хочу сюди!
 

Лилия

41 рік, скорпіон, познайомиться з хлопцем у віці 35-50 років

Демократія без "демо"

Мені часто доводиться промовляти іронічну фразу "Я демократ і ніколи не нав*язую своїх поглядів тим, хто їх поділяє"
Чудово розумію, що ми вийшли з сумнозвісного "демократичного централізму", як офіційно називався в СРСР існуючий тоталітаризм, але вже набридло за 20 років бачити, як людина стверджує свої демократичні погляди тим, що зобов*язує оточуючих визнати їх істиність без права на сумнів. І зачасту це є люди, що жертвенно присвятили себе до боротьби з тоталитарною системою. Парадокс, що зачасту переходить в норму.
Всі знаю значення слова демократія, як поєднання двох грецьких слів "демос" - народ і "кратос" - влада. Просто подиву гідно те миттєве перевтілення будь-кого в те "кратос" з повним ігноруванням отого "демос". Хто стає владою - перестає бути народом, тобто перестає ототожнювати себе з народом. Вони вже над народом, майже боги...
З іншого боку теж проходить цікаве перевтілення, бо хто не став при владі - теж не стає народом, а піднімається в іпостасі яко архангел, і криє матом і народ, який обрав і терпить цю огидну владу, і, зрозуміло, обливає лайном саму владу всіх рівнів. І це фактично кожен в Україні, а звідси виходить, що народу як такого у нас і нема. Нема демоса! Всі кратос!
Отож про демократію в Україні говорити безглуздо. Так само і про економічний добробут, бо його творить народ своєю працею, а у нас всі при керівництві зайняті.
І сміх - і гріх, але так воно є. Моя думка тут однозначна: поки народ і влада не усвідомлять, що вони є одне ціле - чогось доброго в Україні чекати марно.
Мені сподобалась відповідь одного чоловіка емігранту-націоналісту, що ганив Україну, бо вона не така, якою мала бути на його думку. Було досить неприємно чути обвинувачення від людини, яка жила в добрах закордону і наїжджала в Україну яко речник істин. І тоді один чоловік сказав наступне: "А знаєте, ми любимо Україну такою, якою вона є і вам радимо того. Іншої України нема."
Розумію, що негараздів у нас повно, одначе, одначе, одначе... В цьому питанні є тільки одне рішення: коли народ стане владою, а влада - народом, тоді постане процвітаюча Україна.

Богдан Гордасевич
Львів-Рясне   

89%, 8 голосів

0%, 0 голосів

11%, 1 голос
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.
11

Коментарі

анонім

14.11.10, 15:20

лохократія для противсіхів

    24.11.10, 15:21Відповідь на 1 від анонім

    лохократія для противсіхівКакой-то подозрительный этот Богдан Бо. Может расстрелять?

      анонім

      34.11.10, 15:23Відповідь на 2 від CKB

      лохократія для противсіхівКакой-то подозрительный этот Богдан Бо. Может расстрелять?депортувати назад на Донбас, щоб морально не розкладав галицьке суспільство

        44.11.10, 15:24Відповідь на 3 від анонім

        лохократія для противсіхівКакой-то подозрительный этот Богдан Бо. Может расстрелять?депортувати назад на Донбас, щоб морально не розкладав галицьке суспільствоДа... а то, как для галичан, слишком умный последнее время

          анонім

          54.11.10, 15:26Відповідь на 4 від CKB

          лохократія для противсіхівКакой-то подозрительный этот Богдан Бо. Может расстрелять?депортувати назад на Донбас, щоб морально не розкладав галицьке суспільствоДа... а то, как для галичан, слишком умный последнее время"такий розумний, аж страшно", як Голохвостов

            64.11.10, 15:27Відповідь на 5 від анонім

            лохократія для противсіхівКакой-то подозрительный этот Богдан Бо. Может расстрелять?депортувати назад на Донбас, щоб морально не розкладав галицьке суспільствоДа... а то, как для галичан, слишком умный последнее время"такий розумний, аж страшно", як ГолохвостовГолофастов!

              Гість: СКОРЦЕНІ 3

              74.11.10, 15:44

              "Демократія-розкіш для сильних і отрута для слабких",забув хто сказав....

                84.11.10, 16:01

                интересная мысль

                  94.11.10, 16:03Відповідь на 6 від CKB

                  да ладно вам, он свои мысли изложил, точно котяра 999 пишет, только гадить можете

                    104.11.10, 16:04Відповідь на 4 від CKB

                    Дякую. Думаю що галичан розкласти неможливо.
                    Це я ртуть: наче і метал, але - рідина.

                      Сторінки:
                      1
                      2
                      3
                      попередня
                      наступна