Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Різні світи нам світять

З поваги до опонента Nech sa paci я скопіював всі його коменти у одну замітку, а в закінченні - свій особистий висновок.


Nech sa paci


Вибачте, можливо, я не маю права Вас критикувати, але я не поділяю Вашої аж такої юнацької за формою ейфорії. Угода про асоціацію не стала завадою проти війни на Донбасі. Мало того — деякі наші виробники (наприклад, ''курятники'') жаліються, що квоти для України на пільговий експорт є мізерними, а митні збори за додатковий експорт є величезними.

Свого часу сподівався у 2013 році, що Євроасоціація якось трохи прив’яже Україну до ЄС і трохи відв’яже від Росії. Підкреслюю — ТРОХИ. Європейські інвестори потроху б заходили сюди й мали би причини потім захищати від Росії свій бізнес тут, а разом — і Україну. Наші урядовці намагалися би трохи виглядати респектабельно й культурно, а представники ЄС при потребі могли би трохи присоромлювати нашу верхівку.

Але великих надій на Асоціацію я не покладав. Тому на Євромайдан біля стели не ходив, бо це виглядало, неначе ми якісь дикуни й просимося на роботу до якогось цивілізованого дядька. Трохи принизливо, якщо чесно. Так само принизливо зараз виглядають прапори ЄС поряд із українськими такого ж розміру й на такій же висоті. Адже ми не є повноправним членами ЄС, а лише сателітом. Тобто, наприклад, інтереси німецького чи італійського бізнесу ми символічно ставимо нарівні з інтересами бізнесу українського, хоча не користуємося повноцінними симетричними можливостями, які є в Польщі чи Угорщини.
 
Якщо ціною саме за Асоціацію з ЄС і навіть безвіз були стрілянина в центрі Києва з багатьма жертвами, фрагментація нашого суспільства, втрата контролю над територіями й війна, то така асоціація мені й даром не треба.

Від Майдану я скоріше міг чекати, що Януковича трохи попустять і примусять згодом зійти зі сцени, як колись — Кучму. Або принаймні не дадуть йому вирости в диктатора, як це вже фактично сталося в Росії. Але були ризики, що протистояння зайде у фазу "або ми, або вони". Обидві сторони мали власні ресурси та кришу зовні й не могли легко перемогти одна одну. Тому я боявся, якщо чесно, що перемога будь-якої зі сторін (навіть "демократів" призведе до тяжких наслідків. Що, власне, і сталося.

Те, що Янукович 19.11.2013 таки полетів до Вільнюсу, свідчило про те, що за певних умов підписання Асоціації могло б таки відбутися. Можливо, Янукович просив від ЄС якогось великого кредиту мільярдів так на 15-20 (які потім пообіцяв дати Путін), аби до виборів закрити дірки бюджету й утримати курс гривні. Якщо він таки просив, а ЄС йому не дав, це свідчить про жлобкуватість і не мудрість західних європейських керівників — або про щось навіть гірше.

 Від нинішньої кризи в Україні ЄС трохи страждає, оскільки санкції та контрсанкції дещо вдарили по бізнесу та взагалі по психологічній атмосфері в Європі. Але деякі країни навіть виграли. Наприклад, Польща отримала принаймні мільйон робочої сили слов’янського походження, готової за 500-800 євро вкалувати по повній, яку з часом можна навіть м’яко асимілювати й перетворити на поляків. Я про це вже писав Вам раніше.

Якби в ЄС справді хотіли дуже сильно допомогти нам як "братам", могли б дати нам великі кредити чи безоплатну допомогу або попросити свій бізнес зайти активно принаймні в західну Україну. Допомогу б частково розікрали, але щось би й запрацювало. Корупція, яка в нас є, буде ще років 20 щонайменше, і ніхто її не поборе за 2 роки (навіть Лещенко з Найємом). Тому ставити умову "поборіть корупцію — лише потім допоможемо" некоректно.

Коли люди стають багатшими, вони стають самостійнішими й починають більше замислюватися не лише над тим, як сьогодні нагодувати дитину, а над проблемами корупції, влаштування свого довкілля та дозвілля. Див. Південну Корею, наприклад. У нас середній клас не настільки потужний і мудрий, аби створити, профінансувати й просунути до влади свою політичну партію.
   
У ЄС та інших західноєвропейських країнах живуть досить цивілізовані люди, що побудували в себе досить розвинуте й місцями заможне суспільство. Але їхні бізнесові та політичні еліти ставляться до своїх зі значно більшою симпатією, ніж до якихось бідних, корумпованих і маргіналізованих сусідів, яким вони начебто нічого не винні.

Хоча Майдан і "простяг руку Європі", та дала потриматися лише за лівий мізинець. Це теж добре, але на "братню допомогу" не тягне. ЄС свого часу допоміг заварити в нас цю всю кашу, але зараз не хоче компенсувати нам втрати.

Навіть у санкціях є діри, й турбіни Siemens легко опинилися в окупованому Росією Севастополі.

Тому довіри до ЄС у мене немає. Є лише інтереси — наші й їхні.

Вибачте, що написав стільки літер. Мене трохи зачепив такий Ваш оптимізм, а я більше песиміст.



Богдан Гордасевич: Я не раз і не два вказував на парадокс, що ось живуть люди в одній країні і навіть розмовляють однією мовою, але насправді вони живуть в різних Світах  Зокрема на прикладі Богдана Бо і Nech sa paci це особливо помітно, бо що я можу сказати у відповідь, коли тут однозначно є нерозуміння того, що Євромайдан та Революція Гідності були боротьбою за ІДЕЙНІ ЦІННОСТІ !!!
Виникає ситуація, як пояснювати сліпому красу веселки чи північного сяйва: скільки  не оповідай - всеодно не зрозуміє. Ну не дано! Отож я не можу ні ображатись за критичні зауваження, загалом цілком слушні за інших обставин, ні сам не хочу жодним чином образити опонента Nech sa paci.
Одні люди шукають у шлюбі репродуктивну і майнову користь, а інші шаленіють за коханням як головним - і це не є протиріччя, а просто різна світоглядна ідея буття в окремого індивіда або й громади. Я особисто прихильник другого, але не проти першого. Оце і всі мої пояснення тому, чому я радію з підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом. Це наше весілля! А що життя буде не без проблем - це кожному відомо і до, і під час, і тим паче після весілля, але якщо не радіти на весіллі чи іншому святі, тоді коли це маємо робити? На похоронах, коли вже точно ясно все добре і погане, бо риску підведено? Я подібного світогляду не визнаю, а тому я радію сам і закликаю інших до того, хто цінує духовні цінності вище за матеріальні - ВЕСЕЛИМОСЬ! Є ПЕРЕМОГА! Будьмо! Гей!   

5

Коментарі

115.07.17, 13:14

    216.07.17, 08:41

    Підтримую!

      316.07.17, 16:10

      Ой, стер. Напишу ще раз.

      Отже, дякую Вам за увагу до моєї позиції, хоч і не повагу (попри її декларування в першому абзаці).

      Наскільки зрозумів, Ви мене розглядаєте як типового представника множини людей, яких цікавлять насамперед "репродуктивні та матеріальні цінності". Але це не так.

      Якби був таким, як Ви мене уявляєте, я б не пописував у Вікіпедію, не розміщував би українські відеокліпи у своєму блозі, а то й поміняв би основну роботу.

        416.07.17, 16:10

        ***Євромайдан та Революція Гідності були боротьбою за ІДЕЙНІ ЦІННОСТІ***
        Майдан починався з Душевного Пориву Гідних Людей ПРОТИ БАНДО-Влади...
        Але далі "Революція Гідності", яку ОЧОЛИЛА і ПРОФІНАНСУВАЛА ЖИДВА, під її чуйним кєрівництвом – перетворилась у веселі "Євро-Танці на Майданці", і далі – в "Революцію ОГИДНОСТІ"!

        РЕЗУЛЬТАТ = на Самі Верхи Влади України, на горбах і трупах Майданівців, та на Крилах Ангелів "Небесної Сотні" - ЗЛЕТІЛА ЩЕ ОГИДНІША ЖИДО-ОЛІГАРХІЧНА БАНДА \яку спочатку Майдан посилав НАХ!\! – як вже бувало НЕ РАЗ...
        З чим боролись – на те й напоролись...

          516.07.17, 16:17

          ***чому я радію з підписання і ратифікації Угоди про Асоціацію України з Європейським Союзом***
          Ассоціація НЕ ДАЄ абсолютно НІЧОГО для України! - ну хіба що, як немовляті гарна цяцянка у красивій упаковці...
          Рекомендую глянути ОСТАННІ НОВИНИ про відносини Європи до України =
          http://blog.i.ua/user/295100/2026907/ = ЕС ОТКАЗАЛСЯ ОТ УКРАИНЫ...
          http://blog.i.ua/user/295100/2026914/ = НАТО НЕ БУДЕТ ВОЕВАТЬ ЗА КРЫМ!

            616.07.17, 16:22

            Перечитав свої коментарі. Дійсно — в них занадто часто трапляються слова про гроші. Але Асоціація з ЄС — це в більшій мірі справи економічні, ніж ціннісні, оскільки "Зона вільної торгівлі" та інші економічні питання займають більше половини угоди.

            Коли заходиш у тій же Вікіпедії на статтю про країну, одним із важливих пунктів, винесених окремо, окрім населення, площі, мови та державних символів, є розмір ВВП (в т. ч. в розрахунку на одну людину). Якщо країна бідна-нещасна, про духовні цінності говорити дуже важко, головне — вижити й прогодуватися. Як тільки країна підіймається економічно, в ній з'являється все більший прошарок людей, яких цікавить щось більше (див. піраміду Маслова). Тут зв'язок не лінійний, але відчутний.

              716.07.17, 17:05

              Щодо Майдану. Варто розділяти дві речі — цінності, за які виходили "обивателі", в т. ч. мої знайомі, та цінності, які мали політичні керівники та спонсори-олігархи.

              Люди виходили за свої ідеї. Якщо коротко — за краще життя й проти несправедливості. Щоправда, кожен — за щось трохи своє. Дехто — проти корупції й безправ'я, дехто — за більші зарплати, кращі дороги й медичне обслуговування, дехто — за комфортний безвіз із ЄС, дехто — проти Росії та гіпотетичної русифікації.

                816.07.17, 18:20Відповідь на 7 від Nech sa paci

                Але ті, хто намагався керувати процесом і давав на це великі гроші, думали насамперед про свої подальші успіхи. І гроші тут відіграють ой яку велику роль!

                Так чи інакше, зараз як наслідок тих подій маємо цілу купу проблем (більше підходить слово типу "дупа", перепрошую). Скільки в мене пропало нервів і взагалі здоров'я, покаже час. Питання грошей ("місячних" у мене в перерахунку на спочатку стало утричі менше, а зараз становить десь 60 % від дореволюційних) далеко не основне.

                Острівців "покращення" в океані жаху дуже мало, аби танцювати від радості. Держава ослабла, народ поділився на взаємно ворогуючі політичні секти, москалі окупували десятину україської землі. ЧОМУ РАДІТИ? Якомусь дрібному покращенню?

                  916.07.17, 18:22Відповідь на 7 від Nech sa paci

                  Я не готовий сприймати Євроасоціацію як фетиш або культ карго. Тому попри те, що Богдан Ляшко зі мною вже років три як у взаємному ігнорі (через його теорію глобальної "єврейської" змови), вимушений відсотків на 40 погодитися з його коментарями вище.

                    1017.07.17, 16:21Відповідь на 3 від Nech sa paci

                    Перепрошую, я аналізував ваші висловлювання конкретно по темі, а не вашу загальну діяльність. Тим паяе не ви один так думаєте, але у вас це було висловлено найчіткіше обгрунтовано і досить об'єктивно.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна