LiveJournal «закручує гайки»

Нещодавно (не пройшло й місяця), як на блогерській платформі Livejournal знову оновили правила. 4 квітня блогерів порадували оновленими умовами користування. Як і очікувалось, стали «закручувати гайки». Схоже, це наслідки переміщення серверів до Росії і зміцнення контролю над вільнодумством.

Так от, нові умови можна або прийняти, або відкласти. Якщо відкласти погодження, то пропонують розлогінитися. А що ж, якщо підписати нові умови? Можна не дивлячись. Все одно зрозуміло про що йтиме мова. Однак цікаво, що змінилося і за що підписуєшся.

1) Тепер LiveJournal повністю перейшов під російське законодавство. Це дивно, оскільки до 2017 ЖЖка підкорювалась американським законам.
Цікаво, чи будуть діяти ці правила і для некирилічних блогів?
2) Відтепер заборонена політична реклама і агітація. Що вкладається в це поняття? Простір для трактування необмежений. Схоже, тепер розповідати про мітинги-протести заборонено. Можна тільки про Путена.
3) Заборонили рекламу в блогах. Хоча точно не зрозуміло чого вона стосується: чи вставки своїх рекламних банерів, чи взагалі будь-якої реклами.
4) Введена спільна відповідальність власника блогу за коментарі інших користувачів. Ну це взагалі маразм. Не будеш же цілодобово відслідковувати, щоб троллі раптом чого не понаписували?!
5) Записи із ненормативною лексикою повинні позначатися як матеріали для дорослих.  За це можна наказати половину російськормовних користувачів. Та й мотиви не зовсім зрозумілі — діти все одно матюки знають.
6) Заборонено писати про третіх осіб. Це і видавати себе за іншу людину. Хоча це правильно. Але начебто тепер не можна писати про інших людей. Або ще крутіше — писати про себе тільки правду. оО!
7) Тепер всім блогерам, яких читають більше 3000 людей необхідно реєструватись яке ЗМІ. Раніше це вимагалося від російських блогерів. Тепер, напевно, це стосуватиметься всіх киріличних блогерів. І байдуже, що дізнатися статистику переглядів нереально.
8) Блоги без активності будуть видаляти через півроку. Раніше неактивні блоги тримали рік.

От такі «покращення».




Marietta Ways — Прощавай (The FAINO remix)

Свіжа пісня від Марієтти (новий псевдонім Marietta Ways) «Прощавай». Гарна лірична композиція. А от DJ Konstantin Ozeroff і DJ Sky (проект The FAINO) зробили класнючий танцювальний хаус-ремікс.


Anesty & Ruzhynski - Зрадливе кохання

А ви не знали що за пісня. Ваащє. Тільки троллі понабігали з наїздами. Ну-ну.

Хоча, з іншого боку, а хто тут музиковєд? Я! Сам знайшов хто співає.

P.S.: Музон "качає".



Відео про бомбосховище з запалом

Дігг по бомбосховищу поліклініки від Сергія Трейсера.

Ось мабуть чому я не лажу по бункерам і бомбосховищам. Не так це просто. Можуть не тільки спіймати, але й зачинити.


Дизігнер постарався

Хлібці. Упаковка. Наче нічого незвичного. Але схоже, дизігнер постравася. Бачите, як растр побило. Повинні були крапки, як у центрі. А це мабуть заливка кольором менше 2%. Коротше, схоже на брак упаковки.

На фірмі, де я працював, у нас би за таке виї***али мозок і надодачу списали б півзарплати. А тут навіть у виробництво запустили.




Погане самопочуття

Розумію, що ставити діагнози по інтернету — то фігня, але можливо в когось щось подібне було. В поліклініці навряд чи щось порадять (коли мати потрапила в лікарню, то місцеві медики так і не змогли поставити діагноз, лише в обласній допомогли). Лікар, в ягого спостерігаюсь, у відпустці. А дільничного лікаря нема. Та взгалі на всю поліклініку тільки два дільничних лікаря. Це на 40-тисячне місто і прилеглий район. Нормуль, так?  Так шо: «От, валяй у поліклініку» — не аргумент.

Зібралися на дачу. Але ще в дорозі стала кружитися голова. Ну, може, укачує (хоча давно цього не спостерігалось). А як приїхав на дачу то стало нудити. Хоч нудило, але не настільки, щоб проблюватись. Далі — ще цікавіше: з'явився озноб (а це значить, що підвищилась температура). Десь під вечір температура спала і перестало нудити. Зате вночі знову піднялась температура і розболілась голова. Ледве попустило. Хоча голова зрідка болить у скронях. Поміряв тиск: в нормі.

Думаю, міг травонутися (хоча чим? Яєшня, каша, кава з цукром). Але продуло (бо напередодні, та й під час поїздки було тепло, але дуже вітряно. Не знаєш: чи в шапці, чи без). Подумав про кліщів, бо і на дачі, і по паркам лазяю. Однак на собі ще не ловив. Так шо навіть не знаю, що це може бути. А так, таке враження що всі системи дають збій.

Абандони на ВДНГ

Фотозвіти про заброшки на ВДНГ. Спочатку думав, що вийде два поста, але вдалося назбирати матеріалу аж на три частини.

частина 1 | частина 2 | частина 3.

Ну і картинки для привертання уваги.


І кльове граффіті.

Дача Хрущова на Лук'янівці-2

Про невдалу спробу прогулятися по колишній державній дачі (Хрущова) на Лук'янівці я вже писав. І ось, друга спроба. Спеціально приїхав у будній день. І хоча й під час мого візиту, в сквері тривало прибирання, все ж вдалося пройти всередину.

Одна з двох будівель колишньої держдачі. З Межигір'ям не порівняти — набагато бідніше. Зате архітектура краща.


Сфоткав на смартфон, бо біля входу було багато людей і прибирали територію. А так непомітно клацнув.

[ Дивимось ще як там гарно... ]

Ремонти на дорогах

А ви помітили... ні, я не про дівчат у міні-спідницях, що виставляють напоказ свої ніжки — так буває кожної весни. Я про інше — про ремонти на дорогах. І не лише на дорогах, а й на тротуарах. От таке явище не пригадую: щоб масово, всюди, ремонтували дороги. Цікаво, з чим це пов'язано? З грядущим «Євробаченням»?

Прикол у тому, що асфальтують не лише у столиці, а й у нашому місті. А у Києві взагалі ніде пройти. Ще тиждень тому не було оранжевих жилєток — а зараз всюди дорожники. Ремонтують і дороги, і тротуари. Чого раніше не ремонтували?

Коли здається, що нічого не відбувається...

Навіть коли здається, що нічого не відбувається, подій і всіляких дрібниць вистачає. От наприклад, захворів новий кіт — тож довелося носити його до ветеринарної клініки. У нашій сім'ї це справжня пригода. І кіт же важкий, пручається (а кому ж приємно лікуватись?!). Поки туди, поки сюди — і півдня нема. Паралельно влаштували прибирання в хаті. Я просто підмів, вимів павука. А оскільки у нас аж двоє пухнастих кошаків, то прибирати можна хоч щодня. Та й інші справи теж накопичуються: прання, миття, готування їжі. А... ще ж пошуки роботи. Підготовка нових звітів. Є чим зайнятися. А коли буває нудно — можна почитати книгу. Та й в поліклініку не завадило б сходити, бо хрипи задовбали.

Зате почав робити зарядку! Не знаю на скільки вистачить ентузіазму (інколи буває лінь). Поки ще не набридло. Та й зігріває, коли холодно, і збадьорює.