хочу сюди!
 

Марта

48 років, козоріг, познайомиться з хлопцем у віці 50-60 років

«недодемократії» сантиметром довершеної демократії не вимірюють.

Тут дехто з колег, яких я поважаю і люблю, б’є рекорди широти світогляду, називаючи блокування російських ресурсів авторитаризмом і "вишиватництвом". 
Мовляв, суспільство саме може відокремити мухи від котлет, потрібно дати народу вибір, народ мудрий і так далі.

По-перше, треба визнати, народ не мудрий, на жаль.. Давайте не лукавити вже з цим міфом про мудрий український народ. 
Переважна більшість суспільства далі живе в мороці – моральному, економічному, ціннісному. Хто не вірить, заведіть в приміській київський електричці розмову про політику…. Або навіть в київському метро просто поговоріть про жизнь. Подивіться на вулиці міста, балкони, вирази обличь, послухайте лексику сусідів за стінкою, музику, яку вони слухають, запитайте їх про улюблені книжки і кіно...

Олександр Пасхавер каже, що чверть суспільства є пробудженою, чверть антиукраїнською (антидержавною), а решта це інертне байдуже море. Мізки цих людей і є мішенню усіх цих Вкантактє, Одноклассников, Інтера, ТРК Ера та більшості проросійських медіа в Україні. Ці ж люди, до прикладу, проголосують за умовного Лесика Довгого за 200 грн або заведуть в парламент Рабіновича, який піднявся винятково за рахунок контрольованого телеканалу і кремлівських тез «мір любой ценой» і «війна вигідна олігархам».

По-друге, щодо відокремлення мух від котлет. Ми з вами довгими десятиліттями «балансували» політичні позиції в ефірах, робили на мордобоях рейтинги своїм каналам («я маленькій чєхов»), подавали антиукраїнську, антидержавну точку зору як «альтернативну» у наших ефірах, створювали інформаційне поле конфліктів, ворожнечі і ненависті. Мені довелося роками в ефірах вислуховувати брехню російської агентури -- Владіміра Корнілова, Іщєнка, Чалєнка, Царьова, Калашнікова, Олійника, комуністів Грача і Кілінкарова і психопата Гмирю (історика, який розповідав мені в ефірі, що Голодомор – то вигадка американців), депутатів від ПР.. І щоразу мені здавалось, що глядач бачить очевидне і розбереться. Тільки от ні, глядач не бачить!!! Переважно він ковтає цей токсичний продукт абсолютно неперетравленим. І це природньо для постгеноцидного постколоніального суспільства, заточеного на виживання. Ця катастрофа, яку зараз переживає країна, втрата територій, війна -- це власне свідчення цього нерозуміння. І в цій катастрофі є наша з вами відповідальність.

Я часто запитую, от які шанси в країни, яка знаходиться у стані війни, зберегти державність, якщо більшість телеканалів належать московським політичним емігрантам або проросійським олігархам, які просто ситуативно на боці України, і розганяють кремлівську риторику на мільйонну аудиторію щодня... (14-16 мільйонна аудиторія Інтера на дєньпобєди). Надіятися на «мудрість народу»? Ну не знаю..

А щодо широкого світогляду і незаангажованості дуже добре ще на початку війни казав Юра Макаров, що фактично ми маємо справу не просто з потужною пропагандою авторитарної держави РФ, а й з рештками тоталітарної ідеології й цінностей в головах більшості співгромадян — тут ніякої позиції журналістів «над битвою» бути не може за визначенням. Неможна міряти ситуацію «недодемократії» сантиметром довершеної демократії. Бо ми просто втратимо державу.


11

Коментарі

119.05.17, 19:16

не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?

    219.05.17, 19:18

    У мене теж дещо з декім порветься, ну і х... з ним!

      319.05.17, 19:28Відповідь на 2 від Кривовус

      У мене теж дещо з декім порветься, ну і х... з ним!

        420.05.17, 16:06Відповідь на 1 від helsan

        не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?Тому що тільки ЗАРАЗ знайшлись "розумники", які точно ЗНАЮТЬ,
        як ВТИХУЮ РОЗПИЛЯТИ $ОДИН МІЛЬЯРД$ БЮДЖЕТНИХ грошей, котрі будуть виділені на "боротьбу з вітряними мельницями"
        Тому що ВСІ оті блокіровкі ЛЕГКО обходяться за допомогою ТОР-Браузера, а також примитивного ПЛАГІНА до браузера "ОПЕРА" з назвою "VPN"!
        Як приклад = Китай, маючи набогато більші можливості, за ДВА РОКИ так і НЕ ЗМІГ САМО-ізолюватись в Світовому Інтернет-Просторі!
        НЕ ЗМОЖЕ цього зробити й Ураїна...

          520.05.17, 22:12Відповідь на 1 від helsan

          не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?А мені незрозуміло, чому врешті ми мовчки спостерігаємо, як нищать нашу державу, і нічого не робимо? Авторка таки права, 75 відсотків - отара. А 25 відправили на фронт. І дійсно, не лише Путіну це вигідно

            620.05.17, 22:20Відповідь на 5 від ab absurdo

            не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?А мені незрозуміло, чому врешті ми мовчки спостерігаємо, як нищать нашу державу, і нічого не робимо? Авторка таки права, 75 відсотків - отара. А 25 відправили на фронт. І дійсно, не лише Путіну це вигідноі отари більше ніж 75%, і не тільки )(уйлу то вигідно.

              722.05.17, 01:29Відповідь на 5 від ab absurdo

              не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?А мені незрозуміло, чому врешті ми мовчки спостерігаємо, як нищать нашу державу, і нічого не робимо? Авторка таки права, 75 відсотків - отара. А 25 відправили на фронт. І дійсно, не лише Путіну це вигідноЦе як реакція на коменти в моїй замітці! Дожила, що мене інтернет-подруга назвала "вишиватою" лишень за те, що підтримую надто запізнілий крок пірзідєнта: http://blog.i.ua/user/2675316/2017205/#p3
              \\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\

                822.05.17, 01:34Відповідь на 5 від ab absurdo

                Точніше, про "вишивату" тут: http://blog.i.ua/user/2675316/2017205/#p5

                  922.05.17, 01:41Відповідь на 1 від helsan

                  не зрозуміло чому таке рішення дозріло тільки зараз, а не в 2014 і не в 2005?Я теж. Дуже здивувала мене яКриворожанка: http://blog.i.ua/user/2675316/2017205/#p2 Ось до чого доводить сліпе слідування букви закону, незалежно від того, в якій страшній ситуації знаходиться Україна. Ось до якого абсурду доходять люди, коли війну в своїй країні бачать лишень з телевізора. Я божеволію від думки, що смотрящий із фашистської єврейської секти Хабад Гадик Габіновічь стане симпатиком нашої отари дебілів.

                    1022.05.17, 06:47Відповідь на 5 від ab absurdo

                    для 75% российские ресурсы были разрекламированы, работали над их удобством и доступностью, как понимаю не только доморощенные айтишники, вопрос стоит в том, что бы сделать наши соцсети лучше, опять же реклама, бесполезно взывать к патриотизму этих 75%, вопрос стоит в том, что бы их привлечь и перевоспитывать, к примеру на ВК и Одноватниках, есть такой девайс, как личная переписка, туда можно вставлять фотки, видео, а не как чат у нас на ресурсе, ссылки, а так же к комментариям можно добавлять демативаторы, а не ссылки на них. Конечно это мелочи, но из них состоит удобство и привлекательность ресурса, я против кацапских ресурсов и за улучшение наших, а не просто за то, что бы "непущать". Конечно это надо работать админам, а работать не хочется ... в этом весь фокус.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      4
                      попередня
                      наступна