хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

У Тернополі відкрилася Всеукраїнська виставка модернізму



Напередодні у Тернополі відкрилася Всеукраїнська виставка модерного мистецтва. Далі докладніше про це розповість "Тернопіль".

Так, Х Всеукраїнська виставка модернізму відкрилася в арт-галереї Національної спілки художників України у Тернопільській області, що знаходиться на вулиці Сагайдачного, 13. На виставці експонуються полотна, які надали двадцять два художника, що пишуть в Україні у стилі модерну.  Вони представляють всі регіони України - Київ, Харків, Одесу, Маріуполь, Луцьк, Львів, Ужгород та Тернопіль. 

На виставці можна побачити великоформатну картину киянина Олександра Бабака, яку він створив під час пленеру на Закарпатті. Також у Тернополі вперше експонується маляр Сергій Біба з Ужгорода. Його картини вирізняються цікавим колоритом. Вперше у нашому місті представив твори львівський художник Василь Бажай, що працює в основному в великому форматі. Також експонується на виставці й інший львівський художник - викладач Львівської академії мистецтв, живописець, графік, монументаліст Микола Молчан. Новими учасниками виставки стало подружжя художників із Харкова Ірина та Віктор Погорєлові, Віктор – монументаліст, Ірина – модерніст. Вперше в Тернополі представляють свої картини й художники з Маріуполя - Володимир Харакоз, Сергій Баранник та Олександр Бондаренко.Також у виставці модернізму беруть участь малярі Борис Кузьма, Тарас Усик з Ужгорода, Сергій Савченко та Олександр Стовбур із Одеси, що вже відомі тернополянам, адже є постійними учасниками виставки модерну, так само як і Кость Борисюк із Луцька.

Крім того, на виставці можна побачити картини тернопільських художників - Оксани Дорош, Ігоря Дороша, Володимира Чорнобая, Станіслава Ковальчука, Михайла Кузіва, Володимира Купецького, Андрія Беднарчука та скульптури Романа Вільгушинського.

Як сказав на відкритті виставки голова Національної спілки художників України у Тернопільській області Ігор Дорош:

Ми представили спектр українських митців, які працюють у модерному керунку. Але можемо побачити їхні роботи й на інших виставках. Модерн – це мистецтво сьогоднішнього дня, у ньому люди виражають свій настрій за рахунок певної колористики, графіки, плям, геометричних фігур тощо. Так вони бачать світ, так малюють. Як основу для твору використовують не тільки полотно, а й тканину, картон з паперових ящиків, багато картин мають рельєфну поверхню. І це цікаво, тому що глядач може подивитися, як художник досягає рельєфності, як поєднує кольори і має можливість ознайомитися з працями відомих, сучасних українських художників.

Всеукраїнська виставка модерного мистецтва триватиме в Тернополі до 6 квітня 2018 року. Вхід вільний.


1

Коментарі

129.03.18, 12:46

"Мистецтво сьогоднішнього дня" — це постмодерн.