хочу сюди!
 

Ліда

50 років, водолій, познайомиться з хлопцем у віці 46-56 років

3D-ДРУК: І В ПОЛЬОТІ, І В МИСТЕЦТВІ, І В НОВИХ РОЗРОБКАХ.....


Компанія Boeing отримала патент на технологію, завдяки якій предмети при виготовленні парять в повітрі. На 3D-друковані об'єкти впливає магнітне поле, і вони злітають.
Заготівля, що отримала назву «самородок», ширяє в просторі, в цей час 3D-принтери продовжують підключати до неї елементи. Стає можливим додавати їх з усіх боків без будь-яких обмежень. Деталь в повітрі можна обертати, створюючи більш складні форми. А робота декількох принтерів дозволяє друкувати об'єкти швидше.
Клер Скотт з 3Dprint назвав це технологією, яка не має кордонів.

Изображение
Компанія-розробник промислових матеріалів Versarien PLC і виробник сучасних 3D-принтерів E3D Online вирішили використовувати для об'ємного друку одну з модифікацій вуглецю, а саме - графен. На відміну від відомих об'ємних форм вуглецю, таких як олівцеві грифелі або алмази, графен являє собою плоский шестикутний елемент, товщина якого становить один атом. Саме завдяки цій властивості даний матеріал дозволить розширити можливості 3D-друку.
Унікальні властивості графена
За даними досліджень, графен відрізняється значною механічною жорсткістю, невеликою вагою, гнучкістю, має рекордно велику теплопровідність і високу рухливість носіїв електричного заряду. Ці природні властивості роблять плоский різновид вуглецю досить перспективним матеріалом для наноелектроніки, при створенні мікросхем, а тепер ще й для 3D-друку.
Дослідження можливостей графена
Графен був отриманий експериментальним шляхом в 2004 році двома російськими вченими. З тих пір дослідники провели безліч дослідів, щоб зрозуміти, в якому практичному руслі можна використовувати цей унікальний двовимірний кристал, в тому числі і для поліпшення 3D-друку.
В даний час експерти в сфері інноваційних матеріалів для прикладної інженерії з Versarien PLC і провідні виробники обладнання для 3D-друку E3D Online шукають нові способи застосування графена. Вчені сподіваються, що їх співпраця дозволить створити матеріали з покращеними властивостями.

Изображение
Експерти ЮНЕСКО хочуть відновити початковий вигляд античної Пальміри, зруйнованої терористами, для збереження історичної спадщини світу. Однак стародавні пам'ятники Сирії планується реконструювати не звичайним чином, а у вигляді 3D-моделі, щоб люди бачили наслідки жахливої війни.
Пальміра була одним з найбільш багатих міст пізньої античності. Вона розташовувалась на перетині торгових шляхів в одному з оазисів Сирійської пустелі. Тут було побудовано безліч величних споруд, в яких простежувалася унікальна майстерність давньоримських архітекторів.
Однак в результаті війни древні споруди були зруйновані, а багато пам'ятників архітектури піддалися розграбуванню і повному знищенню. В кінці березня цього року сирійська армія звільнила місто від терористичних угруповань ІГІЛа. Тому експерти підняли питання про реставрацію Пальміри.
Одна з думок експертів припускає відновлення стародавнього міста в образі комп'ютерної 3D- або 4D-моделі. Інші ж фахівці вважають, що Пальміру необхідно хоча б частково реконструювати. І хоча масштаб руйнування після дій бойовиків дуже значний, в місті можна відновити кілька культурних об'ёктов. Як мінімум Тріумфальну арку, два храми і вежі-гробниці.


Изображение
Можливості 3D-друку дійсно безмежні. Мало того, що дозволяє створювати прототипи людських органів і друкувати вдома, тепер ще з'ясувалося, що за допомогою 3D-принтера можна писати картини в дусі найбільших художників. Зокрема, пару днів назад представники музею Рембрандта, галереї Мауріцхейс, фахівці Microsoft і дослідники з Делфтського університету представили портрет чоловіка, написаний в стилі голландського художника.
 
Як 3D-друк дозволяє писати картини
Щоб зімітувати стиль письма Рембрандта, вчені ретельно досліджували його творчість. З'ясувалося, що художник найчастіше писав портрети немолодих чоловіків, дотримуючись при цьому своєрідних правил: певний нахил голови, напрям погляду, стиль одягу. Після аналізу 346 робіт Рембрандта дослідники вирішили надрукувати портрет чоловіка середнього віку в капелюсі, чорному одязі з білим коміром і поглядом, спрямованим вправо.
При написанні нової картини вчені використовували унікальні алгоритми аналізу даних і 3D-принтер. Спочатку портрети руки голландського живописця відсканували в 3D, щоб відтворити не тільки колірну гамму картин, але і рельєф масла. Далі відсканована копія піддавалася машинній обробці для поліпшення зображення.
Дослідники виділили ключові елементи робіт художника: очі, ніс, пропорції обличчя і т. д. В результаті, нова картина була згенерована з деталей вже написаних портретів і роздрукована на 3D-принтері спеціальним чорнилом. А щоб передати унікальний рельєф масла, на картину наносилось 13 шарів.


Грандіозний проект з відтворення стилю письма Рембрандта тривав півтора року. У ньому брали участь історики, знавці мистецтва, програмісти та інші кваліфіковані фахівці. Новий портрет чоловіка складається з 168 тисяч елементів картин, написаних рукою голландського художника. Таким чином, учасники проекту довели, що 3D-друк може застосовуватися для створення шедеврів світового мистецтва.
0

Коментарі