Про співтовариство

Тут об’єднуються ті, хто хоче внести вклад, в підтримку лідера опозиції Юлії Володимирівни Тимошенко.Тут розміщуюся статті, з інформацією, яка допоможе людям розібратися, з інсинуаціями, та потоком пропаганди, а також інформація про діяльність лідера БЮТ, та її політичної партії.
Учасником співтовариства може стати блогер, який розділяє політичні погляди БЮТ.
Вид:
короткий
повний

Група підтримки ЮВТ

Науковці заявляють, що в діях Тимошенко відсутній склад злочину

  • 01.09.11, 12:32
img_1527.jpg

Вітчизняні науковці на основі аналізу матеріалів кримінальної справи, порушеної проти екс-прем’єр-міністра України Юлії ТИМОШЕНКО, зробили висновки, що в її діях відсутній склад злочину. Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні в інтерв’ю журналістам під час судової перерви повідомив адвокат Ю.ТИМОШЕНКО Юрій СУХОВ. Зокрема, за його словами, він отримав науково-консультаційний висновок щодо постанови про притягнення Ю.ТИМОШЕНКО як обвинуваченої від завідуючого кафедрою кримінального права та кримінології Національного університету ім. Шевченка професора Петра АНДРУШКА, в якому, серед іншого, зазначається: «Аналіз матеріалів справи, як вони викладені в обвинувальному висновку, дає підстави для висновку, що в діях ТИМОШЕНКО Юлії Володимирівни відсутній склад злочину, передбачений ст. 365».

Як зазначив адвокат, в цьому висновку дається чітке його обгрунтування, а також підкреслюється, що прем’єр-міністр мав право видавати відповідні газові директиви, що вона діяла в рамках чинного законодавства і жодних порушень закону, які можуть бути оцінені в рамках кримінального законодавства, вона не допустила. Більше того, продовжив Ю.СУХОВ, у висновку чітко зазначається, що за результати господарської діяльності НАК «Нафтогаз України» прем’єр-міністр України не може нести жодної  відповідальності, а відповідно - відсутній причинний зв’язок між наданням директив і нібито завданням якоїсь шкоди цьому підприємству.В контексті сказаного Ю.СУХОВ наголосив, що цей висновок буде доданий до матеріалів справи, «оскільки це є думка фахівця найвищого рівня в Україні».

Крім того, враховуючи висновок, захист Ю.ТИМОШЕНКО подасть клопотання про закриття кримінальної справи стосовно екс-прем’єр-міністра у зв’язку з відсутністю у її діях складу злочину. У свою чергу інший адвокат Ю.ТИМОШЕНКО Микола СІРИЙ поінформував, що захист має в своєму розпорядженні ще один висновок від експертної групи «Альтернатива», яку очолює колишній голова Київського науково-дослідного інституту. За словами М.СІРОГО, цей висновок також зроблений експертами за матеріалами справи і в ньому також зазначається, що жодних порушень чинного законодавства при укладені газових контрактів не було і жодної економічної шкоди немає. «Адже всі посилання (органу досудового слідства – УНІАН) на міждержавні угоди є необгрунтованими, оскільки міждержавні угоди між Україною і РФ стосуються виключно транзиту російського газу територією України і жодним чином не стосуються закупівлі російського газу для внутрішніх потреб України, а тому змішування цих понять є безпідставним в контексті цієї кримінальної справи», - сказав М.СІРИЙ, посилаючись на другий висновок експертів.

http://www.unian.net/ukr/news/news-454084.html

Кірєєв відмовив в ознайомленні з 22-м томом і перейшов до 23-го

  • 31.08.11, 14:43
pr_a6905.jpg Головуючий у справі Юлії Тимошенко суддя Родіон Кірєєв розпочав дослідження 23-го тому матеріалів кримінальної справи проти екс-прем'єр-міністра, не оголошуючи перерву для надання можливості стороні захисту ознайомитися з матеріалами 22-го тому. 
Напередодні представники Генеральної прокуратури заявляли, що матеріали справи складаються з 21 тому, але сьогодні суддя продовжив читати матеріали томів справи, починаючи з 22-го, а прохання сторони захисту про надання часу для ознайомлення з останніми матеріалами справи для дотримання умов змагальності в суді суддею було грубо проігноровано. 
Як відомо, сьогодні захисник Олександр Плахотнюк звернувся до суду з клопотанням про надання часу для ознайомлення з матеріалами 22-го тому кримінальної справи. "Вчора захистом було використано право на ознайомлення зі всіма матеріалами справи. Захисту було надано 19, 20, 21 томи. На питання, чи є інші томи, в канцелярії повідомили, що немає. Тому захист просить надати хоча б півгодини для ознайомлення з новим томом", - сказав адвокат. 
Проте суддя Родіон Кірєєв зазначив, що нові томи формуються після кожного судового засідання, а захист може заявити клопотання після завершення дослідження всіх матеріалів справи.

Адвокат Тимошенко: дело разваливается

  • 25.08.11, 16:48

Адвокат экс-премьер-министра Юлии ТИМОШЕНКО Николай СИРЫЙ заявляет, что уголовное дело, возбужденное против его подзащитной, разваливается.

Как передает корреспондент УНИАН, об этом он заявил в интервью журналистам во время перерыва в заседании Печерского районного суда Киева.

«Дело разваливается, просто по шагам разваливается», - сказал Н.СИРЫЙ.

По его словам, «для того, чтобы было преступление по превышению власти, нужно, чтобы были убытки, а без них нет преступления».

Как объяснил адвокат, в материалах дела фактически содержатся данные, согласно которым, расходы за использованный технический газ в 2009 году такие же, как в 2008 году.

«Мы теперь читаем седьмой том материалов дела, в которых озвучиваются акты приема-передачи технического газа в 2009 году с ценой этого газа 179 долларов, а если в гривнях, на тот момент это было 7,7 курс - 1382 грн. за тысячу кубов. И эта же цена была в 2008 году – гривня в гривню. То есть, в материалах дела сама прокуратура кладет изъятые акты приема-передачи, приобретения технического газа на технические расходы «Укртрансгаза», которые категорически, четко указывают, за какую цену покупался технический газ в 2009 году. А это цена 179 долларов за тысячу кубометров технического газа», - отметил Н.СИРЫЙ.

Он отметил, что, таким образом, никакого подорожания этого газа на 30% не было.

http://www.unian.net/rus/news/news-453087.html

Інформаційний бюлетень

  • 18.08.11, 18:03
Випуск № 33 17 серпня 2011 року



Юлія Тимошенко відмовилася судити помаранчеву революцію

Екс-прем'єр Юлія Тимошенко відмовилася задавати питання екс-президенту Віктору Ющенку.

Про це вона сказала у відповідь на звернення судді Родіона Кірєєва.

"Я не буду задавати питання, бо я не хочу, щоб тут судили Помаранчеву революцію. Я не хочу, щоб тут було з'ясування стосунків між президентом і прем'єром, які пліч-о-пліч виходили у 2004 на майдан", - зазначила Тимошенко.

"Я хочу, щоб те, що сказав Віктор Андрійович залишилось на його совісті. Я не хочу задавати питання, щоб не тішити прокурорів", - додала вона.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/17/6500776


Михайло Лівінський: суд нейтралізує свідків захисту

Екс-керівник апарату прем’єр-міністра Михайло Лівінський заявляє, що не зміг надати свідчень по суті у справі Юлії Тимошенко через заборону суду мати захисника у судовому процесі, хоча це право передбачене Конституцією.

Лівінський пояснив, що просив суд отримати той захист інтересів в суді, який передбачений Конституцією, проте, «суд почав хвилюватися, і суддя сказав, що той захисник, якого я обрав - народний депутат України, юрист, який має диплом з відзнакою юридичного факультету, - не підходить суду і я маю обрати іншого захисника», - підкреслив він.

«Мене поставили в ситуацію, коли я повинен був здійснювати процесуальні дії у суді без будь-якого юридичного захисту, і це виглядало як певна пастка, в яку я потрапив», - заявив Лівінський.

Екс-керівник апарату прем’єр-міністра вважає, що таким чином суд реалізував сценарій з нейтралізації свідка, якого рекомендував суду захист. Він нагадав, що з 30 свідків, яких пропонував захист, лише одному надали можливість свідчити - Олександру Турчинову.

Більше про цю новину читайте: http://byut.com.ua/news/7519.html


У Сильній Україні розкол - Кужель не підтримала рішення Тигіпка

Заступник голови партії "Сильна Україна" Олександра Кужель вважає для себе неприйнятним вступ до Партії регіонів. Про це політик написала в Facebook.

"Сьогодні на раді партії було прийнято рішення про початок партійної дискусії. І це правда. Для мене дуже важливо, як себе будуть поводити обласні партійні організації. Вони повинні самі прийняти рішення. Я для себе рішення прийняла - для мене перехід до Партії регіонів неприйнятний", - підкреслила Кужель.

Вона також зазначила, що буде активним учасником внутрішньопартійної дискусії щодо можливого об'єднання "Сильної України" і Партії регіонів.

Нагадаємо, що в середу прем'єр-міністр Микола Азаров і віце-прем'єр Сергій Тігіпко заявили про початок процесу об'єднання партії "Сильна Україна" та Партії регіонів.

Більше про цю новину читайте: http://gazeta.ua/articles/politics/_kuzhel-pishla-proti-tigipka/395419


Україна повертається до радянської моделі економіки

В Україні продовжується монополізація економіки окремими фінансовими групами, що повертає країну до радянської моделі економіки. Про це в інтерв`ю «Главкому» заявив колишній віце-прем`єр, відомий економіст Володимир Лановий.

Лановий застерігає, що в країні посилюється ручне управління економікою. «Азаров вже розповідає, що памперси буде випускати, які масштабні у нього проекти!» - звертає увагу Лановий, - «Очевидно уряд «знає» чи займатися. А те, що кредитування економіки зупинилися і всі кошти спрямовані на урядові проекти – це їх не турбує»

«Ми повертаємося до радянської моделі економіки. Так тоді Були капітали і інвестиції, Але при цьому відбувалася абсолютна деградація економіки, - заявляє Володимир Лановий.

Більше про цю новину читайте: http://glavnoe.ua/news/n82789

Пам'ятка борця з режимом Януковича

                    Цю пам'ятку розмістила на своїй сторінці Facebook Юлія Тимошенко - http://www.facebook.com/YuliaTymoshenko  Ось тут вона знаходиться - Пам'ятка.
                    Також вона просить її розповсюдити, що я і роблю.


Збір підписів

У м. Києві на Хрещатику збираються підписи за припинення повноважень Верховної Ради та Президента. Бажаючі долучитися до збору підписів можуть зробити це також зі сторінки http://www.spilnasprava.com/wp/?page_id=37 .

Також у наметовому містечку в приймальнях народних депутатів збираються підписи на підтримку Юлії Тимошенко, які згодом будуть передані в Адміністрацію президента, аби думка виборців враховувалася. Якщо ви не можете приїхати до Києва, аби залишити свій підпис, можете засвідчити своє бажання тут у замітці і я зв`яжуся з вами для передачі вашого підпису. Також з`ясуйте, можливо у вашому місті створено ініціативні групи зі збору підписів.

Фото-події 





Рейтинг блогов
Порахуй сам

Інформаційний бюлетень

  • 12.08.11, 12:38
Випуск № 30 від 11 серпня 2011 року



Суддя федерального суду США – Україна на межі прірви

Суддя Федерального суду США Богдан Футей заявляє, що Україна опинилися на межі прірви. За його словами автори Конституції України розуміли, що система, в якій виконуються забаганки однієї людини, система, в якій певне коло осіб може порушувати Закон – не може називатися демократичною.

«Процесуальні порушення в судовому процесі над Юлією Тимошенко ставлять питання за рамками вини чи невинуватості особи, яка є лідером опозиції», - пояснює Богдан Футей, - «Постає питання захисту основних свобод, закріплених у Конституції».

«На тлі цих порушень», - пише Богдан Футей, - «Я хочу запитати: де українська юридична громадськість, де Пленум Верховного суду України?» Після цих подій, на думку Федерального судді США, Україна опинилися на межі прірви з пошкодженим іміджем.

«Якщо ж Конституцію розглядають, як щось, що можна порушити в незручній ситуації, то такий закон є лише словами на папері і не зможе забезпечити свободи, за які боролися українців. Без цих свобод, майбутнє України, як демократичної нації, є в небезпеці», - підсумовує свою заяву Богдан Футей.

Більше про цю новину читайте: http://censor.net.ua/ru/news/view/178245/amerikanskiyi_sudya_ukraina_okazalas_na_grani_propasti


Апеляційний суд підтримав репресії проти Тимошенко

Апеляційний суд Києва відмовив у перегляді рішення судді Кіреєва про арешт Юлії Тимошенко. Апеляція навіть не була взята до розгляду на підставі відсутності норми в Кримінальному кодексі, яка б дозволяла переглянути рішення судді під час проведення судового процесу

«Єдина можливість добиватися звільнення з під варти Тимошенко – постійно клопотати про зміну запобіжного заходу перед Родіоном Кіреєвим», - сказав журналістам адвокат Микла Сірий і пообіцяв, що захист це робитиме постійно.

Більше про цю новину читайте: http://nbnews.com.ua/news/7900/

http://gazeta.ua/articles/politics/_prokuror-poyasniv-chomu-apelyacijnij-sud-vidmoviv-timoshenko/394642


Європейський оглядач: Україна перетворюється в напівдиктатуру

Відомий європейський журналіст Конрад Шулер вважає, що наша країна перетворюється у напівдиктатуру. «Раніше Євросоюз реагував на сповзання України до авторитаризму попередженнями, котрі швидше виглядали занепокоєнням, ніж насправді чинили опір», - вважає журналіст і уточнив, що м`якість європейців пояснюється тиском Росії.

«Однак арешт найважливішого опозиційного політика України змінив ситуацію, - вважає Конрад Шулер, - «Європі доводиться відстоювати довіру до себе і якщо зараз вона буде вести себе, ніби нічого не відбулося, тоді в Білорусі та інших місцях радісно вкажуть на те, як демократи дозволяють купувати свої принципи»

«Україна, в якій буде царювати авторитаризм, без працюючих судів, без гарантій дотримання законності для інвесторів не буде мати жодної цінності для Європи… терпимість до цього режиму сьогодні нічого не принесе, - підсумовує журналіст і закликає Європу до дій, до санкцій проти окремих представників режиму.

Більше про цю новину читайте: http://www.aif.ua/politic/news/38327


Переговори Януковича і Медведєва – очікуваний провал

Переговори Януковича і Медведєва в Сочі закінчилися нічим. Період стабільності в російсько-українських відносинах закінчився, - пишуть ЗМІ. Сторони не змогли дійти згоди ні по газовому питанню, ні з питання держаних кордонів.

Газета «Комерсант ъ » прогнозує, що уряди двох країн вже готується до нового газового протистояння.

Київ вимагає від Москви зниження ціни на газ, а Москва готова йти на поступки лише в обмін на газову трубу і приєднання України до Митного союзу. Газета «Московськие новости» відзначає, що в якості інструменту тиску на партнерів українське керівництво розглядає судовий процес над Юлією Тимошенко.

Більше про цю новину читайте: http://dengi.ua/news/85233_Peregovory_Yanukovicha_i_Medvedeva_v_Sochi_zakonchilis_nichem_.html

Дмитро Биков. Тарасовское

В Киеве перевернули новую страницу:
посадили пани Юлю в смрадную темницу.
Криминальный Янукович, равнодушный к праву!
Знали мы, что ты готовишь наглую расправу.
Всю Европу растревожишь, рейтинг свой изгадишь—
но ведь ясно: если можешь, все равно посадишь.

Пани Юля так и знала все об этом цикле:
вам, таким, победы мало — вы топтать привыкли!
Где ж понять совкорожденным рыцарства науку,
научиться побежденным протягивать руку!
Прежде хоть щадили даму люди правил старых…
Как-то встретишь ты Обаму с Юлею на нарах?!

Плачут хлопцы и юницы в Виннице и в Ницце:
сидит девица в темнице, и коса в темнице…
А в России увидали — и довольно квакнут:
начиналось на Майдане — кончилось вот так вот.
Но не празднуй, Янукович, легкую победу!
Не копи себе сокровищ к тайномупобегу.

Время мчится, точно пуля, с ним никто не сладит, —
помни, выйдет пани Юля и тебя посадит
Будет править самовластно и тоталитарно —
хоть сейчас она несчастна, но всегда коварна.
Я уже и на Майдане, либерал-ботаник,
понимал, что эта пани далеко не пряник.

Ведь не век тебе, как ныне, быть козырной масти —
надоест же Украине блатота у власти!
Юля — пани непростая и сравнить-то не с кем,
а за ней такая стая, что куда донецким, —
и когда взлетит высоко, стоит захотеть ей,
и взамен второго срока ты получишь третий.

Не сойти Украйне с круга из-за этой пары.
Так и будете друг друга упекать на нары.
Пожениться бы вам, дети, не мотать бы срок бы —
против вас никто на свете устоять не смог бы;
но никто не верит ныне в пользу коммутаций.
Все равно что Украине с Русью побрататься.

 
Вот и понял я случайно, слава тебе Боже,
почему у вас Украйна — не Россия все же.
И от вас, дивя планету, лучшие съезжают,
и у вас свободы нету, а врагов сажают,
понимающих лажают, дураков ласкают…
Но у нас, когда сажают, то не выпускают.

И у нас бы Тимошенко сделала карьеру,
подольстившись хорошенько к нашему премьеру,
и резвилась бы, как серна, и цвела, как вишня, —
но у нас бы если села, то уже б не вышла.
Если ж кто у нас и выйдет — никого не судит,
потому что плохо видит и почти не ходит.

Впрочем, Бог располагает, помнит дебит-кредит:
русский долго запрягает, да уж как поедет!
Зашумит, заколобродит — и за две недели
одновременно выходят все, кто здесь сидели.
Радость с гибельным оттенком, с запахом пожара —
ибо вместе с их застенком рухнет вся держава,
накренятся все оплоты, упразднятся боги —
тут уж не свести бы счеты, унести бы ноги,
ибо всех — отнюдь не тайна — ждет большая дуля.

Нет, Россия — не Украйна.

Возвращайся, Юля.

http://www.novayagazeta.ru/data/2011/086/32.html


P.S.Стосовно "пожениться", та вживання замість "Россия", нашої стародавньої назви "Русь" вважаю, як мінімум брехнею, як максімум, бредом. Решта, досить прийнятне.

Ілюзії ще залишилися? Ну, ну...

                         В мене, здається було дві замітки, стосовно того, що в Україні встановлюється фашистській режим. Більшість сміялися, казали, що ці дегенерати не здатні цього зробити. Що вони тупі. Розума не вистачить.  В тому то і справа, що розум для  цього не потрібен.
                         Не знаю, як в Німеччині вибудовувася фашистській режим. Ось зараз я виходжу на балкон, начебто все спокійно. Люди йдуть. Ніякого збентеження на їхніх обличчях я не бачу. Мабуть і тоді, німці спокійно ходили по вулицях. Пили пиво, сміялися. Та власне, в Німеччині, фашизм вибудовувася на іншому підгрунті. Без влади він не може існувати. А влада тоді була у нацистів. Ну вони і використовували фашизм для свого роду реваншу німецької нації після ганебної поразки в першій світовой війні.
                         Так само використовували фашизм і комунякі в СиРиСиРи. Власне, німецькі нацисти з них і взяли приклад. Я вже не кажу про дружбу та тісну співпрацю цих двох режимів.
                         Але! В Німеччині була мета відродити нацию, в СиРиСиРи відбувався експерімент по побудові нового суспільства. Не буду казати якого, всі знають. Його атавізми, совки, досі ще смердять навколо. Що там, що там ставилися глобальні задачи. Жодна не була виконана. Тільки народу поклали на їхне виконання безмежну кількість.Хоча пізніше, німці такі досягли своєї мети. Але вже в інший, демократичний спосіб.
                         А що ж в нас? Зараз при владі уркагани. Без будь-якої ідеології. Ні нацистської, ні комуністичної ідеології в них не проглядається. Ідеологія одна. Красти. У держави їм вже і красти не потрібно. Все, що знаходиться у власності держави, все їхне. Бюджет дерібанять між собою.Апетити ростуть. В социальну сферу потрапляє все менше і менше грошей. В решті-решт їм вже не буде вистачати наявних джерел, потрібно буде шукати додаткові. І тепер повертаємося до того, а хто ж в нас при владі? Гопстопникі, наперсточникі, грабіжникі, аферісти, вбивці. І наступне джерело для пограбування, на яке вони звернуть увагу, будемо ми. Всі, без виключення. І ті, хто їх привів до влади, і ті, хто був проти них.
                         Що для цього потрібно? Величезний репресивний апарат. Він вже є. Подивіться на це стадо бидла в шоломах та бронежилетах.


                          Це везуть одну людину. Жінку. Юлю. Везуть в буцигарню. Ви думаєте це її везуть? Ні, це всіх нас везуть. Це свого роду машина часу. Вона вперед в часі зазирнула. В цьому автозаку сидить кожен з нас. Тільки ми, лежачи на м'якій канапі, насолоджуючися пивом, та спостерігаючи, як везуть Юлю, ще не знаємо, що через деякій час так само повезуть кожного з нас. І не спокушайтеся, що когось пронесе. Всі там будемо.
                          І зараз вирішується наша доля. Юлія Тимошенко, це едина перепона, яка може завадити цій сволоті у владі досягти своєї мети, почати по повній програмі грабувати народ, кожного з нас.Це едина людина, яка зараз опонує по справжньому цьому режиму. Всі ці тягнибоки, гриценкі, киріленкі тільки і чекают, коли Юлю запроторять в буцигарню, а тоді почнуть шматувати її рейтинг. Як шакали. Не знаю, чи вони дурні, чи наївнякі такі, що не розуміють, що після Юлі і їх зачистять.
                          Я не буду казати цю дуже розповсюджену дурню, що я не підтримую Тимошенко політично, але буду її захищати.  Багато хто, зараз, чи то страхується, чи ще не розуміє ситуації, коли вживає цю мантру. Я підтримую Тимошенко. І політично, і з людскіх міркувань, і заради власного майбутнього.
                         Не збираюся закликати всіх на барикади. Цей заклик висить у повітрі. Його і так чує кожен з нас. Варто тільки зрозуміти всю небезпеку, яка нависла над нами, набратися мужності, та вийти на вулицю. Завтра буде пізно.
                         Я не песиміст. І не збираюся посипати голову попілом. Навіть поставлю жартівливу пісню. Про Юлю.

Інформаційний бюлетень

  • 11.08.11, 15:44
Випуск №28 від 08 серпня 2011 року



Влада використала понад 2 тис беркутівців, щоб зупинити мирну демонстрацію на Хрещатику (відео)

Понад 2000 тисячі беркутівців у повному обладунку були кинуті щоб зупинити мирну демонстрацію на Хрещатику. Проти народних депутатів, які стояли на чолі колони, де перебували люди похилого віку та жінки вишикували багато рядів міліції.

Народному депутату Юрію Прокопчуку зламали ребро, кількох жінок довелося діставати з під автомашин, куди вони потрапили після удару міліції. Три демонстранти були затримані, але пізніше звільнені після складення адміністративного протоколу.

Демонстрація відбувалася у повній відповідності до вимог законодавства. Заявка на її проведення була зареєстрована в мерії завчасно.

Більше про цю новину читайте: http://www.tymoshenko.ua/

http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/8/6471144/


Польський євродепутат: Росія натякає, що Януковича можуть замінити на жінку.

Арешт екс-прем’єра Юлії Тимошенко може бути спричинений панікою Партії регіонів перед можливим програшем парламентських виборів 2012 року. Таку думку висловив директор Польсько-Української фундації PAUCI Ян Пєкло, повідомляє УНІАН.

"Складається враження, що щораз слабша позиція Януковича та Партії регіонів викликала у їхньому таборі паніку, і влада, переживаючи за можливий програш, наважилась на арешт", - зазначив експерт.

Пєкло нагадав, що США та Європейський Союз неодноразово застерігали нинішню владу України від арешту Тимошенко, адже ухвалене 5 серпня Печерським райсудом Києва рішення однозначно призведе до погіршення відносин Києва з Брюсселем та Вашингтоном.

Директор PAUCI також зауважив, що арешт Тимошенко засудила навіть влада Росії, яка намагається усіляками способами "затягнути українців до Митного союзу".

"Таким чином, Росія, з одного боку, заробляє бали як держава, що критикує недемократичні процедури у свого західного сусіда, а з другого - надсилає Януковичу сигнал, що якщо він не хоче скористатися з московської пропозиції..., може мати щораз більші проблеми, а навіть можуть його замінити кимось іншим, наприклад, жінкою, яка зараз перебуває під арештом", - сказав польський аналітик.

Він додав, що Янукович може опинитися "у позиції президента Білорусі Олександра Лукашенка", а нинішня ситуація є найбільш вигідною для Росії.

"Для Європи це означає прогресуючу дестабілізацію Східної Європи, для Росії - шанс на поширення сфери впливу, для Польщі - кінець мрій про успіх "Східного партнерства", а для українців - подальше зубожіння", - зазначив експерт.


Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/8/6470888/


Німецький євродепутат: арешт Тимошенко суперечить принципам демократії

Депутат Європарламенту Ельмар Брок (група народних партій, Німеччина) заявляє, що ув’язнення екс-прем’єра Юлії Тимошенко суперечить принципам демократії.Про це він сказав УНІАН у Брюсселі, коментуючи арешт Тимошенко.

"Ув’язнення Тимошенко має бути жорстко засуджене. Це – політично вмотивований крок, і цей судовий процес – шоу", - заявив депутат Європарламенту.

Він висловив переконання, що справа Тимошенко використовується владою України для залякування і тиску на опозицію.

"Це суперечить принципам демократії і верховенства права. Політичні суперечки мають вирішуватися політичним шляхом, а не кримінальним законодавством", - заявив Брок.

"Український президент повинен розуміти, що порушення верховенства права матиме вплив на переговори (з ЄС про нову угоду про асоціацію) та ратифікацію", - додав він.

Більше про цю новину читайте: http://www.pravda.com.ua/news/2011/08/9/6471920/


Політична криза через арешт лідера опозиції може призвести до дострокових виборів Верховної Ради

Позачергова сесія Львівської міськради звернеться до президента Януковича з вимогою провести дострокові перевибори Верховної Ради у 2011 році.

Як повідомляє видання «Лівий берег» Львів`яни звернуться до міжнародних установ з прохання вплинути на керівництво України

На думку депутатів, сьогодні в Україні багатьох українців переслідують за політичні погляди. «Тимошенко не одна і ми вимагаємо звільнити всіх політв ` язнів», - написано в заяві Львівської міськради.

Більше про цю новину читайте: http://lb.ua/news/2011/08/09/109628_Lvovskie_deputati_trebuyut_dosro.html



  Ця розсилка виконана у відповідності з ст. 34 Конституції України ст. 18-19 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права, ст. 5 Закону про інформацію.
Якщо цей лист Ви отримали випадково просимо прийняти наші вибачення.