Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Народні засоби для зниження холестерину

Підвищений рівень холестерину призводить з часом до атеросклерозу судин, а значить до ішемічної хвороби серця (ускладнення - інфаркт), гострих судинних порушень головного мозку (інсульт), є сильною патологічною ланкою при цукровому діабеті 2 типу, при глаукомі (ішемічний тип) і віковій макулодистрофії сітківки ока.


По-перше, печінку і ряд клітин виробляють приблизно 75% холестерину. Решта 25% надходять з їжі (з продуктів тваринного походження)

Харчовий холестерин міститься в продуктах харчування

Харчовий холестерин - це той, що міститься продуктах харчування і, в кінцевому рахунку, в їжі, яку ми їмо. В основному він тваринного походження. В одному яйці, наприклад, 275 мг; в яблуці його немає.

Сироватковий холестерин міститься в крові

Сироватковий холестерин циркулює в крові, і лікарі вимірюють його за допомогою спеціального тесту. Існують два основних види холестерину в крові.

  • ЛПВЩ-холестерин (ліпопротеїн високої щільності) - хороший холестерин, це різновид сироваткового холестерину, який вважається «хорошим» через здатність чистити артерії: чим вище його рівень, тим краще.
  • ЛПНЩ-холестерин (ліпопротеїн низької щільності) - поганий холестерин, це «злісний близнюк» ЛПВЩ, який забиває артерії. Чим нижче його рівень, тим краще.

Зміст холестерину в крові згідно з даними CNN:

  • Оптимальний: нижче 5,2 ммоль / л
  • Максимально допустимий: 5,2-6,2 ммоль / л
  • Високий: вище 6,2 ммоль / л

Дієта для зниження холестерину в крові

Нижче описані 10 способів для зниження рівня холестерину:

  • Скоротіть споживання харчового жиру. Насичені жири, безумовно, мають найзначніший вплив на рівень холестерину. Так що, було б розумно скоротити вживання таких джерел насиченого жиру, як жирне м'ясо, вершкове масло, сир і рафіновані олії. Коли тільки можливо, замінюйте ці продукти рибою, птицею або нежирними молочними продуктами.

  • Перейдіть на оливкове масло. Оливкова олія і деякі інші продукти, такі, як горіхи, авокадо мають високий вміст абсолютно іншого жиру - мононенасиченого. Вдалося виявити, що мононенасичені жири знижують тільки ЛНП-холестерин ( «поганий»), а ЛВП-холестерин ( «хороший») залишають недоторканим. Таким чином, дотримуйтеся нежирної дієти, потім додайте 2-3 столові ложки оливкової олії - і так щодня. Слідкуйте за тим, щоб замінити інші жири мононенасиченими, а не просто додати до них.

  • Не їжте багато яєць. Але це не означає, що ви повинні зовсім виключити їх зі свого раціону. Хоча яйця і містять величезну кількість холестерину (275 мг в кожному), доктор Макнамара вважає, що приблизно 2/3 населення можуть впоратися з додатковим харчовим холестерином, не відчуваючи при цьому підвищення рівня холестерину сироватки. Це пояснюється тим, що організм пристосовується до високого рівня споживання, скорочуючи своє виробництво холестерину і виводячи надлишок. В одному з його досліджень 50 хворих з'їдали до 3 великих яєць щодня протягом 6 тижнів. Менше третини з них мали після цього високий рівень холестерину. Якщо вам хочеться з'їсти яйце і тим не менш уникнути ризику, скоротіть їх споживання до 3 штук на тиждень.

  • Налягайте на бобові. Живильні і недорогі, боби і інші бобові містять розчинну у воді клітковину під назвою пектин, який оточує холестерин і виводить його з організму до того, як він накоїть бід.

  • Слідкуйте за масою тіла. Чим ви повніше, тим більше холестерину виробляє ваш організм. Двадцятирічне дослідження в Нідерландах призвело до висновку, що маса тіла - єдино важливий компонент, який визначає холестерин сироватки. Кожне збільшення маси тіла на 0,5 кг підвищує рівень холестерину на 2 рівня. А відоме Фремінгемське дослідження серця виявило явний зв'язок між холестерином крові і масою тіла.

  • Їжте більше фруктів. Фрукти також мають здатність знижувати холестерин через наявність в них пектину. Гастроентеролог Джеймс Серда в Центрі медичних наук Університету у Флориді виявив, що грейпфрутовий пектин, який є в м'якоті і шкірці, знижує холестерин в середньому на 7,6% за 8 тижнів. Їжте багато інших фруктів. Якщо ви, наприклад, з'їсте половину грейпфрута на сніданок, яблуко на другий сніданок, кілька часточок апельсина на обід, то, можливо, зумієте значно знизити рівень холестерину.

  • Овес і ячмінь виводять холестерин і жири. Бета глюкан - розчинна клітковина, що міститься в вівсі та ячмені. Він знижує рівень холестерину і ризик хвороб серця, передає The Star. З'єднання бета глюкан якраз зменшує концентрацію шкідливого холестерину, не впливаючи на корисний. Він розчиняється в шлунково-кишковому тракті, утворюючи в результаті щільний гель. Цей гель прив'язується до надлишків холестерину і насичених жирів. Таким чином, вони не поглинаються організмом, а виводяться природним шляхом. Експерти вважають, що оптимальний обсяг споживання бета глюкана - мінімум 3 грами в день. Ефект можна спостерігати вже через шість тижнів.

  • Покличте на допомогу моркву. «Морква також знижує холестерин, тому що містить пектин, - запевняє Пітер Д. Хоагланд, доктор філософії Східного науково-дослідного центру Міністерства сільського господарства США у Філадельфії, Пенсільванія. Насправді людям з високим холестерином досить з'їдати 2 морквини в день, щоб знизити його на 10-20% ».

  • Виконуйте вправи. Кардіолог з Род-Айленда Поль Д. Томпсон, доцент медицини в Університеті Брауна, вважає за можливе, що фізичні вправи зменшують накопичення в артеріях холестеринової блокади. «Один з кращих способів підняти рівень захисного ЛВП, - запевняє він, - це інтенсивні фізичні вправи, які також трохи знижують рівень небажаного ЛНП».

  • Не паліть. Ось вам ще одна причина кинути курити. У дослідженні новоорлеанського вченого доктора медицини Девіда С. Фрідмона у хлопчиків-підлітків, які викурювали всього 20 сигарет в тиждень, спостерігалося значне збільшення рівня холестерину в крові. Крім того, дослідження показало, що курці мають низький рівень корисного ЛПВЩ-холестерину. Однак, коли група закоренілих курців кинула палити, у всіх швидко і значно підвищилася концентрація ЛПВЩ.
1

Коментарі

116.04.24, 11:52

    219.04.24, 20:34Відповідь на 1 від Голубка

    приємно, якщо стане в нагоді ця замітка