хочу сюди!
 

Юлия

42 роки, рак, познайомиться з хлопцем у віці 30-50 років

Як Порошенко ловив рибку у мутному церковному вирі.


Фiлaрeт врaзuв вcю крaїнy слoвaмu прo Пoрoшeнкa: «Це стpaшнuй aфeрucт. Він вiрuть в дuявoлa, а не в Бoгa».

Святійший Патріарх Філарет заявив, що Порошенко це банальний аферист, який привіз Україні залежність від Константинополя заради свого рейтингу на виборах президента. За словами Філарета, ніякої незалежності ПЦУ не існує. ПЦУ знаходиться в повній залежності від Константинополя. По суті ПЦУ це філія Константинополя на чолі з Петром Порошенком.
Святійший Патріарх заявив, що олігарх продав Українську Церкву Константинополю заради банального рейтингу на виборах президента.
Філарет натякнув, що Порошенко вірить в диявола і не має Бога в серці. Ви уявіть собі, до якого нікчеми дійшов олігарх, якщо він підкуповував ієрархів за 20.000 доларів заради просування своєї «величі».
В інтерв’ю «Главкому» Філарет пояснив свою позицію так. З отриманням Томосу Церква стала залежною значною мірою від Константинополя, а підтримка ПЦУ з боку Порошенка виходила з його особистих інтересів – підвищення власного рейтингу.
«Як мені відомо, він (Порошенко – ред .) хотів, щоб предстоятелем був митрополит Вінницький Симеон, а не Єпіфаній. І ось, ви зверніть увагу на те, що коли архієреї голосували у другому турі фактично за двох кандидатів, то за Єпіфанія проголосувало 36 єпископів, а за Симеона – 28:
-- 2 московських,
-- 13 від УАПЦ,
-- 13 архієреїв від Київського патріархату.
Чому ці архієреї голосували за кандидата з Московського патріархату (Симеон на той момент ще був кліриком УПЦ МП – ред. )? Тому що Порошенко провів з ними роботу. Я чув про те, що комусь із архієреїв платили по 20 тисяч доларів», – повідомив Філарет.
«Цей Томос ми не приймаємо, бо ми не знали зміст Томосу, який нам дали. Якби ми знали зміст, то 15 грудня не голосували б за автокефалію. Тому що нам непотрібно переходити з однієї залежності в іншу», -- заявив Філарет.
Патріарх нагадав, що у ПЦУ немає прав ні на варення миру, ні на приналежність закордонних парафій, ні на рішення своїх внутрішніх проблем на помісних соборах.
Зараз вся країна дізналася, що для Порошенка немає нічого святого. Він використовував війну для зміцнення своєї влади, ресурси України для наживи, Церкву для підвищення рейтингу на виборах президента.
Ось вам і Томос, і мова, і віра. До речі, в повсякденному житті Петро Порошенко ігнорує українську мову. Це не є секретом. Порошенко це банальний і небезпечний фейк.

1

Коментарі

115.04.21, 08:38

Якщо ти Патріот України - ти зобов'язаний бути ТурецькоПідлеглим!

Томос - це СУЧАСНА відповідь Турецького Султана
на лист Запорізьких Січових Козаків у 1676 році!

Купив нам Пэдро Томоса.., а Томос - без ноги...
Така АвтоФекалія, ги-ги, ги-ги, ги-ги...