Мер Полтави влаштував алкогольну оргію в музеї І.Котляревського

26 червня 2009 року в приміщенні музею-садиби Івана Котляревського відбувся п’яний шабаш представників полтавської міської влади. Мер міста А. Матковський, секретар О. Козуб, заступник мера Л. Семеряга та керівництво районів міста влаштували алкогольний дебош у приміщенні музеї-садиби І. Котляревського.

Лише виклик міліції зміг припинити це безчинство. Представникам МВС довелося докласти зусиль, аби вгомонити чиновників напідпитку.

Полтавська обласна організація ВО "Свобода" висловлює своє обурення аморальній поведінці міських очільників. Однак ще брутальнішою виявилась поведінка очільників міста у день відзначення битви під Полтавою 1709 року. Українофоб Матковський розпочав урочистості офіційним виконанням державного гімну Російської Федерації.

Антиукраїнські витівки полтавського мера уже не мають жодних меж пристойності. Можливо лише після того, як бютівець Матковський почне діяти як його партійний колега Лозинський (що спершу домігся знищення національної символіки у Голованівську, а згодом вдався до вбивства), правоохоронні органи звернуть увагу на безчинства міської влади у Полтаві.

Кто написал эту заметку?

http://blog.i.ua/user/400799/283531/

Варианты ответов:

9%, 3 голоси

44%, 14 голосів

13%, 4 голоси

3%, 1 голос

0%, 0 голосів

0%, 0 голосів

31%, 10 голосів
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

У Полтаві заборонили зовнішню рекламу з зображенням Мазепи



Вчора Полтавська обласна організація ВО «Свобода» розпочала у Полтаві розміщення на бігбордах зображення Івана Мазепи з гаслом «Мазепа переміг! Українська Держава є!». Реакція полтавської влади була миттєвою – відбулося позачергове засідання міськвиконкому, на якому керівникам рекламних агентств заборонили розміщувати подібну рекламу. За словами в.о. голови Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Олега Головченка, ця ситуація не є дивною. «Українські патріотичні гасла шкодять проросійському іміджу, який, готуючись до так званого «відзначення» Полтавської битви, старанно формують Полтавська міська рада та міський голова Андрій Матковський», - зазначив Олег Головченко.

Він пожартував, що таким чином незабаром дійде до того, що заборонять 10-гривневі купюри, на яких також зображений Мазепа.

В свою чергу, сьогодні Полтавський міський голова Андрій Матковський звернувся до всіх полтавців, зокрема, до керівників та членів політичних партій, громадських об’єднань - не піддаватися на провокації та «не допустити розбрату і протистояння». Згідно зі зверненням, Полтавська битва змінила політичну мапу Європи, долю багатьох країн і народів і історики і політики не в усьому сходяться щодо її оцінок. «Історію не можна використовувати для розпалювання розбрату і протистояння, історія повинна бути закликом до взаєморозуміння і примирення». За його словами, мерія робить все, щоб у ході підготовки та проведення міських заходів продемонструвати європейський підхід до складних сторінок історії, цивілізоване ставлення до вшанування пам'яті загиблих у Північній війні.

«Ніхто із тисяч зарубіжних гостей, які прибудуть до нашого міста, не повинен бути ображеним чи відчути дискомфорт. Адже Полтава має запам'ятатися їм, як центр туризму, місто високої культури і духовності» - сказано у зверненні.

За даними мерії, активісти націоналістичного спрямування за підтримки керівників ОДА та деяких народних депутатів хочуть «спровокувати другу Полтавську битву». "Це треба розцінювати, як неповагу до історії, до полтавців та наших гостей. Схаменіться!" – зазначив мер.

Джерело: ІА "Новини Полтавщини".

Міський голова Полтави не хоче другої Полтавської битви

Звернення Полтавського міського голови Андрія Матковського до керівників та членів політичних партій, громадських об’єднань, до усіх полтавців!

Наближається історична дата – 300-річчя полтавської битви, яка змінила політичну мапу Європи, долю багатьох країн і народів.

Історики і політики не в усьому сходяться щодо її оцінок. Але в контексті цінностей нової Європи ми усвідомлюємо одне: історію не можна використовувати для розпалювання розбрату і протистояння, історія повинна бути закликом до взаєморозуміння і примирення.

Міська рада і я особисто зробили все можливе, щоб у ході підготовки та проведення міських заходів продемонструвати європейський підхід до складних сторінок історії, цивілізоване ставлення до вшанування пам'яті загиблих у Північній війні.

Ніхто із тисяч зарубіжних гостей, які прибудуть до нашого міста, не повинен бути ображеним чи відчути дискомфорт. Адже Полтава має запам'ятатися їм, як центр туризму, місто високої культури і духовності.

Саме тому свого часу депутати міської ради звернулися до політиків в дні відзначення утриматись від будь-яких політичних акцій і демаршів.

Однак, група активістів націоналістичного спрямування за підтримки керівників ОДА та деяких народних депутатів хочуть вчинити дії, які в нинішніх умовах можуть мати непередбачувані наслідки і спровокувати другу Полтавську битву. Вважаю, що це треба розцінювати, як неповагу до історії, до полтавців та наших гостей. Схаменіться!

Триста років тому під Полтавою говорила зброя, сьогодні має сказати своє слово мудрість, мистецтво і спорт, які об'єднують народи.

Тож закликаю всіх не допустити розбрату і протистояння. В новій Європі Полтава має стати символом миру і об'єднання!

Джерело: http://www.rada-poltava.gov.ua/news/2009/6/23/56030645/

ХУНТІ - НІ! Партія регіонів продовжує переговори з БЮТ

Партія регіонів не вийшла з переговорного процесу з Блоком Юлії Тимошенко, заявив народний депутат від Партії регіонів Вадим КОЛЕСНІЧЕНКО в ефірі програми «По суті» на телеканалі «Перший громадський».

В.КОЛЕСНІЧЕНКО підтвердив продовження консультацій між Партією регіонів і БЮТ з питань внесення змін до Конституції, і не виключив надалі спільних голосувань двох фракцій за ключові законопроекти.

«Питання про конституційні зміни постійно триває. Фахівці на рівні науковців, на рівні юристів постійно ведуть переговори, і з цього переговорного процесу ми не вийшли, і ніхто не виключає, що найближчим часом ми зможемо домовитися щодо тих чи інших змін до Конституції. Але це не означає, що буде створено нову коаліцію», - завив В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

Коментуючи чутки про таємні домовленості між БЮТ і Партією регіонів, В.КОЛЕСНІЧЕНКО відзначив, що якщо проаналізувати роботу Верховної Ради за останній рік, то практично 80% законопроектів було проголосовано від 300 до 400 народних депутатів. «Якщо це форма таємної змови, тоді так - це таємна змова. Та в цьому й полягає робота Верховної Ради, щоб консолідувати людей незалежно від політичних прапорів для голосування за ті чи інші законопроекти», - заявив він.

«Безперечно, ми не голосуємо за питання, які з політичних мотивів не влаштовують нас і наших виборців. Це ідеологічні питання, і безперечно, ми, як правило, не беремо участі в питаннях кадрових ротацій», - наголосив В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

На думку депутата, саме ідеологічна несумісність перешкодила створенню коаліції БЮТ і Партії регіонів.

«Весь цей час наші фахівці шукали точки дотику їх пропозицій і наших для того, щоб спільно вийти на зміни до Конституції. Якби відбулися домовленості щодо змін до Конституції, то безперечно, наступним етапом міг бути розгляд коаліції. Проте і в цій частині наші виборці не підтримували цю ідею бодай з декількох ключових моментів. По-перше, це питання російської мови, це питання історичної правди і справедливості, ну й питання канонічної церкви - воно не відноситься до Конституції, але для нас воно принципово важливе і для наших виборців», - сказав В.КОЛЕСНІЧЕНКО.

За матеріалом УНІАН.

Робимо прогноз: Чи буде на днях коаліція ПРіБЮТ?

Опитування-голосування: Чи буде на днях коаліція Партії регіонів і Блоку Юлії Тимошенко?

19%, 9 голосів

13%, 6 голосів

69%, 33 голоси
Авторизуйтеся, щоб проголосувати.

Ворскла - володар Кубку України



Завершився фінальний матч Кубку України з футболу Ворскла-Шахтар. Рахунок 1:0. Полтавська команда обігравши з мінімальним рахунком чинного володаря кубку УЕФА, вперше в своїй історії стає володарем Кубку України. Переможний гол в матчі на 49-ій хвилині забив Василь Сачко.

УНІАН.

Указ Медведєва – тотальна шизофренія російської держави



Народний депутат України, член Ради Народного Союзу «Наша Україна» Микола Кульчинський прокоментував вчорашній указ російського Президента про створення комісії з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії. «Такий указ – тотальна шизофренія російської держави, заразником якої є сам Президент Росії Дмитро Медвєдєв», - сказав Кульчинський.
 
За його словами, подібних актів не існувало і не існує в жодній країні світу. «Замість того щоб йти шляхом, яким ідуть всі колишні імперії (а це шлях порозуміння з колишніми поневоленими народами і врахування всіх кривд, яких імперія їм заподіяла), і прищепити суспільству почуття вини за заподіяні кривди, Росія утверджує свої імперські злодіяння проти інших народів та ще й намагається заборонити їм висвітлювати ці злодіяння», - говорить Кульчинський.

Народний депутат переконаний, що шлях, який обрала Росія, не цивілізований. «Цивілізований світ буде сміятися з цього, але разом з тим відчувати загрозу, яка сьогодні йде від російської політики», - наголосив «нашоукраїнець».

Як відзначив Микола Кульчинський, українське суспільство повинне об’єднатися навколо своїх цінностей і протистояти цьому наступу імперії, а українські органи влади повинні дати чітку відповідь спробам Кремля монополізувати Перемогу та право на «єдино правильний» погляд на події Другої Світової.

Нагадаємо, 19 травня Президент Росії Дмитро Медведєв підписав указ про комісію при Президентові Російської Федерації з протидії спробам фальсифікації історії на шкоду інтересам Росії.
Ця структура здійснюватиме «моніторинг фактів переписування історії» в країнах колишнього СРСР і розроблятиме стратегію «протидії фальсифікаторам».

"Наша Україна".