Профіль

ivanivna

ivanivna

Україна, Івано-Франківськ

Рейтинг в розділі:

Як себе поводити на дегустації вин


Відпочиваючи в Криму, просто необхідно відвідати дегустацію вин, щоб більше дізнатися про цей унікальний напій, адже вино треба знати, любити, цінувати і вміти пити.
Ці знання в подальшому можуть врятувати Вас від підробок, оскільки крім дегустаційних залів, покуштувати вина можна і на курортних базарчиках. Але пам'ятайте, що не все те є вино, що вином називають.
Щоб упевнено почуватися на дегустаційному заході, необхідно знати правила винного етикету. Детальніше тут

19 січня - Водохреща або Йордан


Як співається в коляді «Добрий вечір тобі»: «А що третій празник – Святе Водохреща». Третє і завершальне велике свято в різдвяно-новорічному циклі - Хрещення Господнє, воно збігається зі святом Богоявлення. Святкується в християн східного обряду 19 січня, коли Ісус Христос прийняв хрещення від Івана Хрестителя в річці Йордані. За християнським вченням, з'явився Бог у трьох іпостасях: Бог Отець — в голосі, Син Божий — у плоті, Дух Святий — у вигляді голуба , свято треба розуміти у множині, бо вона означає празник святих Богоявлінь.


За давнім українським звичаєм, вода в ріках, як вірили селяни, хвилюється і стає святою. Хто першим в неї зануриться, той отримає особливу милість, привілей- прощення всіх гріхів. Вода є цілюща, і зберігалась у «знаючих» селян за образами на випадок поранення або тяжкої хвороби.
Готувались до свята ще за тиждень, парубоча громадапрорубували на річці ополонку, випилювала з льоду великий хрест, який ставили над ополонкою і обливали буряковим квасом (а козаки обливали старим вином), щоб був червоний. Поруч ставили з льоду престол, який оздоблювали аркою з ялинових або соснових гілок — «царські врата», ополонку навколо притрушували сіном. Детальніше тут

Пляжі Криму на південному березі


Узбережжя Криму від Севастополя до Алушти вважається найтеплішим. На відомі курорти Чорного моря Ялта, Алушта, Місхор, Гаспра, Форос, на які щорічно приїжджають туристи з України та близького зарубіжжя. Природа тут дуже красива, Кримські гори разом з безмежним морем створюють чудові панорами. Курортні міста ПБК славляться цілющими властивостями: гірсько-морське повітря, жаркий субтропічний клімат.


І як же не згадати про кримські визначні місця: Фороську церкву, Нікітський ботсад, розкішні палаци, унікальна природна архітектура-Долина привидів. Дітям теж не приведеться нудьгувати, у Ялті можна відвідати величезний зоопарк і Галявину казок. Любителям активного відпочинку буде до душі подорож на Ай-Петрі на канатній дорозі, з якої можна оглянути чудові мальовничі пейзажі. Детальніше тут:

Фестиваль "Київська Русь"


Відкриття VI міжнародного фестивалю "Київська Русь XIII-XV вв." відбудеться 18-20 травня 2013 року.
Фестиваль "Київська Русь XIII-XV вв." офіційно відкриє сезон фестивалів 2013 року в "Парку Київська Русь", що в селі Копачів під Обуховом. Сотні воїнів-реконстукторів з України, Білорусі, Росії, Франції, каскадери, артисти різних жанрів, музиканти, народні майстри відтворять атмосферу середньовічної Русі.
VI Міжнародний фестиваль "Парк Київська Русь" приурочений до 1150-річчя створення слов'янської абетки та 900-річчю першої редакції "Повісті временних літ". Детальніше тут

Моє захоплення- вишивка.

Холодними зимовими вечорами, коли нема куди себе подіти від монітора - лишається витрачати час на улюбену справу. З дитинства," маючи свердло в одному місці" заставити себе хоч хвилину посидіти спокійно було просто нереальним. Але в один з періодів шкільного життя прийшлось вишивати для шкільної виставки, а потім і їхати на олімпіаду з трудового навчання. З того часу проблема з вільним від туризму часом була вирішена- вишивання. Скільки було тих перших, непрофесійно вишитих хрестиків, просто не знаю. Зараз до списку зроблених робіт потрапили картини, серветки, сорочки, нашивки на одяг та предмети, вироби на замовлення.Ось  дещо з моїх останніх робіт





























Казковий відпочинок в садибі господині Галини


В курортному містечку України  Яремче поруч з центральною дорогою Яремче – Поляниця (Буковель ) розмістилася садиба  «У Галини».    Завітаючи сюди Ви потрапляєте  на територію справжньої казки. Власниця  комплексу котеджів господиня  Галина одне із своїх захоплень з архітектури та інтер»єру приміщень де переважає лінія місцевого колориту,  майстерно втілила в життя облагороджуючи територію комплексу. 



а території викладено бруківку яка виготовлена з місцевого каменю, висаджено кущі , екзотичні рослини та дерева.  Серед чотирьох котеджів  три розраховані для проживання,  один з них з руською банею.   Особливістю всіх котеджів є те, що вони побудовані з натурального дерева та каменю, оздоблені  в  етнічному карпатському стилі  натуральними матеріалами  без жодного грама штукатурки. Детальніше тут

Масандрівський палац


Одним з визначних місць Криму можна безперечно вважати Масандрівський палац. Він знаходиться в смт. Масандра на південному березі Криму. Збудований на кошти графа Михайла Семеновича Воронцова, під керівництвом архітектора Етьєна Бушари. Запланований як мисливський будиночок, вдало розташуваний в сосновому лісі поряд з мальовничими скелями і джерелами.



Через раптову смерть графа будівництво призупинилося, а через вісім років Масандрівський почав добудовуватися завдяки сім’ї Романових. Архітектор Месмахер звів палац у стилі замків французьких аристократів. Так, як палац призначався для відпочинку, в ньому не передбачено апартаментів для прийомів і парадних залів. Детальніше тут

Пляжі Криму на північно-західному березі


Крим щорічно зустрічає туристів, охочих відпочити на Чорному або Азовському морях. Узбережжя, що розтягнулося на багато кілометрів всіяне пляжами, які задовольнять будь-які запити і смаки. Тут можна знайти піщані і галькові пляжі, та місця де море впирається у високі скелі.



У північно-західному Криму розкидані по всьому узбережжю північніше Тарханкуту пляжі в селищах Чорноморське, Міжводне, Оленівка. Вони піщані, просторі, місцями є скелясті узбережжя. Клімат трохи прохолодніший, вода прогрівається довше ніж на південному березі. Найкомфортніший теплий період для відпочинку тут це липень і серпень. Детальніше тут

Фортеця Алустон


Серед Кримських гір на березі Чорного моря розташувалася курортна Алушта. Перші жителі з"явились тут в 6 столітті н. е.., і воїнами Візантійської імперії були зведені два укріплення Алустон і «в Горзувіти».


Протягом століть господарями на цій території були половці, татари і турки. У 15 столітті Алушта була портовим містом. Турки, які тут панували, зруйнували всі оборонні споруди міста і з часом промислове портове містечко Алустон перетворилося на маленьке загасаюче село. Детальніше тут


Одеса


Одеса ... Скільки фільмів тут знято, а скільки анекдотів про Одесу розійшлися по всьому світу! Тут всім відомі вулички, нічим не примітні будинки, на яких можна побачити по дві-три меморіальні дошки, так і дихають історією і пригодами. У місті багато пам'ятників історичних споруд, які варто відвідати.
Основна визначна пам'ятка-вулиця Дерибасівська із затишними кав'ярнями.



У барі Mick O'Neil на другому поверсі можна насолодитися чашкою ароматної кави і роздивлятися зверху жвавий рух по вулиці. Пам'ятник де Рібасу (там же, на Дерибасівській) невисокий, в руках у нього лопата і план міста. У дворі будинку номер 3 можна побачити бюст насупленого доктора Заменхофа, творця есперанто. Детальніше тут