хочу сюди!
 

Инна

43 роки, овен, познайомиться з хлопцем у віці 37-54 років

Мріяти не шкідливо.

Приділіть собі час на фантазії, нестримні і дурні. Тільки коли ми дозволяємо собі бути сміливими (хоча б навіть в думках) і виходити за рамки - народжуються кращі ідеї і рішення для руху вперед. Пропонуємо вам 13 простих кроків, які допоможуть вам досягти мети, побачити світ у всій його різноманітності і зрозуміти, що мріяти не шкідливо, а дуже навіть корисно.
Изображение
Чи знаєте ви про японську методику тайм-менеджменту 6/4? Відповідно до неї, всі завдання слід розділяти на 4 сфери і виділяти на кожну по 6 годин (можна поспіль, можна розбити на більш дрібні проміжки часу): сон, робота, вибудовування взаємин з коханою людиною / сім'єю / друзями, час тільки на себе. Такий спосіб розподілу часу утримує від «провисання» всі важливі сфери життя.

Так,складно виділити для роботи всього 6 годин, але суть даної методики в іншому. Вона служить нагадуванням про те, що людина може і повинна присвячувати час собі, згадуючи, що означає жити на повну, даючи думкам вільний політ, даруючи любов і отримуючи її у відповідь. Тільки так можна прийти до гармонії в житті.

1. Шукайте підказки в дитинстві
Діти не бояться мріяти. Для них це такий же природний процес, як і дихання. Тому ми завжди дивуємося легкості і нетиповості їх думок. Також саме в дитинстві варто шукати підказки про своє призначення, здібності і справжні бажання.
Щоб зрозуміти свою дитячу сутність, покриту «шарами» дорослості, задайте такі питання:

1. За допомогою чого я сприймав світ у дитинстві яскравіше - фізичні відчуття, візуальні образи, запахи?
2. Що надовго зачаровувало мене, дитину?
3. Чим я любив займатися, у що любив грати, будучи малюком?
4. Які фантазії я нікому і ніколи не розповідав?
5. Відгукується мені, дорослому, що-не будь з цих дитячих ігор і фантазій?
6. Виходячи з дитячих захоплень, які таланти / здатності можна у мене розвинути?


Ось ще один спосіб, який підкаже вам, на що звернути увагу при пошуку себе. Так, виберіть будь-який колір, який вам подобається. Представляючи себе цим кольором, розкажіть про себе. Наприклад, «я зелений. Яскравий, насичений, живий, як джунглі ». Проаналізуйте, куди привели вас ваші думки.

2. Плануйте емоції
Саме пережиті позитивні емоції роблять нас щасливими, а не події, дії або результати наших дій самі по собі. Тому, як і справи, емоції теж потрібно планувати. Адже згадайте, ми відчуваємо задоволення - не важливо, що сталося - і від добре виконаної роботи, і від розмови по душам з найкращим другом. У той же час наш поганий настрій вранці - гарантія того, що через це по дорозі на роботу, в офісі всі будуть тільки заважати і псувати день.
Тому уявіть собі свій ідеальний день в подробицях і наповнюйте цей процес кращими на вашу думку емоціями, які ви могли б випробувати в самих різних ситуаціях. Повторимося: плануйте емоції.
Для закріплення результату проаналізуйте те, що ви представили:

1. Які моменти ідеального дня у вас вже «в кишені»?
2. Чого не вистачає  вашому ідеальному дню?
3. Що ви можете зробити, щоб з'явилися відсутні елементи?
4. Чому ви не можете отримати це прямо зараз?
3. Наділяйте себе додатковими здібностями


Кожному з нас в певний момент хотілося бути мати кілька життів. Уявіть, що вони у вас є. Ким би ви були, якби могли вибрати час, місце і рід занять? Може, стали б відомим актором і знімалися в касових фільмах? Або дослідником в тій  чи іншій сфері?
Проаналізуйте, якими здібностями ви нагородили себе в кожному з життів і що потрібно зробити, щоб вони проявилися і в вашій реальності. Це підкаже вам, куди направити свої зусилля.

4. Мрійте з наслідками
Кожен з нас хоче жити щасливо, робити те, що любить. Тому включіть все те, що вам подобається, в своє життя. Думки, ідеї та мрії стають матеріальними тільки тоді, коли ви регулярно робите що-не будь для їх втілення. В іншому випадку в якийсь момент це піде з життя назавжди.

5. Шукайте можливості
Багато хто з нас хочуть бути багатшими, але найчастіше ми відмовляємося від збільшення своїх доходів, тільки тому що боїмося, не знаємо, що це реально, не хочемо зайвої суєти, не шукаємо способи, не впевнені в своїх талантах - відмовок безліч. Але насправді все набагато простіше. Чи будете ви фінансово успішними, багато в чому залежить від вашого внутрішнього відчуття «я можу». Тому шукайте можливості. Отримати те, що вам хочеться, можна не тільки за гроші, а й, наприклад, через обмін знаннями, послугами, товарами тощо
Наприклад, хочете дешевше подорожувати? Можна шукати дешеві авіаквитки, використовувати сервіси пошуку попутників, а можна допомагати людям перевозити швидше їх посилки і отримувати за це грошову винагороду. Постійно задавайтеся двома питаннями: «Як мені отримати те, що я хочу без грошей? І як мені отримати необхідну суму грошей на те, що я хочу? ».

6. Придумуйте співрозмовників
Задайте п'яти різним людям одне і те ж питання - вони дадуть п'ять різних відповідей. У кожного свій світ, свій досвід і принципи. І нерідко можна почути по-справжньому щось цікаве, те, що вам ніколи не приходило в голову. Тому спробуйте поглянути на світ очима вигаданого персонажа або історичної особистості і побачити їх рішення вашого завдання.
Закрийте очі і уявіть світ цієї людини, інопланетянина, персонажа  мультфільму / фільму, звіра. Головне, не відкидайте ідеї. Просто колекціонуйте їх, якими б безглуздими вони зараз не здавалися.

7. «Заземляйтесь»
Ви маєте рацію, вважаючи, що ви нічого не доб'єтеся. Але ви маєте рацію і тоді, коли впевнені, що вам все по плечу. Отримати бажане можна різними шляхами, а наблизити мету - простими діями. Не кидайте відразу всі сили на виконання своїх бажань. Просто виберіть ті, що здаються ближчими / простішими / найприємнішими і звільніть для них кілька хвилин в день. Почніть хоча б з малого.
Виконуйте потроху те, що хочете, і не наполягайте в один спосіб. Якщо не спрацьовує «купити», виберіть метод «орендувати» / «позичити» / «поміняти» / «обзавестися партнером» і т.д.

8. Підпорядкуйте свої страхи
Як тільки потрібно виконати щось важливе, як правило, з'являється бажання піти погуляти, зробити масу дрібних справ, почитати книгу т.д. У багатьох випадках це виповзають назовні ваші страхи. Пам'ятайте, страх завжди з'являється, якщо ви на вірному шляху і вже майже досягли мети. Перший крок по високих сходах зазвичай не лякає - ви не знаєте, що далі, а земля близько. Страх стискає горло, сковує тільки тоді, коли ви вже просунулися досить далеко і рух назад також ускладнено, як і рух вперед.
Готуйтеся до того, що одного разу вам захочеться все кинути на півдорозі. Єдина порада - прийміть цей факт, і подумайте, що допоможе вам впоратися зі страхом, коли він з'явиться. І коли «момент Х» настане, ви вже будете готові з ним впоратися.

9. Слухайте себе
Тільки божевільні кидаються в бій без підготовки. Розсудлива людина завжди відчуває страх перед чимось новим, незвіданим, важливим. Але скажіть, хто перемагає частіше: той, хто не тренований, не знає правил і не має інформації? Або той, хто не здивований діями супротивника, не витрачає час на вивчення азів і постійно розвиває себе? Ваші страхи - це попередження про те, що вам потрібно трохи повчитися, набратися досвіду, напрацювати певні навички та ін. Прислухайтеся до своїх страхів і використовуйте на благо собі.

10. Впадате в крайнощі
Зробіть дві речі.
Перша - уявіть найгірший з варіантів, який може статися. І забудьте про нього. Підсвідомість вже розпочала роботу по підготовці ваших внутрішніх ресурсів до найстрашнішої кінцівці. Ви витримаєте, що б не трапилося. Ви будете готові і викрутитеся.
Друга - уявіть ідеальний для вас варіант вирішення ситуації. Щоб ви зробили, якби ви були ідеальною людиною? Які ваші дії, якщо ви - кращий? Ваша підсвідомість уже готова підтримати вас в реалізації задуманого. Просто повірте.

11. Ідіть до мети маленькими кроками
Складіть список невеликих справ на кожен день, які приведуть вас до бажаного. Також візьміть до уваги, що в будь-якому списку справ, є один пункт, який лякає. І ви залишаєтеся без мрії, в кроці від неї, тому що боїтеся зробити зрушити з місця. Як говорить Річард Бренсон: «До біса все! Берися і роби! ». Згадайте пункт №10. І тепер просто зробіть цей крок.

12. Вчасно знижуйте стандарти
Мрійте і ставте перед собою великі цілі, але в той же час не варто очікувати максимальних результатів, якщо ви ніколи цього не робили раніше. Тому самостійно знижуйте свої стандарти, зменшуйте рівень перфекціонізму, щоб не опустити руки. Тим самим ви дозволите собі розслабитися і все-таки зробити що-небудь, побачити, над чим варто замислитися, що можна скорегувати. Діти не бояться зробити помилку - вони вчаться, набиваючи гулі і приймаючи безліч рішень, невірних з точки зору дорослих. Дозвольте собі діяти так само.

13. Хваліть себе
Якщо ви просунулися, нехай навіть трохи - обов'язково похваліть себе. Закріпіть всередині себе це почуття - почуття перемоги і впевненості в собі. Люди часто боятися зізнатися, що вони молодці.
Вимовте вголос фразу «бути впевненою в собі людиною». Хто повинен запевнити вас в тому, що ви гідні і все можете? Тільки ви самі можете це зробити
0

Коментарі