Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Чого коштує промінь надії у порубаному лісі життя.

Сотні порубаних столітніх дерев, наїзди на живих людей тракторами, хто мав у руках бензопилу йшов на старих й молодих, альпіністи падали разом із деревами. Ви спитаєте про що це я, про кого, і про який час? Це все про вирубку вікових дерев у парку м.Харкова, про людей ,які вже не могли дивитись на це спокійно, адже розуміли , що цей екотероризм одразу негативно вплине на їхній стан здоров’я, а головне, на здоров’я їхніх дітей. Тим паче навіть якщо і висадити в декілька разів більше дерев теперішнє покоління вже не відчує покращення здоров’я на собі.
А як вони засаджують місто новими нам відомо.



Оце одна вулиця з декоративними кленами, якій не доведеться радувати око харків’ян і бодай трішки зменшити забруднення повітря. Як бачити «забруднювачів» на маленькій вулиці хватає.
Отже. Люди не хотіли, а вони пилили і пилили
Підтянувся до захисників лісу бувший голова ОДА Аваков, але нічого не змінювалось інформацію тільки бажаючи могли шукати в Інтернеті ,а відео просто кидало в страх.
http://www.youtube.com/watch?v=BADz2LuSJkk&feature=player_embedded#!
http://val.ua/crime/adventure/205469.html
Сьогодні відбулися громадські  слухання. Скільки затрачено сил, для того щоб було витримано порядок  будь-яких змін у плані міста! Комісія з екології постановила, що роботи проводились з багатьма порушеннями. Це думка екологів. А чому не брали участь правозахисники, адже у тої кількості підроблених документів треба майже усіх  виконавців «посадити», а не дозволяти їм «визволяти» парк від дерев.  Але криміналу , напевно, не буде, а вікові дерева не повернеш.
Промінцем надії є те, що комісія постановила приїхати у Харків на місце знищення легенів міста.
А чи не занадто важко здобувати правду у Харкові?
Щоб якось підтримати учасників спротиву , з якими мені не довелося захищати екологію в рідному місці, обіцяю в осені висадити декілька дерев у своєму дворі.

P.S, Детально про спротив тут: http://val.ua/crime/adventure/205469.html

25/06/10
...а вони пилили і пилили
...а вони пилили і пилили
...а вони пилили і пилили
Сьогодні вирубка не припиняється, бо той промінь тільки підморгнув, а хмари не змусили на себе довго чекати....

84%, 16 голосів

16%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Про Музей совєцької окупації

  • 19.06.10, 01:00

Не знав про такий музей, що дія вже сім років http://uk.wikipedia.org/wiki/Музей_совєтської_окупації

Ось посилання на відповідний сайт Фонду "Меморіал" http://memorial.kiev.ua/expo/dates.html

сайт не дуже зручний в користуванні....

До дня дільнічного

Цей день цього року особливий , бо за місяць до нього відбулося аж три
знищувальних інцидента, за які ніхто не хоче відповісти.

18 травня, 19-річний Ігор Індил загинув під час затримання в
Шевченківському райвідділку МВС столиці.

http://forum.pravda.com.ua/read.php?2,208388928

12/06/10
в г.Каланчак Херсонской области трое ментов жестоко избили молодого
человека, Александра Смирнова.

http://cripo.com.ua/index.php?sect_id=13&aid=95008

16/06/10
Вбивство у Орджонікідзевському РОВД м.Харків
http://kharkovnews.info/news/n13125

Правоохоронці, не зважаючи на народні повстання, так і не оприлюднили
результатів експертизи смерті студента Ігоря Індило, який помер 18
травня 2010 року в Шевченківському РУВС Києва. І це незважаючи на те, що
підсумки вже готові і їх клялися оприлюднити ще 9 червня!
А про інші страшні злочини у відділках "захисту" взагалі нікому мало
кому відомі!

Поки писала про це, випадково натрапила13 июня в киевском

Кто скрывался в белорусских лесах? або Партизанська сволота…

  • 18.06.10, 18:04

Вся стаття на сайті ГУЛАГ - с фотокамерой по лагерях.

Від себе добавлю… Коли мені було літ 11, поїхали ми з батьками на прабатьківщину батька – на Житомирщину. Я там більше ніколи не був, і не пам’ятаю назви села. Я чомусь захворів і не пішов на кладовище провідувати предків. Приклало в постіль, на поличці біля знайшов невеличку книжку. Алесь Адамович «Хатынская повесть». Мене більше всього вразило те, коли палили село, то люди до останнього чекали партизан. А партизани сиділи десь в очереті й спостерігали за всім тим… Потім я дуже здивувався фільмові «Иди и смотри». Я його принципово не дивився… І Алеся Адамовича більше ніколи не читав. Принципово. Навіть в школі…

"Белорусские партизаны храбро сражались с гитлеровцами в годы Великой Отечественной войны. Партизан был главным защитником мирных жителей, символом освобождения от фашизма. Советская история идеализировала образ «народного мстителя», и говорить о его проступках было немыслимо. Только через шесть десятков лет уцелевшие жители белорусской деревни Дражно (наберіть Дражно на Гуглі) Стародорожского района решились рассказать о страшных событиях, пережитых ими в 1943 году. Их истории в своей книге «Кровь и пепел Дражна» собрал белорусский краевед Виктор Хурсик.

Автор утверждает, что 14 апреля 1943 года партизаны напали на Дражно и без разбору стреляли, резали и заживо сжигали мирных жителей. Показания уцелевших дражненцев автор подтверждает документами из Национального архива Республики Беларусь. Один из выживших свидетелей сожжения деревни Николай Иванович Петровский после войны переехал жить в Минск, где до пенсии проработал электриком на госпредприятии. Сегодня ветерану 79 лет, он тяжело болен.... " Полностью статья по ссылке на сайте ГУЛАГ – с фотокамерой по лагерях. Такі партизани діяли й на теренах України. І їх "діяння" приписували потім фашистам. Але й про це - іншим разом...

Приїздіть до нас у середньовічну Європу XV століття

Мені подобається древнє село Копачів, що на Київщині, за 14 км від міста Обухова. Частенько тут буваю. Люди тут, попри будь-які суспільні зміни, усвідомлюють себе громадянами України. Їхні славні предки були учасниками драматичних подій в історії. Навіть в давніх літописах можна знайти згадку про цю місцевість :"... В наш край прийшла татаро-монгольська орда: першими в 1223 р. були зруйновані монголами городи Витичев і Святополч (заснований 1095 року); 1239 року зруйновано Халеп, Варин, Красн; 1240 р. - Батий узяв Треполь. Найбільша битва з Батиєвою ордою в серпні 1240 року відбулася неподалік Копачева - над Стугною, біля гори Остриці, на якій знаходився город Тумаш. Після цієї поразки русичі вже не могли чинити опору монголам- з падінням Києва на Русі-Україні запанувало монгольське іго."

http://www.kievregion.net/tes/ukrainka.htm

Саме тут, у Копачеві, там де річка Стугна,  знаходиться історичний Парк Київська Русь.

Тим, хто цікавиться історією України-Русі, буде цікаво і корисно побувати на історичних дійствах, що час від часу проводяться у Парку.

Приїздіть. 19-20 червня 2010 року, тут відтворюватиметься реконструкція Битви XV сторіччя...

В битві братимуть участь каскадери і аматори.

PS. докладну інформацію про село Копачів та Парк Київська Русь можна знайти також в інтернеті.

Цікаво дізнатися:

Чи є такі заходи суто розважальними? 


40%, 2 голоси

60%, 3 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Якість мобільного зв'язку в Україні - опитування

Який оператор мобільного зв'язку, на вашу думку, надає самі якісні послуги? - відповідь на це запитання можна дати шляхом голосування на сайті Спільноти патріотів України "Україна понад усе!" (http://upu.org.ua/content/yakii-operator-mobilnogo-zvyazku-na-vashu-dumku-nadaje-sami-yakisni-poslugi).

Опитування буде проводитися протягом місяця. Результати голосування будуть направлені провідним операторам мобільного зв'язку в Україні для того, щоб останні зробили висновки і покращили якість своєї роботи.

Новини Арт-Вертепу

  • 17.06.10, 14:27
Увага, акція!

Громадська акція : «Вікові дерева твого краю».

У регіоні, що тепер зветься Дніпропетровщина, є великі унікальні лісові масиви в басейнах річок Самари і Орілі, гаї та переліски по Дніпровським берегам і понад малими річками. Ростуть десятки й сотні старих дерев, багатьом з них понад 300 років! Дерева-Мамаї, безмовні кобзарі Рідного Краю, котрі несуть історію з часів Запорізької Січі та Козацької держави.

Запрошуємо усіх небайдужих до збереження вікових дерев до спільної праці!

Підготуйте інформацію щодо відомого вам старого дерева та надішліть її на [email protected]. Результатом цієї роботи має стати складання каталогу найстаріших дерев Дніпропетровщини та взяття їх під охорону.
Арт-події

МА «Арт-Вертеп» представляє:
Дніпропетровськ:

* 18 червня, 19:00 – Дискусія на тему першого випуску часопису «Спільне» КРИМІНАЛІЗАЦІЯ СОЦІАЛЬНИХ ПРОБЛЕМ В УКРАЇНІ
* 27 червня – День молоді з Танком на Майдані Конго на фестивальну причалі!


Уже продаються квитки на фестивалі АртПоле (12-18 липня, Одеська обл., Куяльницький Лиман) та Соседний Мир (6-8 серпня, м. Щолкіно, Татарська бухта).

Нагадаємо, що в Дніпропетровську придбати квитки можна в Білокнижнику за адресою вул.. Червона Площа, 3, тел. (0562) 33-55-82.

Арт-Вертеп рекомендує:

Фестивалі:

Білгород-Дністровський:

* 26-28 червня – 5-ий Міжнародний фестиваль «У.Рок»

Львів:

* 2-4 липня – Другий міжнародний фестиваль мистецтв «Fort.Missia»

Одеса:

* 19-20 червня – Фестиваль німого кіно та сучасної музики «Німі ночі: Українське німе»
* 12-18 липня, Куяльницький Лиман – Фестиваль АртПоле 2010

[ Читать дальше ]

Тепер українців області не можна прирівняти навіть до нацменшин

  • 17.06.10, 12:38
16.06.2010 Активісти Одеської обласної організації Української народної партії взяли участь в акції на підтримку єдиної україномовної обласної газети «Чорноморські новини», яка відбулася сьогодні під стінами державної обласної адміністрації. «Це нахабне знущання з української мови: в той час, як влада продовжує фінансувати молдавські, гагаузькі, болгарські видання, для української газети, за словами голови ОДА МАТВІЙЧУКА, «не вистачає бюджетних коштів», – наголосив голова Одеської обласної організації Української народної партії Андрій КАРПЕНКО.

На його думку, «тепер українців області не можна прирівняти навіть до представників національних меншин, бо в тих є власні ЗМІ, які видаються рідною мовою».

Нагадаємо, згідно з рішенням губернатора Одещини Едуарда МАТВІЙЧУКА, Одеська облдержадміністрація вийшла із складу співзасновників обласної громадсько-політичної україномовної газети "Чорноморські новини".                                                                                                                                                                                          " Погляд зОдеси"                                                                                                         ua.od-news.com/index.php?option=com_content&task=view&id=6181&Itemid=1

"Юрка Іллєнка доповідна апостолові Петру"

Презентація тритомника "Юрка Іллєнка доповідна апостолові Петру"
у Тернопільському магазині "Дім книги"
24 жовтня 2008 року


Фоторепортаж Ростислава Крамара

Юрій Іллєнко і Богдан Будний біля Тернопільського магазину "Дім книги"

Юрій Іллєнко презентує тритомник






Помер Юрій Іллєнко

Українське кіно понесло чергову втрату

Після тривалої хвороби помер видатний кінематографіст сучасності

Юрій Герасимович Іллєнко



Фото Ростислава Крамара

http://uk.wikipedia.org/wiki/%D0%86%D0%BB%D0%BB%D1%94%D0%BD%D0%BA%D0%BE_%D0%AE%D1%80%D1%96%D0%B9_%D0%93%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%81%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D1%87