Як зробити роботу приємнішою і отримувати від неї задоволення

25 простих дій
Фотография
1. Виділяйте обідню перерву або хоча б її частину на якісь приємні і корисні для себе речі (наприклад, почитати хорошу книгу, повторити іноземну мову, яку ви вчите, подивитися цікаві лекцію і т.д.).

2. Регулярно вставайте з-за столу - розминайтеся і давайте відпочинок очам.

3. Будуйте не тільки ділові, а й дружні стосунки в колективі. Дослідження показують, що дружні відносини на робочому місці значно підвищують задоволення від роботи і залучення співробітників в робочий процес.

4. Допомагайте колегам.

5. Постарайтеся встановити баланс між роботою та особистим життям.

6. Перестаньте пліткувати з колегами.

7. Будуйте кар'єрні плани.

8. Персоналізуйте своє робоче місце настільки, наскільки це можливо, прикрасьте його, зробіть комфортним.

9. Підтримуйте чистоту на робочому столі.

10. Навчіться ввічливо і аргументовано говорити «ні» і не давайте звалювати на себе роботу.

11. Виходьте на свіже повітря протягом дня.

12. По можливості відмовляйтеся від непотрібних зустрічей.

13. Намагайтеся пріоритезувати свої завдання.

14. Максимально уникайте спілкування з негативно налаштованими колегами і людьми, які весь час скаржаться.

15. Не давайте втягнути себе в офісні інтриги.


16. Не відкладайте важливі завдання на самий останній момент.

17. Замініть перекушування шоколадними батончиками на більш корисну їжу, наприклад, фрукти або овочі.

18. Налаштовуйтеся вранці на позитивну хвилю.

19. Плануйте свій  вільний час після закінчення робочого дня.

20. Візьміть під контроль свій робочий час. Наприклад, пишіть детальні списки справ. Так ви будете бачити, що ви вже зробили, а також контролювати, скільки завдань залишилося виконати.

21. Користуйтеся навушниками, щоб була можливість попрацювати в тиші і не відволікатися.

22. Висипайтеся. Відправляйтеся ввечері спати вчасно і виділяйте адекватний час на сон.

23. Цікавтеся сферою, в якій ви працюєте. Розширюйте свої знання про професії.

24. «Відпускайте» помилки. Аналізуйте їх і рухайтеся далі.

25. Візьміть відпустку. Іноді без перезавантаження просто не обійтися.

Українці, гроші, заробітки... кілька досліджень...

Власний бізнес або високооплачувана робота: які можливості розбагатіти бачать для себе українці
Структура витрат є показником рівня і якості життя населення. По тому, які блага може дозволити собі людина, а на чому змушена економити, можна судити про її матеріальну забезпеченність. І якщо в розвинених країнах на продукти харчування, предмети першої необхідності і комуналку представники середнього класу витрачають не більше 40% щомісячного доходу, то в Україні ці витрати часом досягають 80%. Зростання цін, інфляція і падіння рівня життя призводять до поступового зникнення в Україні середнього класу. 
 Двом з п'яти грошей вистачає тільки на їжу і предмети першої необхідності. Стільки ж, крім їжі та одягу, можуть дозволити собі покупку дрібної побутової техніки. У кожного сьомого є гроші на те, щоб купити будь-яку побутову техніку, меблі або зробити ремонт. Троє зі ста можуть здійснювати особливо великі витрати, такі як покупка автомобіля або нерухомості. І лише один зі ста відніс себе до числа тих, хто ні в чому собі не відмовляє.
Згідно з результатами опитування, матеріальне становище безпосередньо залежить від посади, яку займає офісний співробітник. Витрати лінійних фахівців і менеджерів середньої ланки рідко виходять за рамки покупки побутової техніки та ремонтів, в той час як топ-менеджери значно частіше купують автомобілі або нерухомість. Також вище відсоток топів серед тих, хто ні в чому собі не відмовляє.
Фотография
Дані були отримані в результаті опитування, проведеного Дослідницьким центром Міжнародного кадрового порталу hh.ua в лютому 2016 року.
Які варіанти для поліпшення фінансового становища представляються українцям найбільш реальними? Більшість  мислять прагматично. На думку кожного другого, більше шансів розбагатіти у тих, хто зважився відкрити власний бізнес. Трохи менше половини вважають, що хороші гроші можна заробити, виїхавши за кордон, і ще третина впевнені, що високооплачувану роботу можна знайти в Україні.
Ті, хто не бажає працювати і добиватися успіхів своєю працею, покладаються на удачу. Кожен третій мріє опинитися в потрібному місці в потрібний час, кожен сьомий - вдало вийти заміж або одружитися, а кожен восьмий - виграти в лотерею. Кожен десятий упевнений, що заробити великі гроші в Україні чесним способом неможливо, тому єдиний варіант розбагатіти - піти на злочин. Ще 10% опитаних вірять в можливість отримати спадок і 5% - в ймовірність знайти скарб.
Фантазії  не позичати - серед інших можливих способів розбагатіти  пропонували: «стати депутатом», «мати доступ до держбюджету», «мати зв'язки і цінні знайомства», «стати висококласним фахівцем», «потрапити в один з правлячих мафіозних кланів »,« зрозуміти, як робляться гроші »,« вивчати шлях тих, хто вже розбагатів, і робити те ж саме ».

Фотография
На що українці готові витратити 100 000 грн ( опитування сайту  rabota.ua):
Кілька яскравих відповідей, що «вибиваються» з усіх. А ще  відражають дещо незвичні смаки авторів - наприклад, один з них був готовий спустити свій виграш на жінок, а інший - на собак.
1. «На погашення всіх кредитів, щоб можна було почати свою справу без боргів».

2. «Я б відвела свою маму в салон краси і оновила їй гардероб».

3. «Купила б хлопцеві iPhone 6 або « докинула »б грошей на нову машину».

4. «Брата відправила б на відпочинок або подарувала гроші для початку свого бізнесу».

5. «Отримання освіти в області комп'ютерної графіки».

6. «Купівля повнокадрового фотоапарата».

7. Арифметичні варіанти:

- «10% на благодійність, 20% - депозит, 25% - на оздоровлення, 30% - на будівництво і ремонт, 10% - на подорож, 5% - хобі»;

- «70% - на благодійність, а 30% на себе»;

- «50% - інвестиції, 40% - ремонт квартири і 10% - подорожі, спорт»;

- «50% на свою мрію - автомобіль, 50% - на бізнес як стартовий капітал»;

8. «Лазерне відновлення зору».

9. «Вклав все до останньої копійки в себе. Курси мов, IT-курси, кулінарія, масажні курси, спортзал і правильне харчування ».

10. «Частина - на ремонт квартири, другу віддала б в азіатську організацію з утримання та догляду за лисицями».

11. «Інвестувала б в бізнес. Але так як я це не вмію робити, то другий варіант - купила б теплі речі собі і рідним (10%), частину відклала б на відпочинок (20%), а на решту суми купила б долари ».

12. «На еміграційну програму».

13. «На лікування мами або подорож».

14. «На подорожі, маму і навчання».

15. «Відновив б гардероб, скористався б послугами стоматолога і відновив зуби, частину витратив би на ремонт автомобіля, вклався б у свій маленький бізнес по тривимірному друку і лазерному різанню матеріалів».

16. «Пішла б на волонтерську програму за кордон, пройшла б освітні курси».

17. «Покупка квартири, допомогу близьким і рідним у зоні АТО».

18. «Спробувала б відкрити продуктовий магазин».

19. «Ремонт в будинку (і навколо будинку - у мене приватний будинок), новий комп'ютер, провів би високошвидкісний інтернет, змінив гардероб, купив машину, ходив би на концерти і в кіно».

20. «З'їздив б в кругосвітню подорож, щоб вибрати собі країну, в яку переїду на кошти, що залишилися».

21. «Частину відкласти, частину - дідусеві з бабусею на курорт і оздоровлення, ще частину - на оздоровлення мені і коханій».

22. «Частину на благодійність, а решта - на ремонт квартири або Власну справу».

23. «Частину відклала б на машину, а решту грошей вкладала б у дитину, англійську, басейн ...».

Складна ситуація на ринку праці ось уже кілька років викликає у багатьох претендентів бажання спробувати щастя в іншій країні. Чи дійсно готові українці до переїзду.

Ставлення до переїзду
За результатами  опитувань, існує досить стійка частка кандидатів, готових працевлаштуватися в інших країнах - вона становить близько 20%. Тобто кожен п'ятий здобувач розглядає варіант закордонного працевлаштування.
Фотография
Що цікаво - в більш благополучні роки частка охочих покинути батьківщину зменшується. Наприклад, в 2009 році бажаючих виїхати було всього 16%, а в кризовому 2013 перевалила за 20%. У цьому році у нас зафіксовано середній рівень - 19%.

Хто готовий переїхати
Якщо говорити про п'ятірку професійних сфер-лідерів за кількістю охочих переїхати, лідерів виявилося два - це аграрії і топ-менеджери. Так, незважаючи на зростання і прогрес, агросфера все ще є проблематичною, якщо говорити про неї як про сферу праці зі стабільною і регулярною заробітною платою конкурентного рівня. За кордоном зарплати і рівень життя аграріїв знаходяться на зовсім іншому рівні, що і привертає інтерес українських фахівців.
Що стосується топ-менеджерів, ринок праці високооплачуваних управлінських вакансій скоротився, і ті кандидати, які вірять, що їх навички можуть бути затребувані в Європі, не проти «продатися» за кордоном. Тим більше, що заробітні плати топ-менеджерів, «прив'язані» до гривні, в результаті стрибків курсу гривні, неабияк «схудли».
Далі йдуть виробничники, будівельники і робочі спеціальності. Судячи по спектру вакансій, що пропонуються іноземними роботодавцями на , всі три професійних сфери зможуть легко знайти собі роботу - слюсарів, будівельників і просто різноробочих потребують і Польща, і Чехія, і навіть Канада з Ізраїлем.
Що стосується «аутсайдерів» - патріотами вітчизняного ринку праці стали бухгалтера, страховики та фахівці сфери торгівлі. Якщо говорити про п'ятірку, то туди додадуться ще банки і адміністративний персонал. Незважаючи на складності працевлаштування на ринку фінансових послуг, здобувачі не поспішають їхати.

Ситуація в регіонах
Найбільш налаштованими на переїзд традиційно є жителі областей, в яких складно з отриманням високооплачуваної і перспективної роботи - це Сумська, Кіровоградська, Чернігівська та Житомирська області. Не бажають нікуди переїжджати більшість жителів Одеси, Львова та Києва - саме ці три області замикають рейтинг.

3d-друк. порятунок, їжа, розваги.

Изображение
Пацієнту вперше імплантували "3D-хребці"
Першу в історії операцію подібного роду провели в Австралії.
Пацієнту в Австралії вперше імплантували штучні хребці, роздруковані на 3D-принтері, передає ABC News.
Відомо, що пацієнтові замінили два хребця, в іншому випадку він міг би залишитися паралізованим назавжди.
Вік пацієнта становив 60 років. В клініку він потрапив, будучи в дуже важкому стані, страждаючи на рак двох хребців. За прогнозами лікарів, рак міг поширитися далі й паралізувати спинний мозок. А це призвело б до повного паралічу.
В даному випадку медики змушені були скористатися сучасними технологіями. Перед операцією були роздруковані на 3D-принтері два хребця, при створенні яких були враховані всі особливості будови людського тіла.
Після цього була проведена операція, в ході якої уражені раком хребці були замінені на штучні.
В результаті, після 15-годинної операції, медики змогли повернути пацієнтові здоров'я. Завдяки новим імплантам він знову може повертати голову і піднімати руки.



Изображение
Edible Growth: нова концепція 3D-друку їжі
3D-друк їжі - популярний  нині напрямок. Шоколад або страви для літніх, створені за допомогою тривимірної технології, вже не дивують.
Хлоя Рутцервельд, дизайнер їжі і автор концепції Edible Growth, пропонує змінити підхід і створювати натуральну і здорову їжу.
3D-друк дозволить створити елементи для вирощування їжі: зерна, дріжджі, ґрунт і гриби. Їжа, вироблена фабриками, нерідко сприймається як несмачна і нездорова. А технології дозволяють це змінити. Основні цілі проекту: скорочення харчового ланцюжка, зниження кількості відходів, підвищення якості продуктів.
Рутцервельд стала учасником Next Nature, отримала нагороди і виступала на TED. Видання Financial Daily внесло її в список 50 талановитих молодих підприємців.
Подрібнення - неефективний спосіб приготування їжі, в ході якого втрачаються вітаміни і мінерали. Edible Growth створює «екосистеми» з рослин і грибів, які вже через 5 днів готові до вживання. 3D-друк підтримує ферментацію і фотосинтез, і виробництво їжі стає ефективніше.



Изображение
Секрети створення 3D-друкованої танцівниці з кліпу Chemical Brothers

Кліп The Chemical Brothers "Wide Open», випущений зовсім недавно, набрав вже більше 8 мільйонів переглядів. Про вихід вражаючого відео і спільну роботу зі студією Dom & Nic вже писали раніше.
В цьому треку взяв участь музикант-мультиінструменталіст Бек (Beck). Але найбільше вражає танцівниця, яка в процесі всього відео трансформується в 3D- друковану версію себе. Аналогічний сюжет має відео«Behind the Scenes».
Кліп знімав режисерський дует Dom & Nic, а візуальні ефекти створювалися на студії The Mill. Ефекти створювалися за допомогою 3D-сканера LIDAR. Застосовувалася технологія захоплення руху і 3D-трекінг.
Задум відео, показати почуття втрати, передати, як щось повільно вислизає від тебе. Для цього задуму було знято відео з безперервним кадром довжиною 4 хвилини. У ньому використовувалося 7000 уривків.
Для вирішення цього складного завдання задіяли команду з візуальних ефектів, 3D- і 2D-художників

Чому дратує робота та чому одні лінивіші за інших....

Відповідаємо на питання : «Що вас дратує в роботі?»  Можна подумати, що це питання було взято з анкети на сайті знайомств. Але вас можуть запитати  про те, що дратує вас в інших людях, наскільки легко вас роздратувати, щоб зрозуміти, чи зможете спокійно ставитися до звичок наявних співробітників і влитися в корпоративну культуру.
 Основний напрямок відповіді - не критикувати з критикою на кожну звичку, яка вас дратує, а вибрати щось одне і постаратися при цьому не відлякати потенційного роботодавця.

Чесно розкажіть про те, що вас турбує
У кожного з нас знайдуться приводи для роздратування, і коли робоча напруга досягає межі, це почуття починає заважати нам ефективно працювати в команді. Не розказуйте співрозмовнику про те, що все навколо вас дратує.
Наприклад, про те, що вважається дратівливим за замовчуванням - про спробу колеги залишити за собою результати вашої праці.
«Це відбувається нечасто, проте мене сильно дратує, коли люди видають результати колективної роботи за свої власні. Мені хочеться, щоб кожен співробітник, який зробив свій внесок у загальну справу, отримував по заслугах ».

Покажіть байдужість до дрібниць
У той же час, роботодавці не хочуть наймати співробітників, які знаходять привід для роздратування в найдрібніших деталях, тому вам слід підкреслити в своїй відповіді той факт, що дрібниці вас не турбують.
Постарайтеся сформулювати відповідь так, щоб співрозмовник не подумав, ніби ви не здатні взаємодіяти з людьми, які вважають за краще інший стиль роботи. Відповідаючи на це питання, багато претендентів мимоволі демонструють брак розуміння і нетерпимість до оточуючих, в чому і програють.
«Мене турбують великі помилки і проблеми, які впливають на команду в цілому. Наприклад, я був би сильно засмучений, якби один з колег не зміг укластися в терміни, відведені на виконання колективного проекту. Це було б несправедливо по відношенню до інших членів колективу ».

Продемонструйте терпимість до подразників
І, нарешті, ви повинні довести свою здатність спокійно ставитися до того, що вас дратує. Не варто кидатися в крайності - наприклад, надмірно когось критикувати або намагатися догодити.
Розкажіть про те, як ви залагоджуєте непорозуміння, спілкуючись з людьми. Підкресліть, що вам дуже важливо прийти до єдиної думки, вирішити проблему, а не упиватися нею.
«Я знаю, як сильно мене дратує недотримання термінів, тому я завжди прагну переконатися в тому, що всі колеги чітко розуміють спільні цілі. Якщо накладки все ж трапляються, я намагаюся з'ясувати, що можна зробити інакше, щоб ситуація не повторилася ».
Фотография
Автори науково-популярного відеоблогу  Asapscience в одному зі своїх відео розповіли, що може стояти за людською лінню. Як виявилося, відповідь може лежати в сфері генетики і лінь фактично може передаватися у спадок.
Експерименти, проведені на мишах, показали, що потомство мишей, які часто використовували колесо для бігу в своїй клітці, було набагато активніше потомства тих мишей, які не бігали. Так, через 16 поколінь «активні» миші пробігали майже в два рази більше  в день, ніж потомство «пасивних».
Як відзначають автори блогу, наше тіло і мозок влаштовані так, щоб позитивно реагувати на такі природні винагороди як їжа, секс і фізичні вправи. За це в організмі відповідає дофамінова система. Дослідження показало, що дофамінова система і зони, що відповідають за мотивацію, у активних мишей були більш розвинені. Тобто нащадки активних мишей були «генетично залежні» від бігу. Ще одне пояснення - можлива мутація одного з генів, відповідального за дофамінові рецептори, які і пов'язані з тим, що саме за краще людині - зайнятися чимось або сидіти, нічого не роблячи.
Проте, як відзначають автори Asap Science, хоча наша лінь частково може і не залежати від нас самих, але оточуючі фактори теж мають велике значення. «Хоча змінити щось у своєму житті для декого може бути складніше, знання - наша основна сила. Так що якщо ви думаєте, що ви генетично ліниві - вставайте з дивана і кидайте виклик своїм генам. Зрештою, ваш мозок винагородить вас за це », - стверджують вони.

Tesla "це не сон"

Фотография
Компанія TESLA змонтувала рекламний ролик використовуючи закадровий мова різних висловлювань Ніколи Тесли в період з 1891 по 1934 роки про електрику.

Приблизний переклад:
Це не сон, це революція наукової електротехніки. Електрика здатна рухати всі машини в світі без допомоги вугілля, нафти, чи газу.

Хоча можливо людство ще не готове до новаторських думок. Можливо йому краще в своєму маленькому світі, де революційні ідеї гублять в дитинстві.

Все що було великого в минулому висміювали, засуджували, придушували і воно ставало ще більш Великим завдяки боротьбі.

Наш борг закласти фундамент для тих, хто повинен прийти і вказати нам шлях. Адже людство рухається вперед семимильними кроками.

Ми кружляли крізь нескінченні простори на немислимій швидкості. І навколо теж все крутиться, все в русі.
Скрізь є енергія.

«морський пилосос» на сонячних батареях

Пластику в океані буде більше ніж риби вже до 2050 року і очистити моря від нього здається нездійсненним завданням. Але команда винахідників з Сассексу, Англія, винайшла нове рішення цієї проблеми.
«Морський пилосос» Sea Vax – це корабель з живленням від сонячної енергії та енергії вітру, який може всмоктувати пластикове сміття. Винахідники фірми Bluebird Marine Systems показала свою концепцію в Великобританії ще в листопаді. Однак зараз автори вже досягли стадії прототипу.
Фотография
Судно працює, направляючи потоки води через «сито», рухається вперед. Судно буде повністю автономним і завдовжки близько 43 метрів. Встановлені на палубі панелі сонячних батарей і дві вітрові турбіни вироблятимуть електроенергію для електричних насосів і фільтрів. Машина шредер шматуватиме великі шматки пластику.
Творці розраховують, що «роботизований пилосос» для пластикових відходів матиме можливість генерувати достатньо енергії для перегону в середньому за рік 89,9 мільйона літрів морської води. Таким чином, буде зібрано близько 22,4 тонн пластикового сміття, за умови, що існують високі концентрації поверхневих твердих пластмас. До них відносяться води в гирлах річок.
Зібраний в такий спосіб пластик тимчасово зберігатиметься в вантажному відсіку, який може вмістити до 150 тонн. Потім пластик розвантажується і відправляється на переробку.

Електровантажівки, електроавтобуси, електролітаки

Фотография
Електричні вантажівки набирають популярності у світі
Автономні повністю електричні автобуси та вантажні автомобілі стають дедалі більш доступними та популярними у світі. 

Як зазначається у дослідженні проведеному агентством California Air Resources Board, наразі лише клас надважких транспортних засобів не переходить на електричну тягу, передає Electrocars

За підрахунками аналітиків, сьогодні у світі налічується 2 500 електричних міжміських автобусів. Зокрема, Каліфорнія експлуатує близько 40 міжміських та 4 шкільних електроавтобуси, а також більше 300 електровантажівок – здебільшого фургонів доставки. 

Наразі доведена ефективність сміттєвозів на електричній тязі, однак інші електричні вантажівки поки що лише випробовуються.

Фотография
Фотография

Фотография
Європейські виробники електроавтобусів узгоджують єдиний стандарт для електрозарядок
Ряд відомих виробників автобусів в Європі – Volvo, Solaris, Irizar і VDL – погодилися працювати в напрямку створення єдиного стандарту зарядок для електричних автобусів, повідомляє Сlean technica.
Ідея полягає в тому, що сумісність зарядної інфраструктури полегшить деякі з проблем, які супроводжують адаптацію електричних автобусів, і тим самим прискорить її швидкість.
Нова угода є цілком добровільною. У прес-релізі говориться, що, спільнота громадського транспорту готується до розвитку електричних автобусів в Європі і діяльність в галузі стандартизації зарядок почалася через європейський орган (СЕН-CENELEC) і через міжнародну організацію зі стандартизації (ISO / IEC). Європейські стандарти, як очікується, прийдуть в 2019 та міжнародні – в 2020 році.


Фотография
Китай готовий почати масове виробництво електролітака
Китай готовий запустити у серійне виробництво свій перший двомісний електричний літак. 
Розроблене в конструкторському бюро Шеньянського аерокосмічного університету легке спортивне повітряне судно RX1E може літати протягом 45-60 хвилин при максимальній швидкості 120 кілометрів на годину вже через годину-півтори зарядки, передає China Daily. 
У створенні екологічно чистого транспортного засобу, яке тривало два з половиною роки, також брала участь Академія авіації загального призначення провінції Ляонін. Перші зразки були передані у користування місцевій цивільній авіації. У кінці минулого року RX1E отримав сертифікат льотної придатності в Адміністрації цивільної авіації КНР.
Наразі вже чотири літаки готові до експлуатації, ще 20 – планують виготовити до кінця 2016 року. Як прогнозують у Академії авіації загального призначення провінції Ляонін, у 2017 році запрацює завод потужністю 100 літаків в рік. 

Як повідомили розробники, RX1E може використовуватися для підготовки пілотів, , проведення рятувальних операцій, метеорологічних спостережень, екскурсій та аерофотозйомки.


Перевага електродвигуна полягає у відсутності шкідливих для атмосфери викидів, а також у порівняно простій конструкції і низькій собівартості. "Це екологічно чистий, безшумний і легкий літальний апарат," – зазначають розробники, наголошуючи, що найтяжче було зробити повітряне судно легким.
На даний момент фахівці намагаються збільшити час польоту двомісного електричного літака до 1,5–2 годин і розробляють чотиримісну «зелену» модель.
Розробники сподіваються, що RX1E завоює внутрішній ринок. Вартість електричного літака становить 163 тисячі доларів. 
Згідно з прогнозом, розвиток авіації загального призначення прискориться протягом 13-ї п'ятирічки 2016-2020 рр. До кінця 2020 року у Китаї з’явиться більше 5000 універсальних літаків авіації загального призначення у більш ніж 500 аеропортах.

3d. і шини, і медицина, і викрадення розробок....

Фотография
3D-друковані шини Eagle-360 зроблять безпілотники безпечнішими
3D-друк в автомобілебудуванні використовується для створення корпусу машини. Галузь випускає різного роду конструкції, а з недавніх пір - виготовляє шини.
Зайнялася їх випуском компанія Goodyear, яка спеціалізується на дорожніх шинах. Міжнародний бренд вирішив випускати сферичні шини, які підходять для будь-яких доріг, за допомогою 3D-друку.
Goodyear вважається одним з лідерів галузі. На 49 заводах і двох інноваційних центрах працює більше 66 000 співробітників. Займаючи таку значущу позицію, Goodyearвраховує актуальні тенденції, в числі яких - перехід на автопілотуємі автомобілі. Прогнози обіцяють збільшення продажів до 85 мільйонів через 20 років. Автомобільні компанії враховують це.
Однак споживачі сприймають з побоюваннями і недовірою такі нововведення. Питання безпеки залишається головним. Для вирішення цього завдання і були надруковані сферичні шини Eagle-360.
Джозеф Зекоскі, віце-президент і технічний директор бренду, називає створення шин креативною платформою і можливістю тестувати інноваційні технології.
Eagle-360 мають сферичну форму, яка дозволяє оптимізувати маневреність відповідно до вимог правил автономного руху. Шини допомагають триматися безпечного маршруту, об'їжджаючи перешкоди, але не сходячи при цьому з заданої траєкторії. Також шини дозволяють знижувати ковзання. Повороти на 360 градусів сприяють зменшенню кількості аварій, спрощують паркування.

Фотография
3D-друк допомагає вченим у розробці складних хірургічних інструментів
В останні десятиліття інструменти для хірургії неймовірно змінилися, стали гнучкими, призначені для конкретних завдань.
Але вчені Університету Брігама Янга, штат Юта, збираються працювати над інструментами нового покоління. Хірургія майбутнього - в створенні розрізів, які гояться самі по собі, без накладення швів. Розробників надихала техніка орігамі, а також плоскі вироби NASA. Методом виготовлення вибрали 3D-друк.
Принцип орігамі полягає в складанні фігурок, які дозволяють створити компактну форму інструменту. Інженери-механіки Ларрі Хауелл і Спенсер Мейглбі - майстри в способах складання. Цю методику вони поєднують з 3D-друком інструментів. У цьому проекті також бере участь професор Брайан Дженсен.
Завдання проекту - в створенні технології, що прискорює відновлення після операцій. Розрізи повинні бути максимально малими. Пристрій поміщається в невеликий надріз і розкривається всередині організму. Дослідження вже були проведені і фахівці з роботизованої хірургії Intuitive Surgical отримали ліцензію на пристрій da Vinci Surgical System.
Використання передових методів дозволить виконати нові операції. У майбутньому розробники хочуть побачити апарати не товщі нерва. А концепція орігамі дозволяє спростити інструмент і зробити менше.

Фотография
3D-принтер відтворять по звукових сигналів в процесі друку

3D-друк дозволяє створити фізичні об'єкти з цифрової моделі. Але в такому випадку можливо і порушення прав інтелектуальної власності.
Коли 3D-принтер друкує, механізми і сопло рухаються і видають звуки. УКаліфорнійському університеті в Ірвайні записали їх і провели дослідження. Виявилося, що деталі про проект можна отримати за принципом зворотньої розробки.
Вихідний код захищається шифруванням, але при запуску інформація про принтер виявляється під загрозою і стає доступною.
Команда під керівництвом Мохаммада аль-Фарука, директора лабораторії просунутих інтегрованих кіберфізичних систем, включала смартфон поряд з працюючим пристроєм і записувала звуки. Далі ці дані про рух сопла використовували для відтворення моделі. Відтворити її вдалося на 90%.
На заводах за мобільними телефонами робітників не стежать. Дані можуть бути легко вкрадені, і компанія зазнає серйозних збитків. Якогось способу захисту сьогодні немає. Можливим варіантом є додавання білого шуму.
Експеримент привернув увагу вчених і держави. Результати презентують через місяць у Відні на Міжнародній конференції .

Антидепресанти в грунті: як робота на землі робить нас щасливим

Фотография
Зараз мікроби Mycobacterium vaccae ретельно вивчають учені. Вже встановлено, що ці мікроби мають той же вплив на нейрони, як речовини, які лікують депресію.
Дослідження показують, що відсутність фізичного контакту з планетою може бути пов'язано зі збільшенням депресії і наслідком недуг протягом наступних 50 років.
Ні для кого не секрет, що величезний відсоток людей сьогодні не має контакту з нашим ґрунтом в своєму повсякденному житті. На основі деяких цікавих відкриттів деякі вчені вважають, що наша надмірна тяга до чистоти та гігієни і відсутність в буквальному сенсі слова «бруду» має свої недоліки. Все більше і більше ми переконуємося, що мільярди бактерій в нашому середовищі впливають на наше тіло, розум і навіть емоції.
Бактерія Mycobacterium vaccae зустрічається в ґрунті і може стимулювати вироблення серотоніну, що робить вас щасливішими і приносить релаксацію.
Зазвичай недолік серотоніну пов'язаний з депресією, тривогою і біполярними проблемами. Бактерії, які виробляються природним антидепресантом в ґрунті, не роблять негативного впливу на здоров'я людини.
Більшість завзятих садівників скажуть вам, що їх пейзаж - це їх «щасливе місце» і фактичний фізичний акт садівництва є стрес редуктором і способом підняти настрій.
Присутність антидепресанту грунтових бактерій не є несподіванкою для багатьох з нас, хто копався в городі сам.
Садівники вдихають бактерії або вони потрапляють в нашу кров через шкіру і рани.
Природні ефекти антидепресанту грунтових бактерій можуть відчуватися протягом трьох тижнів.

Влада чехії компенсуватиме юридичним особам до 70% вартості

Влада Чехії готова компенсувати юридичним особам до 70% витрат на придбання електромобіля. 

Загалом чеські компанії отримають на екологічні авто 80 млн крон у вигляді дотацій в рамках програми «Підприємництво та інновації для підвищення конкурентоспроможності»
Фотография
Примітно, що з державною дотацією можна буде придбати екоавто нижче середнього класу. На люксові електромобілі, позашляховики або спорткари розраховувати не можна. 

Загалом чеські компанії зможуть отримати дотацію до 70% від вартості автомобіля. Мінімальна сума - 70 тисяч крон, максимальна - 3 млн крон. 

Крім того, юридичні особи зможуть розраховувати на фінансову допомогу у розмірі від 50 тисяч крон на встановлення приватних станцій зарядки. Також влада Чехії має намір допомогти розробникам технологій з акумулювання енергії та переробки вторсировини. На це з держбюджету виділять 180 млн крон. 

Як зазначають у міністерстві промисловості і торгівлі Чехії, для отримання грошової держпідтримки юрособам необхідно подати заявку в період з квітня по липень 2016 року. 

При цьому взяти участь у пілотному проекті можуть компанії з усіх регіонів, крім Праги. Пріоритет буде надаватися областям з важкою економічною ситуацією та високим рівнем безробіття. 

У Чехії електромобілі продаються слабо. Торік вдалось реалізувати всього 268 електрокарів(36% ріст у порівнянні з 2014 роком), що становить лише 0,12% від загальної кількості проданих в країні автомобілів. Найбільш популярною моделлю стала i3 від BMW.