хочу сюди!
 

Татьяна

57 років, телець, познайомиться з хлопцем у віці 55-58 років

Порошенко прибере російську мову зі своїх шоколадок

47-річний міністр економіки і власник кондитерської корпорації "Roshen" Петро Порошенко повернув на свої шоколадки українську мову.

"В мене є правило – не втручатися у діяльність компаній, акціонером яких я є. Це стосується і "Кореспонденту", і "5 каналу", і "Roshen", - написав Порошенко на власній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук". - Сьогодні "Roshen" - це не просто бізнес, це один з брендів України в світі. Питання, які стосуються мови, суверенітету і територіальної цілісності - це державні питання. Тому я ініціював обговорення цієї теми на Раді директорів корпорації "Roshen", в результаті якого мої аргументи були сприйняті: українські товари на українському ринку мають бути українською мовою. Це так само важливо, як й те, що в Україні має бути єдина державна мова – українська. Це моя позиція: вона була, є і буде незмінною".

Нагадаємо, "Roshen" змінила україномовні обгортки на шоколадках і шоколадних батончиках на російськомовні. Це обурило українців. З'явилися фотожаби "рошенівського" шоколаду з підписами "Екстрачорна русифікація. Зрадиш мову за шоколадку?" Не купувати цей шоколад закликали український письменник Іван Андрусяк та науковець, громадський діяч Максим Стріха. Президент "Roshenу" В'ячеслав Москалевський в інтерв'ю Gazeta.ua назвав таких людей тролями та зауважив: "Коли я піду на пенсію, я теж писатиму якісь листи".

"Коли дізнався, що сказав із цього приводу Порошенко, зрадів. Значить, ще є сенс боротися, - сказав Gazeta.ua Максим Стріха. - Для мене важливі дві речі. Перше - громадськість може домагатися свого і може впливати на бізнес. Друге — бізнесові зараз потрібно доводити, що відмова від української мови — це прямі збитки, принаймні, в деяких секторах. Бізнес повинен усвідомити, що найбільш наша успішна компанія, яка досі була — це "Купуй українське", з допомогою якої вдалося почистити ринок від засилля малоякісних іноземних товарів у харчовому сегменті. Вона була успішною саме через те, що "Купуй українське". З варіантом "Покупай украинское" я не певен, що вона досягнула б свого результату. А люди зі свідомістю і рівнем світогляду пана Москалевського, очевидно, цієї простої речі не усвідомлюють. І, відтак, крім усього, відкривають український ринок напливові товарів в російськомовних обгортках, оскільки емоційної різниці між тим, купувати російськомовну обгортку якогось, умовно кажучи, "Roshenа" чи російськомовну-таки обгортку якогось білоруського виробника уже немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам треба вижити" - президент "Roshen" про заміну україномовних написів на цукерках російськомовними

Стріха також зауважив, що тепер купуватиме продукцію "Roshen".

"Якщо "Roshen" змінив свою позицію, чому ж я їх не буду купувати? Звичайно, я купуватиму україномовні упаковки. Звертатиму увагу, якою мовою вони оформлять свій шоколад. Почекаю, поки кудись подінуться ті коробки з "Ассорти" і "Шоколадным замком". Але надалі, звичайно, у мене нема ніяких упереджень проти того, щоб купувати україномовні коробки "Roshen". Я вважаю, що фірма має бути винагороджена покупцями за те, що вона все-таки відрефлектувала цю позицію громади і змінила, я сподіваюсь, реально змінила, що це виллється у якісь справи, а не просто заяви".


Аліна СТРИЖАК

http://gazeta.ua/articles/life/_poroshenko-pribere-rosijsku-movu-zi-svojih-shokoladok/469225
Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_poroshenko-pribere-rosijsku-movu-zi-svojih-shokoladok/469225">Gazeta.ua</a>
24

Коментарі

126.11.12, 17:10

Бойкотувати все рівно будем далі!

    226.11.12, 19:07

    Мабуть згадав,що стояв на майдані.

      анонім

      326.11.12, 19:46

      Не иреба забувати і про президентські амбіції Пєті ПаРашенко. Ці обгортки московською говіркою могли дорого коштувати йому.

        426.11.12, 22:34

        От коли будуть в магазинах шоколадки з українськими написами, тоді й будемо думати, а зараз шоколадки москальські. Навмисне нині зупинилась подивитись.

          527.11.12, 01:44Відповідь на 4 від dytyna

          Вас влаштує шоколад "Світоч" з українськими написами, який до України має приблизно таке ж відношення, як я до Північної Кореї??

            627.11.12, 11:44

            "Порошенко прибере російську мову зі своїх шоколадок"
            Так те ГІВНО в шоколадних блискучках НЕМОЖЛИВО ЇСТИ, незалежно від того, якою мовою на них написано!
            Порошенко, ВЕРНИ ШОКОЛАД в свої "шоколадки"!!!

              Гість: lkjmn

              727.11.12, 12:13Відповідь на 6 від Богдан Ляшко

              "Порошенко прибере російську мову зі своїх шоколадок"
              Так те ГІВНО в шоколадних блискучках НЕМОЖЛИВО ЇСТИ, незалежно від того, якою мовою на них написано!
              Порошенко, ВЕРНИ ШОКОЛАД в свої "шоколадки"!!!

              100%

                827.11.12, 12:18

                Срані флюгери

                  927.11.12, 12:20Відповідь на 5 від Al KazlOFF

                  На жаль, ні. Він надто хімічний, у мого тата від нього болить шлунок.

                    1027.11.12, 12:28Відповідь на 9 від dytyna

                    На жаль, ні. Він надто хімічний, у мого тата від нього болить шлунок.Це не показник хімічності.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна