Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Про Крим без копіпасту

В продовження теми Криму

У Києві вчора була така негода, що просиділа цілісінький день удома. Переспілкувалася декілька годин по скайп-зв'язку з усіма кримськими родичами. 

Якщо систематизувати інфу, то виглядає все так:

1. Стосовно зарплат. Так, їх підняли. Одразу після анексії Крим чомусь був прирівняний до рівня Москви по зарплатах. Зарплатня медсестри в поліклініці складала 12 тис рублєй. Відповідно ціни виросли до рівня рашкінських, але бюджетники все одно раділи. Але тепер мацковські надбавки зняли, і зарплатня теї медсестри стала 7 тис рублєй. А ціни не впали. А народ вже звик жити на ті, попередні доходи. Так що вчительки, що так раділи анексії (спочатку за 30тис рублєй на місяць, а тепер на 18), тепер чомусь (і чому саме - дивно :) ) радіти перестали. Відмовчуються.

2. Пенсіонери. Те саме. Пенсія була більшою, тепер менша. Садять полуницю, сподіваються в сезон підробитися на продукції з власного саду-городу (в кого є). Також в пенсійний стаж не враховується робота військових  за кордоном "добровольцамі" за радянських часів. Тож пенсії ще за рахунок цього зменшилися. Хоча до анексії все враховувалось.

3. Продукти. Порівняно з доанексійними часами кількість та асортимент продуктів харчування суттєво зменшилась. Завозять дуже мало (і привозне все дууже дороге), тож можна вважати, що Крим зараз на повному власному забезпеченні. А місцеві фермери ставлять ціни, хто яку захотів. Все одно куплять, бо діватись людям нікуди.
Прикольний був випадок. До моєї родички заговорила прижджа на відпочинок дама (далі діалог передаю мовою оригіналу):
- У вас столько видов масла! Я насчитала 18!
- Вы, наверное, посчитали масло и спред? Масла всего-то 7 видов. В прошлом году у нас было до 30 разновидностей только масла, а спредов не перечесть.
- ?? 
- Масло - то, что делается из чистого коровьего молока, а спред с добавлением растительных компонентов.
- А.... А у нас в Ставрополе всего 3 (!!! Тут пригадуємо відео з блінамі - воно якраз зі Ставрополя) - масла и спреда - так что ваши 18 - это очень хорошо.

4. Про термінали. У Криму їх просто немає. Ви не можете у супермаркеті або на АЗС або ще деінде розрахуватися терміналом - тільки готівка. Для понаїхавших росіян це нормальна ситуація, вони звикли. Кримчаки ж звикли вже до більш цивілізованих розрахунків, тож відчувають деякий дискомфорт. Також по Криму офіційно працює всього 2 кримських банки, банкомати обслуговуються дуже погано, або не працюють, або без грошей. Міжнародні банки не працюють через санкції. Росіянам, що приїхали з грошима на картках, практично неможливо зняти гроші. Найрозумніші ті, що приїхали з доларами, але то окремим пунктом.

5. Про долари. Мій кум надумав купити машинку. У російського військового, що переведений після анексії з-під Ростова. В доларах то була якась N-на сума. Кум, звісно, дістав "убитих єнотів" і хотів ними розплатитися. Але продавець сказав "нєт, давай по курсі рублямі, мнє нє нужна вражеская пиндосская валюта". Так що долари - то непатріотично в Криму.

6. Намагалася поговорити по скайпу з севастопольським родичем. Тим самим підстаркуватим дядьком, що йому мама (моя тітка 70 років з мінімальною пенсією) до останнього часу передавала українське сало потягом 39/40. Тепер не передає, бо через кордон переправляти напряжно. Коли я спитала "Как дєла?", на мене посипалися звинувачення, що я з ним спілкуюся щоб все розвідати, і передаю дані практично самому "абамкє", "путєн маладєц" і "скоро всьо наладітся". Тож поговорили з його дружиною, що порадувала мене новиною про те, що "яблокі падєшевєлі". Були 100 рублєй за кілограм, а тепер 75. Скільки це на наші гроші, рахуйте, курси валют є в неті. Капєц. Це в "яблучному" Криму!

7. Про відпочивальників. Пам'ятаєте ті розмови 3-4-річної давності від кримчаків, що їх кормлять "расєйскіє атдихающіє"? Так от, в минулому сезоні їх було півтора мільйони. В доанексійні часи приїздило 6-7 млн "бєдних бєндєравцев", а в гарний сезон і по 9 було. Моляться кримчаки на новий сезон і просять у Господа, щоб хоча би півтора мільйони минулорічних приїхало.

8. Про свободу слова. Українські канали відключені (крім Інтера та ТРК Україна), на українські сайти ходити бояться, бо ФСБ реально за всім слідкує, в соцмережах пишуться теж стрьомно. Єдине, що лишилося, - Скайп, бо американська програма. Але чомусь він працює "через раз", кримчани теж "грішать" на ФСБ. Хоча я думаю, що на анексованій території він просто не оновлюється автоматично. Говорити між собою правду про владу бояться. Навіть ті, хто раніше довіряли один одному. Все півсловами та натяками. Навіть у америкоському скайпі.


Наразі новин більше не маю, висновки робіть самі.


Дніпропетровськ годину тому


Негода не завадила! Все відбулося!

Пристрасті по Бєні з опитуванням. Вйо висловлюватися!

Перестаньте бояться за Беню.
Бойтесь за его врагов.




Моя позиція з цього питання наступна: ІВК всіх переграв, тепер в нього розв'язані руки.Але це прийшло не одразу, спочатку трохи розстроїлася.

Прошу всіх проголосувати в опитуванні. Звісно, буду рада додатковому висловленню в камах.

26%, 11 голосів

17%, 7 голосів

45%, 19 голосів

12%, 5 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ода Бєні (с)

Сам из Днепра. Все мутки Бени и его лепших корешей помощников Корбана, Филатова и примкнувшего к ним Олейника знаю прекрасно. Полумафиозии, опытные рейдеры, авторы многих финансовых схем. В общем с точки зрения "целки-патриота" уроды, мрази и типичные представители клановой олигархии.
Но! Я также прекрасно помню сколько у нас в Днепре было агрессивной ваты, залегших на дно рыгов и прочих мудаков, которые дома уже за готовили аквафрешы и ждали "освободителей". И прекрасно помню, как за считанные сутки это говно было нейтрализованно и зачищено! Кого силой, кого деньгами...но факт есть факт! Царев и его команда, как глисты ползли прочь из Днепра, а потом уже и из Украины. Единственного из "крупных рыгов", кого не добавили это Вилкулы. И то непонятно: то-ли поставили на счётчик, то-ли вмешался "официальный Киев", который с перепугу начал пригревать у себя на груди всех перебежчиков из числа рыгов и коммуняк.
Беня вообще человек тяжёлый и злой, но когда есть задача, он её решает. Если бы поменять импотентов из Киева на команду из Днепропетровской ОГА, то вполне возможно, у нас бы уже не было войны, а на международной арене мы бы не выглядели полными лохами, которые тявкают на Россию в том, что она агрессор, а сами покупаемых газ, электроэнергию, а самый крупный договор о дружбе и сотрудничестве до сих пор не разорван.
На месте киевских евреев надо или крестик снять, или трусы надять. Либо поучиться у евреев из Днепра, те крестики и не надевали, но просраться врагам Украины дают хорошо. А то, что они своего не упустят это и так понятно. Только другие такие же, но сопливые впнильные импотенты.

Олексій Гурец