Війна. Як вона є.
- 19.04.24, 19:35
Людям, що страждають від виразки шлунка, крім ліків, важливо уникати вживання певних продуктів, а деякі, навпаки, – необхідно включати в своє меню.
Цвітна капуста. Один з рекомендованих продуктів для включення в меню при виразці шлунка. Містить сульфорафан – речовину, що володіє властивістю успішно боротися з її головними провокаторами, бактеріями H. pylori.
Капуста. З’єднання s-метилметіонін( вітамін U), що міститься в звичайній капусті, сприяє терапії виразки шлунка, врівноважуючи рівень pH. Крім того, продукт багатий амінокислотою глютамін, корисною при лікуванні виразки: її присутність сприяє загоєнню відкритих пір, зміцнює слизову оболонку.
Редька. Експерти називають білу редьку корисним продуктом для усунення запалення слизової оболонки шлунка, проблем з його роботою.
Яблука. Вживання яблук кожен день експерти назвали природним способом знизити ймовірність появи виразки шлунка. Даний продукт містить флавоноїди, що пригнічують активність бактерій H. pylori.
Морква. Обов’язково включайте в меню моркву для зміцнення слизової оболонки шлунка. Вчені констатують, що присутність вітаміну А в моркві допомагає запобігти виразці, запаленню або розладу шлунка.
Броколі. Дослідження показують, що сульфорафан, що міститься в ній, здатний знищувати бактерії, що викликають виразкові ураження.
Часник. Невеликий зубчик часнику здатний стримувати розмноження бактерії H. pylori, що викликають виразку шлунка. Також в продукті присутні певні антимікробні елементи, що допомагають при її лікуванні.
Солодець. Може ефективно боротися з виразкою шлунка і гастритом – він має протизапальні властивості, що зменшують запалення в цьому органі.
Натуральний йогурт. Експерти назвали його одним з найбільш корисних продуктів для включення в меню виразок. Його компоненти-пробіотики, лактобацили, ацидофіли – допомагають при лікуванні захворювання.
Оливкова олія. Дані досліджень свідчать, що її феноли діють як антибактеріальні агенти, запобігаючи подальшому поширенню H. pylori і також ураженню слизової оболонки шлунка.
Підвищений рівень холестерину призводить з часом до атеросклерозу судин, а значить до ішемічної хвороби серця (ускладнення - інфаркт), гострих судинних порушень головного мозку (інсульт), є сильною патологічною ланкою при цукровому діабеті 2 типу, при глаукомі (ішемічний тип) і віковій макулодистрофії сітківки ока.
По-перше, печінку і ряд клітин виробляють приблизно 75% холестерину. Решта 25% надходять з їжі (з продуктів тваринного походження)
Харчовий холестерин - це той, що міститься продуктах харчування і, в кінцевому рахунку, в їжі, яку ми їмо. В основному він тваринного походження. В одному яйці, наприклад, 275 мг; в яблуці його немає.
Сироватковий холестерин циркулює в крові, і лікарі вимірюють його за допомогою спеціального тесту. Існують два основних види холестерину в крові.
Зміст холестерину в крові згідно з даними CNN:
Нижче описані 10 способів для зниження рівня холестерину: