Такая обалденная капуста получается, да! я так делал. А еще я научился готовить кильку в томате, помните? а нужно все го лишь, банка кильки и консервный нож, так просто и вкусно иногда бывает
Ну я завжди "на око" беру.
На велику миску посіченої капусти( 4капустини) кидаю 2 пригоршні тертої моркви, одна пригоршня солі, пів пригоршні цукру, кмин за смаком.
Все це ретельно вимішую і в бочечку утрамбовую. Кладу гніт і накриваю марлею, капуста пускає сік і кваситься 5-6 днів.
Потім розкидаю у банки 3 літрові і кришками пластмасовими накриваю і у холодне місце (підвал, балкон, якщо утеплений)...
Найпротіший рецепт: беру 4 - 4.5 кг білокачанної капусти, шинкую звичайним гострим ножем, добавляю натерту моркву 2 шт середнього розміру. Все це гарно перемішую у великій мисці. Кидаю гарну столову ложку солі на склянку води, розчиняю сіль перемішуванням у склянці. Поливаю розчином капусту і гарно знову перемішую. Потім накладаю капусту в 4-літрову каструлю, гарно втрамбовую. Притискаю капусту трохлітровою банкою води поставленою на тарілку. Раз чи два під час бродіння знімаю прес (банку з водою) та роблю проколи маси, щоб не накопичувався газ в середені, щоб капуста не набула гіркоти. Процес бродіння закінчується через три доби, виходить 3 літри квашеної капусти
Найпротіший рецепт: беру 4 - 4.5 кг білокачанної капусти, шинкую звичайним гострим ножем, добавляю натерту моркву 2 шт середнього розміру. Все це гарно перемішую у великій мисці. Кидаю гарну столову ложку солі на склянку води, розчиняю сіль перемішуванням у склянці. Поливаю розчином капусту і гарно знову перемішую. Потім накладаю капусту в 4-літрову каструлю, гарно втрамбовую. Притискаю капусту трохлітровою банкою води поставленою на тарілку. Раз чи два під час бродіння знімаю прес (банку з водою) та роблю проколи маси, щоб не накопичувався газ в середені, щоб капуста не набула гіркоти. Процес бродіння закінчується через три доби, виходить 3 літри квашеної капустиух ты!!!
Коментарі
Зa*рa*зa
116.11.17, 18:21
седни утоптало 3лбанку
Южный Соус
216.11.17, 18:26Відповідь на 1 від Зa*рa*зa
знатный рецепт ! Утоптать 3лбанку...седни...(записуид)
LANCE
316.11.17, 18:27
Тю...
Берёшь капусту... Побольше.
И квасишь)
Зa*рa*зa
416.11.17, 18:31Відповідь на 2 від Южный Соус
пытайти меня. не скажу
пехотинецМ
516.11.17, 18:35Відповідь на 3 від LANCE
Такая обалденная капуста получается, да! я так делал. А еще я научился готовить кильку в томате, помните? а нужно все го лишь, банка кильки и консервный нож, так просто и вкусно иногда бывает
Маммамія
616.11.17, 18:37
простой натуральный...шинкую, солю, морковку тру на терке, и под пресс))
Голубка
716.11.17, 18:40
Ну я завжди "на око" беру.
На велику миску посіченої капусти( 4капустини) кидаю 2 пригоршні тертої моркви, одна пригоршня солі, пів пригоршні цукру, кмин за смаком.
Все це ретельно вимішую і в бочечку утрамбовую. Кладу гніт і накриваю марлею, капуста пускає сік і кваситься 5-6 днів.
Потім розкидаю у банки 3 літрові і кришками пластмасовими накриваю і у холодне місце (підвал, балкон, якщо утеплений)...
Demiurgos
816.11.17, 18:50
Найпротіший рецепт: беру 4 - 4.5 кг білокачанної капусти, шинкую звичайним гострим ножем, добавляю натерту моркву 2 шт середнього розміру. Все це гарно перемішую у великій мисці. Кидаю гарну столову ложку солі на склянку води, розчиняю сіль перемішуванням у склянці. Поливаю розчином капусту і гарно знову перемішую. Потім накладаю капусту в 4-літрову каструлю, гарно втрамбовую. Притискаю капусту трохлітровою банкою води поставленою на тарілку. Раз чи два під час бродіння знімаю прес (банку з водою) та роблю проколи маси, щоб не накопичувався газ в середені, щоб капуста не набула гіркоти. Процес бродіння закінчується через три доби, виходить 3 літри квашеної капусти
Гість: Глаша_Я
916.11.17, 18:59Відповідь на 8 від Demiurgos
ух ты!!!а я не умею квасить капусту
Ми Ла
1016.11.17, 19:11
І я вуха погрію.