Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто любить свій Край. Ми писатимемо тут про це. Будемо розміщувати цікаві фото, обговорювати проблеми сьогодення.

Увага! Учасником співтовариства може стати блогер, який пише на українську тематику.

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

Ми любимо тебе, Україно!

Для виконання гімну України мені дали «совдепівський» мікрофон

  • 06.10.13, 22:15
Українській співачці Джамалі дуже погано організували вихід на сцену для виконання гімну України перед боєм Володимира Кличка з Олександром Повєткіним. Про це вона розповіла в інтерв’ю Радіо Свобода, перебуваючи в Москві. Сам бій Джамала оцінює як протистояння не лише відомих спортсменів, а країн-сусідів.
– Що ви відчували, співаючи гімн України перед таким довгоочікуваним і принциповим боєм?
– Мені постійно хотілося плакати. Я на саундчек прийшла і в мене комок в горлі стояв. Це був такий якийсь стан, який важко передати словами. Ти розумієш, що це відбувається з одним з найкращих чоловіків України, нашим спортсменом, нашою гордістю, і просто бути в команді, бути на рингу – це такий стрес, від якого дух перехоплює. Я співала і одночасно боролась з почуттям, що от-от заплачу. Я намагалась всю енергію помістити в кожне слово. Звичайно, легше вийти і заспівати під фонограму, як це зробив Кобзон. При тому, що його фонограма була мало не двадцятилітньої давності з його молодим ще голосом. Мені здається, що набагато справедливіше співати наживо. Я навіть обіграла декілька слів в гімні. Співаючи «і покажем, що ми браття», я намагалась і мімікою, і жестами закцентувати на цих словах якнайбільше уваги публіки.

– Проте за саме виконання гімну зараз Вас дещо критикують…
– Шкода, що дуже погано був організований мій вихід на сцену. Мені не пояснили, ні де камери, ні де мені стояти. Це нонсенс для заходу такого рівня. Мало того, мені ще й мікрофон тричі міняли перед виходом. Той, який мені в результаті дали, це взагалі, не побоюсь цього слова, якась совдепія. Також мені відмінили вушні монітори, бо сказали, що буде Путін.
Коли я співала, я навіть особливо ні на кого не дивилась і не бачила, хто з відомих персон був у залі. А от перед виконанням гімну до мене підійшов Віталій Кличко і дуже сильно потис руку.
– Коли після бою Володимир Кличко взяв мікрофон, щоб подякувати публіці і суперникові, публіка його освистала. Як гадаєте, чому?
– Це заздрість. Росіяни думали, що Повєткін дуже гарний боксер, і сподівались на його перемогу, тому публіка так нещиро вітала Кличка і реагувала на його слова після бою. Проте це тривало декілька хвилин. Потім усі знову говорили про Кличка як про чемпіона. Після того, як я заспівала гімн, так вийшло, що мене випадково посадили у табір Повєткіна. Там усі кричали «Повєткін» і лише я одна вболівала за Кличка. Проте неприязні я не відчувала. Більше того, десь після п’ятого раунду деякі прихильники Повєткіна казали: «Саня, здавайся. Просто лягай».
– Зараз після бою, незважаючи на програш, відбувається певна героїзація Олександра Повєткіна. Лунають репліки, що він вистояв, в той час як Кличко використовував нечесні прийоми, постійно нависав над суперником…
– Це все через постійне протистояння Росія – Україна. Газ і так далі. Звичайно, ідеальним варіантом для Росії було б, якби Повєткін переміг, але цього не відбулось, і для них це велика трагедія. Їм просто потрібно було довести, що Росія найкраща.

Цинизм власти и позиция оппозиции: не слишком ли быстро я бегу?

  • 06.10.13, 21:50
petuh
 Очередной приезд в Киев потрясает: каждый раз власть дарит украинцам что-то новенькое, а граждане, не видя иного варианта свернуть эту власть, как просто «взять и расстрелять», грустно опускают глаза и нецензурно ругаются. Причем, как в сторону власти, так и оппозиции.

Оппозиция в Украине - беззубая. Власть ее не боится и – не уважает. Она не в состоянии не отстоять результаты выборов, не препятствовать растущему насилию и обнищанию общества. Что уж говорить о правах граждан на нормальную жизнь и предпринимательство. Конечно, понять представителей оппозиции не сложно: кто хочет, чтобы ему в очередном РОВД эти оппозиционные зубы повыбивали? А то, что власть поставила на силовой вариант удержания власти, уже понятно даже удаву.
Наглость, с которой под Киевским советом власть травила людей газом, организовывая нелегитимную сессию Киевского совета – обескураживает. Воспитанный и нормальный человек не осознает, как можно в нарушение закона, правовых норм, да и элементарной логике, так себя вести, тем более, что ситуация в Украине пред саммитом в Вильнюсе постоянно в центре внимания Европы.
Нет, ну судите сами: вы ждете выгодного контракта, и все, чего от вас требует подписант - показать, что ваша компания респектабельная, а вы берете и, собрав сотрудников, устраиваете на глазах у подписанта дебош. Он контракт после этого подпишет? Вот-вот, и автору этих строк кажется, что власть делает все от себя зависящее, чтобы продемонстрировать цивилизованному миру, что законности в Украине – нет и в ближайшее время – не будет.
Оппозиция, конечно, стойко отстояла под дымовыми шашками, тогда как Герега, в комфортных условиях, провела нелегитимное заседание уже давно не депутатов, но все еще желающих участвовать в дерибане киевского бюджета и земель. А с гопниками в погонах за нападение на мирных граждан она расплатилась выделением киевских помещений (а власть – дополнительными деньгами с отморозкамии), дав понять киевлянам: ваше мнение никого не интересует, вы можете подыхать в холодных квартирах, нам – все равно.
На этом фоне беззакония власть, оккупировавшая все райадминистрации Киева, продолжала «лепить горбатого к стенке», доказывая украинцам, что издеваться над народом – это норма, поскольку он-то – молчит. Потому-то неудивительно, что любая, даже очень мелкая, акция власти, проходит под флагами с символикой Партии регионов. Интересно, а давно эта тряпка приравнена к государственной символике? Почему власть себе позволяет на официальных мероприятиях поднимать эту мерзость?
А издевательство вроде того, что устроила власть, демонстрируя на мониторах в метро цитаты из Конституции Украины, при этом эту конституцию нарушая? Зачем власти издеваться над народом, извращенно продемонстрировав то, что не исполняется?
Ответ очевиден: власть дает понять украинцам, что у них – не выбора. Что чтобы кто ни делал, какие выборы ни проводил, представители ПР из власти уходить не собираются. И что они как воровали, так и дальше будут воровать.
Вот только на кого надеяться людям? На оппозицию? Так она ни на что не способна, кроме как произнесение пламенных речей. Горячих таких, толковых, да только – пустых и ни к чему не приводящих.
Конечно, нынче в открытую оппозиция боится заигрывать с властью (а под Киевсоветом, говорят, проходящие мимо митинга по своим делам люди открыто плевали в «Беркут»), а потому народу нужно показывать имитацию борьбы с ненавистными януковичами. Вот только дальше имитации – ничего не происходит. Страшно, да и – не нужно: затратно, а денег – жаль.
А тут еще и власть перебрала на себя роль евроинтегратора, отобрав у оппозиции ее хлеб, который та скармливала народу. А при этом, через прикормленных пиховшиков, начала рассказывать, что именно оппозиция ставит палки в колеса подписанию ассоциации об евроинтеграции. И оппозиция уже и не знает, чем бить крапленые карты шулеров от власти. Но жестко выступать против своеволия последней – не спешит. Так что отношения власти и оппозиции напоминают анекдот о курице и петухе, когда петух пытается догнать курицу и думает: не догоню, так хоть согреюсь, а курица бежит и размышляет: не слишком ли быстро я бегу?

Лина ТЫХА,

 «К и з»

МВД вимагає внесення в залізничні квитки номера і серії паспорта

  • 06.10.13, 17:51
Пасажирів реєструватимуть в базі розшуку МВС
  • МВС ініціює внесення до залізничних квитків паспортних даних пасажирів з подальшою реєстрацією їх в інформаційно-пошуковій системі "Розшук-Магістраль".

Як йдеться у листі начальника департаменту транспортної міліції МВС В'ячеслава Писаренка гендиректору "Укрзалізниці" Сергію Болоболіну, МВС хоче у своїй роботі скористатися досвідом Росії і Білорусі і вносити дані з проїзних документів всіх пасажирів у спеціалізовану інформаційно-пошукову систему "Розшук-Магістраль".

Для повноцінного функціонування цієї системи необхідно, щоб у проїзному квитку зазначалося не тільки ПІБ пасажира, але і серія та номер документів, що засвідчують його особу.

Ці дані система "Розшук-Магістраль" в автоматичному режимі буде зіставляти з інформацією про розшукуваних осіб. Це дозволить МВС оперативніше реагувати на загрози тероризму та інших правопорушень на залізничному транспорті.

Також у листі наголошується, що зазначені дії жодним чином не стосуються оперативно-розшукових заходів та не порушують українське законодавство.

Гельсінська спілка вимагає притягти до відповідальності "Укрзалізницю" за незаконний збір та зберігання персональних даних громадян, а вже накопичені персональні дані знищити. Програмний директор Української Гельсінської спілки з прав людини Максим Щербатюк повідомив, що організація планує звернутися до "Укрзалізниці" для того, щоб вона знищила всі збережені персональні дані, а також подати колективний позов і вимагати, окрім виключення персональної інформації, притягти до відповідальності і саму "Укрзалізницю".

ZN.ua.

Кличко - ЗРАДНИК !!!

  • 06.10.13, 15:39
"Великий" спорт - давно ПОЛІТИКА...

Подивіться хоча б ось тут http://blog.i.ua/user/5511970/1287786/ останні хвилини запису

на проголошення переможця: ДЕ український прапор??

Розмахують москальським, ніби переміг Повєткін..

Схоже Кличку грошенят підкинули саме за це - щоб не "випендрювався" після очікуваної перемоги..

Букмекери помиляються не часто...

P.S. Насправді, перемоги Кличків - цілком прогнозовані.. Що, звісно ж, не применшує заслуг боксерів.
Але останній бій у Москві - має і політичний підтекст.. і якби москалі більше "програвали" від перемоги Кличків, то Повєткін би не програв цей бій.. але тоді би у Росії таких боїв би не проводили більше.. хоч на таке, насправді, москалям начхати.. АЛЕ... ймовірно був ще якийсь інтерес, не очевидний.. тому Кличко не перешкоджали перемагати, але попередили, щоб не "випендрювався" у разі перемоги..

Тому ми й не побачили нашого Прапора у Москві на ринзі після перемоги Кличко над Повєткіним (хоч звісно, це лише один - видимий наслідок домовленостей)..

Враги государства № 1,2,3,4…

  • 06.10.13, 12:26
presidenty vragi
 

Можно ли считать Украину государством? С юридической стороны, вроде как да, поскольку признаки государства, включающие наличие определенной территории, монополию на легитимное насилие, право сбора налогов, наличие государственной символики – наблюдаются. Вот только широкой социальной базы (что также входит в признаки государства), а также публичного характера власти в Украине – нет. А с врагами государства, что захватили власть в Украине, может случиться, что и такой признак, как суверенитет страны, тоже пропадет.

То, что большинство высокопоставленных чиновников, народных депутатов и представителей силовых структур не являются защитниками интересов страны Украина –давно не секрет. Народ, что по Конституции вроде как источник власти, в действительности не имеет возможности на нее влиять. Те же, кто захватил власть в стране, используют это государство для удовлетворения собственных амбиций и накопления личного капитала. И если еще 70 лет назад деньги зарабатывать ехали в Сибирь, то теперь делать деньги идут в украинский парламент.
Казалось бы: в стране есть служба безопасности, в обязанности которой входит защищать интересы государства, отслеживать шпионов и тех, кто наносит стране моральный и материальный вред. Но циничность ситуации заключается в том, что глава СБУ Украины на лацкане носит значок с гербом России, давая всем понять - интересы какой страны он представляет. Учитывая же, что в парламенте Украины большинство депутатов имеют в кармане паспорт с гражданством другой страны, помимо Украины, то и выходит, что сегодня Украина – место, где временщики за счет народа, воспринимаемого рабами, сколачивают себе капиталы, дабы потом в других государствах пользоваться деньгами, украденными из бюджета Украины или полученными через махинации посредством обворовывания граждан.
И никто в стране не интересуется вопросом: а как же интересы государства? А их – нет. Есть личностные интересы объединенных в группу воров и временщиков, заинтересованных за короткое время сколотить состояние, используя доступ к бюджету, конвертационным центрам ими же контролируемым, схемам по отмыванию денег и завышенным ценам по тендерам. Эта группа людей, поступая по идеологии глубокого феодализма, наняла себе опричников, защищающих ее от возмущения недовольных граждан, и превратила Украину в механизм получения личных средств.
Граждане же даже не имеют возможности наказать воров, привлечь их к ответственности за содеянное, поскольку в стране нет ни личности, ни политической партии, что инициировали бы ответственность временщиков перед обществом. Причем, и это следует понимать, временщики прижились не только в нынешней партии власти. Их в парламент проводили и представители оппозиции.
Теперь же украинское общество вынуждено наблюдать неприглядную картину - как ворье, которое отлучают от власти, преспокойно едет в Россию, США, Европу и там живет на украденные у украинского народа деньги.
То, что Александр Шепелев, вор, укравший деньги «Родовид банка» и обвиняющийся в заказных убийствах, оказался гражданином Канады, только подтвердило факт: большинство временщиков из Верховной рады, кабинета Министров, высокопоставленных чиновников и всевозможных министерств и рад позаботились о том, чтобы у них были паспорта других стран, в которых они смогут доживать свои дни, тратя деньги украинских налогоплательщиков. Такой план воплотил Черновецкий, обворовавший киевлян, а теперь спокойно катающийся между Грузией и Израилем. Не исключение и Бакай с Хорошковским, спокойно живущие в России.
Учитывая же, что в Украине нет ни лидера, ни политической силы, готовых привлечь воров к ответу, а украденные ими деньги вернуть в бюджет Украины, то теперешние временщики не бояться, что ворованное у них конфискуют, а их притянут к уголовной ответственности либо по украинскому уголовному кодексу, либо по закону государства, в которое они убежали, прикрывшись паспортом этой страны.
А ведь не секрет, что у 80% представителей власти есть паспорта других стран. Вот, учитывая, что СМИ сообщали о том, что у Рината Кузьмина есть израильский паспорт, то, рассуждая о сообщениях о его отставке, можно предположить, что он втихаря выедет в Израиль и не ответит за нарушения закона Украины. Также думает спрятаться в России и Табачник, сколотивший состояние на бюджетных средствах министерства образования. Да и Богатырева, и Бойко, и Фирташ, и многие другие не боятся ни украинского ни другого правосудия, поскольку уверены, что никто их за воровство к ответу не притянет.
Если же еще вспомнить, что, вопреки логике и здравому смыслу, украинский ЦИК легко регистрирует в народные депутаты граждан других стран, и даже министерство обороны возглавляет тот, кто после спокойно укатит в Россию с награбленным из Украины, то осознаешь: нет государства Украина. Есть территория с народонаселением без защиты, которую грабят любые временщики, не боящиеся, что их накажут за содеянное.
Так что народу Украины пора поумнеть. А представителям оппозиции следует предложить народу жесткий план наведения порядка в стране, среди которого: строгий контроль бюджетных денег, экстрадиция сбежавших из страны воров и возврат ими украденного в бюджет страны. Тогда и внешний долг можно будет легко погасить.

Лина ТЫХА, 

«К и з»

В РФії команді В. Кличка не дали оглянути зал:

  • 05.10.13, 20:55
 тренер не виключає провокацій

"По суті, Володимир їде додому до Повєткіна, щоб там же його і побити. Він буде бити цього хлопця у нього вдома! Тому ми ставимося до цього візиту насторожено, очікуємо провокацій", - сказав Бенкс.

Водночас, менедежр братів Кличків, Бернд Бенте розкритикував організаторів поєдинку .

"Все йде не так, як треба, - наводить слова Бенте Hamburger Morgenpost, - Ми практично не отримуємо інформацію про події. Ми не отримуємо відповіді на багато питань. Нам досі не відомо розклад на вечір бою. Нас навіть не допустили оглянути зал. Багато умов, які прописані в контракті, поки не виконані. Думаю, що це все робиться спеціально".

"Ми з повагою ставимося до команди Кличка в будь-якому випадку. Щоб вони там не говорили, ми не опустимося до базару та образ", - написав у своєму твіттері організатор бою Андрій Рябинський.
Як повідомлялось, 5 жовтня в Москві відбудеться поєдинок Володимира Кличка з Алєксандром Повєткіним.

Европе: Господа, Янукович и вас хочет объегорить

  • 04.10.13, 22:08
vuaerizm1
 

Мировая практика дипломатии всегда держалась и держится на слове чести. Так уж повелось: пообещал державный муж на мировом уровне что-то воплотить, значит – слово держит.

Да вот только Янукович – не державный муж. Мелкий шулер с громаднейшими амбициями решил про себя, что уже держит Бога за бороду: американцев – подкупил, впустив Shell добывать сланцевый газ, не забыв стянуть свою долю, русским – показал кукиш, ссылаясь на Европу, а европейцев пытается уговорить поступится европейскими ценностями, надеясь, что Меркель – полная дура.

Его позиция по Тимошенко, мягко говоря, настораживает. Можно Юлю любить или не любить (например, автор этих строк, в свое время, размазывал Юлино белое братство, критиковал ручное управление экономикой и открыто говорил о том, что именно Тимошенко первой попыталась перевести суды в ручное управление). Но, как звучит известное крылатое выражение: Сократ мне друг, но истина – дороже. Истина же заключается в том, что Янукович – жестокий, хладнокровный садист-социопат, желающий узурпировать всю власть в своих руках и контролировать все и вся, нетерпящий никакой конкуренции и панически боящийся Тимошенко, как политического соперника.
Упрятав Тимошенко за решетку, он обезопасил себя в том, чтобы не потерять ТРОН, поскольку страну воспринимает сугубо как «свое личное» имущество, которое он ни с кем не собирается делить.
Тимошенко в тюрьме – спокойствие для Януковича. Поэтому он делает все, чтобы она там и оставалась. Истина заключается не в том, что Тимошенко – цаца, а в том, что Янукович – подонок! Его обещания Коксу и Квасьневскому о том, что вопрос Юли будет решен, его торги с Меркель о выкупе за Тимошенко, его ссылки на закон - уже порядком поднадоели. Тем более, что если следовать букве закона, то газовое дело Тимошенко уже должно было пересматриваться, а выполнение решения ЕСПЧ (что ооочень законно), позволило бы решить проблему, висящую над Украиной, как Дамоклов меч.
Ан, нет! Любая законность для Януковича – фикция, поскольку то, как он украл Межигорье, как сделал сына миллиардером за бюджетные деньги, как нагло сам у себя за средства налогоплательщиков в 100 тысяч гривен в месяц арендует комнату в Межигорье, как получает гонорары за ненаписанные книги, только доказывает, что для него закон – пустое место.

Но при этом пани Г говорит о милосердии гаранта. "Я верю, что подписав ассоциацию, став прочно на ноги, президент Украины, который ищет выход из этой ситуации (по Тимошенко – ред.), найдет выход и облегчит судьбу своей оппонентки. Но облегчит не под давлением государств и чужих лидеров, не под угрозами... нет, он сделает это с высоты своего милосердия, своего христианского убеждения и своей сущности...", - продолжила Герман.
Стало смешно. А где было милосердие Януковича, когда пенсионерке дали 10 суток за отрезанную ленточку на венке Януковича? Где было его милосердие, когда весь мир говорил о видео из палаты Тимошенко? И, наконец, где было это милосердие, когда тем же предпринимателям, вышедшим на Налоговый майдан, дали восемь лет за «разбитую плитку» на Майдане Независимости в Киеве или впаяли 14 лет тюрьмы Запорожцу?
Но что точно можно понять со слов пани Г, так это то, что Янукович хочет объегорить и европейцев, оставив Тимошенко за решеткой любой ценой. И это не смотря на то, что экс-председатель Европейского парламента Пэт Кокс заявлял, что миссия Европарламента по наблюдению за решением в Украине проблемы выборочного правосудия передала представителям властей страны несколько предложений для решения дела Юлии Тимошенко.
Янукович уже не единожды обещал Европе и США решить вопрос с Тимошенко (хотя бы путем декриминализации статьи, по которой ее посадили). Но – обманул. Он вообще не берет за правило выполнять данные обещания, поскольку для него пообещать – это обмануть, для достижения поставленной им цели. Но как только цель достигнута, то выполнять обещанное уже не обязательно. И то, сколько раз он уже обманывал европейских политиков, тому – стопроцентное подтверждение.
Лгать для Януковича так же естественно, как птичке, гадить на головы людям. Его это – ни к чему не обязывает, ведь к ответственности за лживые слова его никто не притягивает, да и вообще он уверен в своей безнаказанности, что способствует развитию у него полной вседозволенности.
Так что, господа европейцы, не верьте тому, что обещает украинский негарант, ведь гарантировать он – ничего не может. Его как раз и можно только дожать санкциями, ведь единственный язык, который он понимает – язык силы. В таком случае, он, как и любой уголовник, сразу же сдает подельников и становиться смирным.

Лина ТЫХА, «К и з»

Гребаный стыд…

  • 04.10.13, 19:41


 

В здании ЦА СБУ, на Владимирской, 33 висит вот такая насмешка. Классное фото. Хорошковскому бы в кино сниматься. Смотришь и думаешь – вот, настоящий боевой генерал, прошедший все ступеньки от лейтенанта до генерала армии, суровый, закаленный жизнью мужик. Только шрамов не хватает, и колодки орденов. А на деле ведь какой-то полупокер, метросексуал или еще что похуже, которому если сниматься, так только в шортиках. Напомаджена истота, которая прикинулась боевым генералом и не постыдилась надеть мундир.

ord-ua

Навіщо звільнили Кузьміна?

  • 04.10.13, 17:15
Навіщо звільнили Кузьміна?

Звільнення Рената Кузьміна з посади першого заступника Генерального прокурора з подальшим засланням у Раду нацбезпеки та оборони на перший погляд виглядає логічним продовженням політичного курсу, якого притримується Віктор Янукович. Логіка дій проста: Янукович, вимушено або ні, веде Україну до Європи, а Європа хоче звільнення Тимошенко і покарання винних. Ну, хоча б «стрілочників» - але покарання суворого.

Кузьмін якнайкраще підходить на цю роль. Увесь час існування справи Тимошенко він був «на вістрі» переслідування, перетворившись внаслідок своїх дій і заяв на фігуру абсолютно одіозну і неприйнятну для Заходу. Голова комітету з закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок навіть називав Кузьміна відповідальним не лише за справу Тимошенко, але й за інші випадки вибіркового правосуддя.

Тому звільнення колись всемогутнього заступника Генпрокурора цілком може бути частиною домовленостей між Януковичем та європейськими дипломатами, умовою успішного підписання Угоди про асоціацію у листопаді. Причому – передостанньою умовою. Останньою, як відомо, є звільнення Юлії Тимошенко.

Власне, саме таку версію подій «Главкому» підтвердили джерела, близькі до Кузьміна. «Оскільки у нашій державі рішення ухвалює лише одна людина (Віктор Янукович – «Главком»), і ця людина вирішила вести нас до Європи – Кузьміна звільнили, щоб зробити Європі приємно», - сказав співбесідник.

Такої ж думки дотримується і народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль. «РНБО знівелювалося до рівня «нижче плінтусу». Будь-як посада там не є почесною», - вважає нардеп. На думку нардепа, Кузьміна призначили «стрілочником»: «Ну хіба він міг би без рішення вищих осіб держави щось там розслідувати? Його б зняли одразу».

Адвокат Юлії Тимошенко Сергій Власенко теж вважає, що Кузьмін міг стати розмінною фігурою поступок української влади у переговорах з ЄС. «Можливо, Кузьмін став жертвою спроб Януковича показати, що він найбільш одіозних людей прибирає», - сказав адвокат, однак припустив, що могли бути й інші причини – наприклад, «безбашенність» Кузьміна у веденні справ або конфлікт з генеральним прокурором Віктором Пшонкою.

Що стосується справи Тимошенко, то тут і Власенко, і Москаль в один голос твердять, що вона залежить виключно від волі особисто Януковича, і Кузьмін є лише виконавцем рішень президента. Отож, на їхню думку, саме по собі звільнення Кузьміна не дає підстав для особливого оптимізму прихильникам бранки Качанівської колонії.

Народний депутат Анатолій Гриценко бачить одразу дві причини звільнення Кузьміна. «Перша причина – зовнішня: Януковичу зараз вкрай необхідно послати Євросоюзу хоч який-небудь заспокійливо-позитивний месседж щодо «вирішення питання Юлії Тимошенко». Тим більше, що 15 жовтня місія Кокса-Кваснєвського має доповідати Європарламенту свої висновки і пропозиції», - написав він на своїй сторінці у Facebook. Другою причино, вважає Гриценко, є спроба погасити медійний шум з приводу заяв Кузьміна про те, що він розслідував лише справи, які йому наказував розслідувати генпрокурор Віктор Пшонка. «Дуже необережна заява, щоб на неї не зреагували "нагорі". Водночас, вона є свідченням того, що зі звільненням Кузьміна у Генпрокуратурі якихось змін на краще, в т.ч. щодо вибіркового правосуддя, очікувати не варто, адже Пшонка-начальник у кріслі залишився. Можливо, лише медійного галасу стане менше...», - вважає народний депутат.

Однак наразі не відомо, наскільки «заслання» Кузьміна є саме «засланням». Наприклад, народний депутат від УДАРу Павло Розенко вважає, що екс-заступника генпрокурора перевели на більш відповідальну ділянку роботи. «Я розцінюю призначення Кузьмина до РНБОУ як один з етапів створення антикризової команди Януковича. Команди, яка зможе забезпечити його повторне обрання у 2015 році… Очевидно, що завданням Кузьмина буде координація усіх силових органів під час виборів Президента 2015 року», - вважає Розенко.

В оточенні самого Кузьміна «Главкому» ясно дали зрозуміти, що не вважають зміну місця роботи опалою, а, швидше, способом на деякий час сховати скандального прокурора від занадто уважних очей опозиції і євродипломатів. «Андрія Петровича Клюєва теж у свій час заслали до РНБО – і що, довго він там пробув? А тепер йому довірили найцінніше – (забезпечити – «Главком») другий президентський термін Януковича».

Те ж саме, ймовірно, готують і для Кузьміна. «Пройде якийсь час, і з’явиться, наприклад, слідчий комітет на кшталт тих, які існують у Росії. До речі, вони і у нас у законодавстві прописані… Більше того, кабінет заступника голови РНБО знаходиться у одній будівлі з кабінетом Януковича – не те що кабінет заступника Генпрокурора. Тому якщо це і «заслання», то з наближенням до «тіла», - натякнув співрозмовник «Главкому».
Олексій Бик,

Які людські покидьки заважають встановленню демократії у Києві?

  • 03.10.13, 23:53
<span class=' bold ' >С.О. Які людські покидьки заважають встановленню демократії у Києві? </span>
03 октября 2013

1. Чесно кажучи, йшов на мітинг біля Київ ради без особливої надії на підйом киян проти узурпації влади Януковичем та Поповим. Не влада сильна – київська спільнота недостатньо активна. Тому і негаразди, навіть нещастя, які випадають та ще випадуть на їх долю – нехай шукають у власному дзеркалі – там причини їх проблем…

    

2. Щоб казати, що «нами керує «окупаційний режим» - потрібно бути чесними перед самими собою: режиму Януковича немає потреби бути особливо жорстокими, як справжні окупанти – досить лише арештувати одного чи іншого активіста – і дехто з мнимих прибічників опозиції почне судити про провини та погані моральні якості арештованих та засуджених.

 

3.  До речі, перед Київською Радою ми позбулися розчарування – є в Києві люди, які ладні не миритися з узурпацією влади та пограбуванням столиці ставлениками Януковича. Були розтрощені металеві огорожі перед шеренгою беркутівців та міліціонерів. Намагання міліції перешкодити цьому призвела до бійок між міліцією та мітингувальниками «Батьківщини», «Свободи» та «Спільної Справи». І декого з «УДАРу».

 

4. Міліція застосувала сльозогінний газ, і це дійсно правда, бо особисто відчув його сморід.  

     Юрій Одарченко, голова київської організації «Батьківщина», ще позавчора сказав, що мають намір на 2 жовтня збирати представників київської громади міста у кількості не менше 1 тисячі чоловік провести збори у Актовому залі Київради. Зрозуміло, ніхто із влади не звернув уваги на ці звернення місцевої громади – і довелося її проводити біля будівлі Київради. Коли не було ні дозволу, ні можливості ввійти – почали прориватися усередину – але невдало.

І на сьогодні – це головне. Усі символічні дії ми вичерпали, вони вже не мають ніякого значення.

 

5. Проте: протестувальники почали застосовувати нові прийоми боротьби з охороною режиму: здирали шоломи, щось там розстібали та виривали їх оснащення на «сувеніри», почали вихоплювати одного за одним міліціонерів та «беркутівців», намагаючись їх не бити, а просто виштовхувати убік через натовп. Але деяким служителям диктатора все ж дісталося – бачили одного закривавленого міліціонера.

 

6. Звичайно до засідання нелегітимної Київради не пустили не тільки народних депутатів від опозиції – але і депутатів від опозиції від цієї нелегітимної влади. Про журналістів не було і мови. Влада Януковича при цьому пильно приглядається – «проковтне» чи «не проковтне» київська громада таке беззаконня?

 

7. Ті, що стояли під Київрадою – з цим не змирилися, але кияни в цілому – з цим змирилися. Але зручніше було з домашніх компів лаяти опозицію за недолугість, слабкість, нерішучість, навіть боягузтво(!). Цим відзначився професор Соскін, який звинуватив Арсенія Яценюка у боягузтві. Мабуть тому, що цього разу, захищаючи в другий раз Тетяну Чорновол, не розбив свої окуляри. Самого Соскіна ми біля Київ ради не бачили.

Тетяна Ніколаєнко, в кращих традиціях «Української правди» - не приймала участі в штурмі Київради – але потім, як ведуча журналістка «Української правди», проголосила про поразку опозиції під Київрадою. Чекаємо інших дописувачів від цього видання.

 

8. Шкода, але і шановний Олександр Данилюк також долучився до справи Тетяни Ніколаєнко: заявив, що краще бити не міліціонерів, які невинні, а колег-депутатів від партії регіонів, щоб ті проголосували за призначення виборів у місті Києві. Я так зрозумів, що невинних міліціонерів бити не потрібно до побиття колег-регіоналів. Цікава думка…

 

9. Опозиція провела учбовий бій за демократію в Україні, не тільки в Києві. Як тренувальний, він пройшов доволі успішно. Тут важливий не безпосередній результат, а сама по собі організація самозахисту громадянського суспільства. Герега забезпечить опозиції привід позмагатися за долю демократії в Україні. Вона вже проголосила, що призначить наступну сесію (нелегітимної) Київради.

 

10. Кияни вже відзначилися обороною меж свого існування на своїх вулицях та у подвір’ях. Але у свідомості киян ще погано узгоджуються питання місць безпосереднього проживання та питання державного устрою в Києві, дерибану земель серед близьких до диктатора чиновників. Це ще для киян доволі абстрактно.

«Конкретність» відбувається, коли вже пізно щось зробити.

Як колись у покріпачених селян…

 

11. Юрій Одарченко нагадав, що події під Київрадою – репетиція 2015 року. Не буде київських виборів – не буде і президентських. Проте кияни продовжують думати: «Не буде, і не треба!». Коли тітушки за підтримки міліції та СБУ увірвуться до квартир та підприємств киян – дійсно, вже буде пізно. Але ж цього ще немає – «може, якось обійдеться?»…

 

12. Повернемося до громадських активістів. Вони обрали своєю спеціальністю докоряти парламентській опозиції, що «вона недолуга, вона слабка, вона нерішуча, вона боягузлива»… і багато чого. Одночасно ці самі громадські активісти жаліються, що опозиція не хоче до них приєднуватися – і саме тому ці громадські активісти не можуть зібрати людей.

 

13. Але ми жодного разу не чули, щоб опозиція докоряла у тому самому цих самих громадських активістів. І взагалі, опозиція не переймається тим, щоб захищати власне добре ім’я не тільки від громадських активістів, але і від так званих «чесних, об’єктивних» журналістів типу Найєма, Ніколаєнко, Вікторія Сюмар та інші.

 

14. Адже сьогодні головна проблема саме в громадянському суспільстві, а не в громадських організаціях чи опозиційних політичних партіях. Багато, хто з рядових киян боїться чи лінується – але перелічені діячі тихо нашіптують їм, що і не варто протестувати – «адже всі вони однакові, усі покидьки»…

 

15. Тільки не питайте після цього – чому наші сусіди із заходу живуть набагато краще від нас. Там, напевно, менше «покидьків»? 


Станіслав Овчаренко
SiT