Напої у літню спекоту

  • 03.06.11, 14:49
Народ!!!!!
Уже декілька днів рятуюся від спеки!
Зранку, йдучи на роботу, беру пляшчинку з завчасно замороженою мінералкою
(доки доходжу до місця роботи - мінералка тане)

На роботі (і вдома) час від часу заварюю м"ятний чай -
дуже помічний під час спеки :)





М"ятний чай готується так:

а) береш пакетик м"ятного чаю або (так, як я) жменьку засушених м"ятних чи мелісових листків
б) кидаєш у чашку
в) заливаєш окропом
г) через хвилини 3-5 п"єш
(або чекаєш, коли охолоне, і п"єш із льодом, або ставиш у морозильник і, коли заморозиться, вживаєш)


До чаю можна додати лимон

Пиріг із румбамбару

  • 03.06.11, 12:12
Весна і літо приносять до нашого столу різноманітні страви з корисних рослин.
Одна з яких румбамбару , себто ревінь.
Так, китайські медики вважають ревінь єдиною лікарською рослиною,
яку можна беззастережно  давати дітям.
 У тибетській медицині ревінь широко
застосовують при лікуванні внутрішніх органів
(шлунка, кишечника,  жовчного і сечового міхурів, нирок).
Ревінь багатий на
білок, жири, пектини, клітковину,
органічні кислоти, вітаміни С, Е, групи В,
каротин, калій, натрій, фосфор і залізо.
З ревеню готують компот, кисіль, цукати.
Чудові смакові властивості роблять ревінь незамінним при
приготуванні зеленого борщу, начинки для пирогів, а з
молодих листків виходять смачні голубці з м’ясною начинкою.
Ревінь можна додавати у розсольник замість огірків,
у борщ – замість помідорів.

Пропоную рецепт Пирога з ревеневою начинкою:



[ Читати далі ]

Шесть неразгаданных загадок...

  • 03.06.11, 11:44
Нет, вообще-то таких загадок великое множество, но автор решил остановиться на этих шести. Почему он выбрал именно эти я не представляю, но пост интересный. Мои комментарии, как обычно - курсивом...

1) Рукопись Войнича



[ Читать полностью ]

Тиляпия

Вчера у меня был "рыбный" день. Эх, люблю я рыбку. Да и готовить её "незаморочливо". Итак, у меня йосць одна большая луковица и филе теляпии.

[ Читать рецепт ]

Ану ка, девушки! и юноши!

  • 02.06.11, 21:04
Кто чем от жары спасается - рассказывайте!
Какиие блюда помогают и уровень гормонов счастья поддерживать и такие необходимые соли в организме сохранять?

Может рецепт супчика летнего кто покажет, признаюсь никогда не готовила ничего подобного... tears

Цыпа почти по-бермудски...

  • 02.06.11, 11:33
Почему "почти"? Да по двум причинам: первая - ну нету у нас маиса... Вторая - гарнир к ней отдельно готовится и подается, а я по причине лени его сделал одновременно...
Ну и, наконец, я не цыплят взял, а куриные голени...



Вообще блюдо очень простое в приготовлении и чертовски вкусное.
[ Читать рецепт ]

Бонський супчик

  • 02.06.11, 10:59
От ми тут у товаристві "Философия желудка" все говоримо і говоримо про приготування різних там страв і їхнє поїдання.
А чи знаєте ви, ЛЮДИ, що переїдання призводить до зайвих кілограмів у масі вашого тіла.
Тому пропоную подивитись на себе в дзеркало.
Вдихнути повітря поглибше і зайнятися своєю фігурою.

Хочу запропонувати нам усім рух:

ВІД БАОБАБА ДО КИПАРИСА

Так-от, для цього я пропоную використати дієту,
що ґрунтується на основі вживання Бонського супу.
Секрет цього супчика полягає в тому, що він спалює зайві калорії,
а ваш шлунок практично не відчуває голоду.
Крім того, тіло звільняється від шлаків.
Користь від цієї дієти випробувала на собі уся жіноча частина нашого видавництва.
Деякі протримались тиждень і втратили, як задекларовано, 8-10 кг,
Інші, протримавшись лише 3 дні, - позбулися 3-4 кг
Є ряд людей, які продовжують впродовж років один день присвячувати Бонському супчикові,
І таким чином тримають свою фігуру в нормі, а тіло у здоровому вигляді.
Так-от: Коли ви вирішите "присісти" на Бонський суп,
 виключіть із свого раціону алкоголь, смаженину, лимонад і цукор.
Отже, основу дієти складає Бонський суп, що спалює калорії



Готують його так:

[ Читати далі ]

О Порше и "Жуках"...

  • 02.06.11, 10:10
Фердинанда Порше не зря называют одним из самых талантливых инженеров за всю историю автомобилестроения. Именно он является создателем «Жука» — самой массовой модели в истории человечества. Но «Жуком» его достижения не ограничиваются.

Интересно, что великий немецкий конструктор родился 3 сентября 1875 года вовсе не в Германии. Городок Мафферсдорф в то время находился на территории Австро-Венгрии (сейчас Мафферсдорф входит в состав Чехии и называется Вратиславице). Молодой мальчик с самого детства стал проявлять огромный интерес к техническим наукам. Стоит только сказать, что уже в 15 лет он построил свой собственный генератор, благодаря которому можно было освещать дом при помощи электрических лампочек. А для Мафферсдорфа это была неслыханная роскошь – в те времена электричество было только в доме бургомистра города.



[ Читать дальше ]

Ограбление по...

  • 02.06.11, 06:06
Некая организация под труднопроизносимым названием "ФГУП фильмофонд Союзмультфильм" получила право распоряжаться огромным количеством советских мультфильмов. Деньги к ним текут непрекращающимся потоком, продаются прова на выпуск ДВД, права на телепоказы, казалось бы - живи да радуйся, продавай сделанные не тобой фильмы, богатей, тем более, что с авторами делиться не надо, они же и так от государства пенсии получают. Тысяч по пять рублей. Званий у них почётных много, чего ещё-то?



[ Читать дальше ]

Искусство? Поесть? Или меню от современной художницы.

  • 02.06.11, 05:15
Перформанс Алевтини Кахідзе «4 меню» Арт-центр Я Галерея та Алевтина Кахідзе запрошують до столу скуштувати мистецькі та цілком традиційні страви. В рамках виставки «Ти вдома у Володимира Алевтини Сьюзі Пенелопи» художниця та її чоловік приготують для відвідувачів «їхнього дому» справжній суботній бранч, де бонусом до страв стане мистецька складова. Алевтина пропонує 4 варіанти меню, обираючи з яких гості долучаться до певної гри у самоідентифікацію. Будь-хто може назватись колекціонером, щоб отримати роботу художниці, або колегою, щоб поговорити з нею «на рівних». Говорячи словами самої Алевтини, можна «обрати за стравою чи за позицією (колекціонер, колега, споживач), можна спробувати щось вперше: позицію чи страву».

© Large image
Меню Колекціонера – 300 грн.
Мистецька робота авторки з виставки «Ти вдома у Володимира Алевтини Сьюзі Пенелопи» (розмір: 14х10 см, техніка: папір, гелієва ручка) 
Бокал французького вина
Охолоджена буженина, приготовлена у Музичах
Меню Споживача – 100 грн.
П'ятихвилинна розповідь про ідею та історію створення виставки«Ти вдома у Володимира Алевтини Сьюзі Пенелопи»
Бокал пива
Картопля з ребрами
Меню Колеги – 50 грн.
Будь-яке питання до авторки виставки «Ти вдома у Володимира Алевтини Сьюзі Пенелопи»
Бокал вина
Паста з морепродуктами та білим соусом/або з зеленню та сиром
Вегетаріанське Меню – 100 грн.
Бокал вина
Весняний салат
Кількість місць обмежена. Обов'язкова попередня реєстрація за тел. 050 9420509 або на email [email protected]. Реєструючись, вкажіть зручний для вас час та обране меню із запропонованих. Розрахунок буде проводитись безпосередньо перед початком акції. Акція відбудеться 4 червня в арт-центрі Я Галерея на Волоській, 55/57 о 13.00 | о 15.00 | о 17.00

25%, 1 голос

25%, 1 голос

25%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

25%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.