Рабська ментальність віками упроваджувалася Росією в наші мізки

ГРУЗІЯ. Саакашвілі: Рабська ментальність сотні років упроваджувалася Росією в наші мізки

Президент Саакашвілі вважає, що великі будівельні проекти в Батумі і в інших частинах країни вносять свій внесок до боротьби з «рабською ментальністю», яку Росія багато років насаджувала, щоб примусити грузинів вважати себе невдахами. Про це президент заявив 20 липня на відкритті готелю Radisson Blu на грузинському чорноморському курорті Батумі. «Сьогодні — історичний день для цього міста і важливий момент для найважливішого сектора грузинської економіки — туризму, — сказав він. — Сьогодні ми відкриваємо не тільки архітектурний шедевр, але й — що найважливіше — майбутній символ успіху Грузії, розвитку Грузії і кращого майбутнього Грузії». За його словами, прикладу Radisson послідують також інші міжнародні мережі, такі як Holiday Inn, Kempinski, Novotel, Hilton, Conrad, Ritz-Carlton і так далі. «Я це говорю для тих, хто не вірить, що Грузія може цього добитися, і що вона — особлива країна», — додав він. Скептиків, які не вірять в те, що Батумі та інші грузинські курорти відповідатимуть європейським стандартам, Саакашвілі назвав «класичними зразками рабського типу, створеного Росією в Грузії». На думку Саакашвілі, ця «рабська ментальність», заснована на помилковому уявленні про грузинів як про «неповноцінних» і про «невдах», сотні років «упроваджувалася в наші мізки» Росією. Він вважає, що будівництво і оновлення будівель, що повсюдно йдуть в Грузії, зараз руйнують цю ментальність. «До речі, кілька днів тому у мене була ділова зустріч у Франції, в Ніцці, і я хочу вас сказати, що вже зараз по цілому ряду параметрів — громадським місцям, культурним центрам, озелененню — Батумі кращий за Ніццу, а через два-три роки він буде кращий Ніцци і Канн по всіх параметрах», — відмітив Саакашвілі. Він стверджує, що до початку наступного року населення Батумі збільшиться до 200 000, а до 2015 року — до 500 000. Зараз, за даними державного статистичного відомства, в Батумі живуть 124 000 осіб. «Моє завдання полягає в тому, щоб зробити ці зміни незворотними», — заявив президент. «Країна, 20% території якої окуповані, країна, що щодня знаходиться під загрозою. перетворилася на найяскравіший в світі приклад динамічного розвитку і реформ. Це відбулося тому, що уряд не краде, і в нас немає жодного корумпованого міністра, заступника міністра або гамбегелі [голови муніципалітету]. а якщо такі раптом з'являться, ми відправимо їх, куди слід», — підкреслив він.

Daily Mail висміяла «гумову міць» російської армії

  • 22.07.11, 11:49

Росія хизується перед світом своїм передовим озброєнням - від винищувачів до ракетних установок і, насправді на полігонах "красуються" надувні моделі справжніх танків, літаків і ракет. Відверто глузливу статтю про "гумову міць" російської армії опублікувала в четвер британська The Daily Mail, супроводжуючи її кумедними на думку автора статті фотографіями.

Видання також стверджує, що армії постачають надувну зброю замість справжньої з економії - природно, що муляжі в рази дешевші справжнього озброєння. Для послабленої кризою Росії дешевизна - одна з найважливіших умов: навіщо купувати справжній танк Т-80 за 600 тисяч фунтів стерлінгів, коли його можна надути лише за 3700, знущально міркує британський журналіст.

Ще одна перевага "примарної зброї" - її компактність і швидка "мобільність", продовжує кепкувати він. Зшиті зі звичайної міцної тканини, муляжі танків, винищувачів і ракет в здутому стані цілком можуть вміститися у великій речовий мішок. А якщо надійде наказ: "До зброї!", то варто лише підключити насос, і за лічені хвилини всі комплекси будуть розгорнуті.

Українська пісня, яка “порвала” польські хіт-паради

Пісня гурту “Еней” – “Радіо hello” тримається на вершині хіт-парадів в сусідній країні більше трьох місяців. За цей час її прослухали в Інтернеті майже чотири мільйони користувачів. Це найпопулярніша пісня українською в Інтернеті за всі часи!

Як можна почути, нічого надзивичайного ні в музиці, ні у тексті немає, але просте поєднання ритму і енергетики музикантів справили на поляків особливе враження.

Як пише Wikipedia, Enej (укр. Еней) — польська рокова група, створена 2002 року в Ольштині братами Петром і Павлом Солодухами та їхнім другом Лукашом Койрисом, що став їх менеджером. Музика гурту – це альтернативний рок, який інспірований українською народною музикою, оскільки більшість складу гурту має українське коріння. Додатково у музиці Enejа можна віднайти елементи ска, реггі та джазу. Назва гурту походить від головного героя Енеїди Івана Котляревського. Пісні гурту звучать українською та польською мовами.

Увага всім ! конкурс.

  • 12.07.11, 13:54

Гасло конкурсу - "НАС багато, МИ різні, але Україна ОДНА!". Шановні користувачі порталу I.UA! В цьому році ми будемо святкувати 20 річницю Незалежності України.

Наша незалежність виборювалася протягом століть кров’ю наших   предків. Вшановуючи їх пам’ять, та відзначаючи таке важливе для нас   свято, оголошуємо конкурс «Україна-це МИ». Ця акція НЕ Є політичною чи агітаційною за будь яку політичну силу, проводиться за  фінансової підтримки громадського об’єднання «Біла Стріла» та під   патронатом адміністрації порталу. Предмет конкурсу - роботи користувачів I.UA патріотичного змісту, які заявляють не лише про  любов автора до України, а й допомагають пробудити це почуття в байдужих. Конкурсні роботи будуть оцінюватися в чотирьох номінаціях:

СВІТЛИНА, ВІДЕОРОЛИК, ВІРШ, ПРОЗА(оповідання, нарис, замітка).

До участі приймаються роботи користувачів сайту  зареєстрованих не пізніше 1 червня цього року(частковий захист від  клонів). Від одного користувача може бути прийнято не більше двох робіт у  всіх номінаціях за виключенням номінації «СВІТЛИНА» (не більше 5   фото), та "ВІРШ" (не більше 3 віршів). Роботи мають відображати цікаві події цих самостійних 20 років   очима українців, красу нашої Батьківщини, мудрість та звичаї народу, велич історії. Вітається гумор.   Роботи можна буде розміщувати у відповідно створених для цього каналах: 1.Світлина- http://photo.i.ua/channel/1910 2.Вiдеоролик- http://video.i.ua/channel/991/ 3.Вірш- http://blog.i.ua/community/3272/ 4.Проза- http://blog.i.ua/community/3270 Вимоги до робіт:

-Якісні фото (зняті не на мобільний телефон) повинні мати EXIF (службовий  роздiл, в якому є технiчна iнформацiя про свiтлину), напр.:http://www.imageup.ru/img134/2011-07-05_235304698889.jpg.html

-Вiдеоролик тривалістю не більше 5 хвилин. Відео має бути авторське. Кліпи з логотипами телеканалів, кіностудій, відеостудій тощо до розгляду братися не будуть.

При написанні замітки, оповідання та ін. можна  використовувати будь яку широковживану в нашій країні мову, але перевага надається роботам, що написані державною мовою України.(детальнішу інформацію можна отримати в конкурсних каналах та співтовариствах в першій головній замітці) Роботи прийматимуться протягом 21 дня від початку оголошення конкурсу. Стартуватиме захід «Україна-це МИ» 11 липня 2011 р., фінішуватиме 31 липня 2011 р.    З 1 по 5 серпня вашу творчість оцінюватиме неупереджене журі (членами   жюрі є модератори каналів та товариств, які не беруть участь у конкурсі).  По вiдборі 10 робiт в кожнiй номiнацiї в створених каналах та спiвтовариствах, вiдбудеться голосування користувачiв порталу з 6 по 22 серпня. Переможців оберуть самі користувачі сайту. Переможці в кожнiй номiнацii будуть оголошені 23 серпня 2011 р. Головний приз в кожнiй з номiнацiй складатиме 1000 (одну тисячу) грн. Крiм цього, буде також багато заохочувальних призiв. Нагородження переможців вiдбудеться відразу після уточнення способу передачі призу. Паспортних даних, ідентифікаційного коду та ін. особистої інформації НЕ ТРЕБА! Сподiваючись  на активнiсть користувачiв порталу, бажаємо перемоги авторам найбiльш  цiкавих робiт та вiтаємо всiх з наступаючим Cвятом Незалежностi! ! З повагою,ініціатори конкурсу «Україна-це МИ»  ****************************************************************************************************************************************** Реєструйтеся в каналах та співтовариствах, та приймайте участь в конкурсі..... "Огромная просьба, начиная с 11-го разослать эту заметку всем друзьям. Мы хотим, чтобы как можно больше юзеров знало о конкурсе и принимало в нем участие."

Увага, конкурс на кращий ВІРШ (!)

Конкурсне співтовариство для визначення переможця в номінації ВІРШ в рамках конкурсу "УКРАЇНА - ЦЕ МИ!".

Гасло конкурсу - "НАС багато, МИ різні, але Україна ОДНА!".

 В серпні Ми - громадяни України святкуватимемо 20 рiчницю Незалежностi України. Нашу самостійність виборювали протягом вiкiв кращi сини та дочки України. Вшановуючи їх пам'ять та на вiдзнаку свята Незалежностi, iнiцiативна група українських юзерiв за фiнансовоi пiдтримки членiв громадського об'єднання "Бiла Стрiла", оголошує конкурс "Україна це МИ".

Приймаються роботи авторів, що не просто заявляють про патріотизм і любов до України, а своїми роботами ще й допомагають полюбити нашу Батьківщину. Вірші повинні бути тільки авторськими, можуть містити доречні світлини чи малюнки. Гумор вітається. 

 Свої роботи, не більше ТРЬОХ, претенденти публікують в цьому товаристві, триває обговорення та ЖЮРІ визначає кращі.

Роботи на конкурс приймаються 3 тижні

з 00год 01хв. 11 липня по

23год 59хв.31 липня,

потім 10 найкращих робіт виставляються на ЗАГАЛЬНЕ голосування, яке і визначить переможця. 

Переможець в номінації отримає приз 1000 грн. Також передбачені заохочувальні призи.

Роботи на конкурс можна буде розміщувати у відповідно створених для цього каналах: 1.Світлина - http://photo.i.ua/channel/1910 2.Вiдеоролик - http://video.i.ua/channel/991/) 3.Вiрш - http://blog.i.ua/community/3272/ (Для розміщення роботи необхідно бути членом співтовариства, для чого достатньо просто подати заявку) 4.Проза - http://blog.i.ua/community/3270  

Вінстон Черчилль вважав: …

«Показово, що коли почалася німецько-радянська війна, В. Черчилль, перебуваючи на нараді командного складу британських військ у Єгипті, заявив таке: «Я буду пильно стежити за політичними діями Гітлера в Україні. Якщо фюрер проголосить Україну незалежною, то західні союзники програють війну, якщо ні — Велика Британія переможе».  І це не були просто слова. Якби німці пішли на такий крок, вони б отримали в особі частини українського народу союзника. Зрештою, цей крок міг би стати початком ланцюгової реакції активізації національних рухів на теренах СРСР, що могло б стати серйозною загрозою для існування цієї держави. До речі, не треба мати ілюзій, ніби народи СРСР любили радянську владу. Реальні факти свідчать про інше. Зрештою, і росіяни не були в захваті від більшовизму

Однак гітлерівці трактували народи СРСР як унтерменшів, котрим відводилася роль рабів. А українські землі розглядалися ними як об’єкт німецької колонізації, де корінне населення підлягало винищенню. Тому проголошення бандерівським крилом ОУН 30 червня 1941 р. Української держави викликало репресії щодо оунівців з боку німецької окупаційної влади. За таких умовах українські націоналісти стали на шлях збройного опору, через що й виникла Українська Повстанська Армія.»

Повний текст>>>

Згоріла сільрада...

«    -     А що палите, діду?     - «Ватру», синку

- А як «Ватра» подорожчає що будете палити? - «Приму» - А як і «Прима» подорожчає що будете палити? - Тоді вже сільраду.»

Порушено кримінальну справу за фактом підпалу сільради у селі Триліси Київської області.

Як повідомив УНІАН помічник начальника Фастівського міськвідділу ГУМВС України в Київській області, під час проведення оперативно-пошукових заходів було встановлено, що причиною пожежі у сільраді став підпал, у результаті якого впали дві стінні перегородки. Вогонь пошкодив кабінет голови сільради і частково знищив майно та ряд документації. Кримінальну справу порушено за ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). Ведеться слідство.

АНТИРЕКОРД України.

135 податків і зборів – Україна поставила світовий АНТИРЕКОРД

Не повірите, якщо в нас 135 податкових платежів, то у Швеції — лише два! У Гонконгу, Катарі й на Мальдівах — по три.

Поки українські підприємці намагаються щось довести владі, аналітики Світового банку оприлюднили свіжу глобальну доповідь „Податкові платежі — 2011”. Ці висновки вражають невідповідністю, доведеною фактами, того, куди рухається у податкових реформах світ, а куди — наша держава.

За даними Світового банку, кількість платежів українських підприємств і громадян до бюджету є найбільшою у світі!

Звіт охоплює 183 країни і дає можливість порівняти податкові умови провадження бізнесу в цілому світі. Ми спеціально розшукали цю понад стосторінкову доповідь у базі даних Світового банку.

„Попри економічний спад, процедура сплати податків стає дедалі легшою у цілому світі. З 2006 року 60% країн внесли значні зміни, щоб платити податки стало простіше. Притім 40 економік домоглися значних реформ торік”, — стверджується у доповіді.

З 2006 року податкові платежі зменшилися в середньому на 5%, час, необхідний для провадження звітності, — на тиждень, а кількість платежів майже на чотири, — підрахували аналітики Світового банку.

Порівняння України щодо конкретних показників із більшістю країн просто вражають. За простотою процедур сплати податків ми на 181 місці серед 183 вивчених СБ держав!

Вище від нас в останній десятці латиноамериканські й африканські Ямайка, Панама, Гамбія, Болівія, Венесуела, Чад, Конго, а нижче тільки Центральноафриканська Республіка та Білорусь.

У першій же десятці за простотою сплати Мальдіви, Катар, китайський тепер Гонконг, Сингапур, Об’єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Ірландія, Оман, Кувейт та Канада.

Інші показники теж свідчать: поширене у світі уявлення про процвітання арабо-мусульманських країн тільки завдяки нафті є надто поверховим. Не тільки природа, а уряди цих держав роблять дуже багато для того, аби світовий капітал ішов туди зі своїми проектами. На відміну, скажімо, від України, яка дожилася до світового рекорду за кількістю податків і зборів — 135! За цим показником знущання з підприємців наша держава „заслужено” посіла останнє, 183-тє місце.

А хто ж зовсім не морочить людям голову „розмаїттям” способів узяти їхні гроші? Не повірите, якщо в нас 135 податкових платежів, то у Швеції — лише два!!! У Гонконгу, Катарі й на Мальдівах — по три. У Норвегії є чотири такі канали викачування грошей до державного й місцевих бюджетів, у Сингапурі — п’ять, Мексиці та Східному Тіморі — по шість, по сім — у Китаї, Естонії, Латвії, Франції та екзотичних країнах Маврикію і Кірибаті.

За часом, який підприємства і підприємці в середньому витрачають на провадження податкової звітності та сплату податків, ми виявилися на 174-му місці — 657 годин на рік! Отже, у цьому пункті в України „прогрес”: десятку найгірших у світі ми не замикаємо, а очолюємо. Нижче від нас Мавританія (696 годин), Чад (732), Білорусь (798), Венесуела (864), Нігерія (938), В’єтнам (941), Болівія (1080) і Бразилія (2600).

Натомість зовсім не відбирає у підприємців час податкове адміністрування на Мальдівах. Інші члени клубу найкращих у цій номінації держав такі: Об’єднані Арабські Емірати (12 годин на рік — у 55 разів менше часу, аніж в Україні), Катар і Бахрейн (по 36 годин на рік), Багами і Люксембург (58 і 59 годин, відповідно), Оман (62), Швейцарія (63), Ірландія (76), Сейшели (76) і Саудівська Аравія (79).

Джерело>>>

Герої України на ВАРТІ - Мирослав Симчич

Мирослав Симчич — Рука Божої кари.

Початок січня 1945 року відзначився тим, що в Карпатах воїнами УПА було знищено зведену дивізію НКВД разом з її командувачем — генералом, Героєм Радянського Союзу, Сергієм Дергачовим. Своє «геройське» звання і генеральські погони цей енкаведист отримав не за героїзм в боях з німецькими фашистами, на фронті цей «герой» не був і дня, а за активну участь у організації і здійсненні депортацій чеченського та інгушського народів у лютні — березні 1944 року і кримсько-татарського народу в травні того ж року. В Карпати від прибув зі своїм 256 конвойним полком для виконання тих самих злочинів, які він здійснив на Кавказі і в Криму. Та не так сталося як гадалося… Тут «геройські вертухаї» зіткнулися не з дітьми і старими, яких нікому було захистити, а з Українською Повстанською Армією і з одним з легендарних її старшин — сотником Кривоносом (Мирославом Симчичем). Треба відзначити, що генералові Дергачову на додачу до прибулого з ним полку злочинців, в Прикарпатті були придані сили 31, 33 і 87 прикордонних загонів та сили місцевої міліції. Таким чином була створена зведена дивізія НКВД, яка заходилася активно боротися з бандерівським рухом. В грудні 1944 перед цією бандою було поставлено задачу захопити селище Космач і знищити курені і сотні УПА, які дислокувались у цьому районі. 5 січня 1945 року частини цієї дивізії, складені з прикордонників, почали наступ на Космач, з якого бійці УПА вийшли, щоб уникнути кровопролиття серед мирного населення. Виконавши задачу, прикордонники зайняли оборонні позиції на околицях Космача, а у селище вдерлись горлорізи Дергачова. Вони зчинили і місті справжню різанину, грабіж і гвалтування. Тобто, зайнялися, звичною для них з часів Криму та Кавказу, бандитською справою. В цей час у лісах навколо Космача збирались сили української армії, скликані з прилеглих районів — місцеві курені «Гайдамаки», «Карпатський», «Гуцульський» і «Перемога», з Калущини сюди зрейдував знаменитий курінь «Скажені» Павла Вацика-Прута. Всього — близько 10 сотень чисельністю понад 1200 старшин і стрільців. Сюди ж рушила і Березівська сотня першого куреня УНС (української народної самооборони), в якій служив командиром чоти Мирослав Симчич, молодий старшина, який на той час вже відзначився у багатьох боях з загарбниками. Дорогою у селі Шипіт ця сотня розгромила батальйон карателів, але в бою було поранено сотника Мороза, котрий передав командування сотнею Симчичу. Так він і став сотником Березівської сотні. Коли сотня прибула в район Космача, там вже третій день йшов бій з дивізією Дергачова. Повстанці, оточивши з усіх боків містечко, в ночі атакували позиції конвойного полку і прикордонників. Розслаблене безкарними грабунками і насильствами, воїнство Дергачова впало у паніку. У темряві вони відкрили вогонь по своїх же прикордонниках, що тримали оборону з боку лісу, прийнявши їх з переляку за бандерівців. Додало страху і паніки й те, що українські повстанці зуміли дати хибний сигнал ракетами для авіації яку викликали для підтримки енкаведистські бандити. Бомби, що призначалися бандерівцям впали на голови дергачівців. Зазнаючи величезних втрат і не маючи змоги вирватись з оточення, вони були змушені викликати підкріплення. Генерал Дергачов прийняв рішення особисто вирушити на допомогу із залишками своєї зведеної дивізії. Але радіограми з воланням про допомогу і рішенням генерала перехопила розвідка УПА. Завдання зупинити енкаведистський резерв було покладено на Березівську сотню, котру посилили 22 легкими кулеметами, однією 23-мм. протитанковою гарматою, двома мінометами та бійцями з сотні сотника Юрка. Всього Симчич мав під командуванням 215 вояків. Мирослав прийняв рішення влаштувати засідку на дорозі Яблунів — Космач в урочищі річечки Рушір.

Ця операція в майбутньому увійде в усі підручники бойової підготовки партизанських з'єднань, як зразок організації засідок в гірській місцевості. Її вивчатимуть бійці Че Гевари, Дудаєва, Хо Ши Міна. Бійці Мирослава Симчича розібрали міст через річку Рушір, а самі зайняли ретельно замасковані позиції обабіч дороги таким чином, щоб противник потрапив у вогневий мішок. Два кулемети було винесено далеко вперед для того, щоб вони мали змогу обстрілювати хвіст ворожої колони і не дали можливості для втечі. Позиції були зайняті повстанцями з вечора 7 січня. А на світанку до зруйнованого мосту прибули 12 (за іншими даними — 15) вантажних «студебеккерів» вщент забитих карателями. Серед тих «студебеккерів» рухалась легкова автівка з генералом Дергачовим. Сніг, що випав вночі, запорошив сліди і ще краще замаскував позиції бійців сотника Симчича. Вислана Дергачовим розвідка не змогла викрити засідку. Дергачівське вояцтво посипалось з автівок і почали шикуватись для переправи через потік. В цей момент сотником Симчичем було подано команду: «Вогонь!!!». Кара Божа, а може й Аллаха наздогнала катів вайнахів, кримських татар і українців в урочищі Рушір. Поранений в цьому бою, Мирослав Симчич стікаючи кров'ю продовжував керувати боєм поки не знепритомнів. Командування взяв на себе сотник Юрко. В ході двохгодинного бою практично вся колона була знищена кинджальним вогнем кулеметів і артилерії народних месників. За відомими даними в цьому бою загинуло 376 енкаведистів, ще 53 померло від ран і обморожень у шпиталі. Загинув і сам сумнозвісний кат генерал Дергачов. Результатом цього бою стало, також, повне знищення зведеної дивізії НКВС у Космачі, котра так і не дочекалась допомоги. Сьогодні Мирослав Симчич проживає у своєму рідному селі біля Коломиї. Цього року він відзначив своє 88-річчя. 33 роки з них він провів у більшовицьких в'язницях та концентраційних таборах. Крім цього бою він провів в цілому 42 бої, з яких виграв 40, а два закінчились «у нічию». Легендарний герой України, якого можна сміливо вважати і національним героєм-месником чеченців, інгушів та кримських татар, всім своїм життям показав майбутнім поколінням приклад незламної віри у перемогу справедливості і торжество національної ідеї. Він став наочним прикладом того, як має бути покаране Зло!!! За нашу і вашу свободу!!! Ярема Галайда

У Сімферополі розтрощили Дзержинського

У Сімферополі, в Центральному музеї Тавриди, пошкоджено пам'ятник радянському державному діячеві Феліксу Дзержинському.

Про це повідомив сайт міста Сімферополя з посиланням на директора музею Андрія Мальгіна.

За словами директора, раніше виготовлений з бетону 4-метровий пам'ятник стояв біля Національного університету державної податкової служби, а потім був переданий музею і встановлений у сквері. "Ми хотіли зробити парк скульптур радянського суспільства, тому що ці демонтовані пам'ятники відображають досить цікавий історичний період", - додав керівник музею.
В ніч з суботи на неділю невідомі скинули верхню частину скульптури і розбили її. "Судячи з усього, це не хуліганство, тому що треба було залізти туди і докласти зусиль, це не п'яна молодь, а люди, у яких в голові є певні думки. Там певний характер пошкоджень - били кувалдою", - додав Мальгін.

"До міліції ми не заявляли, оскільки цей пам'ятник ніде не значився і перебував на території, на якій не можна було забезпечити його охорону", - зазначив керівник музею.

Джерело>>>