хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

Інструкція до людей: закінчення

Вступ - http://blog.i.ua/user/2222714/2384995/

Частина 1 (E/I) - http://blog.i.ua/user/2222714/2384997/

Частина 2 (S/N) - http://blog.i.ua/user/2222714/2385000/

Частина 3 (T/F) - http://blog.i.ua/user/2222714/2385001/

Частина 4 (J/P) - http://blog.i.ua/user/2222714/2385003/

Бонус - Когнітивні функції http://blog.i.ua/user/2222714/2387143/



На кінець


Коли піде дощ, я не можу
вам точно спрогнозувати, 
куди впаде кожна конкретна крапля,
але я можу з впевненістю заявити,
що вулиці будуть мокрими.

 

Великою помилкою людей є те, що вони вважають, що інші такі самі, як вони. Не судіть і судимі не будете.

Ми розібрали основні характеристики людини згідно MBTI. Стало видно, що є просто різний спосіб мислення людей, що сторони є сильні, а є слабші. Нема одного розміру, що підходить усім. Можливо той підхід, який використовує ваш сусід не є неправильним, він просто інший. Можливо це не з вами якісь проблеми, можливо це формула по якій працює ваш мозок. Але в будь-якому разі ваш тип – не є вашим виправданням, просто він показує шлях. 

Після того, як я думаю, що визначила тип, я читаю опис психотипу в неті (до речі, не тикайте людині, що ви визначили її тип, це не ввічливо). Хоча, по-справжньому MBTI себе показує, коли ви застосовуєте ці знання не до інших, а до себе. Це тільки опис того, як працюють вподобання, що першим ділом від природи вступає в реакцію. Це не вказує ні на досвід, ні на таланти, ні вподобання, ні звички, ні життєві цінності, ні досягнення, ні рівень гумору, ні розвиток власне особистості. Це тільки психотип. Дві людини одного й того самого типу не означає, що це та сама людина. Я люблю підбирати опис здорового і нездорового психотипа, щоб уявляти на шкалі від чого до чого прямує людина, що для неї є природнім.

Реально, люди, ҐУҐЛ! У ньому є відповіді на всі ваші запитання. Ви думаєте, я тут опишу всі ваші випадки? Ні. Чи є більш детальна схема опису когнітивних функцій? Є. Але мені було цілком достатньо 4 літер, щоб інтуїтивно орієнтуватись в цьому та знати, де шукати далі практичне рішення стосовно потрібної проблеми.

Дуже висока ймовірність що все, з чим ви маєте проблему, вже перепитано 10 000 разів. Психотип, що вам треба, ніяк не може навчитись не випадати з розмови або дуже легко знуджується? Ґуґліть, як люди його ж психотипу розрулили ситуацію. Потрібна вам людина дуже тривожиться, коли говорить з людьми вищими за статусом? Ґуґліть знову ж таки той самий психотип. Ви не повірите, наскільки ця проблема часто трапляється серед того ж виду чи, навіть, подібного. Ви боїтесь ставити десь підпис, бо думаєте, що це вас якось обмежить, і ви без кінця тривожитесь за майбутнє? Ви не знаєте хто ви є і що подобається, хоча вам скоро на пенсію? Один і той самий голуб переслідує вас, коли ви йдете вулицею, що є нічим інакшим, ніж результатом праці людей в підземній лабораторії = вас газлайтять? Це все є в Ґуґлі. А знання свого психотипу в MBTI дозволяє звузити пошук. Ще жодна людина не пішла проти свого психотипу. Ви просто здивуєтесь, як чітко по сценарію йде ваше життя.

Знайдіть свій тип. Питайте своє оточення. Хай вони скажуть, що насправді про вас знають. Пройдіть через цей біль, бо вони мають бути відвертими, вам треба чесно знати свої риси. Ви не можете бачити себе самі. Деякі скажуть: «Один день я Раціональний, а інший день – Спонтанний, значить я двох видів». Щодень чи щомісяць ви можете змінюватись, як вам завгодно, але тут йдеться саме про схильності до чогось по життю. В розслабленому середовищі легко залишатись збалансованою людиною і майже однаково використовувати, наприклад, то Чуття, то Мислення, а от коли приходить якась напружена ситуація, коли на вас щось тисне, тут люди кидаються до своїх провідних функцій. І яка саме функція провідна – краще видно зі сторони. Вам треба знати, на що ви реально можете покладатись.

Думаєте, вам можна робити тільки так, як в психотипі описано? І тут не можна пхати себе в коробку і підлаштовуватись під стереотипний опис. Це погано грає в довготерміновій перспективі. Наприклад, думаючи: о, я інтроверт, то значить я маю стомлюватись від спілкування з великою кількістю людей і прагнути уникати зустрічей, - і згодом дійсно починає уникати людей. 

Насправді, визначення своїх функцій дає впевненість в своїх сильних рисах. Так, ви можете використовувати свої сильні сторони, але тільки якщо не забуваєте коли треба використовувати і слабкі.

Також це може покращити комунікацію з іншими, коли ви про якусь персону думаєте, що вона дивна, і що у вас з нею конфлікт, тут можна зрозуміти, який патерн між вами грає і та людина вже не така дивна. Тут, правда, як варіант ще може бути, що хтось із вас коза, або ви обидва.

Також по цьому тесту соціоністи вивели схему сумісності типів і, таким чином, ви можете перевірити з ким варто дружити, а кого з своїх друзів треба гнати в шию… Не правильно! Це так не працює. На папері воно може й красиво: «Дивись, як гарно ця функція доповнює цю функцію», але є, читай вище, різний рівень розвитку і різні цілі у вас самих. Дружба - це не про складання пазлів, це про поширення досвіду. Можливо, якщо ви любите замикатись в своїй раковині і притворятись, що вас не існує, то будете не проти, щоб вас хтось іноді вигулював і кидав в нестандартні ситуації, що стимулює мозок працювати в новій сфері. Можливо ви розціните такі акції не як спробу вас знищити, а як цікаву пригоду. Я вважаю, що нема типів які сходяться і не сходяться. Є персона. З розвиненою персоною цікаво спілкуватися будь-якого типу. Заведіть собі 16 друзів. Не можна не любити якийсь психотип. Можна не любити конкретну людину, але не психотип. Всі психотипи є рівними, у кожного свої переваги, що не означає, що котрийсь з них кращий чи ні.

 

Популярний сайт, де можна пройти тест: https://www.16personalities.com/uk

(Проходити тест до того, як ви вивчили когнітивні функції. Дає непогані результати, проте не враховуються особливості і якісь ваші обставини в житті, тож можлива похибка)

 

Що тече в венах MBTI типів?

ENTJ: розбиті душі переможених

INTJ: лід

ENTP: мемчики

INTP: нічого. У них нема вен. Вони роботи

ENFJ: рідке золото

INFJ: амброзія

ENFP: Margarita MIX

INFP: сльози

ESTJ: кофеїн

ISTJ: кров тому, що це саме те, що там має бути

ESTP: горілка

ISTP: бензин

ESFJ: гарячий шоколад

ISFJ: печеньки

ESFP: поп-культура

ISFP: дощ


Мабуть додам мемчиків. Бо що то за лекція без мемчиків?


Що, вже не вміщається?

І навіть переклад?

Ну і добрі!


Далі буде... 

тут - http://blog.i.ua/user/2222714/2385306/

6

Коментарі

115.01.22, 12:45

для чого такі старання...просто напиши..
Люди- Ви уроди!!!!

    215.01.22, 12:50Відповідь на 1 від НеЖриМоэСало5

    Ми зійшлися на тому "Як жити, якщо довкола самі ідіоти"

      315.01.22, 13:07Відповідь на 2 від Bimep

      Ми зійшлися на тому "Як жити, якщо довкола самі ідіоти"можє чкурнем до мадярщини...я і ти...га?

        415.01.22, 13:11Відповідь на 3 від НеЖриМоэСало5

        не нуди)

          515.01.22, 13:16

          якісь дивні картинки на англіцький мові. до чого все це? гадаєш, хтось шось зрозумів?

            615.01.22, 13:20Відповідь на 5 від Mirror100

            під кожною є переклад.
            Тестом, ручками набитий на клавіатурі))

              715.01.22, 13:35

              Зашла на официальный сайт, что бы пройти тест. Прошла. Командир. А я чего-то ожидала новенького
              Всё как всегда.
              Нет интриги

                815.01.22, 13:36Відповідь на 4 від Bimep

                не нуди)я красівий і кожа як у Бога...чого ти

                  915.01.22, 13:37Відповідь на 7 від Hagal

                  Зашла на официальный сайт, что бы пройти тест. Прошла. Командир. А я чего-то ожидала новенького
                  Всё как всегда.
                  Нет интриги
                  а шо ти хотіли....шоп тобі там написала шо у тебе супер вагіна і цицьки ніколи необвиснуть.

                    1015.01.22, 13:41Відповідь на 7 від Hagal

                    Що, кожен день нову персоналію? Оо
                    Можливо, сума доданків від перестановки не міняється?
                    ENTJ значить?)

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      4
                      5
                      6
                      7
                      8
                      23
                      попередня
                      наступна