Популярні приколи

відео

хочу сюди!
 

ИРИНА

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 45-54 років

Санкції проти України можуть стати неминучими - Freedom House

Девід Креймер

Критика міжнародних організацій на адресу України стає дедалі гострішоюЯкщо Україна не дослухається до міжнародної критики відносно політичного переслідування опозиції і порушень прав людини, запровадження санкцій стане неминучим, заявив президент Freedom House Девід Креймер під час слухань в американському Сенаті щодо політичної ситуації в Україні.

Ґельсинська комісія Сенату США організувала виступи в Конгресі чільних представників американських неурядових організації, залучивши через Skype до дискусії Євгенію Тимошенко в Києві.

І на рівні американської адміністрації, і в експертних колах вважають, що засудження Юлії Тимошенко і інших опозиціонерів в Україні є вибірковим правосуддям і переслідуванням опозиції.

Після інформації про побиття Юлії Тимошенко конгресмен Марсі Каптур заявила, що не виключає можливості запровадження економічних санкцій проти українських чиновників.

За словами президента Freedom House Девіда Креймера, навіть факт розмов про санкції щодо України є прикрим.

"Київ помиляється, думаючи, що Україна настільки важлива для Європи, що ЄС буде залучати Україну до Асоціації і поглиблювати співпрацю за будь-яких умов. В ЄС багато власних проблем", - вважає Девід Креймер.

Він також вважає, що адміністрація Барака Обами надто багато уваги надавала співпраці в ядерній галузі з Україною і зараз має більш активно говорити про неприйнятність для Заходу порушень прав людини.

Санкції - на порядку денному

У своєму виступі в Сенаті директор євразійського відділу Міжнародного республіканського інституту Стівен Нікс наголосив, що перемога Віктора Януковича на президентських виборах в Україні була визнана міжнародними моніторинговими організаціями. Втім, за словами пана Нікса, зараз у Вашингтоні дедалі частіше говорять про застосування санкцій щодо Києва:

"Ставлення до влади змінилось і в Україні. Згідно з опитуванням громадської думки в Україні, проведеним Міжнародним республіканським інститутом у березні 2012 року, 82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ".

Євгенія Тимошенко, виступаючи перед Сенатом, закликала США долучити до обстежень її матері американських лікарів. Вона також подякувала Ґельсинській комісії за проведення вже не перших слухань в Сенаті стосовно справи пані Тимошенко.

Представники Ґельсинської комісії не виключили поїздки делегації американських сенаторів до Україні найближчим часом.

Київ йде шляхом Москви

Деякі експерти у Вашингтоні порівнюють "охолодження" відносин з Заходом в Україні та Росії. Коментуючи відмову від візиту до США на саміт Великої Вісімки Володимира Путіна, американські оглядачі згодні, що російський лідер дистанціюється від Заходу, бо хоче мати більше свободи у внутрішніх справах Росії, не озираючись на реакцію Заходу.

Дистанціювання від Заходу, на думку експерта університету Джона Хопкінса Дона Дженсена, виказує і Віктор Янукович, не бажаючи дослуховуватись до міжнародної думки стосовно справи Юлії Тимошенко:

"Путін, дійсно, запровадив власне "перезавантаження" відносин з США і Заходом, показуючи намір дистанціюватися. Але для України таке "перезавантаження" буде більш болісним. Путін і Янукович перебувають у різних умовах. Нехтування Заходом, що виказує Москва, в Україні мати і безглуздо, і небезпечно зі стратегічної точки зору".

За словами пана Дженсена, якби цинічно це не лунало, Заходу Росія потрібна більше для вирішення багатьох питань, ніж Україна, тому так обережно і з "розумінням" США поставились до відмови Путіна прибути до Сполучених Штатів.

"Україна має виборювати свою позицію в світі сама, і США завжди хотіли допомогти українському прогресу. Прикро, що Київ на це не звертає уваги", - каже пан Дженсен.

Водночас, на думку оглядачів, застосування санкцій щодо української влади є непростим питанням.

"Машину санкцій важко запустити, а потім її буде важко зупинити. Водночас поведінка української влади підштовхує Захід до таких заходів, оскільки більше ніяких позитивних стимулів, щоб змінити поведінку українського керівництва, не залишилося. Більш того, переважна більшість українців підтримала б санкції проти корумпованої владної верхівки", - вважає незалежний експерт у Вашингтоні Назар Холод.

Наталка Хижняк

bbc

10

Коментарі

121.05.12, 00:09

"82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ". Так в чому ж справа? Застосовуйте! Народ зачекався!

    221.05.12, 01:42

      321.05.12, 08:48Відповідь на 1 від Alter ego*

      "82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ". Так в чому ж справа? Застосовуйте! Народ зачекався!Вот-вот...- а то тут де-коли, де-хто вже давно виводить свої капітали "за бугор", та готує там місце для "тихого життя"....- а вони все БАЛАЧКАМИ ЗАЙМАЮТЬСЯ, ТРЕПОЛОГИ блін...

        421.05.12, 10:43Відповідь на 3 від Богдан Ляшко

        "82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ". Так в чому ж справа? Застосовуйте! Народ зачекався!Вот-вот...- а то тут де-коли, де-хто вже давно виводить свої капітали "за бугор", та готує там місце для "тихого життя"....- а вони все БАЛАЧКАМИ ЗАЙМАЮТЬСЯ, ТРЕПОЛОГИ блін... З бандитами та злодюгами розмова повинна бути короткою, причому без усяких попореджень.Бачили ми вже в 2004-му як драпають грошові мішки з України з украденими (з наповненого нами бюджету) міліонами.

          521.05.12, 12:26Відповідь на 4 від Alter ego*

          "82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ". Так в чому ж справа? Застосовуйте! Народ зачекався!Вот-вот...- а то тут де-коли, де-хто вже давно виводить свої капітали "за бугор", та готує там місце для "тихого життя"....- а вони все БАЛАЧКАМИ ЗАЙМАЮТЬСЯ, ТРЕПОЛОГИ блін... З бандитами та злодюгами розмова повинна бути короткою, причому без усяких попореджень.Бачили ми вже в 2004-му як драпають грошові мішки з України з украденими (з наповненого нами бюджету) міліонами.Бачили!!! Бачили!!!

            621.05.12, 12:50

            За чем дело стало?

              721.05.12, 13:35Відповідь на 5 від Східняк

              "82% респондентів в Україні підтримують ідею замороження міжнародних рахунків українських можновладців, причетних до корупційних справ". Так в чому ж справа? Застосовуйте! Народ зачекався!Вот-вот...- а то тут де-коли, де-хто вже давно виводить свої капітали "за бугор", та готує там місце для "тихого життя"....- а вони все БАЛАЧКАМИ ЗАЙМАЮТЬСЯ, ТРЕПОЛОГИ блін... З бандитами та злодюгами розмова повинна бути короткою, причому без усяких попореджень.Бачили ми вже в 2004-му як драпають грошові мішки з України з украденими (з наповненого нами бюджету) міліонами.Бачили!!! Бачили!!!

                821.05.12, 19:18Відповідь на 1 від Alter ego*

                  921.05.12, 20:51