Про співтовариство

Спітовариство про національні ідеї, віхи історії України, менталітет, звичаї, обряди, традиції, визначних українців, українську мову та літературу тощо. До участі запрошуються люди, що цікавляться національним питанням та усі небайдужі.
P.S. У замітках співтовариства забороняється розпалювання міжнаціональної ворожнечі, заклики до насильства, російська лайка та пропаганда тієї чи іншої політичної сили. Дозоляється використання таких слів як "москаль", "жид", "лях" та ін., що є нормою української літературної мови і не вважаються як такі, що принижують чиюсь національну приналежність.
Вид:
короткий
повний

Українство

Підсумки 2015: 10 найкращих книжок

Руйнування кордонів, приховані та віднайдені сімейні історії, високе мистецтво, вірші про головне і, звичайно, Майдан та війна - все це є в книжках, які вийшли в Україні цьогоріч. Якщо ви ще не встигли прочитати якусь із них, маєте чудову нагоду прикрасити й урізноманітнити свої новорічні свята.


http://lovelylife.in.ua/tvorchist/literatura/pidsumky-2015-10-knyzhok-yaki-varto-prochytaty.html

Підсумки 2015: 10 найкращих українських кліпів

У 2015 році українські музиканти випустили багато гідних робіт з історією, красивими візуальними ефектами і стильними костюмами. Відео.

Рок-версія "Щедрика" від харківського музиканта

Харківський музикант Микита Рубченко представив рок-версію популярної різдвяної пісні “Щедрик”.


В найкращому музичному коледжі США заспівали українських пісень


Студенти найкращого в США музичного коледжу Берклі, вчитися в якому мріють музиканти з усього світу, виконали попурі з українських пісень.

Українські традиції святкування Дня святого Миколая

  • 17.12.15, 10:03

19 грудня – одна із найочікуваніших дат в році, день, перед яким усі дітлахи намагаються бути якомога чемнішими – свято Миколая.



http://lovelylife.in.ua/zhyttya/yak-v-ukrayini-svyatkuvaly-mykolaya-tsikavi-tradytsiyi.html

Cтворення монумента Ступці показали в відео

  • 07.12.15, 11:24
Опублікований ролик, в якому показано процес створення пам’ятника на могилу акторові Богдану Ступці.