хочу сюди!
 

Людмила

39 років, лев, познайомиться з хлопцем у віці 35-43 років

Вибери мене

На одному міжнародному семінарі з питань демократії з боку української делегації було піднято питання фальсифікацій процесу виборів, на що один з експертів дав гарну відповідь: "Якщо влада свідомо впроваджує масоване фальшування результатів виборів, то навіщо їх взагалі проводити? Власне влада найбільше має дбати про чесні вибори, щоб або підтвердити свою легітимність, або передати владу іншій сповна легітимній політичній силі. Ну а про фальшування все одно всі дізнаються - таємну агентуру ще ніхто не відміняв." Розумна думка, але хто у нас у владі користується розумом - тільки інстинктами.
Там же я почув якісне пояснення виборчих позицій електорату, про що хочу розповісти, тому що мені вже урався терпець пояснювати агресорам типу "голосуй, бо мусиш - Україна понад усе!", - що вибори є справою добровільною для кожного! Добровільною! Це право, а не обов*язок. Принаймні в Україні! І кожен сам визначає, як тим правом скористатись.
Справа у тому, що у виборах все одно по-суті приймають участь всі виборці сукупно, а різниця в тому, що виборці, які не пішли на вибори - фактично передають свої права виборцям, що прийшли і проголосували. Своєрідна мовчазна згода автоматично визнати правдивим процес виборів за будь-якого результату.
Далі ще цікавіше: виборці голосують за різних кандидатів, але переможець тільки один, то що з іншими виборцями? А вони так само автоматично погоджуються на результат, тому що переможець виборів автоматично стає представником всіх виборців округу. Всіх, а не виключно групки підтримки! Це і є сутність демократичних воборів.
Так що виборці голосують всі, але одні - пасивно, інші - активно. Головне, щоб ні у кого не виникало сумнівів у чесності процесу виборів. Це основа соціальної стабільності в суспільстві.
Нарешті славнозвісна графа "проти всіх", щодо якої стільки галасу осудження,- навпаки є дуже важливою і потрібною! Надзвичайно! По-перше, вона вказує існуючим політичним силам, що вони мають змінитись, якщо хочуть залучити ці голоси. Але найголовніше - наявність "проти всіх" стимулює появу нових політичних сил, які можуть розраховувати на цей електорат! Якщо в країні немає вільного електорату, то який сенс творити політичну партію нової формації? Щоб переманювати чужий електорат? Це нечесно в самому зародку, то чи може подібна нова політична генарація бути позитивною у своїх подальших діях, якщо починає з підлості? А наявність "проти всіх" навпаки цей процес стимулює, як цілком природній і чесний. І я дякую всім виборцям "проти всіх", бо ви стимулюєте майбутнє нашої держави, її розвиток і поступ!
Стосовно прав виборців відкликати депутата - то це повна дурість й нісенітниця. Так, депутат є виразником волі виборців, але не потрібно робити з нього клоуна, який має повсякчас подобатись публіці, тільки догоджати й розважати. Депутат є уповноважений довірою на визначений термін, що можна уподібнити до пілота літака: не можна в польоті провести переобрання пілота на когось з пасажирів, бо щось сильно трясе і всі захотіли більшого комфорту. Думайте і обирайте правильно до посадки в літак, шановні. І запам*ятайте: коли вас обманули, то винуваті обидві сторони! Обидві! І шахрай, і ті лохи, що пішли в нього на поводку!
Депутат не роздає благ виборцям, як і не має звітувати перед ними, бо то є безглуздо. Від того, що вам сто раз скажуть мед - в роті не посолодшає. Є чіткий крітерій оцінки діяльності депутата - ваше повсякденне життя: про владу згадують тоді, коли ваше соціальне буття втрачає комфортність і вже вас не влаштовує! З різних причин. І тоді люди беруть владу за душу і трясуть, як ту грушу. Починають той процес в першу чергу з свого обранця.
Процедура позбавлення депутатських повноважень існує, просто не хочу вдаватись в правознавчі тонкощі цього процесу. Важливо інше розуміння: найбільшою покарою для людини у владі є позбавлення її влади. Не даремно всі, хто відчув смак влади - так до неї рвуться знову і знову! А зась, якщо то мурло вже обирали і воно ніц не зробило корисного для людей, але багато корисного виключно для себе. Пішов геть.
Сподіваюсь це роз*яснення трошки зтишить агресію людей, що рахують себе надто прогресивними і уявляють, що "громадянське суспільство" - це коли всі люди в державі безперервно гарують у різних політичних партіях та громадських організаціях. Ні, ні і ні! Більшість людей мають працювати на роботі - і досить.
Якщо хтось має активну соціальну позицію - то прошу і робити самому, а не примушувати до цього інших. До доброї справи люди і самі долучаться без зайвих закликів. І навпаки, якщо люди не долучаються, то проблема не в їх "недорозвинутості" чи там що, а у тому, що вони бачать пустопорожню гнилизну цієї справи. Люди завжди праві, навіть якщо вони і не праві. Це парадокс, але вираз "людина вчиться на чужих помилках, а розумнішає тільки на своїх" стосуєть і суспільства загалом. Помиляючись - ми всі розумнішаєм.

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне

89%, 8 голосів

11%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
13

Коментарі

14.11.10, 06:50

    24.11.10, 07:29

    Ви пропустили активну "ПРегіональну силу", яка не допустила інші сили до підрахунку голосів, контролю за виборами та висвітлення у ЗМІ процесу виборів. На Донеччині 100% членів комісій, 100% спостерегачів належали до ПР, а тому протоколи заносились до ТВК неу конвертах, а "розсипом", так само і білютені.
    Ніхто нікого не соромився - навколо всі СВОЇ. Відео та фотоз'йомка на дільницях була заборонена, та регіональні бомжуваті "спостерегачі" так і продрімали до самого фіналу, їх завданням було "нічого не побачити".

      34.11.10, 07:56

        44.11.10, 08:10

        Так. Але для того, щоб люди дійшли до цього рівня розуміння, думаю, пройде ще немало часу(дай боже, щоб взагалі це колись сталося..) ото ж зараз всіх або зганяють на "демократичні" вибори, або ж припрошують за гроші чи гречку або через маніпуляції з різного роду ідеї..

          54.11.10, 11:21

          Выборы должны быть честными апртиори.Но когда власть пользуется лозунгом главы своей партии "Да пошли вы.."- то так они и относятся ко всем украинцам - им глубоко начихать на какие-то формальности.На какую-то честность когда хочется владеть всем и сразуЭто очень страшно по последствиям - я не хочу жить как зашуганный даунбасовець и боясь власти прятаться в своих квартирках-пещерах.Ведь время показало что на Донбассе партия голубых НИЧЕГО ХОРОШЕГО ДЛЯ ЛЮДЕЙ НЕ СДЕЛАЛА (ТОЛЬКО ДЛЯ СВОИХ ЛЮДЕЙ - ОЛИГАРХОВ!).Поэтому учитывая это и антиукраинское отношение я вообще не понимаю как можно поддерживать бандитов при власти! Выйти из такой ситуации поможет действительно ТОЛЬКО ГРАЖДАНСКОЕ ОБЩЕСТВО!(голос свой я не дала ни одному из 2 ответов - нечетко сформулированы они! ),Просто высказала позицию

            64.11.10, 14:48Відповідь на 5 від sveto4ka-25

            Дякую за комент і за позицію.
            Я трошки переробив і доробив статтю, бо якраз процес дискусії тому сприяє.
            Розумієте - влада є нашим відтворенням!
            Озирніться довколо себе і ви побачите, як багато з нас творить свій добробут далеко не чесними засобами, бо зачасту це і неможливо.
            Саме найстрашніше, що бути чесному в сучасній владі неможливо! Така схема її дії.
            Без бажання загалу жити чесно влада ніколи не стане чесною. Потрібна соціальна масовість таких ідей та дій - жити чесно. Я про це багато вже писав у блозі.

              74.11.10, 16:49

              То Вас обрали чи ні?

                84.11.10, 17:52Відповідь на 6 від Богдан Бо

                Це дійсно дуже важко - бути чесним в такому брехливому світі,бо багато хто цим намагається скористатися .Тому слід бути уважним і мати лише порядних друзів (а для чого друзі непорядні?) Багато хто вважає - ну візьму гроши та проголосую за бандюківв - що з того змінеться?А потім така людина нарікає що в Україні жити неможливо...Терпіти не можу таких двуличних людей! Вважаю їх дурними, бо розумана людина завжди наперед думає -дурні ж живуть лише моментом! Особливо мене засмутили результати виборів у нашому регіоні - бандюки виползли на 2 місце по місту.Це ганьба!Бо цю технологію потім вони й на їнших виборах-всеукраїнських застосують.Вони звикли що б все було Донбасс.А я жити в даунеку не хочу! Буду боротися як зможу.Але один в полі не воїн - поки що більшість українців це не зрозуміли

                  94.11.10, 18:39Відповідь на 5 від sveto4ka-25

                  я не хочу жить как зашуганный даунбасовець Свєточка, в житті серед людей є певні правила. Одне з них, не наносити образу цілій групі людей. Політика - окремо, люди - окремо. Я народився в Луганську - це також Донбас. Прожив там достатню частину свого життя. Політика ПР мені не подобається, не голосував за них, і не думаю, що колись проголосую. Багато знаю своїх земляків, які також не дуже схвально ставляться до дій цієї влади. І як сприймати такий епітет, як "зашуганный даунбасовець"? Особисто мені здається, що, користуючись такими штампами, ми порозуміння між частинами України ніколи не знайдемо. Україна повинна бути єдиною! І гризня людей за принципом - хто де живе - не повинна допомагати політикам грати на цих питаннях. ІМХО.

                    104.11.10, 18:44

                    Авторові - дякую за виважену та розумну статтю. Як на мій погляд, дійсно важливі слова стосовно тих, хто не підтримує жодного з кандидатів (кого вже обізвали "противсіхами" та стосовно участі громадян в політичному житті - партіях або громадських об'єднаннях.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      попередня
                      наступна