Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Дуже справедливе зауваження

  • 16.11.15, 07:57

У відповідь на акцію у підтримку французів у соцмережах наростає своєрідний антифлешмоб: замість світлин із прапором Франції користувачі оприлюднюють світлини із кольорами українського прапора. Щоб звернути увагу на жертви на Донбасі, про які забули через події у Парижі. 

“В Авдіївці справжній треш. Наших жарять з усіх сил. В цей час у всіх французські прапори на аватарках. Нам теж шкода цих людей! Але ж чому ви тим, хто захищає Україну, так ху**во співчуваєте?" - пише один з бійців ЗСУ у Facebook

Влада бреше і краде, краде і бреше...Годі уже

  • 16.11.15, 07:27
Прес-центр АТО не повідомив про загибель 7 листопада 15 військовихПонеділок, 16 листопада 2015, 06:55

7 листопада цього року в результаті обстрілів бойовиками населених пунктів Піски, Авдіївка, Мар`їнка, Опитне та Станиця Луганська, загинуло 15 українських військовослужбовців.

Цю інформацію підтвердив президент 1-го добровольчого мобільного шпиталю ім. Миколи Пирогова Геннадій Друзенко в ефірі програми "На свіжу голову" , передає "Громадське радіо".

Оскільки цієї інформації не було в офіційних повідомленнях із зони АТО, журналісти зв`язались із керівником поточної ротації 1-го добровольчого мобільного шпиталю. Олексій Пуха підтвердив загибель 15-ти силовиків і уточнив, що всі вони загинули в результаті обстрілів з боку бойовиків так званої "ДНР".

"Подзвонили з сектора "Б", кажуть, що йде запеклий бій. Є дуже багато поранених, є загиблі. Потім передзвонили десь об 11-й, сказали, що десь приблизно 15 є 200-х. Коли я спитав, звідки, відповили, що з Опитного, Пісок, Водяного — 8 або 9, 4 — з іншого напрямку, та 1 — це людина сама подзвонила зі Станиці Луганської".

На сторінці прес-центра АТО у Facebook 7 листопада інформація про загиблих або поранених відсутня. Журналісти намагались зв’язатись із речником АТО Леонідом Матюхіним, але він наразі не відповідає.

Все про: ДонбасАТОбойові дії

Слава Українським патріотам

  • 16.11.15, 07:19
Філатов перемагає на виборах мера Дніпропетровська - паралельний підрахунок штабу кандидата
16.11.2015 | 03:31

Станом на 01.40 16 листопада у Дніпропетровську під час паралельного підрахунку голосів оброблено 99,6% протоколів. 
фото: УНІАН
Філатов перемагає на виборах мера Дніпропетровська / фото: УНІАН

Про це повідомляє прес-служба партії УКРОП.

"На виборах міського голови впевнено перемагає Борис Філатов з результатом 53.81%, що майже на 8% більше, ніж результат Олександр Вілкула (46,19%). Розрив між Борисом Філатовим та Олександром Вілкулом становить близько 25 000 голосів на користь одного з лідерів УКРОПу", - йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖУКРОП: Час династії Вілкулів минув

У штабі Бориса Філатова зазначили, що різниця між конкурентами настільки значна, що перемога «укропівця» не викликає сумнівів, та подякували виборцям і журналістам за підтримку.

Як повідомляв УНІАН, кандидат у мери Дніпропетровська Борис Філатов заявляє, що голова Центральної виборчої комісії України Михайло Охендовський хоче анулювати повноваження Територіальної виборчої комісії Дніпропетровська.


Детальніше читайте на УНІАН:http://www.unian.ua/politics/1184512-filatov-peremagae-na-viborah-mera-dnipropetrovska-paralelniy-pidrahunok-shtabu-kandidata.html

вуха ху*ла1 проростають у кожному теракті

  • 15.11.15, 21:32
Політолог пояснив, яка вигода для РФ з паризьких терактів
Ваня Герман 15 листопада 2015, 08:46

Політолог пояснив, яка вигода для РФ з паризьких терактів


Відповідне питання поставив політолог Кирило Сазонов, новину повідомляє «Преса України».
Те, що теракти у Франції, це справа рук терористів ІДІЛ ніхто і не сумнівався. Але наразі головним залишається питання: Хто головний винуватець, хто допомагав організувати і надихав?

Він дотримується думки, що такі масштабні теракти не вигідні для терористів.

«Їх економічна база, як у «ДНР» - захоплення міст і грабіж. Тому просто теракт десь далеко, він в плюс, але на загальну картину не впливає», - пояснив політолог. 

Він додав, що теракт у Парижі був вигідний для політичної еліти Росії. Адже на фоні цього, збитий військами РФ Boeing та злочини російських військових на Донбасі видаються менш помітними.

«Ще однієї стороною, кому вигідні ці теракти, є праві французькі політики. І не тільки французькі - всі європейські праві радикали, нацисти, фашисти, які їли з рук російських друзів і нещодавно збиралися в Москві на «антифашистський  зліт»,  - дотримується думки політолог.  

Нагадуємо, що столиця Франції, яка пережила хвилю терористичних актів у ніч на 13 листопада, залишається шокованою серією терактів. Людей на вулицях Парижа дуже мало, в основному це туристи та військові, які перекривають проїжджу частину. Не відкрилася різдвяний ярмарок, закриті театри і деякі музеї. Закрили для відвідування Ейфелеву вежу. Вперше з 1992 року закрив свої двері паризький Діснейленд. Скасували етап Гран-прі з фігурного катання, який мав пройти у країні. Взагалі, поліція Парижа заборонила до четверга, 19 листопада, будь-які публічні заходи в столиці. І черги на здачу крові.

ху*ловські виб-лядки знову стріляли у парижі

  • 15.11.15, 21:16
У Парижі знову стріляли, в місті паніка (ВІДЕО)
Олена Ярмолюк 15 листопада 2015, 20:59
 593
У Парижі знову стріляли, в місті паніка (ВІДЕО)

Невідомі злочинці знову відкрили вогонь у другому окрузі Парижа. Увечері в неділю сталася стрілянина поблизу площі Республік, де влаштовано меморіал у пам'ять про загиблих в терактах, що відбулися напередодні. 

Про це повідомляє російський блогер Ілля Варламов, новину передає «Преса України».

В даний час не відомі подробиці інциденту, проте очевидці розповідають, що від куль постраждала одна людина. 

Налякані люди при перших звуках пострілів відразу ж кинулися геть з площі, почалася неймовірна паніка. На вікнах будинків, магазинів і навіть машин власники відразу опустили жалюзі. Присутні біля меморіалу представники різних ЗМІ змушені були лягти на землю і не рухатися.



В цей час численні поліцейські миттєво оточили площу і дістали зброю. Над площею почав кружляти вертоліт правоохоронців. Люди припускають, що після терактів у п'ятницю серед натовпу зник один з терористів і саме він зараз знову почав стрілянину.

Раніше ми повідомляли: У нападі на французький театр Bataclan, яке відбулося 13 листопада, в Парижі, брали участь громадяни Російської Федерації.

           Адреса відео тут http://uapress.info/uk/news/show/105212



кремлівський карлик знову розводить усіх...

  • 15.11.15, 19:30
Хочете дізнатися, хто створив ІДІЛ, подивіться, хто голосніше за всіх кричить «Тримай злодія!»
Саша Юрчук 15 листопада 2015, 13:43
 4189  1
Хочете дізнатися, хто створив ІДІЛ, подивіться, хто голосніше за всіх кричить «Тримай злодія!»


Некрасиво в такие дни тыкать их носом в кровь и руины террактов в Москве, Буденновске, Каспийске, Беслане и говорить - а как же там? Тем более, что ''там'' все было (и будет) именно так. Поэтому еще раз разберем их тезисы и мотивы. Внешне это очень красивая и гладкая теория, но ущербная, как и все внешне гладкие и красивые теории. 
Еще не успели остыть трупы в Париже, а официальные, наемные и добровольные адвокаты дьявола уже поют хором о вине Запада за пожар на Востоке и о том, что Париж (Вашингтон, Лондон, Брюссель, Рим, Мадрид и т.д.) сам(и) виноват (ы) за все, что случилось и еще случится. 

Чтобы оценить это, нужно хоть немного знать историю. 

После Первой мировой войны Запад сам создал Ближний Восток из обломков Османской империи таким, каким он был до недавнего времени. 

Помнит ли сейчас кто-нибудь, кроме историков, что и Ирак, и Сирия, и Палестина с Иудеей и Иорданией, и Саудовская Аравия с Кувейтом и эмиратами, и Алжир с Марокко и Тунисом были еще в начале ХХ века территорией Османской Турции? Это раз. 

Второе - Запад вкладывал огромные деньги в стабильность Ближнего Востока, т.к. зависел от его нефти. Теперь вспомним, кто в конце 50-х годов начал раскачивать Ближний Восток, финансировать ''социалистические'' режимы Насера в Египте, Асада в Сирии, потом Саддама в Ираке и Кадаффи в Ливии. Кто подбивал их на создание Социалистического Арабского Союза и выпестовал ''социалистическую партию арабского возрождения'' БААС, куда входили все эти деятели? 

Кто выкормил всех террористов на Ближнем Востоке и, кстати, оружием и деньгами финансировал все войны арабов против Израиля? Четыре буквы - СССР. Или уже все забыли? 

Кто до последнего ездил и принимал Саддама и Каддафи, поддерживал Асада, которые сотнями тысяч убивали собственных граждан и терроризировали соседей? Тоже забыли? 

Кто в далеком уже 1979 году ввел сначала диверсантов, а потом и армию в тихое королевство Афганистан и стал строить ''социализм'' в диких горах, уничтожив миллион (!) афганцев за десять лет войны и превратив страну в выжженную пустыню? Те же четыре буквы.

Или кто-то всерьез верит, что Запад сам поджигал в 2010 году революции в Египте и Тунисе, в которые были вложены миллиарды долларов ради покоя и мира на Ближнем Востоке? Или в Южный Йемен, который тоже в 80-е годы вдруг стал ''социалистическим'', на те же деньги СССР. 

От тех четырех букв сейчас остались только три - КГБ. Но, к несчастью, три эти буквы захватили теперь всю Россию и продолжают отстаивать те же интересы войны, вкладывая в них все больше денег и оружия. 

Хотите узнать, кто создал ИГИЛ? Посмотрите, куда делись бывшие генералы и партийные бюрократы саддамовского Ирака и баасовской Сирии. 

Хотите узнать, кто взрывает Париж? Посмотрите, кто взрывал Бостонский марафон. 

Хотите знать, кто вор и убийца? Тот, кто громче всех кричит: ''Держи вора!'

Тигран Хзмалян

ху*ловці організували теракти у Парижі

  • 15.11.15, 19:15
Французькі спецслужби заявили про причетність РФ до теракту в Парижі
Іра Бондар 15 листопада 2015, 14:51
 6092
Французькі спецслужби заявили про причетність РФ до теракту в Парижі


Про це повідомляє британське інформаційне агентство
 Mirror, з посиланням на високопоставлене джерело в Національній раді з розвідки Франції. Новину передає «Преса України».У нападі на французький театр Bataclan, який відбувся, 13 листопада, у Парижі, брали участь громадяни Російської Федерації. 

Щонайменше двоє терористів, які здійснили теракт на рок-концерті в паризькому театрі були росіяни. Спецслужби встановили ім’я бойовиків, однак поки їх не називають.

Агентство пише, що фігуранти раніше проходили службу в елітних підрозділах, які підпорядковувались лідеру Чечні Рамзану Кадирову. Тому, цілком ймовірно, що нападники були чеченської національності.

Крім того, Mirror зазначає, що терористи на початку 2014 року звільнились з одного з підрозділів МВС Чечні та поповнили ряди бойовиків угрупування «Ісламська держава».

На даний час французькі спецслужби проводять заходи щодо пошуку та знешкодження бойовиків.

Нагадаємо, до мережі потрапило відео, на якому можна спостерігати початок стрілянини у Bataclan в Парижі.

Читайте також:

А чи знає про це ГШ?

  • 15.11.15, 09:51
На заводі а Авдіївці готується ударне угруповання для атаки в тилу ЗСУ - аналітик
Оля Гузенко 15 листопада 2015, 07:14
 1700
На заводі а Авдіївці готується ударне угруповання для атаки в тилу ЗСУ - аналітик


Новину повідомляє «Преса України».Колишній працівник Міноборони України та експерт Inform Napalm Артем Василенко проаналізував крупиці тривожної інформації, яка надходить від бійців і воєнкор
ів
 з підконтрольній Україні Авдіївки. Туди активно проникають бойовики, які, можливо, готують наступ на сили АТО під Авдіївкою з флангів. Можливий другий котел.

Василенко навів дані, що надходять від воєнкорів і бійців, що захищають позиції під Авдіївкою.

«Почалося все з того, що один з бійців ЗС України, який проявив пильність, звернув увагу на постійне оновлення списків проходу через блокпост ВОЛЯ. Списки оновлювалися три-чотири рази на місяць. При цьому, всі громадяни, які додавалися до списків, були мужиками міцної статури. Найголовніше те, що після входу в Авдіївку, до Ясинуватої вони не поверталися, залишаючись працювати, нібито, в охороні заводу, який належить...», - розповів аналітик.

Крім того, в його розпорядженні є інформація про те, що на завод постійно прибувають ешелони. Що або кого в них перевозять - невідомо, тому що нікому не дозволено їх оглядати. Останній такий ешелон прибув на завод 14 листопада.

«Особисто у мене, створюється враження, що на заводі в «закритих» цехах готується ударне угруповання, здатне нанести непоправні втрати при ударі в тил частинам ЗС України, які базуються в Авдіївці. До речі, при спілкуванні з начальником СЕО заводу, спочатку була отримана негативна відповідь на можливість перевірки цехів з подвійним периметром охорони, а вже сьогодні було запропоновано приїхати і особисто переконатися у відсутності там бойовиків. Останнє може свідчити або про виведення їх звідти за ніч, або про повну готовність терористів почати наступ на Авдіївку з флангів і тилу», - каже Василенко.

Інші тривожні дані, що підтверджують побоювання аналітика: підняття по бойовій тривозі терористів в околицях Донецька, а також активна політична боротьба за крісло мера Дніпропетровська. Василенко говорить про можливість котла в районі Авдіївки, але не може підтвердити, наскільки він реальний.

«Що стосується можливого котла в секторі А, то відсутність достатньої кількості інформації на теперішній момент часу, не дає мені можливість провести адекватну оцінку», - зазначив він. 

Нагадаємо, в Авдіївку ввечері, 14 листопада, з'їжджаються бойовики так званих «ЛДНР». Після денного обстрілу саперського пункту, терористи плавно перейшли в наступ на підприємство Рената Ахметова - «Коксохім». Про ситуацію розповів журналіст Андрій Цаплієнко.

Годі платити за шоколад українськими героями

  • 15.11.15, 00:17
Кривава доба на Донбасі: терористи вбили 6 українських героїв
Траурний прапор
Траурний прапор / Телеканал новин "24"

Поки весь світ здригається від слів і співчуття жертвам терактів у Франції, внаслідок терактів на Донбасі загинуло 6 українських героїв.

Про це у Twitter написав посол з особливих доручень МЗС України Дмитро Кулеба. 

Шість українських солдатів були вбиті протягом останніх 24 годин, в результаті терактів в Східній Україні, - написав Кулеба.

Вранці речник АП з питань АТО Андрій Лисенко повідомив, що внаслідок боїв загинули 5 українських бійців.

Ще одного героя терористи вбили під час атаки Авдіївки. Поранення отримали 8 солдатів.

Нагадаємо, як заявив глава військово-цивільної адміністрації Луганщини Георгій Тука, останні події на Донбасі можуть бути свідченням того, що дипломатичний проект Мінськ — підійшов до кінця.

Годі

  • 15.11.15, 00:08
В авиакатастрофе Ил-76 генерал Назаров обвинил СБУ, штаб АТО и самих погибших, а свою вину не признал
УНН
0
1
1
0
0

ИЛ 76

Генерал-майор ВСУ Виктор Назаров и его сторона защиты обвинили в авиакатастрофе Ил-76 сотрудников СБУ, штаб АТО и самих погибших.

Об этом в эксклюзивном комментарии УНН сообщил адвокат потерпевших Игорь Барсученко.

По его словам, соответствующие обвинения содержатся в материалах стороны защиты В.Назарова, которые были предоставлены адвокатам потерпевших для ознакомления.

«Сторона защиты открыла свои материалы. Мы с ними ознакомились. В них ходатайства и материалы, которые по их мнению свидетельствуют о том, что Назаров невиновен. То есть, виновны все, кроме него», — отметил адвокат.

В частности, В.Назаров и его адвокаты обвинили сотрудников СБУ, штаб АТО и самих погибших в авиакатастрофе Ил-76 украинских военнослужащих.

«Он считает, что виноваты простые люди. Десантники, которые сфотографировались на фоне самолета и таким образом раскрыли тайну его передвижения… Сотрудники СБУ, которые не так доложили шифротелеграму. Он обвиняет любого, только не себя. Глупости конечно, но имеем то, что имеем», — отметил адвокат потерпевших.

Как сообщалось ранее, родственники погибших в авиакатастрофе будут настаивать на том, чтобы суд над подозреваемым В.Назаровым проходил в Днепропетровске.

Также напомним, 26 украинских военных из 49 погибших в возрасте до 30 лет.

Напомним, 18 ноября 2014 г. В.Назарову объявили подозрение в совершении уголовного преступления, предусмотренного ч.3 ст.425 УК Украины (халатность при организации перелета роты десантников в июне 2014-го), которая привела к катастрофе Ил-76. В результате катастрофы погибли 40 десантников и 9 членов экипажа.

2 июня текущего года судья Печерского суда ограничил срок ознакомления адвокатов В.Назарова с материалами уголовного производства из-за вероятного затягивания процесса с их стороны. Согласно решению суда, адвокаты должны были закончить ознакомление до 12 июня, однако В.Назаров сменил адвокатов, что привело к началу нового отсчета времени на ознакомление.

Вместе с тем, 26 октября Печерский суд снова ограничил сторону защиты В.Назарова в ознакомлении с материалами уголовного производства. В соответствии с постановлением суда, сторона защиты должна ознакомиться до 12 ноября текущего года. При этом, в случае очередной замены адвокатов, они будут считаться ознакомленными с материалами досудебного расследования. Таким образом, суд ограничил возможности для затягивания процесса со стороны В.Назарова.

Также напомним, народный депутат и командир батальона «Донбасс» Cемен Семенченко заявил, что В.Назаров знал об операции по уничтожению самолета Ил-76 минимум за сутки.

Кроме того, по словам родственников одного из погибшего, В.Назаров позволил вылет самолета Ил-76, несмотря на категорический запрет СБУ.

В свою очередь, подозреваемый в служебной халатности, которая привела к трагедии с Ил-76, генерал-майор ВСУ В.Назаров признался, что не имел опыта проведения антитеррористических операций.

При этом, сам В.Назаров, по словам родственников, так и не признал своей вины в авиакататсрофи, ни разу не вышел на контакт с матерями погибших военных, а их гибель назвал «статистическими потерями».

Кроме того, как ранее сообщили СМИ, генерал-майор ВСУ В.Назарова угрожал увольнением офицерам ВСУ, с целью скрыть свою вину в гибели военных в катастрофе Ил-76.

Также напомним, в мае текущего года родственники и друзья десантников, погибших во время авиакатастрофы Ил-76 в Луганской области, написали письмо Президенту Украины Петру Порошенко. В своем письме они призвали П.Порошенко уволить генерал-майора ВСУ Виктора Назарова с занимаемой должности и взять его под стражу.

Спустя год после трагедии с Ил-76 никто не привлечен к ответственности, — Бутусов.

Однако, Президент проигнорировал призывы об увольнении подозреваемого генерал-майора ВСУ В.Назарова из Министерства обороны.

Вместе с тем, подозреваемый в гибели 49 военных генерал-майор ВСУ В.Назаров продолжает занимать должность первого заместителя начальника главного оперативного управления ГШ ВСУ.

По убеждению правозащитника Э.Багирова, Президент должен прислушаться к призывам родственников и уволить В.Назарова с должности, поскольку к такому лицу уже нет доверия, а потому приказы В.Назарова вероятно не выполняются военными. Правозащитник также подчеркнул, что В.Назаров осознает, что он военный преступник, однако имея «политическую крышу», он будет пытаться избежать наказания.

Как сообщалось ранее, лидер партии «РПЛ» Олег Ляшко, который сам едва не погиб в этом самолете, заявил, что ответственным за авиакататсрофу Ил-76 является власть.

Родные погибших в катастрофе Ил-76 военных расстелили 49 красных одеял в центре Киева