Спіівбесіда.45 несподіваних питань

1. «Ким працює тато і мама?».

2. «Скільки ви плануєте у нас попрацювати?».

3. «Продайте мені кулькову ручку».

4. «Чому ви так рано вийшли заміж? Коли плануєте заводити дітей? ».

5. «Чи можете ви крадькома збирати інформацію про роботу колег, якщо це піде на благо компанії?».

6. «У вас є вдома телевізор?».

7. «Переконайте нас, що не звільнитеся в найближчі три роки».

8. «Як звуть вашого викладача у вищому навчальному закладі з фізики?».

9. «Чому ви не закінчили школу з медаллю, а вуз - з червоним дипломом?».

10. «Розкажіть про свої дивацтва».

11. «Які чоловіки вам подобаються?».

12. «Чи згодні ви вдаватися до махінацій?».

13. «Ваші погані вчинки в дитинстві?».

14. «Ви п'єте? Це обов'язкова умова, у нас часто бувають корпоративи ».

15. «Що ви любите більше за все на світі?».

16. «Як вас звати?».

17. «Ви думаєте, що саме ваша діяльність призвела до того, що фінансове становище вашої попередньої компанії погіршилось?».

18. «Якої статі Чебурашка?».

19. «Що б ви зробили, якби у вас було багато грошей?».

20. «Хто вам допомагає фінансово?».

21. «Що сказав кіт Бегемот, з книги« Майстер і Маргарита », коли гойдався на люстрі?».

22. «Навіщо вам гроші?»

23. «Що ви будете робити, якщо я подзвоню вам ввечері в п'ятницю і скажу, що вам треба їхати у відрядження на всі вихідні?».

24. «Чому дорівнює косинус 30-градусного кута?».

25. «У даний момент ви працюєте в дуже хорошій компанії. Можна я через вас резюме передам? Зараз у вас немає відповідних вакансій, але, може, пізніше з'являться (монолог в ліфті, HR проводжала після співбесіди) ».

26. «Придумайте історію з двох слів».

27. «Ви не заперечуєте, якщо ваш начальник буде палити?».

28. «Ви завжди така не емоційна?».

29. «Намалюйте слона!».

30. «Помножте в думках 12 на 18».

31. «З ким ви себе асоціюєте з тварин? Чому? ».

32. «Назвіть хоча б три твори Івана Котляревського».

33. «Який останній фільм ви подивилися і книгу прочитали?».

34. «Як ви будете себе відчувати, якщо вас попросять виконати погану або неякісну роботу, і всі знатимуть, що її зробили ви?».

35. «Намалюйте, як ви бачите свою роботу».

36. «Чи вважаєте ви себе гиком в своїй галузі знань?».

37. «Яка ваша улюблена казка?».

38. «Попросили продекламувати вірш, коли я повідомила, що люблю поезію».

39. «Чому у вас таке незвичайне прізвище?».

40. «Як ви докотилися до такого життя? (Як виявилося - до пошуку роботи) ».

41. «Якого кольору таргани в вашій голові?».

42. «Чи є у вас кіт?».

43. «А ви носите спідниці? (Була в брюках в той день) ».

44. «Чи вмієте ви заварювати каву в кавоварці за 10 00 грн?».

45. «У чому, на ваш погляд, сенс життя?».

3d-друк: боротьба з безпліддям та ін....

Изображение
Надруковані на 3D-принтері штучні яєчники успішно пройшли випробування
Група дослідників з Північно-Західного університету в Чикаго виготовила на 3D-принтері штучний яєчник з тваринного колагену. Він був успішно впроваджений миші, і та привела здорове потомство.
Конструкція була зроблена досить міцною, здатною витримати операцію з пересадки, і досить великою, щоб вмістити гормонооутворюючі клітини і нерозвинені яйцеклітини. Отримані результати дійсно обнадіюють: у мишей з попередньо видаленими яєчниками відновилися гормональні цикли, відбулася овуляція, після чого вони народили здорових дитинчат.
Провідний автор дослідження, доктор Моніка М. Ларонда, сподівається на настільки ж успішне застосування імплантатів у людей. При 3D-друку буде використовуватися власний біологічний матеріал пацієнток. Незважаючи на необхідність клінічних випробувань перед впровадженням технології в широку медичну практику, вже сьогодні зрозуміло:  3D-друк зможе до невпізнанності змінити сучасну медицину.
Изображение
MakerBot ініціювала проект, який допоможе розвинути технології 3D-друку і зробити їх більш доступними для широкого кола користувачів. Для його реалізації компанія запустила Thingiverse Developer Program, яка пропонує всім розробникам і ентузіастам взяти участь в розширенні можливостей спільноти любителів 3D-друку.
Що дозволяє робити програма Thingiverse Developer Program?
Сьогодні Thingiverse є найбільшою спільнотою, що  присвячена технологіям об'ємного друку. Нова програма дозволить зробити портал ще більш корисним і відвідуваним.
Thingiverse Developer Program дає можливість:
Завантажувати нові додатки на ресурс за допомогою API. Тепер розробники зможуть пропонувати послуги з аналізу та редагування об'ємних моделей, ділитися новими інструментами, проводити консультації через Developer Portal і реалізовувати безліч інших ідей.
Надавати на сайті послуги з 3D-друку. Це стало можливим після того, як розробники програми
Thingiverse Developer Program почали співпрацювати з 3D Hubs. За рахунок даної опції користувачі, у яких немає 3D-принтера, можуть побудувати власну модель на сайті і замовити її роздруківку.
Призначити вартість використання програми і отримувати «чайові» за створення 3D-моделей. Подібна система стосується тільки тих моделей, які будуть мати ліцензію Creative Commons.
Редагувати 3D-моделі в спеціальному хмарному сервісі за допомогою зручного додатку 
MakePrintable, після чого проект можна відразу відправляти до друку. Така функція стала доступна в результаті співпраці з компанією Mixed Dimensions.
Підтримати дизайнерів готових 3D-моделей за допомогою зручної системи добровільних пожертвувань.

Крім всіх переваг нової програми, запущеної на сайті Thingiverse, представники спільноти любителів 3D-друку зможуть знайти безліч корисної інформації в розділі Developer Portal, в тому числі докладні інструкції по розробці, завантаженні і монетизації завантажуваних додатків.
Експерти вважають, що проект Thingiverse Developer Program дозволить користувачам розвинути свої навички дизайнерів, конструюючи власні об'ємні моделі замість скачування готових примірників. Зручні програми від 3D Hubs і MakePrintable будуть доступні протягом декількох тижнів.
Изображение
Bionic Learning Network не припиняє черпати натхнення з живої природи  для своїх 3D-проектів. Черговою розробкою став новий принтер тривимірного друку під назвою 3D Cocooner.
Він не використовує звичну аддитивну технологію і не завдає матеріал шар за шаром. Замість цього принтер подібно 3D-ручці друкує межі конструкції. Після впливу ультрафіолету вона повністю твердне і готова до використання. Багато в чому робота 3D Cocooner нагадує плетіння павутини павуком.
Принтер складається з системи позиціонування, яка з точністю до частки міліметра визначає, куди необхідно подавати скловолокно, з якого створюється конструкція. Паралельно спеціальний софт відображає на моніторі комп'ютера весь подальший процес роботи принтера.
Нитка розміром не більше двох міліметрів покривається спеціальною смолою, яка змушує матеріал швидко тверднути під впливом ультрафіолету. Потім вона відрізується маленьким диском і відбувається наступний етап друку.
Максимальний розмір об'єкта, надрукованого 3D Cocooner, становить 45х30х60 сантиметрів, а швидкість - до сантиметра в секунду. При цьому конструкції виходять міцними і одночасно гнучкими. Як стверджують виробники, цей винахід зможе виготовляти предмети, які неможливо створити звичайними методами виробництва.

Покоління y

Изображение
Теорія поколінь останнім часом гостро обговорюється в суспільстві. Зокрема про покоління X, Y і Z говорять все частіше серед HR-ів, тому що це діючі і майбутні гравці ринку праці. 
Правильно те, що дійсно новому поколінню властиве групування в рамках різних субкультур. Невірно те, що тільки хіпстери належать до покоління Y. В даний час ми бачимо навколо величезну кількість субкультурних утворень і крім хіпстерів є тві, нью ейдж, толкеністи і т.п. Згідно класиці теорії поколінь, всі люди, народжені в період з 1981 по 2000 рр відносяться до Ігрек. Але на нашому пострадянському просторі було б правильно виділяти в групу нового покоління хлопців, що народилися в період з 1991 по 2000 рр. Бачите, як багато нюансів;)
Чому я вважаю себе фахівцем в цій темі? Перш за все тому, що я маю хорошу теоретичну основу теорії поколінь, потім, безумовно, величезний практичний досвід (у мене були і є співробітники з нового покоління, друзі і навіть бізнес партнери). І, звичайно, як тренер та інструктор я вмію спостерігати, аналізувати і робити практично корисні висновки, якими із задоволенням ділюся в рамках своїх навчальних програм або особистих консультацій.

 Наприклад, навичка утримувати увагу «трьох екранів». Ніколи за собою не спостерігали? Нам вже недостатньо дивитися тільки телевізор, ми періодично переглядаємо стрічку Фейсбук на Айпад, і одночасно відповідаємо на повідомлення з чатів в телефоні. Ми вже не тільки звикли до дуже щільного інформаційного потоку, а й навчилися комфортно жити в цьому просторі, разом з новим поколінням.
Що стосується бізнес-життя, то вже звичним стало створення в компаніях спеціальних просторів для відпочинку або навіть роботи (зелені килимки, м'які пуфи, смакота). Тому що мілленіали люблять розслаблену атмосферу і приємну робочу ауру (вже такі вони). Багато фірм давно і дуже вірно взяли це собі на озброєння. В одному з офісів , де працюють хлопці тільки 20+, при вході необхідно роззутися і одягнути домашні тапочки. Співробітники говорять, що це дозволяє їм почувати себе як вдома, тому не виникає напруги через зміну просторів і ефективність їх праці зростає.
В Україні є певний прошарок молодих бізнесменів, хоча це слово навіть якось не звучить. Надто вже воно з 90-х. Назвемо їх стартаперам в широкому сенсі, не тільки в айті сфері. Так ось, здається, що зараз вони на піку успіху - не працюють, а займаються улюбленою справою 24/7, їх обожнюють за те, що вони такі особливі і всі хочуть бути в тусовці з ними. ....багато всього можна розповісти з цього приводу. Перше і найголовніше: те, що вони не працюють - це, безумовно, ілюзія, і грамотно вибудуваний імідж, а вже в цьому ігреки віртуозні! Повірте «вкалують» вони як треба (вже вибачте мене за цей термін з 90-х), якщо ми говоримо, звичайно, про власників власного бізнесу. У майбутньому їх чекає тільки успіх, як і все наше суспільство, але при одній великій умові.
Хвиля популярності стартапів зрозуміла - нове покоління відмінно вловлює всі тренди і необхідності сучасного суспільства і відразу ж надає готові рішення (дійсно, неважливо про яку сферу ми говоримо), і їх плани завоювати світ завжди захоплюють. Але вони абсолютно не вміють вибудовувати процеси. А останнє вкрай необхідно для стрімкого розвитку, де після 20-го співробітника вже неможливе ручне управління. Класичних інструментів побудови бізнесу у мілленіалів немає, вони їх не вчили, як ми, наприклад, на магістерських програмах роками.
Ігреки - це студенти короткого кадру: тренінги, вебінари, інтенсиви - в кращому випадку. Тому то що необхідно взяти на озброєння - це не пошкодувати вкладень в вибудовування процесного бізнесу і стратегічних, фінансово обґрунтованих, планів розвитку. Для цього на якомусь етапі необхідно буде купувати хороших фахівців або шукати аутсорс. Ось вам вже і нова ідея про взаємини різних поколінь і їх необхідності один в одному.
Те, за чим я спостерігаю з завмиранням серця - так це впровадження в життя теорії «блакитного океану». А це ж теж стратегія, яка абсолютно зрозуміла новому поколінню. З'єднати раніше непоєднуване. Створити кафе-офіс-тренінговий центр, перукарню-бар, заправку-хімчистку, парк-магазин. Придумати барахолку для трендових речей, івент з обміну книгами, враженнями, листами і старими конвертами, величезна кількість вуличних фестивалів різних форматів і т.п.
Ігреки прекрасні в своїй творчості, в пошуку нового, в експериментах. І цим вони прикрашають світ і Україну. Дані тенденції триватимуть. Мені такі зміни дуже симпатичні. Я із задоволенням відвідую нові заклади, заходи, простору.
 
Звичайно, немає ідеальних поколінь, немає ідеальних людей. Що заважає їм всередині? Глобальне почуття самотності, як би дивно це не звучало. Незважаючи на те, що нове покоління - це як одна велика дружна тусовка, насправді це не так. Ігреки емоційно поверхневі, якщо можна привести таку метафору. Вони швидше будуть уникати глибоких почуттів, сильних переживань. І з задоволенням замінять їх, наприклад, піковими емоціями, які отримуються під час екстремального спорту.
Але це не той спектр, який би задовольнив до кінця їх неспокійну душу і  почуття самотності десь глибоко всередині залишається. Найпоширеніші захворювання мілленіалів будуть пов'язані з депресіями, маніями або фобіями. Так що, як бачите, не все вже так солодко.
Тому і з'явилося в соціумі таке поняття, як емоційний інтелект. Людей вчать: усвідомлювати, розпізнавати, відрізняти, рефлексувати свої емоції. Вчать! Тому що самі вони не можуть.
Вчитися не бути поверхневими, вчитися бути професіоналами, вчитися процесно підходити до завдань. І, звичайно, вчитися не відкидати, не "іронізувати», не відмовлятися від напрацювань всіх попередніх поколінь.
Куликова Уляна, керівник бізнес-школи ПРОФІ

Єдина причина непотребу дома

Чому ми купуємо і зберігаємо речі, які насправді нам не потрібні і які ми потім не використовуємо? Автор відомого блогу про саморозвиток ZenHabbits Лео Бабаутавважає, що головна причина - страх. У колонці в своєму блозі він пояснив всі «симптоми» і що з цим можна робити.
Изображение
«Згадайте:
- Ви упаковуєте занадто багато речей, коли подорожуєте, і ваш гараж завалений речами «на всякий випадок». Це страх, що вам щось буде потрібно, і цього не буде. Страх незахищеності і відсутності визначеності.
- Ви купуєте занадто багато речей перед якимись великими подіями або подорожами, «якщо раптом вони знадобляться». Ви боїтеся бути не готовими. Знову він - страх незахищеності і відсутності визначеності.
- Ви зберігаєте речі, якими більше не користуєтеся, тому що вони колись можуть стати в нагоді. Швидше за все ні, але ви не можете сказати наперед. Знову він - страх незахищеності і відсутності визначеності.
- Ви зберігаєте різні речі, наприклад, гітару, на якій ви так і не навчилися грати, тому що сподіваєтеся колись навчитися. Це боязнь не стати людиною, якою ви хотіли стати. Страх, що ви недостатньо гарні.
- Ви не позбавляєтеся від речей, тому що ви за них дорого заплатили і викинути їх - буде марною тратою. Але, насправді, вже той факт, що ви їх не використовуєте і зберігаєте - і є марна трата. Це скоріше страх, що якщо ви зробили помилкову покупку в минулому, це ж може повторитися в майбутньому.
- Ви зберігаєте багато одягу, тому що він означає для вас самовираження. А позбувшись від нього - ви наче обмежите себе в засобах самовираження. Ви боїтеся не мати цієї опції. Це знову страх, що ви недостатньо гарні.
...можна  продовжувати, але в цілому всі ті речі, які ми зберігаємо і не використовуємо - для нас це кошти забезпечити комфорт, допомогти впоратися зі страхами і нервозністю, відчувати себе готовим і більш захищеним. І, звичайно ж, ці кошти не працюють. Ми тільки сподіваємось на це, але насправді цього не відбувається. Ніколи не настає впевненість в майбутньому, і ми продовжуємо купувати нові речі, якими потім не користуємося. І цикл триває.
Якщо вийде знайти інший спосіб справлятися з цими страхами, нам уже не знадобляться непотрібні речі. Ми зможемо зробити паузу перед покупкою, зробленою через страх. І, врешті-решт, зможемо позбутися багатьох непотрібних речей, які оточують нас, забирають простір і ментальні сили. І ось воно - більш мінімалістичне життя ».

Краєвиди країни. де варто побувати

Изображение
Колочава (Закарпатська область, Міжгірський район)
Изображение
Манявський водоспад (Івано-Франківська область, Богородчанський район)
Изображение
Клевань. Тунель кохання. (Рівненська область, Рівненський район)
Изображение
Тараканівський форт (Рівненська область, Дубенський район)
Изображение
Лумшори (Закарпатська область, Перечинський район)
Изображение
Бакота (Хмельницька область, Кам’янець-Подільський район)
Изображение
Поповичі (Львівська область, Мостиський район)
Изображение
Косонь (Закарпатська область, Берегівський район)
Изображение
Урочище Прийма (Львівська область, Миколаївський район)
Изображение
Тур’ї Ремети (Закарпатська область, Перечинський район)

Мріяти не шкідливо.

Приділіть собі час на фантазії, нестримні і дурні. Тільки коли ми дозволяємо собі бути сміливими (хоча б навіть в думках) і виходити за рамки - народжуються кращі ідеї і рішення для руху вперед. Пропонуємо вам 13 простих кроків, які допоможуть вам досягти мети, побачити світ у всій його різноманітності і зрозуміти, що мріяти не шкідливо, а дуже навіть корисно.
Изображение
Чи знаєте ви про японську методику тайм-менеджменту 6/4? Відповідно до неї, всі завдання слід розділяти на 4 сфери і виділяти на кожну по 6 годин (можна поспіль, можна розбити на більш дрібні проміжки часу): сон, робота, вибудовування взаємин з коханою людиною / сім'єю / друзями, час тільки на себе. Такий спосіб розподілу часу утримує від «провисання» всі важливі сфери життя.

Так,складно виділити для роботи всього 6 годин, але суть даної методики в іншому. Вона служить нагадуванням про те, що людина може і повинна присвячувати час собі, згадуючи, що означає жити на повну, даючи думкам вільний політ, даруючи любов і отримуючи її у відповідь. Тільки так можна прийти до гармонії в житті.

1. Шукайте підказки в дитинстві
Діти не бояться мріяти. Для них це такий же природний процес, як і дихання. Тому ми завжди дивуємося легкості і нетиповості їх думок. Також саме в дитинстві варто шукати підказки про своє призначення, здібності і справжні бажання.
Щоб зрозуміти свою дитячу сутність, покриту «шарами» дорослості, задайте такі питання:

1. За допомогою чого я сприймав світ у дитинстві яскравіше - фізичні відчуття, візуальні образи, запахи?
2. Що надовго зачаровувало мене, дитину?
3. Чим я любив займатися, у що любив грати, будучи малюком?
4. Які фантазії я нікому і ніколи не розповідав?
5. Відгукується мені, дорослому, що-не будь з цих дитячих ігор і фантазій?
6. Виходячи з дитячих захоплень, які таланти / здатності можна у мене розвинути?


Ось ще один спосіб, який підкаже вам, на що звернути увагу при пошуку себе. Так, виберіть будь-який колір, який вам подобається. Представляючи себе цим кольором, розкажіть про себе. Наприклад, «я зелений. Яскравий, насичений, живий, як джунглі ». Проаналізуйте, куди привели вас ваші думки.

2. Плануйте емоції
Саме пережиті позитивні емоції роблять нас щасливими, а не події, дії або результати наших дій самі по собі. Тому, як і справи, емоції теж потрібно планувати. Адже згадайте, ми відчуваємо задоволення - не важливо, що сталося - і від добре виконаної роботи, і від розмови по душам з найкращим другом. У той же час наш поганий настрій вранці - гарантія того, що через це по дорозі на роботу, в офісі всі будуть тільки заважати і псувати день.
Тому уявіть собі свій ідеальний день в подробицях і наповнюйте цей процес кращими на вашу думку емоціями, які ви могли б випробувати в самих різних ситуаціях. Повторимося: плануйте емоції.
Для закріплення результату проаналізуйте те, що ви представили:

1. Які моменти ідеального дня у вас вже «в кишені»?
2. Чого не вистачає  вашому ідеальному дню?
3. Що ви можете зробити, щоб з'явилися відсутні елементи?
4. Чому ви не можете отримати це прямо зараз?
3. Наділяйте себе додатковими здібностями


Кожному з нас в певний момент хотілося бути мати кілька життів. Уявіть, що вони у вас є. Ким би ви були, якби могли вибрати час, місце і рід занять? Може, стали б відомим актором і знімалися в касових фільмах? Або дослідником в тій  чи іншій сфері?
Проаналізуйте, якими здібностями ви нагородили себе в кожному з життів і що потрібно зробити, щоб вони проявилися і в вашій реальності. Це підкаже вам, куди направити свої зусилля.

4. Мрійте з наслідками
Кожен з нас хоче жити щасливо, робити те, що любить. Тому включіть все те, що вам подобається, в своє життя. Думки, ідеї та мрії стають матеріальними тільки тоді, коли ви регулярно робите що-не будь для їх втілення. В іншому випадку в якийсь момент це піде з життя назавжди.

5. Шукайте можливості
Багато хто з нас хочуть бути багатшими, але найчастіше ми відмовляємося від збільшення своїх доходів, тільки тому що боїмося, не знаємо, що це реально, не хочемо зайвої суєти, не шукаємо способи, не впевнені в своїх талантах - відмовок безліч. Але насправді все набагато простіше. Чи будете ви фінансово успішними, багато в чому залежить від вашого внутрішнього відчуття «я можу». Тому шукайте можливості. Отримати те, що вам хочеться, можна не тільки за гроші, а й, наприклад, через обмін знаннями, послугами, товарами тощо
Наприклад, хочете дешевше подорожувати? Можна шукати дешеві авіаквитки, використовувати сервіси пошуку попутників, а можна допомагати людям перевозити швидше їх посилки і отримувати за це грошову винагороду. Постійно задавайтеся двома питаннями: «Як мені отримати те, що я хочу без грошей? І як мені отримати необхідну суму грошей на те, що я хочу? ».

6. Придумуйте співрозмовників
Задайте п'яти різним людям одне і те ж питання - вони дадуть п'ять різних відповідей. У кожного свій світ, свій досвід і принципи. І нерідко можна почути по-справжньому щось цікаве, те, що вам ніколи не приходило в голову. Тому спробуйте поглянути на світ очима вигаданого персонажа або історичної особистості і побачити їх рішення вашого завдання.
Закрийте очі і уявіть світ цієї людини, інопланетянина, персонажа  мультфільму / фільму, звіра. Головне, не відкидайте ідеї. Просто колекціонуйте їх, якими б безглуздими вони зараз не здавалися.

7. «Заземляйтесь»
Ви маєте рацію, вважаючи, що ви нічого не доб'єтеся. Але ви маєте рацію і тоді, коли впевнені, що вам все по плечу. Отримати бажане можна різними шляхами, а наблизити мету - простими діями. Не кидайте відразу всі сили на виконання своїх бажань. Просто виберіть ті, що здаються ближчими / простішими / найприємнішими і звільніть для них кілька хвилин в день. Почніть хоча б з малого.
Виконуйте потроху те, що хочете, і не наполягайте в один спосіб. Якщо не спрацьовує «купити», виберіть метод «орендувати» / «позичити» / «поміняти» / «обзавестися партнером» і т.д.

8. Підпорядкуйте свої страхи
Як тільки потрібно виконати щось важливе, як правило, з'являється бажання піти погуляти, зробити масу дрібних справ, почитати книгу т.д. У багатьох випадках це виповзають назовні ваші страхи. Пам'ятайте, страх завжди з'являється, якщо ви на вірному шляху і вже майже досягли мети. Перший крок по високих сходах зазвичай не лякає - ви не знаєте, що далі, а земля близько. Страх стискає горло, сковує тільки тоді, коли ви вже просунулися досить далеко і рух назад також ускладнено, як і рух вперед.
Готуйтеся до того, що одного разу вам захочеться все кинути на півдорозі. Єдина порада - прийміть цей факт, і подумайте, що допоможе вам впоратися зі страхом, коли він з'явиться. І коли «момент Х» настане, ви вже будете готові з ним впоратися.

9. Слухайте себе
Тільки божевільні кидаються в бій без підготовки. Розсудлива людина завжди відчуває страх перед чимось новим, незвіданим, важливим. Але скажіть, хто перемагає частіше: той, хто не тренований, не знає правил і не має інформації? Або той, хто не здивований діями супротивника, не витрачає час на вивчення азів і постійно розвиває себе? Ваші страхи - це попередження про те, що вам потрібно трохи повчитися, набратися досвіду, напрацювати певні навички та ін. Прислухайтеся до своїх страхів і використовуйте на благо собі.

10. Впадате в крайнощі
Зробіть дві речі.
Перша - уявіть найгірший з варіантів, який може статися. І забудьте про нього. Підсвідомість вже розпочала роботу по підготовці ваших внутрішніх ресурсів до найстрашнішої кінцівці. Ви витримаєте, що б не трапилося. Ви будете готові і викрутитеся.
Друга - уявіть ідеальний для вас варіант вирішення ситуації. Щоб ви зробили, якби ви були ідеальною людиною? Які ваші дії, якщо ви - кращий? Ваша підсвідомість уже готова підтримати вас в реалізації задуманого. Просто повірте.

11. Ідіть до мети маленькими кроками
Складіть список невеликих справ на кожен день, які приведуть вас до бажаного. Також візьміть до уваги, що в будь-якому списку справ, є один пункт, який лякає. І ви залишаєтеся без мрії, в кроці від неї, тому що боїтеся зробити зрушити з місця. Як говорить Річард Бренсон: «До біса все! Берися і роби! ». Згадайте пункт №10. І тепер просто зробіть цей крок.

12. Вчасно знижуйте стандарти
Мрійте і ставте перед собою великі цілі, але в той же час не варто очікувати максимальних результатів, якщо ви ніколи цього не робили раніше. Тому самостійно знижуйте свої стандарти, зменшуйте рівень перфекціонізму, щоб не опустити руки. Тим самим ви дозволите собі розслабитися і все-таки зробити що-небудь, побачити, над чим варто замислитися, що можна скорегувати. Діти не бояться зробити помилку - вони вчаться, набиваючи гулі і приймаючи безліч рішень, невірних з точки зору дорослих. Дозвольте собі діяти так само.

13. Хваліть себе
Якщо ви просунулися, нехай навіть трохи - обов'язково похваліть себе. Закріпіть всередині себе це почуття - почуття перемоги і впевненості в собі. Люди часто боятися зізнатися, що вони молодці.
Вимовте вголос фразу «бути впевненою в собі людиною». Хто повинен запевнити вас в тому, що ви гідні і все можете? Тільки ви самі можете це зробити

10 способів "розрухати" себе

Згадайте, як часто ваші друзі з радістю відгукуються на пропозицію сходити в новий ресторан, відправитися в поїздку в невідоме місце? Та й ви самі напевно нерідко помічали за собою, що вважаєте за краще не ускладнювати собі життя різними нововведеннями, свіжими ідеями і дієте так, як звикли, а не тому що це кращий варіант. Але чи так уже добре все звичне, і чи не час би «розворушити» себе? Дієві поради, які допоможуть  перестати ходити по колу.
Изображение
Л - ледачий мозок
Повторення добре знайомих дій - тривожний сигнал про наростаючу лінь. Ми відмовляємося від того, що вимагає освоєння нових навичок і посиленої уваги, тому що вважаємо за краще улюблене і звичне, вивірене до автоматизму. Але мозок, як і будь-який м'яз тіла, повинен бути в тонусі. Тільки так він може працювати на повну.
Мозок прагне спростити собі життя, створити якомога більше шаблонів. З одного боку, він захищає вас від інформаційного шуму. Але з іншого боку, життя - це джерело змін, швидкість яких ви не здатні сприйняти без підготовки. В результаті, коли в реальному житті все стає «шаблонним» з неї потроху відходить новизна відчуттів, зростає страх невідомого і накопичуються сумніви з приводу прийнятих рішень. Уміння виконувати однотипні дії швидко - хороший навик, але, досягнувши в ньому «стелі», ви перестаєте розвиватися, і мислення втрачає гнучкість. Це означає, що ви не витрачаєте зусилля на подолання перешкод, а значить, не вмієте долати нові.

П - пластичність мозку
Для роботи та життя в сучасному світі з його швидкістю, кризами і безліччю викликів вам знадобиться, наприклад, вміння швидко стати на ноги після відходу з компанії, оперативно освоїти новий навик, легкість в спілкуванні, бажання аналізувати ситуації і т.д. Ви не впораєтеся, якщо ваш мозок не буде гнучким. Саме тому треба постійно тренувати його.

Ш - ворушіння звивинами
Щоб зробити мозок пластичним, досить регулярно робити старе по-новому - їсти паличками, чистити зуби іншою рукою, змінити стиль одягу. Але є і більш цікаві способи

1. Грайте в детектива, який стежить за собою.
Постійно спостерігайте, що викликає у вас дискомфорт - нова упаковка йогурту, зміна маршруту, книги з іншим поглядом на звичні речі. Це ваша точка відліку - зловіть почуття незручності і «Дожміть» його. Придумайте нову етикетку для улюбленого сирка, змініть принт для светру і т.д. Просто на аркуші паперу, цього достатньо. Мозок заспокоїться, звикне реагувати спокійно на зміни.

2. Відкладіть прочитані книги
Те ж стосується фільмів і музики. Дуже приємно зануритися в знайомий світ персонажів, акцентувати свою увагу на дрібницях. Коли мозок не витрачає зусиль на осмислення нових звуків, смислів, образів, то ми розслабляємося. А саме невивчені книги, фільми, музика пробивають нові «тунелі» - допомагають думати інакше, створювати незвичні асоціативні зв'язки, бачити речі під іншим кутом. Привчайте себе до різноманітності.

3. Губіться в знайомому місті
Ходіть додому новими маршрутами, спеціально забрідайте в незнайомі парки, ресторанчики, галереї, райони. Це втрата часу, якщо ви поспішаєте. У той же час це тренування орієнтування на місцевості та отримання корисної інформації - новий магазин, зручно розташований спортзал, хороший коворкінг і т.д.

4. Посилено знайомтеся
Ви звикли розуміти настрій з одного  руху брови, по звуку одного слова. Але незнайомці завжди створюють деяку складність в спілкуванні - потрібно розпізнавати їх незвичні комунікативні сигнали. Чим більше у вас нових знайомих, тим простіше вам знаходити точки контакту з іншими людьми.
Розширюєте своє коло можливостей, набір інтересів і контактів, знайомлячись з цікавими вам людьми. Хто знає, хто з них підкаже вдалу ідею для бізнесу або запропонує цікаву роботу. А все тому, що ви випадково розговорилися.

5. Заведіть дітей або домашню тварину
Звичайно, діти і тварини - це занадто особисте питання, щоб просто радити їх заводити. Мова про інше. Просто уявіть, що навіть ставши батьками, ви будете розвиватися також активно і не перетворитеся на домосідів.
Насправді діти і домашні тварини - живі моторчики, зміни, які ви ніяк не можете контролювати. І волею-неволею ви вчитеся бути більш гнучкими, дієте оперативніше, легше розлучаєтеся зі стереотипами, руйнуєте шаблони. Діти привносять приємний хаос в стабільну обстановку будинку, задають дивні питання. Тварини, навіть мовчазні рибки, все одно втягують вас в спілкування з іншими людьми і змушують дізнаватися нову інформацію.

6. Відмовтеся від критики
Чим більше ви помічаєте огидних і некрасивих речей, тим більше їх у вашому житті - це раз. Те, що критикуєте, ви, швидше за все, змінити не можете, і тому ваші висловлювання марні - це два. Ви звикли жити і працювати в рафінованих умовах і непомітно перетворилися в буркотуна, вічно всім незадоволеного, що не бере нове - це три.
Дайте собі обіцянку не критикувати людей, владу, зміни в роботі, нововведення в соцмережах або дизайн меню в ресторані. Навпаки: наприклад, ті ж зміни меню повинні стати для вас приводом спробувати щось смачне, оптимізація робочого процесу - перевіркою ваших умінь і новими можливостями для професійного зростання.

7. Зріжте «бірочки»
Дуже часто, не розбираючись в людині, ми відразу даємо їй визначення. Але, як говорили індіанці, щоб зрозуміти когось, потрібно пройти в його мокасинах два місяці. Відучувати мозок мислити стереотипами. Привчайте аналізувати деталі і складати їх в нетипові мозаїки.

8. Оточіть себе новими запахами
Ви звикли довіряти очам, вухам, дотику і тільки потім нюху. Ви пам'ятаєте запах полуниці на грядці чи річки, коли зійшов лід? Ви відрізаєте себе від світу, не використовуючи ніс. Наприклад, нанесіть новий парфум - і ви помітите, як у ваших рухах з'явиться щось нове, а світ буде відчуватися гостріше. Ви бачите інші грані навколишнього, «тренуючи ніс», розширюючи палітру запахів.

9. Приберіть одне з почуттів
Спробуйте прожити хоча б півдня без будь-якого почуття - закривши очі, заткнувши вуха, не сказавши ні слова. Ви зрозумієте, як звикли бачити, наприклад, на скільки градусів потрібно повернути кран в душі, щоб полилася вода прийнятної температури, як розучилися ходити з рівною спиною або багато говорити. Розширюйте свій чуттєвий досвід - змушуйте мозок працювати 24 години на добу.

10. Іноземна мова - відмінний спосіб для тренування. Ви помітите, як освоєння нової мови, знаходження закономірностей і розуміння нових правил прискорить ваші реакції, поліпшить логіку і відкриє нові творчі здібності.

Шляхи збільшення доходу.

Изображение
1. Просіть вищу оплату за свою працю
Якщо ви найманий робітник або володієте бізнесом, є люди, які платять вам заробітну плату або оплачують ваші послуги. Коли ви останній раз добивалися підвищення зарплати або вартості ваших послуг / продукції? Якщо ви відчуваєте, що за вашу працю можна отримувати більше грошей, тоді вам пора поговорити про це.

2. Дослідіть область своєї діяльності
У пошуках більш високої заробітної плати або при підвищенні цін в своїй справі, вам потрібно в деталях знати, як працює ця сфера діяльності, в якій ви перебуваєте. Досліджуючи область в цілому, ви зможете знайти свою нішу і будувати плани свого подальшого розвитку.

3. Вчіться правильно вести переговори
Дуже важливо розвивати свої комунікативні навички та вміння вести переговори. Адже по суті практично все в житті є елементом переговорів. Чим більше ви пізнаєте науку і мистецтво переговорів, тим ефективніше ви зможете рухатися по світу, в тому числі, це справедливо для заробляння грошей.

4. Вдосконалюйте свої навички
Незалежно від того, як довго ви займаєтеся своєю справою, все одно є аспекти, які ви можете поліпшити. Удосконалюючи свої навички, ви робите себе більш цінним співробітником або більш успішним підприємцем.

5. Самореклама
Якщо ви недавно придбали нові навички або знання - це здорово. Ви повинні поділитися цим з людьми. Але не потрібно порожніх слів, покажіть себе в справі. Нехай оточуючі побачать, що ви справжній експерт у своїй області.

6. Поміняйте сферу діяльності або робоче місце
Будь-який період в житті має початок і кінець. Озирніться навколо! Можливо, ваша робота вже не приносить вам того задоволення і прибутку, які так вам потрібні. Це привід переглянути ситуацію, що склалася. Подумайте про зміну виду діяльності або знайдіть інше місце, де вам запропонують велику заробітну плату і кращі умови.

7. Переконайтеся, що ви спите достатньо
Економісти виявили зв'язок між відсутністю сну і зниженням прибутку. Якщо ви регулярно не висипаєтесь, тоді ви помітили, що ваша мозкова діяльність пригнічена недоліком відпочинку і погіршується стан здоров'я в цілому. Ці фактори впливають на здатність заробляти гроші.

8. Витрачайте менше
Це один з очевидних пунктів, але його все ж варто згадати. Витрачайте менше, ніж заробляєте, і у вас з'явиться можливість мати власний капітал.

9. Створіть інтелектуальну власність
Це може бути текст, винахід, фотографія, ноу-хау або інша форма нематеріальних активів. Варто зазначити, що інтелектуальна власність є рушійною силою для ділового просування. Створіть щось нове, і у вас на руках з'явиться актив, який буде приносити вам дохід знову і знову.

10. Будьте корисним
Чим більше ви допомагаєте людям, тим більше вони повертаються до вас. У практичній інтерпретації, наприклад, якщо ви допомагаєте людям робити гроші, ви можете взагалі частину з них заробити. Ваша чуйність повинна стати вашою перевагою.

11. Дослідіть звички людей, які вміють «робити гроші»
Якщо ви хочете дізнатися, як грати в баскетбол, ви звернетеся за допомогою до вправного гравця. Щоб навчитися малювати, ви будете вивчати роботи великих художників. Відповідно, щоб навчитися заробляти великі гроші, слід повчитись  цього у багатих людей. Вивчіть їх спосіб життя, хід мислення, звички. І, виходячи зі своїх спостережень, зробіть для себе висновки.

12. Відвідайте тренінги
Це можуть бути тренінги особистісного розвитку, бізнес-тренінги або будь-які інші, які дадуть вам необхідний поштовх, мотивацію і скоригують мету і способи її досягнення. Всі великі люди ніколи не припиняють вчитися у інших і вдосконалюватися.

Дві третини програмістів є самоучками

Середньостатистичний програміст - це чоловік молодше 30 років, який обожнює JavaScript, займається самоосвітою, проводить робочі дні  в офісі і готовий розглядати пропозиції роботи, хоча і не шукає її цілеспрямовано. Такий портрет індустрії можна скласти на підставі результатів опитування розробників, яке щорічно проводить спеціалізований портал для програмістів Stack Overflow.
Изображение
Цей інтернет-ресурс, який створювався як платформа для фахових дискусій серед професіоналів IT-індустрії, сьогодні називає себе найбільшим співтовариством програмістів і розробників з аудиторією 4,7 млн користувачів. В опитуванні взяли участь 56 033 чоловік з 173 країн світу - 802 респондента виявилися українцями. Учасників попросили відповісти на 45 питань, щоб виявити основні тенденції, характерні для сфери інформаційних технологій.

Більшість учасників опитування - 62% респондентів - повідомили, що працюють в галузі фінансів, консалтингу, охорони здоров'я, роздрібної торгівлі, виробництва та інших галузей промисловості. Опитування підтвердило статус JavaScript як найпопулярнішої  мови програмування в світі - їй віддають перевагу абсолютна більшість Full-Stack і Front-End-фахівців і більше половини Back-End-розробників.

Дослідження Stack Overflow також виявило драматичне неподання жінок в IT-індустрії: серед 92,8% чоловіків нарахували всього 5,8% жінок, які переважно працюють в областях дизайну, машинного навчання або контролю якості, ніж займаються безпосередньо програмуванням.

В ході опитування 69,1% респондентів повідомили, що хоча б частково займалися самоосвітою, тоді як 13% опитаних називали себе абсолютними самоучками, які ніколи не отримували спеціальної освіти і освоїли професію своїми силами. 43% опитаних отримали диплом бакалавра в галузі інформатики і лише 2% програмістів стали докторами наук. Також цікаво, що 25,5% програмістів освоювали професію в тому числі за допомогою онлайн-курсів. Річний дохід прихильників самоосвіти склав в середньому $ 104 000, тоді як розробники з докторським ступенем заробляють близько $ 122 000.

Що стосується працевлаштування, кожен третій програміст знаходить роботу за рекомендацією друзів і колег. 63% респондентів відкриті для нових пропозицій, хоча самостійно не намагаються знайти нову роботу.

3D-ДРУК: І В ПОЛЬОТІ, І В МИСТЕЦТВІ, І В НОВИХ РОЗРОБКАХ.....


Компанія Boeing отримала патент на технологію, завдяки якій предмети при виготовленні парять в повітрі. На 3D-друковані об'єкти впливає магнітне поле, і вони злітають.
Заготівля, що отримала назву «самородок», ширяє в просторі, в цей час 3D-принтери продовжують підключати до неї елементи. Стає можливим додавати їх з усіх боків без будь-яких обмежень. Деталь в повітрі можна обертати, створюючи більш складні форми. А робота декількох принтерів дозволяє друкувати об'єкти швидше.
Клер Скотт з 3Dprint назвав це технологією, яка не має кордонів.

Изображение
Компанія-розробник промислових матеріалів Versarien PLC і виробник сучасних 3D-принтерів E3D Online вирішили використовувати для об'ємного друку одну з модифікацій вуглецю, а саме - графен. На відміну від відомих об'ємних форм вуглецю, таких як олівцеві грифелі або алмази, графен являє собою плоский шестикутний елемент, товщина якого становить один атом. Саме завдяки цій властивості даний матеріал дозволить розширити можливості 3D-друку.
Унікальні властивості графена
За даними досліджень, графен відрізняється значною механічною жорсткістю, невеликою вагою, гнучкістю, має рекордно велику теплопровідність і високу рухливість носіїв електричного заряду. Ці природні властивості роблять плоский різновид вуглецю досить перспективним матеріалом для наноелектроніки, при створенні мікросхем, а тепер ще й для 3D-друку.
Дослідження можливостей графена
Графен був отриманий експериментальним шляхом в 2004 році двома російськими вченими. З тих пір дослідники провели безліч дослідів, щоб зрозуміти, в якому практичному руслі можна використовувати цей унікальний двовимірний кристал, в тому числі і для поліпшення 3D-друку.
В даний час експерти в сфері інноваційних матеріалів для прикладної інженерії з Versarien PLC і провідні виробники обладнання для 3D-друку E3D Online шукають нові способи застосування графена. Вчені сподіваються, що їх співпраця дозволить створити матеріали з покращеними властивостями.

Изображение
Експерти ЮНЕСКО хочуть відновити початковий вигляд античної Пальміри, зруйнованої терористами, для збереження історичної спадщини світу. Однак стародавні пам'ятники Сирії планується реконструювати не звичайним чином, а у вигляді 3D-моделі, щоб люди бачили наслідки жахливої війни.
Пальміра була одним з найбільш багатих міст пізньої античності. Вона розташовувалась на перетині торгових шляхів в одному з оазисів Сирійської пустелі. Тут було побудовано безліч величних споруд, в яких простежувалася унікальна майстерність давньоримських архітекторів.
Однак в результаті війни древні споруди були зруйновані, а багато пам'ятників архітектури піддалися розграбуванню і повному знищенню. В кінці березня цього року сирійська армія звільнила місто від терористичних угруповань ІГІЛа. Тому експерти підняли питання про реставрацію Пальміри.
Одна з думок експертів припускає відновлення стародавнього міста в образі комп'ютерної 3D- або 4D-моделі. Інші ж фахівці вважають, що Пальміру необхідно хоча б частково реконструювати. І хоча масштаб руйнування після дій бойовиків дуже значний, в місті можна відновити кілька культурних об'ёктов. Як мінімум Тріумфальну арку, два храми і вежі-гробниці.


Изображение
Можливості 3D-друку дійсно безмежні. Мало того, що дозволяє створювати прототипи людських органів і друкувати вдома, тепер ще з'ясувалося, що за допомогою 3D-принтера можна писати картини в дусі найбільших художників. Зокрема, пару днів назад представники музею Рембрандта, галереї Мауріцхейс, фахівці Microsoft і дослідники з Делфтського університету представили портрет чоловіка, написаний в стилі голландського художника.
 
Як 3D-друк дозволяє писати картини
Щоб зімітувати стиль письма Рембрандта, вчені ретельно досліджували його творчість. З'ясувалося, що художник найчастіше писав портрети немолодих чоловіків, дотримуючись при цьому своєрідних правил: певний нахил голови, напрям погляду, стиль одягу. Після аналізу 346 робіт Рембрандта дослідники вирішили надрукувати портрет чоловіка середнього віку в капелюсі, чорному одязі з білим коміром і поглядом, спрямованим вправо.
При написанні нової картини вчені використовували унікальні алгоритми аналізу даних і 3D-принтер. Спочатку портрети руки голландського живописця відсканували в 3D, щоб відтворити не тільки колірну гамму картин, але і рельєф масла. Далі відсканована копія піддавалася машинній обробці для поліпшення зображення.
Дослідники виділили ключові елементи робіт художника: очі, ніс, пропорції обличчя і т. д. В результаті, нова картина була згенерована з деталей вже написаних портретів і роздрукована на 3D-принтері спеціальним чорнилом. А щоб передати унікальний рельєф масла, на картину наносилось 13 шарів.


Грандіозний проект з відтворення стилю письма Рембрандта тривав півтора року. У ньому брали участь історики, знавці мистецтва, програмісти та інші кваліфіковані фахівці. Новий портрет чоловіка складається з 168 тисяч елементів картин, написаних рукою голландського художника. Таким чином, учасники проекту довели, що 3D-друк може застосовуватися для створення шедеврів світового мистецтва.