хочу сюди!
 

Людмила

48 років, рак, познайомиться з хлопцем у віці 45-55 років

Інструкція до людей (вступ)


Інструкція до людей

або

Як жити, якщо довкола самі ідіоти

Як і будь-яка нормальна людина в цій країні, я читаю інструкцію коли вже зламала.

Деякі люди або стихії іноді мають труднощі з розумінням людей, це взаємно. Знаєте, люди – це не машини. І в цьому їхня проблема. Коли у вас з компом проблеми, то спливає повідомлення «Увага! Система перевантажена, вимагається перезапуск». Коли у вас з людиною проблеми, знаєте, що у вас є? Відчуття! От що це таке? Не можна зрозуміло написати «Увага! Людина перевантажена, потрібно заснути і прокинутись», що є аналогом перезапуску для людей. 

Але якщо до людей все ж є інструкція, я заґуґлила, то вважаю, що це система MBTI, де є дані на 16 видів людей. Але тут я маю зробити попередження.

Попередження:

Я не захищала по цій темі диплом, тож стаття має за мету скоріше зацікавити або спонукати заглибитись самому в цю тему.

 

Про що я буду говорити? 

Базово, тут вам треба буде вивчити всього 4 літери: S, N, T, F. Цього вже достатньо, щоб почати орієнтуватись в психотипах і шукати інформацію в більш вузькому полі, по потрібному вам психотипу.

Є кілька способів визначити свій психотип:

1) типування у спеціаліста з MBTI-сертифікатом 

2) вивчення роботи когнітивних функцій і самих психотипів (взагалі рекомендую)

3) найшвидший варіант - пройти тест в Інтернеті (тест не враховує купу моментів, але серед усіх на https://www.16personalities.com/uk показують непогані результати)

На виході ви отримаєте 4 літери, наприклад, ESTJ, де ST - це сама людина, а ExxJ - це спосіб взаємодії. І цього достатньо.


[сама намалювала ^___^]

Чули, що якісь рідини в організмі по-своєму впливають на певні ділянки мозку, типу жовч чи кров, і тим створюють темперамент? Це все хімія, протягом життя вона не змінюється, принци роботи той самий, проте можна розвивати сам характер. Принцип роботи – це значить, за що ви природньо будете хапатись найперше, наприклад, за почуття чи за мислення. В описах персонажів MBTI є речення, які підходять усім, але не усім вони прям кричать. Це як у людини провідною є права рука, але іноді – ліва. Хтось щось буде вам давати у праву руку, а ви автоматично будете хапатись лівою, але це не значить, що протилежна рука у вас ампутована і все робите тільки правою. А буває, якийсь віртуоз лівою рукою робить такі штуки, що вам правою і не снились. Але краще б, щоб руки були приблизно однаково розроблені (проте хоч на 1% чогось буде завжди більше). Тобто це все про переваги.

Пам’ятаю, якось я бачила, як до мене підбігла коза і хазяїн відповів, що її можна погладити. Я погладила по голові, а вона вибігла наперед і буцнула мене рогами. Хазяїн сказав, що це вона так проявляє характер. До чого це я? А-а-а, так, нема такого психотипу як «Коза», буває тільки нерозвинений характер.

Застереження:

Якщо визначили свій тип, не варто заявляти, наприклад: «Бачите, тут написано, що я не люблю займатись беззмістовною роботою? А ви кажете, лінивий. Це я просто такий є і нічого не збираюсь з цим робити»

Не треба також одразу бігти і визначити своїх знайомих (хоча можете, якщо це для вас щось типу гороскопу). Але якщо підходити, як до науки, то тримайте мінімальні знання при собі, щоб тільки розуміти, чому ваша людина діє як діє. Он-лайн тести помиляються. Помиляються буває й спеціалісти, які за ваші гроші назвуть вас ким хочете. Помиляються й люди, які думають: "О, один раз ми бачили, як ти плакав над фільмом, значить ти чутливий". Помиляєтесь і ви самі, які думаєте про себе одне, а дієте зовсім по-інакшому: «Я Мислитель» - «Гей, а то нічого, що всі твої рішення базуються на тому, що тобі подобається і вже під це ти підганяєш реальність?». Не робіть висновків по тому, хто щось раз сказав чи зробив. Дивіться чому людина в принципі віддає перевагу і об’єктивно оцінюйте себе.

Зрештою Трамп на системі OCEAN («Велика п’ятірка») виграв вибори. Але там 5 літер, а тут, в MBTI, чотири і тому, щоб підігнати, тут іноді додають п’яту літеру (на тому ж https://www.16personalities.com/uk), але це не ком іль фо. Там підходи дещо різні. В MBTI це не про якийсь момент, як в Великій п’ятірці, а про все життя людини взагалі. От і я спробувала красиво, зрозуміло і розумно пояснити прості речі… (щоправда вийшло більше як «Ти тупе, воно тупе, всі тупі»). Але якщо ви заглибитесь, ви здивуєтесь, просто дивовижно як ми чітко повторюємо програму прописану в нашій голові.

 

Тож, готові? Поїхали!


Частина 1 - http://blog.i.ua/user/2222714/2384997/

3

Коментарі

118.12.21, 17:59

ужо очерідь мне в кудой

    218.12.21, 18:01Відповідь на 1 від скіпіріч 78

    ужо очерідьмне в кудойто страпон...но сука як завуавальовано....

      318.12.21, 18:01Відповідь на 1 від скіпіріч 78

      Ща буде. Вже дописую))

        418.12.21, 18:02Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

        Ви мене якось так обізвали, що я навіть не зрозуміла як)

          518.12.21, 18:09Відповідь на 2 від НеЖриМоэСало5

          вася пагаді

            618.12.21, 18:09Відповідь на 4 від Bimep

            Ви мене якось так обізвали, що я навіть не зрозуміла як)це тепер така тематика, інакше тиб мене на кастрі спалила і кості обглодала, ...будєм сука толерантні...принаймі сьодні

              718.12.21, 18:17Відповідь на 6 від НеЖриМоэСало5

              на тобі пелип із конопель

                818.12.21, 18:29

                ну, ну, розкажи кого ти там розібрала по поличкам ? )

                  918.12.21, 18:30

                  а хто і як поїхав ? )

                    1018.12.21, 18:30Відповідь на 7 від скіпіріч 78

                    на тобі пелип із конопель..а пірачінний ножик...нушп тіки живот а не кішкі

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна