Про співтовариство

Ласкаво просимо до гурту, у цей дивовижний світ неймовірного, яке знаходиться поряд - його тільки треба побачити. Розміщуемо цікаві статті, фото, відео, музику - все, що нам цікаве , все, що відбуваеться у нашому житті. Ділимося чудовим і прекрасним....

Топ учасників

Вид:
короткий
повний

НЕЙМОВІРНЕ ПОРУЧ

Найдивовижніший гриб планети



Найдивовижніший гриб планети - це гриб Плазмодій. Крім свого дивного вигляду, цей гриб має ще одну дивовижну якість - він може пересуватися...

Острів Манхетен



Острів Манхетен разом з кількома невеликими острівцями - складає історичний центр Нью-Йорка.
[ Читати далі ]

Скеля Прекестулен




Скеля Прекестулен - одна з найвідоміших і відвідуваних туристами природних пам'яток Норвегії.[ Читати далі ]

Сама секретна зброя у світі...

  • 10.10.15, 02:17



Тараніс: сама секретна зброя у світі...

Безпілотні літаючі апарати за короткий термін перетворилися з фантастичного винаходу в цілком реальне явище. Сьогодні кожен з нас може дозволити собі придбання невеликого дрона, оснащеного камерою - просто для розваги. Але не всі знають, що в приватне життя ця технологія прийшла з військових лабораторій, де безпілотники розроблялися як потужна і практично невразлива зброя.[ Читати далі ]

Спосіб знезараження води...




Способів знезараження води існує безліч.

А ось наші предки користувалися ще й ось таким способом - за допомогою червоної горобини. Горобина багата антибактеріальними і дубильними речовинами, а також всілякими мікроелементами і ефірними маслами.
У ній багато вітамінів, у тому числі вітаміну Р і С, провітаміну А (каротину), і пектинів, які пригнічують газоутворення в кишечнику, перешкоджаючи надлишковому бродінню вуглеводів.

Але особливо цінна горобина в природних умовах, коли потрібно швидко і ефективно очистити непридатну для пиття воду. Ця рослина містить в собі кислоти, завдяки дії яких гальмується ріст мікроорганізмів, грибків і плісняви.

Не випадково адже наші прадіди при заквасці капусти в бочках (або при мочіння яблук) обов'язково клали ще й гілочку горобини, тоді капуста зберігалася дуже довго. Антимікробні властивості горобини першими взяли на «озброєння» мисливці, які часто поповнювали запаси води з річок, ставків та інших іноді непривабливих джерел води.

У ємність з водою вони клали гілочку червоної горобини з листям і ягодами. Через пару годин навіть затхле вода ставала придатною для пиття.