Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Якщо зараз думати"моя хата з краю", то затра будемо жити в зоні

  • 10.08.11, 17:26

Лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко заявляє, що Україні зараз потрібна допомога сильних демократичних держав. Про це вона сказала у відеозверненні у перерві у засіданні Печерського суду у середу. Тимошенко подякувала за підтримку всім країнам, їхнім лідерам, парламентам, українській діаспорі і окремим об'єднанням, які висловили їй підтримку.

Вона переконана, що уряди демократичних країн допомагають Україні, оскільки розуміють, що "країна зараз опинилася на межі: або вона звалиться в повний авторитаризм, який межує з диктатурою, або ми все ж таки будемо здатні вийти з цього".

"Я думаю, що якраз всі, хто сьогодні робить заяви, в першу чергу, думають про майбутнє України і захищають Україну. Я їм безмежно за це вдячна, тому що Україні сьогодні потрібна допомога сильних демократичних держав", - сказала Тимошенко.

Вона також вважає, що зараз настав вирішальний момент і для українського суспільства.

"Якщо зараз частина українського суспільства буде відмовчуватися – не по відношенню до мого арешту, а по відношенню до руйнації ключових засад побудови демократичної країни, якщо хтось захоче відчути, що його хата з краю, то потім ми всі будемо жити не у вільній країні, а в зоні, яка жодній людині щастя принести не зможе", - сказала Тимошенко.

"Тому сьогоднішня боротьба – не за звільнення Тимошенко, а за звільнення України від окупації, від мафії, корупції, несправедливості, жорстокості, беззаконня", - додала вона.

Українська правда

Громадський блог «народний репортер : арешт тимошенко» запрошує

             Голос Америки пропонує всім зацікавленим у різносторонньому висвітленні перебігу подій в Україні після арешту  колишнього прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко долучитись до наповнення громадського блогу "Народний репортер : Арешт Тимошенко".
             Блог існує, як сторінка за адресою http://tymoshenkoarrest.posterous.com/, а також у вигляді спеціального додатку до Facebook сторінки Голосу Америки, яка знаходиться за адресою.
Матеріали надані авторами також можуть бути використані в телевізійних ефірах та редакційних матеріалах на сайті Української служби Голосу Америки.
             ЯК ДОДАТИ СВІЙ ПОСТ ДО БЛОГУ:
             [email protected] - вміст листів (текст, посилання на відео, додані до листа фотографії тощо) надісланих на цю адресу після модерації автоматично опублікується в блозі, за вказаними вище адресами.
Наприклад, посилання на  відео ролик на YouTube буде відображено як активне відео віконце, додані до листа фото - як ілюстрації безпосередньо в тілі тексту, pdf-файл відобразиться в спеціальному вікні так, що його зміст можна буде читати, не завантажуючи сам файл.
Редакція Української служби Голосу Америки зберігає за собою право проводити модерацію повідомлень, які надходять до блогу "Народний репортер : Арешт Тимошенко" . Не будуть оприлюднюватись матеріали, які містять погрози, заклики до насильства, обсценну лексику, образи тощо.
             Редакція Української служби Голосу Америки просить авторів повідомлень зважати на можливість використання наданих ними матеріалів в телевізійних ефірах та редакційних статтях. Якщо ви заперечуєте проти такого використання, окремо зазначте це в вашому листі/пості.
Посилання по темі
Блог «Народний репортер: Арешт Тимошенко»
«Народний репортер» на Facebook сторінці Голосу Америки
http://www.voanews.com/ukrainian/news/ukraine/tymoshenko-arrest-posterous-127231578.html

Арест Тимошенко может всколыхнуть Украину и дойти до России

               Я рідко ставлю чужи статті, тим паче москальською мовою, але бува. Ця замітка, здається варта уваги.

         Экс-премьер-министр Украины, лидер оппозиционной партии "Батькивщина" Юлия Тимошенко, которая по решению суда содержится в Лукьяновского СИЗО, "пребывает в бодром расположении духа и не жалуется на условия содержания". …..Между тем, на Крещатике возле Печерского райсуда Киева собирают подписи под требованием освободить Тимошенко. У палаток-общественных приемных депутатов парламента Украины из блока Тимошенко ее сторонники собирают подписи под обращением к президенту страны Виктору Януковичу и генеральному прокурору Виктору Пшонке. сообщение прессы
         Лидер украинской оппозиционной партии "Батькивщина" Юлия Тимошенко является не только бывшим премьер-министром, но ещё и не самым последним кандидатом в президенты страны – как на прошлых выборах, так и на следующих. Не самая последняя по численности у неё и фракция в парламенте страны, а по результатам ближайших выборов в новый Парламент – так очень вероятно, её партия получит ещё и большинство голосов. Народ на Востоке Украины уже конкретно разочаровался в господине Януковиче, а на Западе страны – так его не любили отродясь. В сегодняшней ситуации, когда граждане из партномеклатуры Украины по 33-му разу на.бали электорат - пани Тимошенко и её партия – единственная из имеющихся на Украине политических сил, которая обладает какой-никакой поддержкой населения и хотя бы намёком на какую-то легитимность в случае победы в парламентских выборах. И тут, накануне выборов в Парламент, самого перспективного кандидата на победу садят на кичу и предъявляют ему в качестве вины «превышение полномочий» на посту премьер-министра. То есть видимо по мнению украинских прокуроров пани Юля конкретно виновата в том что не уломала Путина поставлять в Киев газ забесплатно, а ещё лучше – чтобы Владимир Владимирович доплачивал баксов по 200 за каждую тонну углеводовородов, которые на Украине милостиво согласятся потребить. Натяжки «обвинений» налицо.
          Мы конечно, со всем вниманием следим за развитием событий, однако внимание наше больше связано не столько с предъявами к пани Тимошенко, сколько с общей ситуацией на постсоветском пространстве. Ни для кого не секрет, что хотя Совок и распался много лет назад, люди в России, на Украине и в Белоруссии смотрят один и тот же телевизор, слушают одно и то же радио, читают одну и ту же прессу и обсуждают в принципе одно и то же – с небольшими территориальными различиями. И активно копируют друг друга. То есть люди живут в одном информационном пространстве. И для процессов в этом пространстве границ нет. На пути общественных настроений шлагбаум не поставишь, что хорошо поняли в Кремле в 2004-м году, после так называемой «Оранжевой революции» на Майдане. Той же осенью оранжевый цвет в Москве стал запретным. Зассали тогда в Кремле конкретно. 
         Однако ни в 2004-м, ни даже в 2008-м никаких революций не случилось. По большому счёту даже «оранжевая революция» на Украине закончилась ничем. Пан Ющенко мало того что не поменял ничего из старых номенклатурных порядков, но ещё и добавил новых, после чего собрал чемоданы с нечестно нажитым и свалил за рубеж с золотым подносом на пузе. А пани Тимошенко, которая в 2004-м всё завела, сначала дали под зад так сказать «политические партнёры», после чего «политические противники» засадили её в местную Бастилию.

По ходу, в мире бушует финансовый кризис. Закрываются даже нормально работавшие предприятия и торговые точки, потому, чтобы компенсировать убытки с поборов, постсоветская номенклатура придумывает новые «правила», «налоги» и прочее, чем делает жизнь бизнеса ещё невыносимее. Народ разоряется, закрывается - и безработных на улицах прибавляется. То есть социальная напряжённость налицо. Плюс напряженность политическая, когда в России уже дошло до того, что «гости страны» объединяются в банды под сто человек, нападают на поселки попугать местных жителей, недовольных продажей наркоты. Банды крышуют «оборотни в погонах» из земляков, а президенту и премьеру оно по хрену, каждый занят своими делами. Стоит же возмутиться происходящим беспределом кому-то из простых граждан – гражданину тут же шьют 282-ю статью.

В общем, ситуация на постсоветском пространстве давно уже прошла точку невозврата, когда противоречия между «руководством» и народом можно было решить полюбовно. Сегодня вопрос только стоит «где вспучит сначала?». А дальше оно пойдёт по всему СНГ, информационное пространство ведь единое, а воздух свободы имеет свойство передаваться. Бахнет, например, в Белоруссии, народ выйдет с вилами на улицы и воткнёт что-нибудь большое в жопу батьке – тут же процесс покатится на Юг и на Восток.

Временно, в Белоруссии, Ляксандр Рыгорович недавние акции протеста пока подавил и теперь неясно, когда белорусы опять соберутся с силами, чтобы уже окончательно решить вопрос. Однако уже начинается на Украине. Чем закончится арест пани Юли локально – можно только гадать, но стоит вспомнить, что пану Януковичу было аж три плохих знамения на президентство: рухнул памятник основателям Киева, на инаугурации сквозняк чуть не закрыл перед носом дверь к торжественной ковровой дорожке и на траурном мероприятии ветер бросил на голову могильный венок . С такими мистическими знаками умные люди вроде Ивана Грозного хотя бы на время отрекались от царства и садили вместо себя на престол каких-то клоунов чтобы подставить под удар судьбы их. Но пан Янукович решил, видимо, подставиться сам и видимо сейчас как раз входит в ту самую нехорошую полосу. У Тимошенко же наоборот, видимо, полоса сейчас другого цвета.

Мы уже писали когда-то, что пророчество Авеля о «Великой даме с золотыми волосами» было сделано касательно Руси, которой с одинаковым успехом можно считать и Украину, и Белоруссию, и Россию. То есть эта дама может появиться в любом месте. Пани Юля о пророчество знает и не просто так покрасилась в белый цвет. Причём в отличие от пани Матвиенко, которой тоже приказали облить голову перекисью, пани Юля сделала себя как политик и как предприниматель сама, по партийно-комсомольской «вертикали» её двигали только чуть-чуть, в самом начале. Таким образом на эпитет «великая» у неё побольше прав чем у Матвиенко, величие которой как политика не просматривается никак. Если у Тимошенко сейчас получится немного взбудоражить номенклатурное болото на Украине – волна неминуемо докатится и до России. И чем больше будет буза в Киеве – тем большая волна пойдёт на Восток. С учётом же того, что в 2004-м народ в Киеве хотя бы немного выплеснул эмоции на Майдане, а в Москве на котле закрутили гайки – в России выплеснет и за 2004-год, и за 2000-й, и за 1999-й, и за 1996-й, и даже за 1993-й. Потенциал уже накопился более чем критический и что случится когда оно вспучит – даже трудно пока предположить.

http://ari.ru/news/3755/

Поставлю голосувалку. Питання - чи готові ви захищати Україну?


76%, 34 голоси

4%, 2 голоси

20%, 9 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Інформаційний бюлетень

  • 08.08.11, 11:31
Випуск №27 05 від серпня 2011 року



Тимошенко готувала до арешту вже тиждень тому. Власенко зачитав записку перед арештом

Юлія Тимошенко доводитиме свою невинуватість у Європейському суді. Про це вона заявила у своєму зверненні до народу , поширеному у п’ятницю увечері. Вона готувалася до свого арешту ще тиждень тому. Тоді ж Тимошенко записала звернення до народу

"Я звертаюся до вас, щойно отримавши інформацію про те, що Янукович наказав мене заарештувати", - заявила вона. "Сьогодні у мене ще є всі можливості отримати політичний притулок у будь-якій іншій країні та захистити своє життя, свою свободу, бути щасливою зі своєю родиною. Але я нікуди не буду бігти з України. І для цього у мене є вагомі причини", - наголосила Тимошенко.

"По-перше, я не порушувала закон. Я жила і працювала для вас. У мене немає приватизованих на свою користь заводів, електростанцій, земель, корисних копалин, державних дач. Все, що має держава, я ставила на службу вам, а не крадіям від політики. Я не порушувала закон, намагалася діяти справедливо, і тому мені немає чого бігти зі своєї рідної землі", - заявила вона.

"По-друге, я не буду нікуди ховатися, бо працюючи в політиці останні 10 років, я дуже добре знаю ціну політикам та штатним борцям за народ....Остання і головна причина, чому інстинкт самозбереження, страх у моєму випадку не спрацьовують, бо за всі роки незалежності ще ніколи Україна не була в такій біді як сьогодні", - зазначила Тимошенко.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/5/6456218/


Партія «Батьківщина» починає новий Майдан

Партія "Батьківщина" розпочала безстрокову акцію протесту проти незаконного арешту Юлії Тимошенко і закликає киян, мешканців інших областей України протягом кожного дня долучатися до мирного мітингу під стінами Печерського районного суду за адресою Хрещатик, 42а.

Акція з вимогою звільнення Юлії Тимошенко, інших політичних в’язнів, припинення політичних репресій, закриття сфальсифікованих за вказівкою Януковича кримінальних справ - безстрокова.

У "Батьківщині" вірять, що, незважаючи на те, що вже ніч, а завтра починаються вихідні, кияни продемонструють громадянську позицію й першими долучаться до мітингу протесту. Акція продовжиться і під час чергового "судового" засідання, яке відбудеться о 9:00 в понеділок 8 серпня, та надалі в усі інші дні.

Більше про цю новину читайте: http://www.tymoshenko.ua/uk/article/pidtrimay-tymoshenko


Der Spiegel : Світова громадськість обурена арештом Тимошенко

Так, Президент Європарламенту Єжи Бузек зазначив, що процес проти Тимошенко є чітко політичним. У свою чергу державний міністр в Міністерстві закордонних справ Німеччини Вернер Хойер зазначив, що уряд Німеччини детально спостерігає за судовим процесом в Києві і сумнівається, що дії суду є об’єктивними.

Як додає видання The Washington Post, США та ЄС неодноразово характеризували судовий процес проти Тимошенко як «вибірковий процес» проти політичної опозиції. Видання також зауважує, що міжнародні експерти переконані у тому, що судовий процес проти Тимошенко та її ув’язнення, зокрема, є кроком для усунення кандидатури екс-прем’єра з майбутніх президентських виборів.

У той же час видання The New York Times ще раз наголосило на тому, що після приходу до влади Віктора Януковича за рейтингом Freedom House рейтинг України знизився із «демократичної» до «частково демократичної».

Водночас, Репортери без кордонів знизили рейтинг країни за нового президента з 42 до 131 (з 178 країн) місця за рівнем свободи слова.

Експерт Brookings Institution та колишній посол США в Україні Стівен Пайфер нещодавно зазначив, що «з точки зору Заходу процес є нічим іншим, як політично вмотивованою спробою вивести з боротьби кандидата від опозиції».

Більше про цю новину читайте: http://tyzhden.ua/News/28039


ВО «Свобода» - арешт Тимошенко є репресивними діями. Владі набридло грати у формальну юриспруденцію.

«Те, що відбулося сьогодні ми розцінюємо так: владі просто набридло грати в якісь ознаки формальної юриспруденції. Вона застосувала жорсткі репресивні дії», - прокоментували Інтерфакс-Україна арешт Тимошенко у прес-службі «Свободи».

У прес-службі відзначили, що суд не з ` ясовує обставин укладення газового договору, а зводить все до «перевищення службових повноважень». Ця справа понижує довіру до влади і рейтинг підтримки влади, - відзначають у «Свободі»

Більше про цю новину читайте: http://obozrevatel.com/politics/pochemu-dela-timoshenko-i-lutsenko-sleduet-schitat-politicheskimi.htm


  Ця розсилка виконана у відповідності з ст. 34 Конституції України ст. 18-19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст. 5 Закона про інформацію.
Якщо цей лист Ви отримали випадково просимо прийняти наші вибачення.
 

Арешт Юлії Тимошенко! Відео факти. Дивись Україно! .

  • 07.08.11, 20:06

Перед читанням вироку Родіоном Кірєєвим в суді над Юлією Тимошенко

Юлію Тимошенко збираються виводити на вулицю (в кінці матюки) Тимошенко садять в автозак

Беркутівці розштовхують людей і виводять Юлію Тимошенко, обступають та супроводжують екс-премьєр-міністра в автозак, істерики, паніка

Репортаж 5 каналу з місця подій, де відбувся арешт екс-премьєр-міністра Юлії Тимошенко

Вигляд з даху над Бесарабською площею на панораму арешту Юлії Тимошенко, натовп людей біжить з натовпом Беркуту, що супроводжує автозак з Юлією Тимошенко

Freedom house: тимошенко хочуть змусити мовчати

  • 05.08.11, 22:14

Freedom House висловлює своє обурення з приводу арешту українського екс-прем'єра і лідера опозиції Юлію Тимошенко і закликає до її негайного звільнення.

Про це говориться в офіційній заяві організації.

"Це дія, в якій відсутній будь-який авторитет, як в очах міжнародного співтовариства, так і серед багатьох українців. Це останній раунд у невпинному переслідуванні уряду Юлії Тимошенко та інших провідних політичних опонентів", - вважають в організації.   Freedom House зазначає, що "сам процес (над Тимошенко) був затьмарений серйозними порушеннями процедури".

"Суд відмовив Тимошенко в юридичному представництві в двох випадках: провели розгляд без неї або без присутності її адвоката. Більше того, українське законодавство не дозволяє, щоб такі скарги надавалися в той час коли допитують свідків", - нагадали в організації.

"Ми завжди були тієї думки, що правову кампанію проти Тимошенко представляє неправильне використання судових розглядів, щоб чинити тиск на опозиційних політиків", - сказав Девід Крамер, президент Freedom House.

В організації зазначають, що процес "зміцнює розуміння того, що нинішня адміністрація вибірково переслідує Тимошенко з метою примусити її замовкнути".

"Для Сполучених Штатів та Європейського Союзу, щоб Україну бачили як надійного партнера, Україна повинна зробити більше, щоб продемонструвати свою прихильність верховенству права і покласти край таким помилковим розглядам", - наголошується в заяві.

http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/5/6456897/

Захід: Тимошенко «світить» умовний термін (світова преса)

  • 04.08.11, 18:47
Generic – A photo of International and Russian newspapers, Prague, 17Jun2009

Generic – A photo of International and Russian newspapers, Prague, 17Jun2009

Прага – Серед ключових політичних ризиків в Україні західні експерти бачать і судовий процес над одним із лідерів української опозиції Юлією Тимошенко. Один із прогнозів з цього приводу такий, що лідерові «Батьківщини» загрожує внаслідок суду умовний термін і «відлучення» від наступних виборів до парламенту в 2012 році. Аналітики також наводять думки західних чиновників про те, що за «українським фасадом» нині «ховаються зруйновані будівлі» української демократії. Впливові видання також публікують прогнози відомих західних експертів з приводу ймовірних наслідків президентських виборів у Росії, у яких звучить твердження про те, що «США погодилися з перевагою Росії у «ближньому зарубіжжі».

Агентство Reuters оприлюднило черговий прогноз найближчих ключових ризиків щодо України. У ньому виділяють, як фактор поточної політичної напруженості, суд над Юлією Тимошенко, а також ризики неотримання Україною чергового траншу кредиту МВФ у разі зволікання з реформуванням платежів у енергетиці. Звертають увагу на зростання напруження у російсько-українських стосунках у зв’язку з газовим питанням та подальші ризики з відтоком із українських теренів іноземних інвестицій, коли й надалі приватизація на ринку України непрозора і триває владний тиск на великих іноземних інвесторів. Тут також відзначено точки зору провідних аналітиків з приводу ймовірних наслідків суду над Тимошенко, у зв’язку з чим західні експерти прогнозують «умовний вирок», як найбільш ймовірний результат процесу, що заборонятиме Тимошенко брати участь у майбутніх виборах, не перетворюючи її у потерпілу перед громадськістю».   Американське видання «Global Post» не виключає, що нинішній судовий процес над Тимошенко, котрий «стає своєрідним цирком», можливо перетворить підсудну у «політичну страдницю». Тим більше, що вона «відкрито кепкує з головуючого судді, а зовні відбуваються жваві пікети її прихильників і противників». Водночас видання не бачить у цьому суді нічого смішного, бо західні політики серйозно насторожені щодо «політичного підтексту» цього процесу і лише очікують, як «далеко зайде обвинувачення». Спостерігачі, як наголошує «Global Post», «вже жахаються з перспективи, якими брудними і корумпованими можуть бути парламентські вибори у жовтні наступного року». «Однак, – як зауважує видання зі США, – одна сфера не постраждає – це зусилля України на шляху до угоди про співпрацю з ЄС». Але, як непокоїться «Global Post», «ситуація може стати парадоксальною: через рік Україна може опинитися ближче до ЄС та виявитися ще більш авторитарною». Це збиває з пантелику деяких західних дипломатів і чиновників, котрі порівнюють ситуацію в Україні з підготовкою до Євро-2012, коли «за пофарбованим фасадом ховаються зруйновані будівлі».   Директор Центру Європейських реформ із Брюсселя Чарльз Ґрант на сторінках лондонської «Файненшел Таймз» зазначає, що зовсім не важливо, хто стане у 2012 році президентом Росії, бо «домінуючою постаттю залишиться то й же Володимир Путін» і ймовірність «більшого плюралізму в Росії, посилення диктатури закону проти корупції, диверсифікації економіки у більш незалежну від експорту сировини» майже дорівнює нулю, бо «такі зміни можуть загрожувати основі влади і багатству правлячих кланів». Чарльз Ґрант також вважає, що і в зовнішній політиці Росії Путіна не варто «очікувати різких змін», бо в Москві сприймають «перезавантаження» у стосунках зі США лише в російських інтересах та й «росіяни думають, що США прийняли, як належну, перевагу Москви на ближніх територіях, включно з Україною». Василь Зілгалов http://www.radiosvoboda.org/content/article/24284658.html