хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

У Тернополі може з'явитися пам’ятник Майстру Йоді


У Тернополі може з'явитися пам’ятник герою "Зоряних воєн" - Майстру Йоді. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, в Тернополі у 2017 році одним із переможців проектів із "Громадського бюджету" став "Пам'ятник вчителю".

Отож, у рамках цього проекту тернополянин Сергій Кутузов запропонував поставити пам'ятник всесвітньо відомому вчителю – Майстру Йоді. Отож, він 6 березня 2018 року зареєстрував електронну петицію щодо встановлення цього монумента. І на даний час, вже петицію підписали 300 мешканців Тернополя з потрібних 252. До кінця збору підписів залишилося 10 днів. 

Уже стало відомо, що петицію розглянуть у Тернопільській міськраді. Нагадаємо, що згідно проекта, вартість встановлення "Пам’ятника Вчителю" коштуватиме майже мільйон гривень із "Громадського бюджета міста".

Нагадаємо, що Йода (англ. Yoda) є вигаданим персонажем всесвіту в фільмі "Зоряні війни". Він вперше з'явився у стрічці "Імперія завдає удару у відповідь". Так, за сюжетом фільму, Квай-Гон Джинн привів юного хлопчика-раба на ім'я Енакін Скайуокер до Ради джедаїв, стверджуючи, що хлопчик є Обраним. 

І от, як найдосвідченішому учителю в Раді, як найповажнішому та найпочеснішому майстеру-джедаю Йоді віддали Енакіна Скайуокера, щоб він з'ясував, якою силою володіє він. Адже Йода був гранд-майстром Ордена джедаїв. За легендою, він був одним із найсильніших та мудрих джедаїв. Місце в Раді отримав через майже 100 років після народження, володіючи довголіттям. У віці приблизно 600 років Йода досяг титулу Гранд-майстра.

Після вивчення історії Скайуокера Йода зрозумів, що роки рабства не пройшли даремно для хлопчика, а також занадто міцна прив'язаність до матері заважатиме успішним заняттям та тренуванням. Йода гадав, що майбутнє хлопчика ще невизначено. В принципі, Йода, як повідомляє історія "Зоряних воєн", був правий, як і кожний Великий вчитель. А Великому вчителю має бути пам'ятник - навіть, у Тернополі.

І на додаток повідомимо читачам, що скульптура Йоді є вже в Україні. Вона знаходиться у київському Національному ботанічному саду ім. Гришка на алеї, що присвячена "Зоряним війнам".

2

Коментарі

128.03.18, 17:26

    228.03.18, 19:27

    Часть 1 "Скрытая угроза" - первое знакомство Йоды с Скайвокером. "Империя наносит ответный удар" - 5 эпизод, где Анакин уже Дарт Вейдер и борется со своим сыном Люком.

      329.03.18, 12:51