки. а москалі живуть в ірландії, жруть гінес, і мали нас всех в віду, і цей пост очевидний хейтспіч."
9

Коментарі

117.05.15, 22:22

дуже правильно написано !

    217.05.15, 22:38

    завтра-післязавтра українці бойкотують мордокнигу

      317.05.15, 23:48

      Випередив мене.

        427.05.15, 16:04

        В мене також не було проблем з банами, бо я виключно українськю, як і якщо лаюся, то без матерщини, а по-нашому, що завжди культурно виглядає у порівнянні з російськими текстами.

          527.05.15, 16:37Відповідь на 2 від Міс Марпл

          завтра-післязавтра українці бойкотують мордокнигуЧом я ніц не чув? Треба якось добре організуватись

            627.05.15, 19:14

            А що робити, коли росіяни не можуть второпати український текст, а їм треба роз"яснити правду. Вони лінуються прочитати українською и напружити мізки аби зрозуміти написане.

              727.05.15, 19:15Відповідь на 4 від Богдан Бо

              Назвіть мені бодай один матюк українською. Закладаюся, не назвете.

                827.05.15, 20:12Відповідь на 5 від doktor_khaos

                завтра-післязавтра українці бойкотують мордокнигуЧом я ніц не чув? Треба якось добре організуватись то вже пройшло!

                  927.05.15, 20:58

                    1027.05.15, 22:33

                    мене блокували і людина яка знала мене попередила мене а потім розблокувала. але для досвіду заберу себе щоб знайому попередити. важко людині переходити на іншу мову