Брехня російських ТВ





Кадри з подій у Києві (1:46), вони демонструють як сутички у Сімферополі. Знову кляті "біндеравци-фошисти" і кримські татари ображають "мірнає русскає насєлєніє".

Знайдено відео похорон Є.Коновальця

Осередок Української Культури i Освiти (Ukrainian Cultural and Educational Centre у Вінніпезі (Канада) має в своїх фондах великі комплекси історичних документів. Особливістю цього архівного центру є те, що він був створений у 1944 році і починав формуватися з документів міжвоєнного періоду, "вбираючи" в себе і "свіжі" спогади учасників Визвольних Змагань 1917-1921 рр., і спогади про повстанську та підпільну боротьбу на Українських землях в 30-х роках ХХ століття.

Заснування й свiй розвиток Осередок завдячує Українському Нацiональному Об'єднанню (УНО) й таким особам як Тетяна Кошиць, д-р Павло Маценко, д-р Микита Мандрика, д-р Тимiш Павличенко, сенатор д-р Павло Юзик, Володимир Климкiв та багатьом iншим. Тут зберігаються особові фонди: Василя Авраменка, Iвана Боберського, Докiї Гуменної, довголiтнього мера Вiннiпеґу Стефана Дзюби, 8 коробок особового фонду засновника УВО й ОУН Євгена Коновальця, Олександра й Тетяни Кошиць, Павла Маценка, Микити Мандрики, 4 коробки особистих документів відомого політика і вченого Євгена Онацького, а також архiв Ліги Українських Полiтичних В'язнiв, та багатьох українських установ та органiзацiй. Також у Вінніпезі  існує Вiйськово-Iсторичний Музей в Архiві УВАН (Ukrainian Academy of Arts and Sciences in Canada).

На фото: кадр з відео похорон Є.Коновальця. Ймовірно це - Ольга Коновалець та Юрій Коновалець.

Звичайно, для Центру досліджень Визвольного руху пріоритетом досліджень був архів Євгена Коновальця. Там зберігаються квитанції про переїзди і проживання за кордоном, юнацькі фото, примірники газет "Сурма", листи, і, навіть цигарки марок "Українські" та "Київ", очевидно, привезені підпільниками зі Східної України.

Та найбільший інтерес викликали 4 бобіни кінодокументів, підписані, як "похорон Євгена Коновальця, 1938 р." Директор Осередку п. Софійка Качор люб'язно надала у розпорядження ЦДВР електронну копію однієї бобіни, яка складається з трьох відеофайлів, один з яких кольоровий. Об'єм знахідки складає 334 МБ.

Doc1

Кадр з відео похорон Є.Коновальця

На відео зафіксовано підготовку до похорон, під'їзд представників українських делегацій, покладання вінків до труни Коновальця та прощання з ним.

Опрацювання відео дасть можливість ідентифікувати зафіксованих на ньому людей. Уже тепер очевидно, що там є дружина Полковника - Ольга Коновалець, його син Юрій, а також, можливо, тодішні члени Проводу ОУН.

Після дослідження відео доцільним буде змонтувати фільм для використання його у просвітницьких заходах. Також, в майбутньому є потреба дослідити й інші відеозбірки архіву, адже, за словами п. Софійки Качор їх дуже багато. Цілком можливо, що в них зафіксовано і живого Євгена Коновальця.

Тож, варто створити програму, спільно з Лігою Українців Канади для пріоритетного дослідження кінофондів, пов'язаних з українським Визвольним Рухом в архіві Осередку Української Культури i Освiти.

Копії знайдених відеоматеріалів будуть належно описані й поповнять фонди Архіву Центру досліджень визвольного руху та Архіву ОУН в Українській Інформаційній Службі-Лондон.

http://ounuis.info/publications/item/59-znajdeno-video-poxoron-ekonovalczya.html

Фейк

«Это фейк», - юристы проанализировали документ, авторство которого предписывается Януковичу.

Специалисты утверждают что документ, который растиражировали российские, а потом и украинские СМИ, наполнен противоречиями и… фантастическими терминами.

  1. Начнем с того, что Указ с таким номером действительно существует и говорит о «Присвоении имени Евгения Березняка Военно-дипломатической Академии»
  2. Термин «органы центральной государственной власти» не используется. Правильно было бы «центральные органы государственной власти»
  3. Должность «губернатор», которых собирается назначать автор «указа»  в системе органов власти Украины отсутствует, юридически правильно было бы «глава областной государственной администрации». А тремя строчками выше они называется «руководители областей»
  4. Также нет и должности «Руководитель Центрального Банка» - в Украине существует Национальный Банк Украины а возглавляет его Глава. Здесь видна явная калька с системы  Российской Федерации
  5. «Народные дружины» - корректно было бы «общественные формирования граждан по охране общественного порядка и государственной границы» ( Закон № 1835-III)
  6. В Постановлении № 950 (очевидно забыли дописать «Кабинета Министров Украины»), на которое ссылается автор, не предусмотрено порядка возвращения членов оставленного КМУ к исполнению обязанностей.
  7. «Центральная рада» - все и так ясно, в Украине уже более 90 лет нет такого органа власти.
  8. Ошибки в тексте – пропущенные слова и выражения вроде « Кабинет Мистеров» и «законных власти страны».
  9. Кроме того сам текст в целом изложен в стиле, не соответсвующим принятому официальному слогу, в чем легко убедится сравнив его с другими Указами.

В любом случае, если этот документ и имеет какое-либо отношение к Виктору Федоровичу Януковичу, то лишний раз подчеркивает либо его недееспособность, либо незнание государственного языка и отношение к Законам Украины, говорят юристы.

В то же время источник, работавший в Администрации  Виктора Януковича,  с уверенностью сказала «Дню», что это фейк, который распространяется с целью нагнетания ситуации. И писался он скорее «под россиян», нежели россиянами. Именно поэтому и вброс в информпространство произошел через российские СМИ.

http://www.day.kiev.ua/ru/news/270214-eto-feyk-yuristy-proanalizirovali-dokument-avtorstvo-kotorogo-predpisyvaetsya

Як хотіли ліквідувати Майдан. (Документи).

Основне завдання, яке ставила СБУ своїй агентурі на Євромайдані, — побільше срати, щоб вивести з ладу біотуалети.
http://www.moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=1000

У справі про криваві події на майдані починаються незрозумілі ігрища й намагання вигородити окремих злочинців.
http://www.moskal.in.ua/?categoty=news&news_id=997