Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....
Безпілотні літаючі апарати за короткий термін перетворилися з фантастичного винаходу в цілком реальне явище. Сьогодні кожен з нас може дозволити собі придбання невеликого дрона, оснащеного камерою - просто для розваги. Але не всі знають, що в приватне життя ця технологія прийшла з військових лабораторій, де безпілотники розроблялися як потужна і практично невразлива зброя.[ Читати далі ]
А ось наші предки користувалися ще й ось таким способом - за допомогою червоної горобини. Горобина багата антибактеріальними і дубильними речовинами, а також всілякими мікроелементами і ефірними маслами. У ній багато вітамінів, у тому числі вітаміну Р і С, провітаміну А
(каротину), і пектинів, які пригнічують газоутворення в кишечнику,
перешкоджаючи надлишковому бродінню вуглеводів.
Але особливо цінна горобина в природних умовах, коли потрібно швидко і ефективно очистити непридатну для пиття воду. Ця рослина містить в собі кислоти, завдяки дії яких гальмується ріст мікроорганізмів, грибків і плісняви.
Не
випадково адже наші прадіди при заквасці капусти в бочках (або при
мочіння яблук) обов'язково клали ще й гілочку горобини, тоді капуста
зберігалася дуже довго. Антимікробні властивості горобини першими взяли на «озброєння»
мисливці, які часто поповнювали запаси води з річок, ставків та інших
іноді непривабливих джерел води.
У ємність з водою вони клали гілочку червоної горобини з листям і ягодами. Через пару годин навіть затхле вода ставала придатною для пиття.