Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Закриття Олімпіади ХХХ

Дивлюся закриття Олімпіади ХХХ. Грандіозно, багато і вражаюче...
Але щораз ловлю себе на думці. що  щось схоже було й на відкритті. Британці все ніяк не нахваляться зі своїх здобутків.
Так. ніхто і не сумнівається. що Англія має вплив у світі. Адже хто зважає на упедедження суддів. коли . скажімо, змагається українець і представник Британської імперії. а на трибуні сидить сам принц.цієї Британської імперії. Ясно. що на Україну і її спортивні здобутки ніхто не зважатиме... і перемогу віддадуть британцю, на відміну. від переваги українця у нерівному двобої (як і було продемонстровано на цій самій Олімпіаді. закриття якої ми зараз дивимось)...
Та я не про це...
Думаю. що під час закриття Олімпіади ХХХ. британцям не слід було застосовувати прийом. який вони використали під час  відкриття... Мовляв. все хороше у світі - це заслуга Об.єднаного королівства  Британії...
Ми віримо в цю гіпотезу...

Було б краще таки для закриття інсценувати інопланетне прибуття.
Тим паче, що всі так чекають цього прибуття...

А я оце дивлюся на цей британський педантизм і мене чомусь не вражає вся пишність і вартість цього свята...

Хоча на моє враження і розраховували ті. хто готував це свято....

PS

Хочу попри все привітати наших олімпійців з перемогами!
Адже це ті люди. що незважаючи на те. що країна не дбає про них належним чинном. здобувають для цієї країни не тільки нагороди. а й високий авторитет!


Слава Україні!

Героям слава!




Серія "Український детектив"

  • 26.06.12, 11:03
Сергій Ухачевський. «Стіна. Осінні ілюзії. Детективні повісті»

Бійки і пиятики, стрілянина і крадіжки, шантажі та погрози — ось та калейдоскопічна атмосфера, в якій живуть і борються герої детективних повістей “Стіна” та “Осінні ілюзії”, події яких розгортаються наприкінці 80-х років ХХ ст. після розпаду Радянського Союзу.

http://www.bohdan-books.com/catalog/book_219_2222

. Олександр Вільчинський.  «Неврахована жертва. Суто літературне убивство. Детективні повісті»

Детективні романи відомого майстра даного жанру Олександра Вільчинського «Неврахована жертва» і «Суто літературне вбивство» мають одного спільного героя – колишнього журналіста Андрія Грабовського, який інколи за збігом обставин, а частіше за власним бажанням, потрапляє у ситуації, з яких згодом доводиться доволі довго шукати виходу.

Розплутуючи тугий клубок людських взаємин, автор разом із своїм героєм повертає читача і у «бурхливі 90-ті» минулого сторіччя («Неврахована жертва»), і на мальовниче лісове озеро («Суто літературне вбивство»), де неприємності й небезпеки починають з’являтися, звісно ж, коли їх найменше чекаєш.

http://www.bohdan-books.com/catalog/book_219_2221/

Віктор Мельник.  Двійник невідомого контрабандиста. Повість

«Двійник невідомого контрабандиста» – перший твір із циклу детективних романів, у яких діє слідчий з особливо важливих справ прокуратури Олексій Гальчевський. У непростих умовах криміналізованої країни він спільно з оперативниками зі Служби безпеки розслідує загадковий факт контрабанди культурних та історичних цінностей. Динамічний сюжет із несподіваними поворотами постійно тримає у напрузі читача, який з розвитком сюжету дізнається про сучасні будні прокуратури — коли веселі, а коли й сумні.

http://www.bohdan-books.com/catalog/book_219_2223/

22 травня 1861 року Т. Шевченка перепоховано в Каневі

  • 22.05.12, 16:07
 22 травня 1861 року Тараса Шевченка перепоховано в Каневі



Хто знає, як називається поезія Сергія Жадана, в якій звучать слова:

"...їм отвічав не вельми чемно Тарас Григорович Шевченко..."?

0%, 0 голосів

50%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

50%, 1 голос

0%, 0 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Поезії про котячі мрії (і не тільки) ...

Багато хто знає Ганну Осадко як автора елітних поетичних збірок, та поміж-тим  вона є відомою для багатьох маленьких читачів поетесою дитячих видань. З-під її пера в Україні вийшло майже 20 книг для найменшої аудиторії. Це і вірші, і загадки, і розмальовки.

Сьогодні Тернопільське видавництво «Богдан» презентує широкому загалу збірку вишуканих поезій для дітей «Котячі мрії». Це чарівлива книжечка, що почасти присвячена темі котів.

Поезії про котячі мрії (і не тільки) ...

Художниця Світлана Бялас (Радчук)

Повністю мою статтю читайте  на сайті "Буквоїд"

http://bukvoid.com.ua/reviews/books/2012/05/31/074148.html

Христос Воскрес

  • 15.04.12, 18:06
Вітаю всіх із святом воскресіння

День космонавтики

Сьогодні День космонавтики.

 51 рік відтоді, як Юрій Гагарін на ракеті

Восток вийшов за зону земної атмосфери.

Цілісінький день я думала: Ну, як відзначити цей день,

 як відчути свою причетність до нього...

Нічого не спадало путнього на думку...

І от, у новинах було сказано, що Янукович якось зустрічався з

Георгієм Береговим.

І мене осінило: ОСЬ ВОНА - причетність моя до космосу...

Адже мій піонерський загін носив ім.я цього славетного космонавта.

І ми, наш клас, писали Георгію Тимофійовичу лист із проханням дозволити нашому піонерському загону носити його ім.я.

І космонавт, генерал-лейтенант авіації, двічі герой Радянського Союзу, написав нам, піонерам середньої школи номер три міста Тернополя,  лист у відповідь з дозволом носити нашому піонерському загону його ім.я.

Отже, хоч і дуже віддалено, але маю певну причетність до

Дня космонавтики.

Тому вітаю усіх з цим днем.

Георгій Береговий

http://uk.wikipedia.org/wiki/%C1%E5%F0%E5%E3%EE%E2%E

8%E9_%C3%E5%EE%F0%E3%B3%E9_%D2%E8%EC%EE%F4%B3%E9%EE%E2%E8%F7

 

Рей Дуґлас Бредбері та його «хроніка» Землі

  • 20.03.12, 15:23
Публікуючи «Марсіанські хроніки», Рей Бредбері, мабуть, і не уявляв, що доживе до часу подій свого роману. Тоді, 1950 року, кінець ХХ сторіччя здавався вкрай далеким і примарним, являвся фантастові розмитими обрисами реальності, що будили уяву незвичними образами... Хоча, думаю, фантазуючи, відтворити майбутній хід подій і передбачити прийдешнє можна було цілком чітко. Тому й не дивно, що роман «Марсіанські хроніки» починається з ядерної зими 1999 року, коли клуби гарячого повітря охоплюють невеличке містечко штату Огайо, розтопивши сніг і перетворивши бурульки на пару... Люди, що вижили після ядерної катастрофи, не знайшли нічого ліпшого, як сісти у зорельоти й полетіти рятуватися на Марс... І хоча письменник 1950 року, здавалось би, неправильно передбачив прийдешнє, і хоча людство донині ще не спромоглось освоїти Марс, однак воно методично продовжує реалізовувати програму самознищення. в Україні книги Р.Д Бредбері неодноразово публікувалися у журналі «Всесвіт» та виходили окремою збіркою у 1988 році.

Нині читачі можуть побачити окремими томами  «Марсіанські хроніки», «451° за Фаренгейтом», «Кульбабове вино», що вийшли у серії «Горизонти фантастики».

На сайті Буквоїд читайте мою статтю про згадані книги Р,Д Бредбері повністю: http://bukvoid.com.ua/news/fantastik/2012/03/20/121444.html

Веснянки та гаївки

  • 19.03.12, 15:56
Коли починали танути сніги й наставала тепла пора, наші предки святкували прихід весни. Це передусім відбувалося у день сонячного рівностояння, коли починалася справжня астрономічна весна. Цьогоріч вона настане 20 березня о 5.14 за Ґрінвічем (7.14 за Києвом). У цей день дівчата співали пісні, що називалися веснянками. За допомогою веснянок люди передавали свою енергію природі, щоб усе живе навколо прокинулося і знову оживало. Одною з таких популярних веснянок була ось ця: * * * Благослови, мати, Весну закликати! Весну закликати, Зиму проводжати! Зимонька в візочку, Літечко в човничку. Різновидом веснянок є гаївки — твори усної народної творчості, якими супроводжувались обрядові дійства, весняні ігрища та святкування, що відбувались у гаях, лісах чи поблизу водоймищ. С. Килимник заперечує думку О. Петрицького про те, що термін «гаївка» походить від назви індійського свята весни «гулі» або «голі». Він відстоює думку, висловлену вперше В. Гнатюком, що «гаївка» походить від «гай» — місця проведення язичницьких оргій та забав, звідси — часті рефрени типу «гай-гай», «ой, гай», «гаю-гаю» та інше.

Ось приклад популярної гаївки: Коло млина, коло броду, у-ха-ха! Там дівчина брала воду, раз -два! Воду брала, траву жала, у-ха-ха! А на серці журбу мала, раз -два! Вийшла собі на ставочок, у-ха-ха! Там плавало шість качечок, раз -два! Одна одну доганяє, у-ха-ха! Кожна свою пару має, раз -два! А я бідна не щаслива, у-ха-ха! Свою пару загубила, раз -два! Обізвався Господь з неба, у-ха-ха! Тобі пари ще не треба, раз -два! Обізвався Господонько, у-ха-ха! Не журися дівчинонько, раз -два! Я про тебе пам’ятаю, у-ха-ха! Я для тебе пару маю, раз -два!

Виконували гаївки та веснянки у колі (танку). Це символізувало сонячне коло, єдність всіх сил природи і радості буття

Весна-красна!

  • 01.03.12, 12:49
Вітаю всіх із першим днем весни! Ось подивилася на сайті нашого видавництва назви книжок з тегою Весна і знайшла такі цікаві видання: Людмила Савчук. Весна. Марія Пономаренко. Весна Володимир та Вероніка Мельник. Пори року. Весна (Альбом витинанок) Віра Паронова. Весна. Літо. (Збірник пісень) http://www.bohdan-books.com/search/%E2%E5%F1%ED%E0/page_1/

Для школи...для іспитів...для життя...

  • 27.02.12, 12:07
Ох вже ця школа... Ще трохи мине часу... блимне сонечко... потечуть струмки і настане весна... Весна в школі приносить екзамени.... Кожен школяр, а надто учні 9 та 11 класів, вже тепер відчувають дрижаки у ногах, боячись Державної підсумкової атестації... Але раджу не трястись від страху, бо Тернопільське видавництво "Навчальна книга - Богдан" потурбувалося про кожного українського школяра, підготувавши низку видань з відповідями на білети та тестові завдання. А саме:

Державна підсумкова атестація – 2012

9 клас

Математика. Розв’язки                              8,00

Математика. Розв’язки (міні)                 6,00

Англійська мова                                            14,00

Англійська мова (міні)                                              8,00

Німецька мова                                                              14,00

Німецька мова (міні)                                  8,00

Біологія                                                             9,00

Біологія (міні)                                                6,00

Географія                                                          9,00

Географія (міні)                                             6,00

Основи правознавства                                               10,00

Основи правознавства (міні)                  6,00

11 клас

Розв’язки завдань ДПА з математики                                8,00

Розв’язки завдань ДПА з математики (міні)   6,00

Історія України. ХХ ст.                                                5,00

Історія України. ХХ ст. (міні)                                   4,00

Перекази з української мови                                  8,00

Перекази з української мови (міні)                     6,00

http://www.bohdan-books.com/